Spegel

Tack min vän :)

Jag hör vad du säger och tar till mig det. ❤️

Har faktiskt precis varit på Apoteket och köpt just Gaviscon flytande och Omeprazol.
Mina magkatarrer blir helt galna av alkohol. Jag har åkt till akuten både i Spanien och i Stockholm för att jag inte stått ut med smärtan och fått morfin t.o.m.
Och då är jag inte någon som sjåpar mig när det gäller smärta. Kissar ut njurstenar hemma ofta (kronisk njursten har jag) utan medicin och lider till och från av gallan och tar inget där heller.

Och trots att jag tidigt insåg att det nog vara A som startade detta med magkatarren för drygt två år sedan, så har jag fortsatt att dricka, smärta och allt. A är onekligen ett starkt gift. Går emot all logik...

Det är alltför tidigt på min ”resa” nu, men jag hoppas ju fortfarande att jag kan njuta av två glas vin eller t.o.m en drink. Men då socialt och inte ensam och inte för att lindra sorg. Utan för att det är festligt, gott och trevligt.

Kramar. Så glad att du finns ❣️❣️❣️

Spegel

Nu vidare till något annat;

Jag köpte en mat-våg igår, då min mat-våg är i Spanien.
Jag behöver väga min mat för att dra ner på mina måltider. För på vågen händer inget.

Kanske konstigt att fokusera på mat idag, men något måste jag fokusera på.

Frukost; Kvarg med päron-smak. Nu äter jag inte frukt (bara bär), men annars hade det varit varit gott med ett skivat päron till.

Mellanmål; Lite blandade nötter

Lunch; Ruccola med fetaost.

Middag; Kokt lax med tsatsiki (kanske en konstig kombo, men det är riktigt gott.) Lägg till en kokt potatis/pressad potatis om man kör mindre ”strikt”. Grönsallad med lite valnötter.

Kväll; Det blir nog kvarg igen, med blåbär.

Vännen.. hur e det med dig ? Hur känns allt? väldigt varmt idag.. jag orkar ingenting det gassar in sol i hemmet.. klagar absolut inte... men man e helt klart inte van ännu ;) .. en dag av tankar och funderingar för mig.. sitter och skriver ner alla tankar och en plan framåt. Tänker på dig mycket idag... bra meny för dagen.... tänkte mest att du kanske behövde nån form av tröst mat sen gårdagens händelse... men jag kan tycka att en riktigt smarrig sallad e tröst nog det behöver inte vara godis eller vispgrädde från matsked :) ... ( nått som jag älskar hahahaha :)
Hur som.. mina tankar är med dig hela tiden... vill och orkar du " prata" så skriv av dig här.. jag lyssnar... kikar in igen om en stund. Du är INTE ensam. Och gårdagen kan hända alla... det hände ju mig med fast på ett annat sätt... idag e jag nykter och vinet igår var verkligen ingen Big deal... så känner jag i alla fall... låt oss gå vidare tillsammans ok ? nya tag? KRAMAR din väg.

Spegel

Det är inte bra. Alls. Förmiddagen var väl ok. Satt ute i solen en liten stund, men blev snabbt rastlös. Jag blir det när ångesten är hög.

Och trots att det är uppenbart att jag mår sämre pga A idag (trots relativt små kvantiteter) vill jag dricka igen. För att tillfälligt må bättre och framförallt för att bli ångestfri. Men då skjuter jag ju bara allt framför mig. Till en pissdag imorgon istället. Så jag dricker inte idag.
Men för mig som levt med ångest i så många år och oftast hjälper inte anti-ångest medicin så undrar jag hur jag ska leva ”rent”.
Jag vet alltså inte hur jag ska leva med A och jag vet inte hur jag ska leva utan A.
A ger mig alltid självmordstankar - som idag, även om det inte är något jag kommer agera på. Och det är hemskt tunga tankar och känslor att stå ut med.

