Tack alla för fina inlägg och berättelser om era mammor, jag kan se dem framför mig. Antikviteter och rollatorer, svårigheter och kärlek förstås ❤️
Vinäger, vill verkligen poängtera att jag inte har något mys- eller trivseltvång här hos mig, man kanske kan tro det för jag har ibland svårt att sjunka ner i jobbigt kanske tror jag att jag aldrig skulle kunna ta mig upp. Kanske vet jag inte hur man gör riktigt, men jag försöker att öva mig här, på att både se det som är bra och fantastiskt med att vara nykter. Men jag inser också att jag har jobb framför mig, och alla sorters berättelser är viktiga och uppskattas av mig, det är helt säkert!
Förra året hade jag en så jobbig låsning med min mamma (haft otaliga) så jag inte orkade se henne. Just nu är hon som sagt mkt fin och bra och vuxen. Vi får se hur länge det varar.. mammor you never know. ?

Kommer lite försiktigt. Mina nya projekt är jag iaf en bit in i, börjat förstå vad jag ska göra - hur det ska gå till är väl utmaningen men jag oroar mig inte för det, tänker att jag fixar det, att jag löser vårt uppdrag ihop med duktiga människor, det roligaste.
En dag att ha lite observation över för mig, jobbat länge och sent. Hunnit beta av massa grejer som släpat efter, när jag jobbar på kontoret brukar jag ha en sån kväll i veckan, så slipper jag för det mesta jobba helger.
Så nu känner jag mig superduktig och nöjd framförallt duktig är ett ord att hålla koll på, eller kanske reclaima. Duktigt måste väl inte vara dåligt?
Läst hos er idag och det känns tryggt och som att få hälsa på lite snabbt hos vänner på lunchen.
Bäst är ni,
Nykter som bara den idag. Glömt allt med sug och dagar rullar på, både längtar och bävar för helgen. Ska reclaima den om inte annat. Sov gott kämpar-klubben division ett (kan inget om sport vilket kanske märks) ❤️

Duktiga Annika....hon är inte dålig.
Hon är ju kapabel och skitnöjd med sig själv och man får en känsla av att hon kommer att växa upp och lämna gården ( om det är det hon vill) och dra vidare som ngn sorts Kamprad och strata upp smarta företag.
Duktigt behöver inte vara dåligt.
Det är ju mer när ’duktig’ likdom inte har någon riktig förankring med vad man innerst inne vill ...som det blir fel. Och när ex ’nöjd’ eller ’avspänd’ fullkomligen äta upp av duktig ..som det spårar ut.
Men duktig i sig är ju bra och duktigt!
? Jobba duktigt!

Men, jag har inte skrivit idag!
Har inte hänt sedan jag skrev här för första gången. Vad betyder det?
Att jag hade ett himla tidigt möte i morse.
Duktiga Annika har jag aldrig varit, Kaveldun ? inte till det yttre- utan ganska tuff och bestämd. Men på insidan, vet ni ju. En sån där liten tjej med rosa brallor och gul t-shirt, lugg och glugg.
Jag hade så svårt med Pippi när jag var liten. Jag har fortfarande svårt att liksom hylla det där fria, starka, barnet med fötterna på huvudkudden. Känner sån ihålighets-känsla över henne.
Har dock haft en energisk annika-dag även idag, det känns otroligt skönt för periodvis har jag varit så trött av kombon nytt jobb och distabsarbete att jag liksom kämpat på som med ispiggar över en skrovlig is. Nu har vädret varit lite åt skridsko-hållet här så liknelsen inte helt dålig.
Men humöret soligt.
Imorgon fredag och nån liten instinkt i mig ryggar alltid tillbaka. Älskar inte fredagar längre. De känns mer som ett ostyrigt djur som måste tämjas ordentligt för att gå ner på knä och lägga sig i hörnet. Får inte den där pusta- ut- nu-kan-inget-komma-åt-mig-känslan.
Allt kan komma åt mig nu.
Så är det. Men oron är mindre. Ångest har jag faktiskt glömt bort hur det känns. Dåligt samvete försöker jag hålla undan genom att göra allt jag hinner och helst det jag ska. Gör mitt bästa.
Har ingen djup brunn av skuldkänslor på insidan. Apropå ihålig. De har gått över.
Har inte räkning på dagarna längre men jag är nykter idag. Och stolt, om jag känner efter.
En mkt liten mallgroda hörs från hjärttrakten.
Njut av den ljusa kvällen. Kram. ❤️

