Spegel

Till saken hör att min ex-man som jag har killarna med är halv-svart (och även de yngre barnen har jag med honom.) Så mina barn är ”bruna” och ses i USA som svarta män... Och att vara svart man i USA vet vi ju kommer med extra fara. Och oro för ett modershjärta.

Spegel

Tänker på A mycket. Av olika skäl, inte bara det jag skrev ovan.

Tänker på dig också och ditt möte. Hoppas du fått sova gott!

❤️?❤️

" kostymen" är på, leendet är på plats, den andra Odette har tagit över... håller på att kräkas så nervös är jag... och en massa tankar om ditt och datt idag... men nu andas jag.... mötet är om en kvart... tar en timme ... skriver sen... lustigt det där att man kan spela en roll så bra att man knappt fattar att det är en själv man visar upp haha :)... ingen kan se utanpå mig hur jag känner innanför mig just nu... ;)... spel för gallerian...
Intressant och fina meddelande du skrev om dina barn osv... vill gärna prata mer om det efter mitt möte... jag skriver så fort jag e klar.. KRAMAR ( sovit som en kratta) ;).. nya tag inatt ;).

Spegel

Glädjer mig att höra att det gick bra ❤️

Ingen stress!
Pusta ut! Sitt i solen. Gå på promenad. Unna dig något extra gott. Eller sov middag! Eller vad du nu önskar. Eller gör alltihop om du känner för det! ❣️❣️❣️

TACK för all din omtanke!! Det värmer oerhört. Jag har beställt wienerbröd av min man så han e och handlar det. är väldigt lättad att mötet gick bra. det var av ekonomisk art så skönt att kunna pusta ut lite då koronan satt stora käppar i mitt jobbhjul och kunde inte börja som planerat :(. Men förhoppningsvis till hösten under tiden får jag sysselsätta mig med hemmasysslor och träning ;).
Vännen jag förstår verkligen att det måste kännas väldigt jobbigt att dina barn ( några av dem) är i NYC nu :(... i detta galna läge som Amerika e i.. Trump har ju helt klart tappat det ... vilken GALNING!!!!!! och så med Corona och allt så kan dom ju inte åka hem heter . :( ... jobbar eller pluggar dom i USA? för de e två söner du har där eller hur? BTW ... angående tankarna om A..... ( jag var så jävla nervös igår pga mötet... att jag " fuskade" ... tyvärr.. inte mycket men tillräckligt för att ångra mig tokmycket för man får bara huvudvärk av vin ;).. men jag ska inte slå på mig själv.. idag är en nykter dag och det är härligt. Så även om du e frestad.. strunta i det för man mår verkligen piss efteråt som du vet ;) ... hur mår du idag annars? <3 har det hänt nått nytt med det där du väntar på ? KRAM och tack igen för allt stöd.. sitter på vår uteplats i solen nu och njuter av strålarna .. och dricker SAFT! ;)

Spegel

Så roligt att det gick bra ?? Det kring det ekonomiska är ju slitsamt och enormt stressande om det inte funkar!

Jag förstår att du ”föll dit” lite igår. Det gjorde jag tyvärr idag också. Sov två timmar inatt och ångesten har varit så stark att jag skakat (alltså innan A.) Det i samband med att så mycket hänger på detta besked jag ska få, gjorde att jag inte stod ut. Så jag köpte vin idag. Inte mina vanliga mängder på långa vägar...men för att stå ut. Mår dåligt över det, men samtidigt orkar/vill jag inte ”slå på mig själv” mer. Jag är bara en människa och jag gör faktiskt mitt bästa under väldigt påfrestande omständigheter - och jag vet att många här säger att sådant är livet och att det är undanflykter och ursäkter. Men då får det nog vara så idag...

Spegel

Ja, Trump är ju en galning. Det är fortfarande ofattbart att han kunde bli president. Jag kan inte ens skriva om honom, blir för upprörd.

