Alltid fascinerad av drömmar. Inte för att jag tror de betyder något särskilt, mer att det är rensning av hjärnan. Mycket märklig dröm du hade. En sån där man kommer ihåg ett tag. Mycket detaljer...

Har du drömt om alkohol någon gång sedan du slutade dricka? Jag har inte det, och det är på 5 månader på onsdag?

En härlig dag du hade igår. Hoppas du får en bra dag idag. Kram!???

Jag drömde en gång att jag drack tills jag kaskadspydde. Viktig påminnelse om vart jag inte vill tillbaka till ?

En gång på slutet hann jag knappt ut i badrummet och spydde sen ner hela badkaret. Tack och lov var jag ensam hemma.

Det var som om kroppen då ville säga mig: ”Idiot, sluta hälla i dig den här giftiga skiten som du inte mår bra av.”

Och drömmen påminde mig igen, ungefär två-tre månader in i nykterheten. Då minnena börjar blekna lagom mycket.

Kram ?

Så glad jag blir att mitt boktips hjälpte dig att komma till skott att på allvar överväga att sluta dricka ?? Berätta gärna mer om hur det går för dig framöver!

Kram ?

Jag måste bara säga att jag tycker det är såå snyggt med grått hår!! Har själv inte fått det än, men har alltid sagt att den dag jag får det så kommer jag behålla det grått. Men självklart, det är en sak att säga det nu och förmodligen en helt annan sak när man står där. Då kanske jag har helt annan åsikt ?

Jag trodde du var äldre ? vet inte varför. Du skulle säkert rocka grått hår! Så många krav på oss kvinnor ändå. Men men, det är lättare sagt än gjort.

April

Har varit frånvarande ifrån forumet av olika anledningar men har tittat in igen och blev så glad att se att det det går så bra för dig och att du fortsätter att hjälpa alla de som kämpar?! Såg ditt tips om Craig Becks youtube. Har tittat på hans webinar, sett några youtube avsnitt och börjat läsa hans bok. Känns väldigt rätt och något som kan funka! Är det något att satsa på tycker du, har du gått hans program? Har framförallt fått mig att inse att fakta är allt och vad jag läst i din tråd så har det varit din taktik?

Exakt så är det. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Hjärntvätt. Det har varit min taktik.

Min stora ögonöppnare var Annie Graces bok ”Tänka klart”. Där fick jag lära mig den stora skillnaden på det medvetna och det omedvetna i missbrukssammanhang.

Det är därför jag tjatar om att man måste bestämma sig med hela hjärnan. Inte ett uns av begär efter alkohol får man tillåta sig att ha kvar i skallen.

Vårt omedvetna är ingrott med alkoholglorifierade bilder, och för att tvätta bort dessa bilder krävs hjärntvätt helt enkelt.

Craig Beck har jag förstått har samma tankar som Annie Grace. Båda två är inte så positiva till tex AA eftersom de anser att det är individen som måste ta makten över sitt liv, istället för att lägga sitt liv i någon högre makts händer.

För mig spelar det ingen roll hur man väljer att bli nykter, men för mig har ”faktametoden” funkat. Med hjälp av den tog jag mig snabbt från ”jag får inte dricka” till ”jag vill inte dricka”.

Men man måste hela tiden jobba med sig själv - ifrågasätta, rannsaka, utvärdera, utforma strategier. Och jobbet tar aldrig slut, även om jag inte tänker på det 24/7 längre.

Men jag repeterar ändå regelbundet. Bland annat lyssnar jag på ljudboken ”Skål, ta mig fan” 30 min varje kväll när jag ska somna. För att påminna mig. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

Problemet med grått hår när man är mörk är att det börjar växa väldigt ojämnt. En fläck här och där, enstaka strån. Först nu, 20 år efter de första gråa håren, kommer mitt gråa jämnt över hela skallen.

Men utväxt är inte kul. Ljust grått mot det mörkbruna under väldigt lång tid medan håret växer ut.

Men jag har tagit första steget och klippt håret pagekort åtminstone. Innan nådde det en bra bit ner på ryggen.

Nästa steg är att börja göra ljusare slingor och sakta men säkert få det mörka att övergå i grått. Helst utan att behöva se ut som en panda under tiden ?

Min nya frisör är inne på min linje och tillsammans ska vi transformera min hårfärg kommande år. Om tio år är mitt hår helgrått sannolikt.

Kram ?

Ja självklart ska du hjälpa det gråa på vägen genom färgning! Har sett vissa som bara låtit det växa ut sakta men säkert, det ser ju inte klokt ut ?

Idag har jag lyssnat på podden”Hur kan vi” avsnitt #84 med gästen Moa Gürbüzer under rubriken ”Hur kan vi prata om nykterhetsnormen?”

Hennes målsättning är att vi alla i offentliga sammanhang ska få frågan ”vitt eller rött vin, med eller utan alkohol?” Precis som vi får frågan ”kaffe eller te, med eller utan mjölk och socker?”

Så hon startade företaget Oddbird som ”befriar” goda viner från alkohol. Hon säger inte ”alkoholfri” utan ”alkoholbefriad” om sina viner.

