Nu eller aldrig

134 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ensammenintestark
Lördag

Idag på mitt femte aa-möte. Fick också en sponsor. Känns lite overkligt, men på ett bra sätt. Nu är det liksom ingen återvändo med aa. Så tacksam för detta🙏

Märker hur lätt jag faller in i duktig flicka-rollen. Får tänka på att jag gör detta för mig själv och inte för nån annan. Vill så gärna passa in och göra bra ifrån mig. Förbannat tröttsamt.

Andrahalvlek
Heja dig!

Skönt att det går bra för dig!

Håller med om att duktig-flicka-takterna finns i bakgrunden hela tiden. Vi vill gärna vara ”bäst” på nykterhet också.

Då får man fråga sig varför. För att ”imponera” på andra och få bekräftelse? För sin familjs skull? För sin egen skull?

För egen del har jag nog fullt fokus på mitt eget mående. Jag mår så mycket bättre nu att jag inte vill äventyra det helt enkelt.

Sen är det inte konstigt att man har nytta av duktig-flicka-färdigheterna. Man är tränad att planera, organisera och leverera. Det sitter i ryggmärgen.

Kram 🐘

Pianisten
HALT

...är ett uttryck som förekommer här inne ibland. Det står för Hungrig, Arg, Ledsen, Trött. Alla dessa är ju naturliga delar av livet, men att vara på sin vakt när dessa känslor uppstår kan vara viktigt när man vill sluta dricka. Hunger är helt klart en ovän då, den är också ett sug och hjärnan kan lätt blanda ihop dem.

Jag har varit väldigt intresserad av kost och hälsa i många år, säkert för att det funnits ett hopp om att mer kunskap skulle få mig själv att lyckas med min (över)vikt och träning, som ändå aldrig gick innan jag slutade dricka..
Jag tycker personligen du skall strunta i fokuseringen på kolhydraterna. Det begränsar dig bara i att behöva utesluta massor av bra livsmedel. Laga mat från grunden med råvaror och ät dig mätt, håll istället igen på det som ger mycket kalorier. Inte för att grädden, smöret, sockret eller oljan på nått vis är farliga i sig men det är den trista gamla "kalorier in/kalorier ut" som påverkar din vikt. Gäller även LCHF... Gillar du det så kör på, absolut! Jag har också testat det, men ärligt talat är det väldigt bökigt att leva ett normalt liv.

Ensammenintestark
Två veckor

Jag är så tacksam att jag fått vara nykter i två veckor😊🙏🎉.

Det har varit omtumlande veckor. Många aa-möten och tankar kring mina beroenden. Trött och ångestfylld. Det både tar emot och känns förlösande om vartannat. Upp och ner.

Ja pianisten jag ska försöka tänka mindre på kosten och fokusera på nykterheten. Men det är en stor utmaning. Borde antagligen gå på tolvstegsmöte för matmissbrukare också (finns det?).

Idag har jag verkligen tänkt på ”en dag i taget”. Känns liksom oöverstigligt att se framåt mer än en dag. Och får inte se detta som ett prestationsrace. Var på ett fint aa-möte idag. Så tacksam för det. Ger mig energi.

Planterat ut lite växter, hoppas på inte alltför kalla nätter. Kanske snart vågar plantera ut tomaterna. Ser verkligen ut som ett växthus inne nu. Växterna ger mig sinnesro, känns bra. Så tacksam för att ha en trädgård.

Andrahalvlek
Heja dig!

Grattis till två nyktra veckor!

Kram 🐘

Ensammenintestark
Den stora tröttheten

Jag förstår inte riktigt varför jag ständigt är så trött. Kan sova länge men ändå känna att jag skulle somna om jag gick och la mig nu (kl 11 på förmiddagen??). Dålig på att kommentera i andras trådar och orkar knappt skriva i min egen.

Igår hade jag en ganska lång period med sug i kombination med rastlöshet, irritation och uppgivenhet. Det var a-djävulen som vaknade till liv efter drygt två veckor. Befann mig i en situation när jag normalt har druckit, på väg mellan jobb och hemma. Gick inte a-djävulen till mötes, men det är tack vare aa, detta forum och min sponsor. Annars hade det kunnat gå illa.

