Fibblan

Gärna det??!
Har slitit som ett djur i förra veckan med kulmen i lördags..phu. Men jag fixade det till sist.
Nu bara lugn. Hade så önskat slippa de vita knogarna, men de kommer och går. Ingen dag är den andra lik.
GRATTIS till 20 månader ?✨! Det kan man gott få beröm för, även om det går "lätt" nu?!
Som sagt, nu rätt lugnt igen för min del, men du får gärna fortsätta sälja in det nyktra livet ?! Sådana som du behövs, när sådana som jag vacklar fram på ostadiga ben?!
Nåja, får ju tag i det där "jävlaranammat" emellanåt, vilket jag tycker du är så bra på att uppmuntra och inspirera till?!
Hoppas du mår fortsatt väl ?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Virvla

.. blir nästan lite avundsjuk när du beskriver din lätthet till alkoholen. ?Jag hoppas att jag kommer dit också! Hejar på dig!

IronWill! Vi sågs ju på träffen för ett år sedan, och det är mycket uppmuntrande att se att det går så bra för dig när det gäller alkoholen. Hade en liten dipp nyligen, annars tycker jag det känns bra för det mesta att slippa alkoholen och nu är det drygt tre månader för min del. Ostbågarna tar jag också till ibland, så nu försvann lite av mitt dåliga samvete när jag läser att du har samma begivenhet. Läsken kan jag dock vara utan, eftersom jag ska helst ska undvika allt vad socker heter på grund av diabetesvarning. Kallt bubbelvatten går det massor av, och det räcker för det mesta utmärkt. Ha de, /Fenix

Eftersom jag sällan eller nästan aldrig tänker på alkohol eller har några problem med att vara utan så har jag i princip slutat komma hit. Att diskutera alkohol ger den i mitt tycke just nu mer plats än den förtjänar i mitt liv.
Kommer titta in några gånger om året men passar på att önska alla lycka till!

Fibblan

Det låter fantastiskt härligt, på den plats du befinner dig! Och även om du inte behöver det, vill jag önska dig lycka till tillbaka ?! Jag har det bra för tillfället, nykter sedan en tid förstås, hur ska man annars kunna påstå att man har det bra..?☺️.. Om du tittar inom någon gång, så vill jag iaf än en gång förmedla vilken betydelse din närvaro här har haft för mig ?! Tacksam för dina ord, som du förmedlat såväl i min tråd, som i andras och förstås i din egen! De har varit till stor hjälp ❤️! Vill att du ska komma ihåg det när du vandrar vidare i livet?!
Tack!
Många kramar!
/Fibblan ?.

Renée

Hej Iron Will,

Grattis att du nu sällan/nästan aldrig tänker på alkohol
eller har några problem med att vara utan.

Varmt tack för boktipset "Min dag på 3 minuter".
Jag köpte den och gillar att skriva i den om min dag.
Instämmer med dig; enkel och bra :-)

Jag tycker du har skrivit många tänkvärda, bra inlägg här.
Önskar dig Lycka Till och Allt Gott i ditt fortsatta liv!

Trevlig vår! ?

Tänker på dig ibland. Glad att vi hann träffas förra året. Saknade dig den här träffen, men respekterar ditt val. Förstås. Här finns inga krav. Forumets storhet.

Kram

Jag har inte blivit ”för fin” för att hänga här om någon trodde det :) Tack för alla hälsningar ni skrivit, det värmer så klart om hjärtat!
Jag ska också passa på att titta in i era liv när jag ändå är här.

Nu har det gått lite drygt två år sedan jag slutade. Vanan att inte dricka växer sig kontinuerligt starkare. Jag sveper med blicken över folkölen för att hitta den alkoholfria utan att frestas. De flesta vänner har på ren rutin börjat köpa ett antal alkoholfria när jag ska vara med på någon tillställning. Vissa kollegor tycker mellan raderna att jag inte är lika social längre. Det stämmer kanske men från mitt håll är det inget jag saknar. Om jag verkligen har lust så är jag med. Annars läser jag en bok eller hänger med barnen eller något annat. Känslan av ” FoMO fear of missing out” har försvunnit för det mesta. Vet inte vad jag sökte i alkoholen men jag hittade det aldrig ändå så jag har slutat leta. Just där.

I övrigt så letar jag fortfarande efter min plats. Jag tänker för mycket och önskar att jag var lite mer känslokall och fokuserad. Men det känns inte som något som ska supas bort, för det ledde ju ändå bara till än djupare grubbleri. Jag känner ändå här att jag lite har sagt mitt om alkohol och egentligen inte har så mycket mer att komma med än glada tillrop. Kanske var jag inte så fysiskt beroende men vanemässigt och själsligen var jag det. Hade inte kunnat föreställa mig ett liv helt utan rus. Men det visade sig vara ett ganska bra liv. Det är väl inte bättre än det är men billigare och betydligt mindre ångest. Lättare att sortera äkta känslor från bakiskänslor. Risken att förstöra mitt förhållande är också all time low. Tror min fru är glad över det också, men vi har inte diskuterat det så djupt. Eftersom min årsdag som nykter även sammanfaller med en jobbig tid i vårt förhållande vill jag inte heller fira varje gång. Till er andra som jag träffat eller bara utväxlat text med så hoppas jag på att ni tar er framåt på ett eller annat sätt trots eventuella motgångar. Även om jag själv måste hålla mig helnykter för att inte hamna snett igen så hyser jag inga tvivel om att varje skippad enhet alkohol är en vinst och säkerligen gör nytta. Oavsett om någon slinker ner där emellan. Tack igen för alla hälsningar, hade inte kommit hit utan stödet från alla här och öppenheten med vilken ni delar era egna historier. Ni är bäst och trots att vi knappt känner varandra på ytan så känner vi mycket av det innersta hos var och en. Ta hand om er!

Fibblan

Så, så fint att höra ifrån dig!
Tänk att man kan bli så glad..☺️. Vi som bara utbytt lite text med varandra. Men det är väl just det, som du säger, den öppenheten och varje ärlig osminkad sanning om hur det egentligen är och hur man egentligen mår, får en att känna en gemenskap och samhörighet, som tyvärr är ganska sällsynt "i det verkliga livet". Det är så otroligt hjälpsamt att ha en plats där man får vara precis så känslosam och ofokuserad som man emellanåt är..?!
Härligt att höra att det rullar på i nykterheten, trots att det där skaver ibland..??.
Du är bäst ?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Att nykterheten består, och att livet är gott för det mesta..Vad bra att flera av dina bastukompisar också är nyktra..Jag är också bastufrälst..Finns inget som är så renande, avslappnande och härligt som ett bastubad.Vedeldad med sjö utanför är det ultimata..Men allt bastubad är toppen..???????????

IW! Det har stor betydelse att du hör av dig. Underbart att höra ifrån någon som klarat nykterheten i två år. Inte dåligt! Det betyder dessutom att vi andra också kan. Ger hopp! Tack för påhälsningen i min tråd. Jag blev jätteglad!
Charlie

Du är ett lysande exempel på att man kan lyckas ta sig ur alkohol träsket på egen hand. Jag har följt din resa och tycker det är kul att höra att du inte fallit igen. Jag saknade dig oxå på årets forum träff. Läste i vinägers tråd hur du resonerade runt träffen. Jag förstår hur du tänker. Jag fungerar på ungefär samma sätt. Finns inte den mentala styrkan är det ingen idé att försöka.
/Mrx

Tack för era kommentarer. Lägg inte för mycket press på mig nu :)

VaknaVacker: Jag valde det utifrån att jag insåg att det skulle krävas av mig (efter alla misslyckade ”försök”).
Känns mer och mer som att jag kanske kan stå för det. Samma med ditt? ?