(Angående maten blev det i princip inget på ”schemat” då jag inte kunnat äta pga magkatarren. Jag klunkar i mig vatten och Gaviscon, det är allt idag.)

Jag hör din förtvivlade ångest :( ... hur kan jag bäst hjälpa dig just nu ? Kan du försöka äta nått ? ( skit i vikten nu en stund ) ät nått så kroppen får nått att arbeta med ? Och kanske lägga dig tidigt nu ? Inte gå under av alla mörka tankar som tar över dig :(?? Vännen min jag e orolig nu rejält för dig ?❤️❤️❤️??? hur kan jag hjälpa dig ?

Spegel

Tack fina för orden och omtanken ❤️

Jag somnade sent trots att jag var så otroligt trött och vaknade tidigt. Förstår inte varför jag inte kan komma till rätta med sömnen fortfarande.

Jag fick tillslut i mig både fisk och senare även bär m.m och idag känns det som om magkatarren lugnat ner sig iaf mestadels efter irritationen från A’n.

Förstår fortfarande inte hur något ska gå framöver. Dels otroligt mycket praktiskt som stressar.
Men framförallt oroar jag mig över det icke praktiska - det mentala. För mycket stress och ångest etc som jag inte vet hur jag ska kunna komma att hantera.
Jag vet att man ska vara här och nu, men det funkar inte.

Våndas inför denna sommar. Våndas allt om jag ska vara ärlig.

Kramar ?

(23 dagar, minus 1.)

Spegel

Undrar lite över denna dagliga huvudvärk också. Har som sagt mycket sällan huvudvärk i vanliga fall eller när jag dricker A.

Jag dricker väldigt mycket vatten, så uttorkad kan jag inte vara.
Jag är inte orolig över det eller så, bara undrar om andra upplever samma sak fast det gått över tre veckor sedan A?

Jag vet inte om jag ska fortsätta skriva mina mat-scheman? Admin får väl ta bort om det inte passar här. Det är ju ett A-forum, inte ett mat-forum. Men samtidigt påverkar ju kosten hur vi mår och även, i mitt fall, är det ett bra fokus på annat än A.
Jag skriver tills vidare, då jag tycker det är lite trevligt att göra så här på morgonen. Alltid finns det väl någon som kan ta med sig något ifrån det.

Frukost; Avokado med kokt skinka

Annars är en annan frukost-idé denna; (För kaloririk för mig, men perfekt för någon som tränar.)
Äggröra med avokado och mozzarella – 1 portion

3 ägg
1 msk vatten
salt och peppar
1 msk smör/kokosfett
1/2 avokado
100 g mozzarellakulor
Färska örter

Lunch; Tonfiskröra och sallad

Middag; Stor sallad med kyckling, fetaost, rödlök och tomat.

Spegel

I spoke too soon. Så fort jag åt lite frukost kom katarren och smärtorna tillbaka. Oavsett medicinen.

Dock är det en bra sporre att inte dricka. Det är definitivt inte värt det. Hoppas jag kommer ihåg det.