Min 18-åring tar studenten/graduates från High School nu i juni. Men ceremonin är inställd tillsvidare pga Corona ? Jag skulle vara där nu, men får ju inte ens resa dit. Och vill oavsett vänta på ceremonin som alltså blir längre fram. Han är där på ett basketball scholarship.
Min äldre son blir i höst klar med sin Master Degree från universitet.
Han kommer spendera juli och augusti hos oss i Palma/Stockholm, vilket glädjer mig enormt mycket.
Andra sonen kommer också, men en kortare period då basketen tar mycket tid och kräver att han mestadels är på plats, även på sommarlovet.

Härligt med ett wienerbröd. Njut. Jag har också släppt på allt idag. Köpte inte ”bara” vin, utan gorgonzola, gravad lax och räkor och har frossat av det och mer därtill idag. Det får vara en sådan dag helt enkelt.

Kramar ❤️❤️❤️

Vilka fantastiska ungar du har ❤️Blir rörd när du berättar om det ❤️. Frossa på min vän vi förtjänar det. Jag har släppt gårdagens fall.. kramat grann barnen ,ätit kines mat , chips , saft , vitt bröd med ost och smör och skiter i ALLA måsten idag! Livet ska LEVAS inte genomföras ! Jag förstår dig och skulle aldrig dömma dig. Vi gör så gott vi kan min vän och vi e grymt bra ! Sådeså !❤️

Spegel

Hej,
Hur mås det idag?

Jag har haft en jobbig natt (what else is new...) och idag känns allt bara svart efter att ha haft några bättre dagar.

Tänker mycket på A. Och mentalt vill jag dricka idag. Men min magkatarr klarar det bara inte. Jag vet att det är bra att jag inte kan dricka pga de fysiska smärtorna. Men jag vill ändå bara dricka. Dricka mig bort från det svarta, även om jag då mår sämre igen imorgon. Den onda cirkeln.

Usch jag lider så med dig :(... och du har rätt.. cirkeln är ond för det kommer ju bara lätta för stunden för att sen bli mycket värre... Alkohol skapar ju ångest rent kemiskt .. men du vet det redan. Jag förstår exakt hur du känner... och jag är med dig. Önskar jag kunde lätta på din ångest på nått sätt :(...
Jag e ok det e studentmottagning idag och min man ska på resa i helgen så jag har fixat med fin present till studentfirandet... hjälpt min man med packning ( ja jag vet... kan han inte packa SJÄLV.... haha.... ) klart han kan men jag är sådan som person.. tycker om att ta hand om och fixa för honom.. för han dessutom jobbar stenhårt just nu och jag jobbar inte nu.. så då kan jag gott agera husfru tycker jag.. tycker det e mysigt att lägga fram kläder och fixa haha.. många tycker jag e konstig som gör detta.. men det skiter jag ;).. i helgen e jag gräsänka.. har planerat träning fredag lördag och söndag. ska göra långkok lammgryta och frysa in, ska baka filmmjölksbröd, odla växter på terassen och läsa bok. Tycker det e bra att lägga upp lite schema för vad jag ska göra så jag inte sitter och stirrar och får ångest. Tänker dock vara själv hela helgen och inte umgås med nån.. skönt att bara gå och skrota runt.... ( och så ska jag skriva till dig här såklart ;))...
Kära Spegel... jag önskar så att vi kunde hitta ett sätt att lugna din ångest :(... tycker du borde få hjälp av en läkare... inte rättvist att du ska må såhär.... kan jag göra något konkret för dig? Tror du det skulle funka att skriva upp lite saker som du ska göra i helgen? lite SMÅ planer... så att du inte sitter och känner efter på ångesten hela tiden? det svarta som du känner... kan du konkretisera dessa känslor? vad är det som känns mest svart? vet du varför?
idag kommer det då vara studentfirande för min del.. men det e med familj och det blir mycket lugnt med A. Jag tror inte jag kommer dricka nått alls för jag gillar att ha kontroll när jag träffar folk ( gjort bort mig några gånger under åren och det önskar jag inte min värsta fiende). Så det blir tårta, cider massa god mat och krama på familjen. Jag har laddat för det här idag... då jag tycker det e sjukt jobbigt med alla sammankomster och helst stannar hemma.. men nu utmanar jag mig själv.. idag ska jag göra mig fin, ta på mig läppstift platta håret och anstränga mig. Om inte annat så för pojken som tar studenten. Han e min mans brorson och e helt ljuvlig. :). Önskar jag kunde ta med dig så du fick omges av fina snälla människor en stund.
Min vän jag tänker på dig... vad gör du idag föresten? hemma eller har du gått ut? KRAMAR TILL DIG.

Spegel

Hej fina ☀️

Jag tycker det låter fint att du ”hjälper” din man. Det är ju uppenbart i denna tråd samt din egen, att han gör väldigt mycket för dig också (fixar bra mat, åker och köper wienerbröd ?, och allmänt finns där med kärlek och stöttning!)

Jag tycker din kommande helg låter så mysig. Baka bröd, göra lammgryta, och min personliga favorit; odla! Oj, så jag odlat i Spanien. Här är det ju inte lika lätt, men det går ju det med.

Jag skriver framåt i några dagar i taget vad jag ska göra, precis som du säger. För det är ju som sagt viktigt att ha något att göra, även om det endast blir lite i mitt fall.

Det svarta tror jag dels är kemiskt, min hjärna som fungerat så ända sedan tonåren. Men också den tidigare A’n i veckan, det kemiska från den. Och även en del oro framåt. Men just nu känns det ju som att en del håller på att lösa sig praktiskt, så jag ”borde” inte känna mig så här nere. Därför tror jag helt enkelt att det till största del är kemiskt betingat.
Jag fick skickat ångestmedicin från Spanien igen igår (ibland tar tullen den och ibland inte.) Men den biter inte alls denna gång.

Idag blir jag hemma. Ev. några ärenden på eftermiddagen. Men inte om det inte lättar något mentalt.

Jag känner så totalt igen mig med det där att ladda inför sammankomster, vilket eg är konstigt för sedan brukar det ju oftast bli jättetrevligt.

Hoppas ni får det härligt! ❣️❣️❣️

Gör det du orkar med och var snäll mot dig själv ❤️ Ja det e lustigt detta med att ladda inför sammankomster . Jag e ju social som person men efter utbrändheten så är det som att luften går ur mig. Men idag kör jag all in! Kommer bli bra! Målat naglarna !!!!! Första gången på 7 månader ???. En tanke kring oro .. jag är EXPERT på att oroa mig i onödan och i förtid ! Målar fan på väggen heeeeela tiden men konstigt nog ... så löser ju sig saker ofta och jag oroar mig alltså helt i onödan. Min man e aldrig sån så han balanserar mig ?. Det som sker det sker ... och då får man ta de problemen DÅ och inte dygnet runt 5 veckor INNAN ?❤️ Vi e lika du och jag. En dag framöver ... om vi vill och orkar.. så tycker jag vi gör slag i saken och träffas på en promenad :). När och om det e läge. Och du vill och har ork. Idag saknar jag mitt hem i Spanien ... min pappa , hunden och att sitta vid polen och höra far berätta om svunna tider och roliga minnen från hans rätt så extravaganta liv ?. Han förlorade min älskade styvmor i cancer nyligen så året har varit hemskt tungt för oss. Jag / vi älskade henne oerhört mkt. Men livet går vidare ändå . Känns konstigt att inte få åka dit i juli. Första året på 30 år :(. Hur som ... allt har sin tid. Jag e här och kikar in hela helgen så du vet❤️ Återigen du e inte ensam . Du har en vän här och behöver du mig så skriv. Nu dags för smink!!!:) också typ 7 månader sen ??❤️❤️ Sen mottagning . Kramar till dig .

Spegel

Härligt med lite piff! Naglar och smink ?

