Efter flera års kamp emot alkoholmonstret har jag nu varit fri i 146 dagar!
Jag har slutat och fallit. Med hjälp av självhjälpsböcker, träning, meditation, det här forumets sida ”förändra ditt drickande” och samtal hos terapeut mm har jag tagit steget hit till ”det vidare livet”.
Jag vill leva nykter.
??‍♀️☯️

Jag börjar känna att nykterheten är mer självklar än tidigare. Jag är ödmjuk och vet hur skört det här beslutet kan vara om jag inte tar hand om det.
Jag vill ge mina barn en nykter mamma. Jag vill ha ett nyktert liv. Jag vill leva i nuet och njuta innerligt. Det är underbart att ha fått en ny chans nu när jag är 40. Jag skulle önska att jag förstod för 10 år sen men är så tacksam att jag förstår nu. Äntligen kan jag bearbeta trauman, bli fri. Jag fokuserar på det sköna i livet, barnen, träning, hälsa, läsa, naturen, sunda relationer. På jobbet vill jag hitta ny motivation.
Dagens strategi: ett träningspass styrka. Det håller mig uppe.
Vilken härlig dag!?☀️

Kollade igenom min tråd, såg vad du skrivit till mig o vilka liknande historier vi hade ❤
Glädjer mig något enormt att se att du startat denna tråd o att du hamnat där du vill vara i livet. Du är en fantastisk människa som förtjänar ett fantastiskt liv där det är du som håller i spakarna!
Stor kram ??

Nämen... Jag har såklart blandat ihop två användare ?? Men även du har ju skrivit fina ord i min tråd och jag är oerhört glad att du är tillfreds med livet! Det enda som inte stämde egentligen var när jag skrev att vi hade så lika historier, men det kanske vi har, vem vet ?
Stort grattis till din lyckade resa, som jag gissar kommer fortgå i minst 147 dagar till.
Kram ❤

Ingen fara Biggie! Vi är säkert väldigt lika allihop, vi har samma fiende, samma fight mot samma monster!
Vi kämpar på! ?kram☯️?

Funderar också på om jag ska byta flik faktiskt, från ”Förändra mitt drickande” till ”Det vidare livet” ?

Är det bästa att låta den gamla tråden ligga kvar där och starta en helt ny tråd här? Eller att flytta tråden hit?

Nåväl, du är ju några månader före mig i nykterheten så jag har lite tid på mig att fundera. Men när alla ”närmaste” forumvänner finns här så känns förstås bytet rätt så givet.

Jag har inte samma ork att stötta alla nya längre. Det är ju en ständig ström av nya liksom ?

Kram ?

Jag fick bara känslan en dag. Att nu tar jag nästa steg. Vill fokusera på det nyktra livet. Jag lämnade min gamla tråd där den hör hemma..bakom mig...och började en ny start här. Jag tycker om att ”kasta” gammalt. In med nytt.
Jag har också känt att jag inte orkat peppa de nya kämparna utan att själv tappa energin... jag behöver styrkan här i det vidare livet.
??‍♀️Kram

Lite så är jag också. Städa undan det gamla och in med det nya. Men den gamla tråden finns ju kvar och man kan uppdatera den då och då, som en hälsning.

Och jag vill att den gamla tråden finns kvar, så att både jag och andra kan läsa om min nyktra resa. Jag kommer att vilja påminna mig själv.

Jag är ju rätt aktiv på att skriva och tänker att jag nog därför behöver lämna plats för nynyktra och låta min tråd segla vidare till sidan 2-3 och vidare.

Det är ju de allra nynyktraste som ska ta mest plats under ”förändra mitt drickande”. Som ska hitta sina likasinnade.

Och som sagt, det går ju utmärkt att både läsa och skriva under båda rubrikerna. Ska klura några månader till, vid 6 månader är det kanske lagom att flytta.

Du märker att det inte finns några som helst tveksamheter hos mig längre. Jag är nykter nu och det är en del av min identitet ?

Kram ?