Hej fina du.. förlåt att jag inte skrivit nått... det är studentyra här och det verkar som halva min släkt på min mans sida tar studenten samtidigt... så en massa fix och trix med paket .. mottagningar osv .. plus har ett MEGA VIKTIGT möte imorgon mitt 0900 som jag är Sååååå nervös för som MÅSTE MÅSTE gå bra inga undantag...extrket avgörande för både det ena och det andra... .. PHU.... förlåt mig.. det är inte så att jag inte tänker på dig för det gör jag väldigt mycket... men tiden har runnit iväg... jag har precis läst dina inlägg kära du... huvudvärken... vart sitter den exakt? bak i huvudet? framför? sidorna? .. jag tar Treo när jag har huvudvärk.. kontroversiellt eftersom det innehåller koffein.. men what ever works känner jag... dricker du tillräckligt med vatten? äter du tillräckligt? alltså jag menar.. nu när du e stressad inombords... så brukar man ju säga att kroppen behöver MER intag av föda då man gör av med mer i bara stressen? så brukar jag göra i alla fall... vet att du vill tänka på vad du äter vilket e bra... men tänker att du kanske måste öka på intaget lite? bara ett förslag. :). sen när de kommer till magkatarren.. jag lider ju av detta med ibland... jag har fått NEXIUM utskrivet vid några tillfällen... det har hjälpt ENORMT!! det är ju ingen farlig medicin så det kan du ju få på vårdcentralen tänker jag? :) sömnen... ja du... det är min livskamp helt klart och du verkar ha samma min vän... jag tror sömnen kommer komma när du kommer må bättre och när du är lugnare inombords... samt när du styrketränar... då tror jag det kommer per automatik.. men det e bara mina tankar.. jag önskar så jag kunde ge dig lite hopp om framtiden.. jag vet hur det känns när allt e svart... men jag vågar tro att du har en inre styrka ( för den märker jag) som gör att du inte ger upp... för jag tror det finns något ljust där ute... för oss båda... jag säger det igen... du ÄR inte ensam... endast med dina tankar... även om det e hemskt att vara social när man mår som du gör... så kan det vara bra med att distrahera sig själv från sina egna tankar... jag märker det nu med allt jag måste fixa.. har absolut ingen som hels tlust till nått av detta... MEN .... i och med att jag får tvinga mig själv.. så märker jag att det går timmar utan att jag funderar över min ångest... ganska lustigt när man tänker efter... alltså med andra ord kan sysselsättning vara en bra medicin... kanske... jag ventilerar bara ina tankar fritt du behöver inte alls hålla med ;)... fina vännen min.... jag kikar in igen sen måste slå in två paket nu... ( en penning sedel ska viras in i folie och PRESSAS in i mitten av en apelsin.... som sen ska slås in i fyra kartonger för att förvirra en härligt glad 18 åring SOM idag tog studenten.. ;)... det kallar jag utmaning... men min mamma lärde mig hur man gör så jag ska försöka :) Kul att lura honom att han får en apelsin ;)..Jag tänker på dig min vän.... mycket!! Skriv och berätta hur du mår... KRAMAR

Spegel

Fick troligtvis goda nyheter idag. Vet mer inom några dagar.
Och jag blev genuint glad (men nervös) för första gången på jag minns inte när.

Och vad tänker jag då?! Det här måste jag fira! (Med vin...) Det ska jag inte göra, men jag blev förvånad av tanken då jag trodde att nuförtiden drack jag bara av ensamhet, ångest och tristess.
Har iofs inte haft något att fira på länge...så kanske inte så konstigt att jag inte visste det...

Ska läsa ditt meddelande nu. Blev så nervös bara att jag var tvungen att skriva några rader först.

Spegel

Självklart ska du inte tänka på att svara mitt i allt annat. Jag blir glad när du skriver, men förstår när du inte gör det ☺️
Kul ändå med student-fix om än stressigt! Rolig idé med apelsinen!

Jag håller tummarna som bara den ang mötet imorgon! Det kommer gå bra!

Huvudvärken sitter i pannan mest. Jag äter bra - äter flera mellanmål som jag inte skriver ner här ☺️ och ligger för högt i kalorier, men orkar inte bry mig ännu, så det är inte maten, och jag dricker mycket vatten.

Tar inte Treo, men har sedan huvudvärken började börjat dricka en kopp kaffe på morgonen, jag som annars inte dricker kaffe. För jag vet av erfarenhet att det ofta hjälper. Precis som Treo med koffeinet alltså ☺️

Jag håller med dig - att vara social hjälper. Det känner jag alltid efteråt, som lunchen med min vän förra vecka. Och ändå så tar jag mig inte iväg eller klarar inte ens att säga ja om någon vill komma över. Nej då, jag ska minsann sitta ensam i min borg...!