Jag färgade, slingade och klippte håret förra veckan. Jag har varit en sådan som religiöst gått var 8/10:e veckan till frisören i över 20 år ☺️ oavsett hur jag mått (Jag är brunett som trivs bättre som blond.)
Nu hade det gått månader och jag har aldrig haft sådan utväxt. Jag har ju liksom släppt allt det sista året. Jag går ju ingenstans, men jag stod inte ut med att se mig själv i spegeln längre! Så det var för min egen skull.
Går i vanliga fall på manikyr och pedikyr också. Ansiktsbehandlingar...och mer därtill. Men som sagt, släppte allt förra sommaren när jag kraschade på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare i livet. Då min depression gick från mellan-svart (hittade just på det ordet ☺️) till becksvart. Men de senaste veckorna har jag iaf börjat göra lite hemmafix, ansiktsmasker och liknande. Försöker på små sätt att återgå till mitt forna jag, och då menar jag inte i ytlig bemärkelse, men att åter bry mig om mig själv på olika sätt.

Jag avundas människor som din man som inte målar fan på väggen. Precis som du säger kan man ju personligen gå och oroa sig i veckor i förtid, dygnet runt... Säkerligen en stor anledning till att A blivit en ”bra” bedövare.

Förstår att du saknar Spanien och din pappa mycket! Och jag är verkligen ledsen att höra om din styvmor. Måste varit extra tufft för din pappa då att vara isolerad ovanpå sorgen och utan besök från dig osv. Har du syskon förresten? Om du vill berätta alltså...

Ha nu en fin mottagning ☀️?

Spegel

Fick just veta att barnens flyg den 16:e juni ställts in. Tredje avbokningen. Och någon anledning får vi inte.

Jag har vänner i Palma som fick flyga till Stockholm i förrgår utan problem...

Allt detta gör mig helt vansinnig. Ska de aldrig få komma därifrån?! Och isåfall varför inte? ?

Jag behöver få vara mina barn och mina barn behöver vara med mig!

Och min 73-åriga mamma behöver få VILA efter fyra månaders ”mammaroll” på HELTID, utan barnen i skola etc.

Och utöver det finns det även krasst nog praktiska skäl såsom att de inte får skol-plats utan att vara inskrivna här (jag har försökt, bönat och bett om att få undantag pga Corona, men nej säger Skolverket!)
Alltså hur många motgångar ska man orka...

Förlåt för att jag klagar så mycket, men jag är trött, förtvivlad, frustrerad och börjar känna mig ganska desperat.

Hej, jag halkade in här och förstår lite hur du har det. Jag tog bort mina inlägg från ett par trådar jag skrev tidigare, så du kan tyvärr inte läsa dem idag.

Under ett par år så självmedicinerade jag med alkohol. Orsaken var att jag åt litium och blev apatisk. Jag hade insjuknat i en bipolaritet och medicinen gjorde mig tom. Alltså fick alkoholen mig att "leva" igen, vilket inte var sant, alkoholen höll på att ta mitt liv, jag råkade illa ut, men jag överlevde och för 2 år sedan bearbetade jag ett trauma som jag var med om pga att jag inte var rädd om mig själv.

Idag är det mer än 11 år sedan jag drack senast och jag ser alkohol som en väg till för tidig död. Jag var aldrig beroende, men jag valde att fly istället för att bearbeta.

Nu är jag stabil och medicinfri sedan många år, då jag valde att arbeta med mig själv. Jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör och började se på mig själv och på det liv jag levde. Jag levde med en alkoholist i 12 år och vi skaffade inte barn pga min diagnos och hans alkoholmissbruk.

En sak slog mig när jag läser om dina 23 dagar nyktra minus 1.

Du kan!!!

Bra att du fokuserar på mat. Om det hjälper dig att vara mer hälsosam så hejar jag på dig!

Skriv på, laga mat, ta bilder på maten om du vill, kanske du ska blogga eller starta ett instagramkonto (nytt) om du redan har det och skriv om din resa. Eller skriv här.

Gör det som passar dig. Det låter däremot som du har funnit ett verktyg som får dig i hälsosamma spår och allt som är hjälpsamt är bra.

En resa till ett hälsosammare liv går inte på en dag. Men ta en dag i taget. Fokusera på en sak. Affirmera det du vill ska hända.

Kanske din situation att du blev strandad en stund i Sverige är positiv. Du tvingas på ett sätt till att ta tag i detta.

Jag önskar dig all lycka. Om du inte har rätt till vanlig vård pga du är utflyttad, så prata med en präst. Du behöver varken betala. De skriver inte journal och de har tystnadsplikt. Du behöver inte ens vara troende. ;-)

Kyrkan ordnar också meditationer och liknande och jag som inte är troende har ändå sökt mig till ett par aktivitet inom kyrkan eftersom jag ville bli sedd som en människa och inte bara som en patient i psykiatrin under en tid som kändes utmanande.

Jag har fått jättebra stöd i vården och jag skulle rekommendera att söka vårdcentralers kuratorer eller psykologer. Det skadar inte att chansa och ringa de välbeställda kommunerna.

Det gjorde jag för att få psykologhjälp för mitt trauma. Nu är jag skriven i Sverige, men jag har också varit utvandrad och behövt vård i Sverige så jag vet vad du går igenom.

Kämpa på!

Ta hand om dig!

Spegel

Hej och tack för dina vänliga ord - självomhändertagande.

Som tidigare praktiserande psykolog har jag fd kollegor att vända mig till (som inte bryr sig om inskrivning eller tim-taxa.) Och jag har pratat till och från de senaste fem månaderna med två av dessa. Jag vet att det, pga mitt yrkesval, är som att svära i kyrkan - men det har hjälpt mig noll. Inte pga deras kunskap. De är fantastiska båda två. Men vissa saker hjälper/når man ibland inte via samtal. Det har jag lärt mig både via yrkeslivet, men definitivt mer som privatperson.

Och jag sänder dig en extra kram pga av ni inte kunde eller ville skaffa barn pga missbruk och diagnos. Det måste varit ett svårt val.
Jag vet, som jag alltid säger i denna tråd, inte var jag skulle vara utan mina barn. Och trots det som hänt mig, så har ju jag fått fantastiskt fina barn på alla sätt och vis.

Men som sagt; ännu en gång; tack för din uppmuntran!

Trött idag ( migrän :(..) men har medicin.somna 21.00 sen imorgon mitti långlöpning och bestiga Hammarbybacken. Känner att nu måste kroppen få jobba rejält ! Skriver mer imorgon mitti. Tänker på dig mycket . Ser fram emot att ses en vacker dag. Hoppas du e ok min fina vän ❤️❤️❤️❤️❤️?

Spegel

Hej, hur är det idag?
Har migränen släppt? Det är en sådan mardröm att ha migrän.
Hoppas du kommit iväg och sprungit.

Här är allt natt-svart. För att jag drack igår, för mycket. Och då mår man ju så mycket värre dagen efter. Och ändå gör jag det gång på gång. Jag lyckas tydligen inte med det här med att sluta.
Om det inte vore stängt pga Natoinaldagen så hade jag köpt mer idag.

Mina främsta anledningar just nu för att inte dricka (de nyktra dagarna) är magkatarren, ångesten dagen efter och alla kalorier. Det är helt fel skäl. Bortsett från ångesten då.

Jag borde istället fokusera på vad detta gör mot min kropp fysiskt, och hur det förvärrar min depression, att jag sviker min familj, att jag sviker mig själv, att det går pengar, att jag aldrig kan sova med A i kroppen, den svullna magen som tydligt visar hur dåligt magen mår av A. Dagar jag inte dricker är den platt. Ja, det finns en sådan lång lista på varför jag inte borde dricka och var mitt fokus borde vara!!!