Jag tänker också att duktigt är bra, redigt, pålitligt, starkt.
Blir arg ibland när ”duktig flicka” används nedsättande. Den här världen lever på att duktiga flickor och kvinnor gör det de ska, och rätt och i tid. Några blir presidenter, inte tillräckligt många. Och inte i närheten så många till antalet som de medelmåttiga mannen (presidenter etc tänker jag på nu).
Men vi ska inte vara så duktiga att vi Inte vågar vara dåliga ibland, och dricker istället. ?

dagar är vi på i dag Se Klart, jag har kollat.? Mallgroda tycker jag mycket väl du kan kalla dig, det har du
gjort dig mer än förtjänt av att kalla dig.Angående veckodagar så tycker jag att alla dagar är lika bra nuförtiden.
Möjligtvis att lördag morgon är den allra bästa tidpunkten. Är ledig i dag och är på väldigt bra humör, inte för att jag är ledig eller för att det är fredag, utan för att jag är nykter. Hoppas du får en bra helg, trots lite kyligt och ruggigt väder. Men som man säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!?
Oj, vad positivt det blev här, men det är så jag känner mig.

Kram

Tack Torn för att du håller räkningen på oss. Ja men vi ska ju följas åt, jag ser det som ett gott nog skäl att fortsätta vara nykter, vill inte förlora dig här och er som betyder så mycket, Glad att du har det så bra!
Jag njuter av FREDAG. Oj vad jag ska vara ledig i helgen. Det är som med allt annat/ tanken på fredag känns lite krånglig ibland, men väl här har jag inte en tanke på vin.
Min man dricker ju knappt nåt längre, men gärna en drink på fredagen, helt fine med mig.
Ha en fin eftermiddag allihop. Jag tar några minuters paus innan em-jobb som ska avslutas i tid, tänkte jag. Kram ?

Idag har jag äntligen fått ägna mig åt mina små zucchinisar, tomater, ärter av olika slag, polkabetor, palmkål och kryddor såklart.
Jag är ju väldig novis. Men det är verkligen något jag kan pyssla med i skarven mellan arbete och helg, stunden då vinet tidigare bar mig över.
Lagar sen middag efter en stunds vila och plock här hemma. Allt känns lite eftersatt efter denna turbovecka både med jobb och känslor. Helgen känns oändlig på det bra sätter från fredag kväll,
Tänk att det hände förr att jag även en helt vanlig fredag som den här avslutade med att hälla i mig ett sista glas medan min man borstade tänderna. Usch så jävla eländigt och sorgligt det var.
Där är vi inte, hörni.
Idag är jag nykter om jag glömt säga det. Ja, utan att tveka. Kram njut av er kväll och Kristina Lugns panoramafönster är vad som öppnar sig om den här sidan den lortiga älven som det är att vada i, när man tror att man inte kan sluta dricka.

...frisk och med en överhängande känsla av frihet.
Har drömt så mycket knäppt så jag har fått skratta redan. Kaffe och nyheter i sängen, en dag som breder ut sig som en solfjäder,
Idag tänker jag extra mycket på alla som kämpar i början. Att det är tufft och kliigt på insidan och framförallt den deppiga tron på att det aldrig kommer att bli bra och roligt att leva. Det går ju inte att övertyga någon när man beskriver sitt inte jättespännande liv... men att må bra, känna lugn och glädjas mycket åt enkla saker. Det gäller för alla.
Jag skickar lite sån... injektion eller övertygelse denna väg, till er.
Njut av dagen, jag är nykter btw. ?
????????= min dag!

Nykterhet är frihet. Så himla skönt. Man kan göra livet till det man själv vill. Och skrattet. Har inte skrattat så mycket så mycket i hela mitt liv som jag gjort de senaste månaderna. Så bra för signalsubstanserna. Haha så torrt det lät?
Ha en bra lördag fina du. Kram⚘?????⚘

Vilken fin dag du har! ☀️Drömmar är så intressanta. Man borde skriva ned dem! Ibland får man verkligen skratta och ibland analysera sitt inre pga märkliga drömmar.
Själv är jag lite i otakt idag. Exploderat. Men det behövdes väl. Det är ok. Så är livet. Helt ok!☺️
Ha en fortsatt fin dag. Nu skiner solen hos mig. Efter regn och mörka moln. Vädret och mitt humör har levt i symbios idag.
?

Vilken fin dag du har! ☀️Drömmar är så intressanta. Man borde skriva ned dem! Ibland får man verkligen skratta och ibland analysera sitt inre pga märkliga drömmar.
Själv är jag lite i otakt idag. Exploderat. Men det behövdes väl. Det är ok. Så är livet. Helt ok!☺️
Ha en fortsatt fin dag. Nu skiner solen hos mig. Efter regn och mörka moln. Vädret och mitt humör har levt i symbios idag.
?

Hej Se klart, hälsar på lite här hos dig och hoppas att din dag har varit bra. Själv har jag fixat i trädgården och ritat på en stor planteringslåda som jag ska bygga i morgon. Väldigt blåsigt och kyligt här dock. Jag vill ha värme!?

Kram

Tänkte precis hälsa på hos dig! Jag har haft en bra dag, tänkte att med en fiskarkompis som du kan jag snart briljera med nya ord och lösningar till helgens korsord. ?
Hm, jag vill också kunna bygga planteringslåda... inte pallkrage då, utan större?
Jag har ritat en massa skisser på pallkragar. Däremellan har det haglat, och jag är inte så långt från Stockholm... ? Så jag avvaktar med utplantering. Gästrummet ser ut som en sån där odling där polisen brukar göra tillslag inklusive kaoset.
Men nu blir det fransk spionserie- extra skönt att titta på nykter pga dubbelagenter är svårt efter en flaska vin ? Kram! Fin kväll och söndagmorgon till dig ?

Planteringslådan ska bli 3 meter lång och 40 cm bred och ska skärma av en av våra uteplatser lite. Ska måla den svart också. Får se vad vi ska plantera i den, frugan brukar vilja bestämma rätt mycket där.?

Kram

Satte på radion lagom till att höra Blondinbella på Söndagsintervjun inleda med att hon känner sig så lik Kristina Lugn. Tillåt mig svimma.
Igår dominerades nyheterna av en brottslig influencer som begått våldtäkt på en kvinna från ett av EUs fattigaste länder.
Denna självupptagenhet som präglar båda dessa människor- inga jämförelser i övrigt. Och medias symbios med desamma. Tröttande.
Igår hade jag ett himla bra samtal med min man om mitt drickande och om min nykterhet. Redan när vi träffades så tror jag att det var viktigt för mig att han inte var nån drinkare, upplevde då att mitt umgänge till stor del iaf varannan vecka- var präglat av alkoholen.
Han kom med något annat- på en massa sätt förstås. Men jag har alltid varit väldigt kär i hans oneurotiska hållning utan att vara på något sätt banal.
Igår pratade vi mycket om vad detta har inneburit för mig de här månaderna, om mina insikter att det bara blir mer och mer för min del, och ett liv i stan och utan så mkt mer ansvar än jobb, gör tillfällena för många- jämfört med tonårigar och förortsliv.
Och att vi dricker så olika. Han kan älska att stå i roliga barer och dricka drinkar- och nån gång bli berusad. Om jag är bortrest en vecka tror jag däremot han inte dricker en enda enhet.
Så, skönt är att han inte har några egna behov av att jag skulle dricka. Bra är att prata om det. Lugnande.
Inatt drömde jag att vi hade bokat bord på en restaurang där man var tvungen att äta en hel veckas middagar samma kväll...
tror det kom av att vi pratade igår om att ta beslut för livet, ang alkoholen. Haha ja det känns lite som att äta en dagens x 5.
Glad över vårt samtal, som kommer att pågå tänker jag.
Njut av dagen, högt eller lågt, här är det mittemellan. Jag tar en kopp kaffe till då. Just det, nykter idag.?