Fibblan

Känn ingen press, men nog sjutton tänker jag som är flummig de Luxe ? ??att det var någon mening med att du tittade inom just ikväll..
Har ju klarat resan bra, bättre än någonsin tror jag faktiskt, fram till nu..?. Något som skaver, vet ej vad. Men hade gärna tagit emot lite råd från någon med längre nykterhet i bagaget.. Men det lär ju funka ändå. Så vill verkligen inte lägga någon press på dig☺️! Det är ju inte upp till dig att rädda mig. Var och en måste rädda sig själv undan detta förbannade gift..☠️. Och jag är på god väg som sagt☺️?! Men det glädjer mig, när du hörs av ?! Och återigen, visst är det fascinerande ändå hur man kan känna en sådan samhörighet, bara genom lite utbyte av text här på forumet..
Men jag tror du fått en speciell plats i mitt hjärta också för att jag ropade en gång i desperation och du var där och svarade?. Sådana handlingar får särskild betydelse. För din del var det kanske inget märkvärdigt men för min del gjorde det all skillnad i världen..❣️
Så tack för det än en gång och kram och godnatt från
/Fibblan ?.

Som du säger fibblan är det nog upp till var och en att hitta sin metod att dra ner eller sluta. Jag tror mest att jag kan bidra med (ännu ett) exempel på att det funkar bra att vara nykter och blir lättare och bättre. Men ju längre nykter desto hårdare fall tänker jag mig. Har i alla fall tröttnat på mina egna ”tips”.Glad att kunna vara till hjälp för dig!

Fick häromkvällen ett jävla sug från ingenstans. Har en del bjudöl i kylen som jag ganska vant ignorerar i sökandet efter halvfabrikat till barnen.

Men så häromkvällen så var det som disco i kylen. Min mentala dörrvakt lös med sin frånvaro och jag tänkte att jag bara skulle kolla läget lite. Hade ”jobbat med kroppen” hela dagen och stod med snickarbyxorna på och kände mig nästan som en riktig man (till skillnad från den välkammade som går till kontoret med dataväskan och kavaj). Men en riktig man har ju en öl i näven, vid grillen, på altanen, på jakten (alla sorters jakt ?), på båten, i skidbacken, ..[fler ställen].

Kom ett nästan oemotståndligt sug och jag var väldigt, väldigt nära att bara testa en eller ett gäng. Bara en, bara i kväll, bara den här veckan, bara i år. Var så sjukt nära, vet inte ens hur jag lyckades skita i det. Känns mest som tur faktiskt.
Skulle ju i nuläget kännas toppen om det inte vore för att det på något sätt permanent sänkte garden en aning att underhålla tanken så pass mycket.

Så nu är jag på behörigt avstånd från bjudölen, minst 20 mil i alla fall. Håller mig även ifrån alkoholfri öl ett tag. Det får bli annan distraktion, skogsutflykter och nya ställningar i sängkammaren, närå :) men jag var tvungen att göra en comeback för att se om jag kan få tvivlet att fastna på webben i stället för min förvirrade och småslitna monkeybrain.

Alla som står emot där ute (och de som gör ett bättre jobb i morgon) ha en skön sommar trots allt! Det var inte bättre förr, det är sämre nu ;)

Skönt att du stod emot. Förstår vad du menar med att ibland känns det som att turen styr. Men det känns ju rätt osäkert, och jag
tänker att otur kan undvikas med lite förebyggande arbete, som att förvara bjudölen i någon skrubb där du inte ser den varje gång du ska fixa mat. Själv har jag börjat känna att jag hellre bjuder vänner på alkoholfritt, tror att det är fler än jag som mår bra av att låta bli.. Och om de dricker lite mindre när de umgås med mig så är det bra tycker jag. Och åter till förebyggande, du har nog redskap att mota bort suget med egentligen. Jag tror det är farligt att tillåta sig själv att tro att man inte har kontroll över sina beslut, det blir som att man på förhand ger sig själv möjlighet att misslyckas. Läs tillbaks i din egen tråd och kom ihåg den resa du gjort, du vet vad du vill och har makten att göra just det.