Säga vad man vill om Samir & Viktor, men deras låtar är som tuggummi. Deras låt ”Karantän” finns med på min låtlista också.

Den väcker inga känslor alls ? Den är mer en tidsmarkör, den får symbolisera våren/sommaren 2020. Alla låtar behöver inte gå på djupet.

”Lev nu dö sen” med Miss Li är däremot svinbra ? Och låten ”Tro” med Marie Fredriksson, som dessutom varit en av låtarna vi haft med kören nu i vår/sommar.

Kram ?

med Miss li <3 Och det som alla män vill höra " I'm sorry He's Mine " också med Miss Li :-) Hon slog väl igenom ungefär samtidigt med Maia Hirasawa ? De turnerad iaf ung i samma tid. "And I Found This Boy" och självklart : "Gothenburg" !!

Tänk att det finns så mycket fint att upptäcka och njuta av när alkoholen är borta !

Jag upptäckte Miss Li framför allt i ”Så mycket bättre” där hon gjorde jättebra tolkningar! Jag föredrar låtar på svenska faktiskt, de slår an något hos mig på djupet ?

Kram ?

Förr lyssnade jag mycket på Winnerbäck som väl är lite samtida med Miss Li och deras duett
”Om du lämnade mig nu” är ju mkt fin, lyssnat igenom hans senaste albumoch kan rekommendera
Jag tror jag hittar hem, passar oss ?

Musik är livet för mig??

Har själv sjungit i kör under många år men inte just nu. Älskar musik, sjunga och dansa. Musik har en stor del i mitt liv..musik är så förlösande. Ska lyssna på de låtar du nämner en dag. Jag tycker om Laleh, Ola Salo, