Blev en rörig dag... allt ok men huvudet har värkt av migränen. vart så dåligt så knappt kunnat se skärmen. Jag skriver imorgon till dig. Jag hoppas du finner styrkan att avbryta det här " återfallet" eller vad man nu ska kalla det... vill du ska må bra vännen :(... och med A kommer det inte bli bättre..
Tänker på dig och skriver mer utförligt imorgon. Hoppas du får sova ok inatt...
kram

Hur är det med dig idag? Lite bättre här men det får bli lugnt fixande och en promenad. lika bra att lyssna på kroppen. Hur var det igår osv? Hör av dig när du orkar så jag vet att du e ok. Stor kram, nu blir det nyhetsmorgon och lite frukost. Kramar till dig.

AmandaL

Är det något speciellt som gör att du känner dig så här nedstämd just nu? Vi finns här med dig ?

Spegel

Tack, men det är antagligen för att jag drack i fredags. Samt att flygbolagen fortsätter att ställa in varje flight för mina barn att få komma hem från Spanien och samma sak med mina flighter där. Att leva utan dem i fyra månader pga Corona är en mardröm.

Sedan är det den otroliga ensamheten. Isolerad. Och då känner jag att det bara är A som hjälper. Den dagen. Fast det sedan bara stjälper.

AmandaL

Precis spegel, kom ihåg det du själv skriver! Det hjälper bara dig för stunden att dricka. Sen blir det faktiskt bara värre och du får mer ångest och känner skam! Vi får bara börja om! Jag drack i onsdags! Men nu har jag varit nykter sen dess för att jag vet att det tar kol på mig på längre sikt, det är ett gift som vi behöver bli av med ur våra kroppar! Hur vill du må nästa vecka? Imorgon? Förstår att det känns så jobbigt med dina barn som inte kan komma hem till dig nu men det kan du inte påverka.. det du där emot kan påverka är ditt intag av alkohol. Vi hjälper dig att påverka det i rätt riktning! Fredag var fredag, idag är det söndag! Ladda ner appen alko smart, den hjälper mig jätte mycket när jag vacklar! Jag läser om hur min hjärna tänker klarare idag efter tre nyktra dagar och appen ber dig även att tänka ut en målbild med din nyktra tid! Sen finns vi här. Vi har alla haft eller har exakt samma känslor som du kring alkohol! Vi hjälper dig om du vill ?

Jag e med dig ! Förlåt för dålig återkoppling. Har minnesdag idag för min mor som gick bort för 20 år sedan idag. Det känns alltid tungt då jag var den som hittade henne den där hemska kvällen för 20 år sen. Men jag e här min vän... för dig!! Tror du behöver sällskap i nån form du ska inte vara ensam mer tror jag . Vet du... orkar och vill du.. så ses vi en dag framöver ? Fundera på det. Stor kram skriver senare ikväll.

Spegel

Tack AmandaL och Odette.

Jag kan inte föreställa mig vad du gått igenom med din mamma Odette. Men jag förstår att gårdagen var mycket tung ❤️

Jag har inte mycket att säga. De senaste dagarna har bara varit för svåra.
Min dotter är tillbaka till att inte vilja prata med mig alt vara elak och arg om vi pratar. Och hon vill inte komma hem till mig, vilket gör mig så ledsen att jag bara gråter på nätterna.

Får fortfarande knappt någon sömn. I natt 2 1/2 timme.

Jag har så väldigt mycket praktiskt som jag måste ta tag i de kommande veckorna. Saker jag inte klarar om jag dricker, men samtidigt som jag inte vet hur jag ska komma igång med om jag inte dricker...!
Men jag kommer inte hinna/klara allt om jag dricker, så jag har inget val. (Det är praktiska saker för barnen, gällande deras skolor och aktiviteter och hela hemflytten och nytt boende, telefonsamtal- som jag hatar med min telefonfobi, bankärenden osv. Jag blir trött när jag bara tänker på det. Gjorde en del förra veckan, men mådde bättre då.)

Spegel

Om två dagar skulle det gått en månad sedan jag inte drack. Om jag inte gjort just det...druckit...fallit tre gånger. En ”liten” slip up med två glas vin (är ju inte lite eg, men för mig lite) och två stora misstag, eller val eller vad jag ska kalla dem.

Det är mycket sämre än hur det gick tidigare i vår och ännu mycket sämre om man jämför i höstas med 3 1/2 nyktra månader som inte var något problem att genomföra. Vet inte varför det inte går nu.