Det är obehagligt att tänka på, för bara några timmar innan funderade jag på varför det gått så lätt utan större utmaningar senaste veckorna. Upp och ner och fram och tillbaka. Man kan tydligen aldrig veta vad a-djävulen kan hitta på.

En sak är säker, alkoholen måste bort ur mitt liv. Spelar ingen roll att jag inte hör till storkonsumenterna - än. Kommer absolut inte sluta bra om jag fortsätter. Tror jag vunnit fullständig insikt i att jag har ett beroende som jag inte kan styra över själv. Det är bara att kapitulera.

Andrahalvlek
Klokt tänkt

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Hörde en tillfrisknad alkoholist säga senast idag: ”Alkohol är en icke-fråga för mig. Så länge jag inte tar första glaset är jag inte sjuk.”

Han hade varit nykter i 14 år och aldrig tagit ett enda återfall.

Kram 🐘

Ensammenintestark
Tack Andrahalvlek

Tack för ditt grattis och för din kommentar. Det är så sant. Om man bara kan sluta kämpa om tankar om det första glaset så är man fri. Kanske lättare sagt än gjort, men försöker hitta dit i tanken.🌺

Charlie70
Grattis!

Grattis till två veckor Ensammenintestark! Bra jobbat. Jag var också otroligt trött den första tiden (månaden). Kändes som om jag gick runt i en dimma. Det är kroppen och hjärnan som återhämtar sig och arbetar på en reset. Suget skulle ju vara skönt att bli av med. Efter mina fem nyktra månader kan jag konstatera att det fortfarande dyker upp då och då. Lika bra att staka ut rejäla strategier på förhand för suget kommer och det är då det gäller....

Kram!

Ensammenintestark
Strategier

Ja Charlie, det gäller att vara beredd på suget. Det är här jag kan bli rädd för mig själv eftersom suget kan uppstå plötsligt ur tomma intet, även om det ofta kommer i samband med en viss situation när jag brukar dricka, tex efter jobbet. Jag är så tacksam över att jag inte längre kommer åt nån alkohol hemma så där är jag safe.

Ikväll ska jag på aa igen. Börjar kännas bekant och tryggt. Ingen skam eller osäkerhet. Alla i samma båt och alla vill sluta dricka. Hjälper mig verkligen att hålla mig borta från a.

Ensammenintestark
Fredag

Ännu ingen ”fredagskänsla”. Finns vissa fördelar att jobba hemma. Gränsen mellan jobb och privat suddas ut och övergången till helg inte lika tydlig. Just nu inget sug eller besvikelse över att jag inte kan ”dricka in” helgen.

Min sponsor sedan en knapp vecka sa igår att jag inte behövde ringa henne varje dag längre. Hon tycker jag klarar det så bra. Genast kom känslor av att hon tyckte det skulle vara skönt att slippa mig och samtal varje kväll. Men jag försöker att undvika de tankarna. Och jag kan ringa om jag behöver. Tror verkligen att min sponsor uppriktigt tycker att jag inte behöver ringa varje dag. Får tänka positivt om det istället för att ta det som ett avvisande.

Det är sant att jag har bestämt mig, men det betyder inte att jag känner mig trygg i mitt beslut. Så nu är det extra viktigt att hålla i alla andra livlinor i form av forumet, stora boken och möten.

Ensammenintestark
Lördag kväll

Hittade min tråd på typ sidan 80. Forumet uppfuckat, många pågående trådar har hamnat jättelångt ner.

Känner mig ganska lugn nu. Har varit en bra dag med möte och jobb i trädgården. Är så tacksam att ha fått varit nykter i snart tre veckor😊🙏.

Naturen och vädret visar sig verkligen från sin bästa sida. Gör det lättare att känna sinnesro.🌺

Andrahalvlek
Hälsotecken

Du ska absolut se det som ett hälsotecken att din sponsor säger att du inte behöver ringa varje kväll. Det betyder att hon upplever din nykterhet så pass stabil att det inte behövs. Sträck på dig och var stolt!

Kram 🐘

Sidor