Höll upp i 5 år med a men nu trillade jag dit. Hatar mig själv. Hur kunde jag vara så jävla dum. Nu har jag varit nykter en dag. Har marinerat min lever med det jävla helvetesskiten. Imorgon kommer jag börja med antabus. Varför blev det så här?

5 år nykter är stort! Låt inte bakslaget tynga ned dig. Du är ju stark! Förstår att det känns tungt. Men det finns bara en väg att gå. Även då man fallit. Den nyktra.
Häng kvar här nu!
??‍♀️?

Har du levt nykter helt i 5 år? Grattis säger jag. Låt inte en liten vurpa förstöra din framgång. Det är bara att börja räkna vita dagar igen. Du fixar det här.

Nykter i fem år och sen börja dricka igen. Hör/läser om det då och då, men jag förstår inte hur det går till.

Eller jo, jag vet ju förstås att alkohol är oerhört beroendeframkallande och att suget väcks direkt om man börjar dricka. Men hur går vägen till beslutet att börja dricka igen till egentligen?

Du Aeromagnus behöver inte svara om du inte vill, jag tänker bara lite högt i skrift här hos dig nu.

Kan det bero på ett trauma som väcker ett så enormt sug att man inte kan motstå att dricka för att få glömma traumat korta stunder?

Torn brukar nämna att han inte är säker på om han kommer att kunna låta bli att dricka om det händer hans barn något allvarligt. Själv är jag tveksam. Vad skulle alkohol bidra till i den skräckupplevelsen?

Eller börjar man dricka igen efter fem år för att man tror att man är frisk och kan dricka ”normalt”?

Jag är nyfiken som sagt, allra mest för att själv förebygga att hamna i en liknande situation om några år. Du eller någon annan med erfarenhet får gärna hjälpa till att skingra min okunskap om detta.

En sak är i alla fall säker. Du kan det här. Det fysiska beroendet är överjävligt starkt, men det går över på en dryg vecka.

De goda nyktra vanorna har du redan. Du behöver bara repetera alla goda nyktra argument så är du snart på banan ordentligt igen.

Slå inte på dig själv. Nu blev det så här. Nu tar du konsekvensen av det och gör något åt det. Svinbra!

Kram ?

För mig handlade det om att kunna men det gick ju inte så bra. Så vad som utlöste detta ja det vet jag inte men jag ska ta reda på det om det finns ett svar. För mig TROR jag det handlade om att jag är va att ha kontroll.

Hittade idag en kille på youtube som kallar sig Bignoknow. Han pratar bland annat om psykisk ohälsa och sitt alkoholmissbruk, och han har haft flera återfall.

Kollade bland annat på klippet ”My battle to get sober again” där han precis ska sluta dricka igen med hjälp av 12-stegsprogrammet.

Kram ?

Det är olidligt varmt så man knappt står ut. Hatar fortfarande mig själv men några av mina arbetskompisar har varit fantastiska. Nu har jag lovat mig själv att aldrig ta en droppe alkohol mer. Finns ju inte en enda fördel.

Detta gift! En sån sjukdom vi tampas med. Hata giftet inte dig själv? Nog är det ett fortgående arbete att hålla sig nykter.

Bra beslut du tagit, att aldrig mer dricka, finns verkligen inget bra med alkohol?Heja dig!?

Vi är ju inte mer en människor. Ibland fattar vi sämre beslut som får negativa konsekvenser. Men varje dag är en ny dag.

fixa det här aeromagnus. Misstag och felsteg kan alla göra. Jag har ju själv börjat dricka efter två tidigare långa uppehåll.
Men av såna misstag får man nya viktiga kunskaper; har man en gång utvecklat ett beroende av alkohol så kan man aldrig ta det första glaset igen.
Fint att du fick stöd av kollegor.

Kämpa på i värmen nu.

/Pi31415

Jag funderar på om det räcker att läsa och höra just det - att aldrig ta första glaset för det väcker mersug - eller om man faktiskt måste uppleva det själv?

Mycket på den här nyktra resan måste ju självupplevas. Så återfall är kanske helt naturligt, snarare att förvänta sig?

Skönt att du känner dig taggad!

Kram ?

Beskriv mer vad som hände i ditt fall efter alla nyktra år. Vad utlöste återfallet. Vad hände under återfallet? Hur mycket drack du? Under hur många dagar?

Drack i tre dagar. Drack en del vet ej hur mycket. Utlöste det? Det var nog tanken att kunna ta den där ölen till den goda maten.

Kan inte ändra det som hänt men bara göra framtiden bättre. Ska inte lägga över mitt ansvar på min fru och mina barn. Det har jag lovat mig själv i första hand och min familj i andra hand och mina kompisar i tredje hand.