Men jag försöker tänka att jag har ca 27 nyktra dagar och 3 onyktra på en månad. Om så jämför jag med förra våren och sommaren då jag hade 30/30 onyktra dagar. Så det är ju framsteg.
Men ändå...myntet faller verkligen inte ner den här gången.

Har du nån hjälp för sömnen nu? Jag tror att får du bara sova ut rejält så kommer styrkan.... talar av erfarenhet. Ps ) behöver du komma till en riktigt bra vettig läkare så har jag tips på min egen som e bara bäst i världen . Frikort gäller och han lyssnar verkligen han e den snällaste jag vet. Låt mig veta om jag ska tipsa / hjälpa dig. Han har tider denna veckan och finns på Östermalm . Vill försöka hjälpa dig min vän det gör mig ont att du är så desperat och ledsen det måste vi fixa nu!! Let me know så hjälper jag dig ok? Vi måste bryta den onda cirkeln . En gång för alla . ❤️

Spegel

Nej, jag har inget för sömnen. Jag är just på Östermalm, så det hade ju varit bra. Men frikort har jag ju inte. I kommunala vården fick jag ju betala 1800 förra veckan. Men det är inte pengarna som är det stora problemet, utan att de antingen inte tar emot mig eller inte vill skriva ut mediciner.
Jag vill inte ”kämpa mot systemet” längre. Jag har ju provat allt. Min inskrivning kommer ju att ske, bara att jag inte får skriva in mig ännu, då jag inte har barnen med mig (vilket i sig är absurt, men jag har ju försökt och de säger att min inskrivning inte är trovärdig utan att jag har barnen med mig - fast jag har förklarat att de inte KAN vara med mig just nu pga att de sitter fast i Spanien.)

Så medicin får komma sen. Den kampen har jag givit upp. Jag har ju suttit bokstavligen i månader med olika instanser för att till slut få träffa en läkare som inte skriver ut något pga ”beroende-risken.” Och samma sak var det ju på akuten. Då när jag började skriva här i ren desperation.

Så är du alltså SKRIVEN i Spanien.... och utskriven från Sverige? ( har jag fattar rätt? ) men du är ju fortfarande svensk medborgare med svenskt personnummer... ? verkar så stört att dom inte hjälper dig!! vad kan jag göra för dig? Hur mår du i nuläget?
Tänker på dig.... :(
KRAMAR

Spegel

Ja, så är det. Jag är skriven i Spanien. Försökt skriva ut mig nu, men får inte; förrän Sverige ”accepterar” mig, vilket de alltså inte gör.
Ja, utskriven från Sverige, men med ett svenskt personnummer som de inte bryr sig om fast jag haft i över 40 år så är det inte relevant tydligen att jag är svensk medborgare.

Hej,

Så bra att du har bra människor att prata med. Jag förstår att du har mycket kunskap själv. Du verkar ha ett bra stöd här inne också.

Tack för dina ord. Jag har fått ett bra liv utan barn och lever som jag önskar. Just nu. Men jag har också arbetat för det, i nästan 15 år. Jag visste inte att jag kunde må så bra igen. Men det går. När jag bestämde mig. Och satte mål. Och tog hjälp. Och övade.

Allt gott till dig!

Ville bara säga att jag tänker på dig. Du har säkert fullt upp med allt nu.. och jag hoppas innerligt att du finner styrka på nått sätt. Jag finns här om du behöver en vän . Det vet du. Kramar till dig.

Spegel

Jag är uppriktigt glad för din skull, men jag måste också säga att det finns människor, jag är en av dem, som bestämt oss, kämpat för det år ut och år in, och ändå inte blivit bra. Oavsett mål. Oavsett hur vi övat.
Kronisk depression heter det i mitt fall (och diagnosen kom 20 år innan alkoholen gjorde sitt inträde.)

Spegel

Odette! Du kan aldrig störa mig. Jag blir alltid glad när jag ser att du skrivit. Ofta gör det min dag ❤️ Jag mår bara inte bra, och då är jag inte så verbal. Men jag är här. Och är glad att du också är det. ??

Spegel

AmandaL, hur går det? Du går in på din sjätte nyktra dag idag tror jag? ??? ???

Jag läste i en annan tråd du skrivit i. Du skrev; oavsett så är det bättre att vara nykter, ensam och stolt än full, ensam och ledsen!

Det tar jag med mig! Tack ??