...var ordet sa Bull.
Orkar knappt kommentera. Men just den monumentala självupptagenheten gör att trovärdigheten är noll. Det går inte att lita på narcissister. Och de har ju nästan alltid en story i bakfickan ...som ska låta ’bra’. Oavsett vad som hänt/händer.
Det går väl inte att lita på alkoholister heller ( jag använder det ordet...för att jag inte kommer på ngt bättre.För mig betyder det att man dricker på att sätt som man inte alltid kan kontrollera...får minnesluckor ibland och dricker fast man bestämt sig för att inte...).
Och att dela denna erfarenhet med nära och kära - tror jag är ett viktigt steg.
Jag har inte kommit så långt där...men inser att det är något som jag behöver göra. Just för trovärdigheten och för att kunna vara nära.
Så det låter väldigt bra att du kan prata med din man om detta. Vara riktigt öppen. Det betyder ju inte att ni väljer samma väg...vad gäller drickandet. Ni har ju uppenbarligen olika dryckesmönster..
Mina barns pappa - som jag var gift med i nästan tjugo år - såg jag berusad en enda gång. Han kunde likdom inte dricka för mkt ...tyckte inte om det. Jag vet att jag kunde sakna det....sakna den vilda festen. Men tänker såhär i efterhand att det kanske var min smala lycka. Vi drack väldigt sparsamt när vi var familj....och aldrig någonsin i veckorna.
Det tog jag igen sedan!
Och när barnen hade flyttat hemifrån och jag bodde ensam så fanns det ju inget vittne.
Ingen såg....om jag drack på tisdag ... eller på eftermiddagen en lördag.
Det blir oerhört ensamt att dricka i ensamhet ...Vakna bakfull i ensamhet.
Jag har tack och lov alltid haft många fina vänner men jag kunde välja bort dem ibland. Alkoholen, dimman lockade mer....
Jag förstod att det var en sorts undergång....men den var långsam...och dold. Läste någonstans att drickande är ett långsamt självmord. Tyckte att det lät så dramatiskt...
Jag ska inte bre ut mig mera i din tråd men är glad över att läsa om dig och din man. Att du släpper in honom i det du går igenom nu.
Det låter väldigt fint ??

Tycker jag läser hos flera att det finns behov av att sätta igång nya projekt, eller återuppta gamla. För min del har det nu- men det har tagit sin tid- hänt något med koncentrationen. Jag orkar ”hålla i”, både vad gäller sånt jag gör när jag är ledig, men även med mitt jobb.
Har alltid känt lite avund på de som liksom engagerar sig i något specifikt, jag har haft svårt att hinna med, och att orka så mycket utöver jobbet.
Min enda hobby har snarare varit matlagning, och det bryr jag mig lite mindre om nu, tidigare gillade jag att tänka ut och förbereda. Nu är middagen snabbare avklarad, har fortfarande svårt att sitta jättelänge vid bordet. Det kanske ändras med tiden eller så är det något som är förlorat.
Det är ju ingen idé att låtsas som att det finns sånt vi får lov att välja bort. Men fint nog finns ju sånt att få istället, man får pröva sig fram.
Söndag är en kväll då jag njutit väldigt mycket av (relativt sparsamt) med vin. Däremot har måndag morgnar varit tunga av helgens samlade intag. Slipper det nu.
@kaveldun jag funderar på katt ?

Att redan på söndagen veta att måndagmorgonen inte kommer att vara överjävlig gör att jag kan njuta lite mer av söndagen.

Tidigare har söndagen känts mer som en transportsträcka. Till nästa fre-lör typ ?

Det där med fokus är spännande. Honungsblomman skrev så fint om det idag - hur hennes koncentration blivit knivskarp och hur hon blivit nyfiken på typ allt omkring sig.

Känner igen mig massor i det. Däremot är inte min uthållighet så himla mycket bättre, jag måste planera in pauser. Men det beror nog mer på sviterna av min utmattningsdepression.

Kram ?

Jag tillhör nog dem som mår bra av att ha lite projekt i gång. Fisket så klart men gillar även att bygga och fixa med hus och trädgård. I dag gick jag upp 06:15 och satte i gång direkt med att bygga en planteringslåda modell större. Nu är den klar.? Förr fanns inte en chans att jag skulle gå upp så tidigt på en söndag om jag inte var tvungen. Jag har fått en helt annan motivation nu. För tillfället har jag dock mindre motivation av att gå in här på forumet och läsa om alkoholrelaterade saker. Men det kan ju svänga från dag till dag. Jag kollar dock alltid hur det står till med mina ”kompisar” och favoriter.?

Nu ska jag ut och klippa gräset.?

Kram