Här finns en artikel om Moa Gürbüzer och hennes företag:
https://accentmagasin.se/personportratt/moa-gurbuzer-vi-ar-udda-faglar-…

Ett citat ur artikeln:

”Vi har en föreställning om att den som dricker alkohol är normal och den som inte dricker är onormal, vilket innebär att människor som inte dricker alkohol diskrimineras.”

Kram ?

Idag har jag inte ens packat upp datorn på jobbet. Möten, möten, möten. Viktiga möten, enskilda möten. Korta möten, alldeles för många möten. Knappt ingen luft alls mellan mötena.

Nu är jag helt slut. Den här känslan brukar jag dricka vin på.

Men, för att citera Se klart: ”Nu dricker jag ju inte längre, så då får jag göra något annat.”

Min skalle skriker ”stäng av mig en stund, jag behöver vila”. Så en höneblund blir det nu, även om nattsömnen riskeras ?

Kram ?

Jag är inte speciellt sugen, bara väldigt mentalt trött, men jag fortsätter repetera, repetera, repetera.

Ikväll ser jag dokumentären ”Alcohol will kill you” på youtube. Leverskador som leder till levertransplantation - som en skräckfilm nästan.

Min pappa dog vid 61 års ålder pga söndertrasad ickefungerande lever. När han kom in på sjukhuset tappade de honom på sju liter vätska i buken. Nästa morgon lika mycket. Efter obduktionen fick vi veta att man aldrig tidigare hade sett en så trasig lever, som slamsor som föll isär.

Efter att han dött gick min mamma till bilen som stod i ett garage. Bilen var inte körd på länge, men den var överfylld med ölburkar (10%) och alvedonpaket. Alltså FULL med ölburkar långt uppåt väggarna i bilen.

Kram ?

PS. I Sverige får inte alkoholister någon levertransplantation, men det kan man tydligen köpa sig till i England.

förstår vad du menar med att dricka vin för den mentala tröttheten... att få TYST PÅ HJÄRNAN ... jag har gått all in med mina andningsövningar nu... jag hoppas du ändå får sova gott inatt. Så ledsamt att höra om din pappa :( .. sänder dig varma tankar och kram.

Tack för omtanken. Det är 19 år sedan min pappa dog, men han känns närmare mig än någonsin nu i nykterheten.

Finns han någonstans omkring mig så vet jag att han är överlycklig för min skull ❤️

Kram ?

Vi är många omkring dig som glädjs över din nykterhet ?
Ps. Jag köpte Oddbird mousserande förra helgen! Mycket gott om man gillar de alternativen. A-fri öl har jag nästan slutat med men desto mer cola zero. Har inte tagit mig in i kombucha-träsket än...

Delad glädje är dubbel glädje ❤️

Finns Oddbirds vin bara på Systembolaget? Nyfiken på deras prosecco ?

Jag har varit lite fast i alkoholfri öl-träsket ett tag. Drack typ aldrig öl tidigare utan nästan enbart rödvin. Försöker avvänja mig nu med hjälp av örtte och rött te, och nu senast äppelmust och äppeljuice.

Det suger att somna redan kl 22-22.30. Då vaknar man pigg redan kl 5 när klockan ringer först kl 6.30. Sex-sju timmar tycks vara min kvot.

Det känns som om hjärnan har vilat upp sig under natten. Den är redan igång och lägger sommarschema ? Det står på mitt schema idag nämligen. Den första sommarvikarien kommer på mån 1/6.

Att jobba med sommarrekryteringen är ett jobb som jag påbörjar i januari och slutför först när alla är på plats och jag själv går på semester den 6/7. Parallellt med allt annat jag gör.

Det är en rolig men tidskrävande arbetsuppgift, som i år påverkats enormt av coronakrisen. Precis som allt annat alltså.

Först lägger jag de stora pusselbitarna, sen ska alla små pusselbitar läggas. Dag för dag, vecka för vecka. Cirka 60 medarbetare berörs totalt, inklusive vikarier.

Bakom varje beslut finns en människa som ska vara hyfsat nöjd, samtidigt som verksamheten ska tryggas. Och hela tiden uppstår nya problem förstås. Klar blir man aldrig.

Det är med andra ord inte så konstigt att jag är mentalt trött. När jag själv går på semester den 6/7 har jag sällan hunnit/orkat planera någonting.

Mest behöver jag då bara vila. Dagsutflykter och spontana resor i närområdet blir det därför mest för mig, och det är så jag vill ha det. Hemester är inget nytt för mig, det är så jag brukar ha det. Det är så jag vill ha det.

Jag har spanat in en stugby och två-tre b&b i närområdet. Får jag lite ork över ska jag kontakta dem och planera in några övernattningar åtminstone.

Yngsta dottern vill alltid besöka Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Hon älskar alla Astrids sagofigurer ? Sex-sju teaterföreställningar brukar vi hinna med på en dag. Men i år är det ju bara att glömma.

Kram ?

Femina

Jag blev nyfiken och tvungen att googla. Det fanns flera mousserande A-fria varianter på Systemet. Kanske ska jag prova nån? ?

Själv dricker jag Sommersby Secco eller Sommersby rose nuförtiden. Finns i dagligvaruhandeln. Till maten blir det Falcon A-fria öl som är bärnstensfärgad och mer smakrik än ljusare öl.
Ha en fin dag! ?