Klura på. Jag har också lärt mig att inte skynda. Inte stressa på ”nu är jag nykter och klar”. Klar blir man nog aldrig. Klokare och tryggare. Men processen med självutveckling är evig. Härligt! Att kunna förändras till sitt bättre jag. Bra då att kunna kika bakåt i dagboken. Vi behåller trådarna!
Kram☯️

Livet som nykter känns självklart nu.
Men jag vill ändå skriva förebyggande. Påminnas om nyktra livet, när tankar om lite vin i solstolen lockar.
Jag ska fortsätta leva nykter.
Jag älskar nykterheten. Tiden som frigörs för att se mina barn och deras behov och uppväxt. Tiden att träna. Att läsa. Att jobba med min personliga utveckling. Frihet!
Jag är ödmjuk och rädd för alkohol. Rädd för att trampa fel och drunkna igen. Kanske aldrig mer kunna ta mig upp. Nu är jag uppe. Torr sen 154 dagar! Håller mig här, forumet som flytväst.
Jag har läst i andras trådar och tar till mig av alla tankar och tips.
??‍♀️?

Vi fortsätter här! Nykterheten är ett fortgående projekt och guld värd?

Minns din tidigare kamp, det var delvis den som gjorde att jag skaffade konto här och är nykter nu.
Tack för det!
Kram?

Tack, så fint!! Tack själv! Du är en superbra medkämpe och stöd!
Vi kör på. Med en mer självklar nykterhet.

Nykterheten är självklar nu. Men ändå så skör! Vi ska vara rädda om den. Och vår personliga utveckling. För mig är det viktigt att fortsätta skriva här och få stöd. För att påminnas om hur jag vill leva.

Kram??

160 dagar.
7 dagar kändes mäktigt mycket. 21 likaså. De få dagarna var svårast.
Plötsligt känns 160 dagar så lite. För jag vet hur lätt det är att falla. Jag är självsäker, ska vara nykter för evigt. Samtidigt är jag livrädd. För suget, tanken på lite vin, att vara rolig och en i gänget. Lite relaxed.
Men jag har bestämt mig, jag vill vara sund. Jag vill vara stark och fri. En förebild för mina barn. Visa dem att man kan välja. Välja om och välja rätt. Att misstag är lärdomar som gör oss starkare. Som läxor i livet. Vissa ämnen är svåra men med rätt lärare och rätt inställning fixar vi allt!

Igår pratade jag med min stora tonåring. Om det här. Vilka beslut man gör. Varför jag beslutat att vara nykter. Varför det tog sån tid för mig att komma till den insikten och styrkan. Att jag önskar jag haft förutsättningarna att leva sundare hela livet. Men det viktigaste är att resa sig, be om förlåtelse, göra rätt för sig. Visa förändring.
Min son förstod. Det kändes som att han uppskattade vårt samtal. Jag känner mig stolt över att få lov att vara en nykter och stark förebild! Jag känner tacksamhet.
Nu, som nykter, har jag så nära till mina verkliga känslor. Lycka, glädje, sorg. Jag trycker inte ner dem som förr.
”Jag älskar dig så så oerhört mycket att det är obeskrivligt” sa jag till min son. Och det är sant. Som nykter är allt sant!
I ständigt rus var allt bara måsten och ord och effekter av alkohol. Nu vet jag att allt jag säger står jag för!
Nykterheten är fantastisk!

Jag försöker vara bättre än jag varit.
Känns fint att ha fått den här chansen. Att vakna och se! ??
??‍♀️☯️Kram

Fredag...pms.. I vanliga fall skulle allt det här dämpats med alkohol. Ett glas vin medan jag lagar mat, ett glas till för att duka, ett glas till maten, ett till och ett till ooooch så skulle kvällen vara borta. I en dimma. Somna i soffan. Vakna kl 3 med ångest och hjärtklappning. Leta efter en återställare, somna om. Vakna trött, ful och sur.

Istället lyssnar jag på mig själv nu.
Jag behöver vila. Äta. Slappa.
Jag måste inte vara på topphumör. Det räcker med att bara vara.
Vilken tur att jag kan välja nykterheten! Tacksam!!
??

Kunde varit mina ord också JoYo.
Nu har vi det behagligare och vi klarar att känna det som vi har flytt ifrån så många gånger.
Klokt inlägg.Klokt val också!
Kram Pilla