Men jag hoppas jag plockar upp det sociala igen. Iaf lite.
De första två åren i Spanien var jag väldigt social, involverad i skolans festkommitté, barnens ridning/dans/fotboll etc samt träffade ett gäng nya vänninor där och vi åkte på resor, tränade (lunchade och drack för mkt vin också...)...Det känns som ett annat liv nu.

Kram❣️❣️❣️

jag kikar in i din tråd regelbundet oavsett var jag befinner mig.. ;)... berätta mer :) !!! Du är inte ensam som sagt...Så roligt med goda nyheter... håller tummarna...!!! samma här... behöver goda nyheter imorgon mitt 0900.. avgörande för lugnet... för en tid framöver i alla fall.. såklart du tänker att du måste fira med vin.. det är ju den naturliga relationen för oss... inget konstigt.. slå inte på dig själv för att du känner som du gör. jag fattar precis. Låt din relation till alkohol ... vara nått som du inte definierar ännu? så har jag gjort nu. Kanske inte slå på oss själva... och hålla på att säga vad vi ska eller inte ska göra.. jag upplever att det blir för dramatiskt för min egen del när jag sätter en etikett på alkoholens förhållande till mig... jag behöver ... och håller på.. att ta itu med en massa saker som GÖR ATT JAG IBLAND DRICKER för att medicinera... jag vill hitta roten..! Hur som min vän... åh jag håller tummen att du får positiva besked. visst e det underbart att det sprakar till när man minst anar det? :) jag älskar när sådant händer :) ... kikar in om en stund igen ;).. Kramar din väg.

Jag drömmer .. om att till slut kunna, med min man... köpa en liten FINCA ... i bergen ovanför Malaga eller mot Tarifa till... Tarifa är mitt favoritställe på jorden oavsett den hårda blåsten som alltid är där ;) ... ha minst 3 hundar, två-fyra getter, 10 höns, en tupp, 2 katter,odla grönsaker själv, ha plats för alla vänner och familj som vill komma på besök så jag kan laga massor med mat och vara värdinna ( som jag älskar när det är på mina egna " hemvillkor" ;) ... leva stillsamt, träna mycket, springa på stranden,läsa, somna med våra hundar och en god bok tidigt på kvällen... kanske åka iväg på resor till ställen man älskar några få gånger per år..... framför allt Sydafrika där vi har vårt eget välgörenhetsprojekt som just nu pga Corona står still :(... men det kommer tillbaka... men oavsett.... att få uppleva det underbara med det sociala... en liten stund... för att sen återgå till ett enkelt liv i södra Spanien... om inte Spanien... så kanske det blir det ett litet hus på landet i Sverige.. ( men jag tror Spanien för det är mitt hem)..... jag behöver inte mycket materiellt... har inget behov längre av dyra saker kläder osv... vill mycket hellre hitta ett liv där friheten får ge plats istället för att slita ihjäl mig på nått jobb för att tjäna massor med pengar för att kunna betala ett liv jag absolut inte har nån önskan att ha. Insikter .... dessa insikter :) bara lite tankar jag ville dela med mig... KRAM

Spegel

Ja, jag hoppas det sprakar till ordentligt för oss båda nu! ?
Vågar inte gå in på detaljer om det faller platt ☺️ Men vet kanske redan imorgon, senast inom några dagar iaf. Nu kommer jag verkligen inte kunna sova, men som det ser ut så är det ist för ett bättre skäl iaf!

Jag pratade med min äldsta son igår (23 år) om just det där att han inte tycker jag behöver definiera A och allt omkring den alltför mycket. Sätta etikett som du säger. Han hade många kloka tankar (som vanligt ☺️).
Men så har jag inte druckit under hans uppväxt alls, så hans perspektiv är annorlunda än de yngres, och vi bodde i Palma och han i New York när mitt problem hastigt drogs igång. Dock har han ju hälsat på en del i Spanien och jag även varit i NYC hos honom, så han har ju sett en ändring och jag har också varit mycket öppen kring mitt drickande och att jag fått ett problem. Det gick väldigt fort att förstå det för mig och jag var ärlig med det direkt.

?

det finns ljuspunkter .... du verkar ha underbara barn... sen förstår jag detta med din dotter... :( ... men det är en diskussion för sig... just nu vill jag bara säga att jag tror... att vi alla har vårt eget förhållningssätt till A. Inget är svart vitt. Jag tror helt enkelt inte på den devisen. Alla e olika och vi dricker / dövar av helt olika anledningar. Vissa kan inte ens vara i samma rum som A... medans vissa andra kan avstå men tar ett glas helt enkelt för att dom känner för det... detta är ett större samtalsämne helt klart... men jag tror att vad DU min vän behöver fokusera på... är att hitta saker som gör livet mer värt att leva... dina barn e en sak... men det är ingen självklarhet att bara för man har barn så är man lycklig.. min mamma tog ju livet av sig när hon var 48 år gammal.. trots MIG... så ingen kan begära att du ska bara vara sjukt glad enbart för att du har barn. du älskar ju dina barn.. men nu handlar det om DITT liv!!! ... Du har ett ansvar gentemot dina barn... men du är bara människa... och du gör så gott du kan min vän... en sak vet jag... du är enormt mycket starkare än du tror... det e uppenbart för mig och då har jag inte ens träffat dig . KRAM ... i vanlig ordning kikar jag in igen snart.. ska bara få klart lite fix och trix här :)... är såååå nervös inför imorgon 0900 men det kommer bli bra. jag kan sätta på mig kostymrollen direkt om jag måste.. spela spelet... och det måste jag imorgon mitti ;). Håller tummen att vi båda får positiva resultat snart ;)

Spegel

Låter underbart allt det du beskriver om djuren och Fincan! Ja, allt!

Och även om jag till och från saknat Stockholm under åren i Spanien kan jag inte heller se mig bli gammal här. Utan lutar åt Spanien igen, eller Södra Frankrike där min syster och mina gudbarn bor. Så jag förstår dig så väl och kan nästan ta på känslorna!

Och lustigt (och fint också!) men Sydafrika är även en dröm för mig att spendera mer tid i, då mitt ex’ pappa kommer därifrån. Även han är väldigt involverad i välgörenhet där, så tänk era vägar kanske har korsats!

Jag hoppas få höra mer om ert välgörenhetsprojekt i framtiden!

Spegel

Ja. Det är svårt att prata om det där som mamma. Att man faktiskt inte är lycklig trots sina fantastiska barn. Och att hur man än försöker så är det svårt att leva enkom för sina barn.
Mina barn har räddat mig gång på gång i mitt mörker och när depressionerna varit som värst. Och jag ÄR tacksam för att jag får ha dem i mitt liv! Men, ja, jag behöver mer glädje som bara är ”min”. Har ännu inte förstått hur jag ska hitta den. Försökt och försökt, tills jag inte orkade längre. Men måste tro på att jag kommer att orka försöka igen!

Jag känner ingen det där... på med kostymrollen, leendet och de rätta orden. Kanske både en blessing and a curse att man kan förställa sig så. Men just nu är det det som krävs av dig imorgon och jag är övertygad om att du kommer att klara det galant!
???

Spegel

De eventuellt goda nyheterna hamnar alltmer i skymundan. Har varit vaken hela natten, tittat på nyheter och klipp som mina söner skickar mig från New York. Vi har ingen aning här i Sverige hur illa det är ställt med alla protester och uppror just nu.

New York verkar ha det värst sedan “the riots” startade i lördags. Och guvernören säger att om det inte slutar så kallar han in militären för att stoppa det. Isåfall blir det första gången på drygt 200 år som man har behövt göra det i New York. Så läget är allvarligt.
Och det är utegångsförbud från 20.00 till 05.00 på morgonen så länge detta pågår.

Jag har ju mina äldsta killar där i New York, 23 och 18 år.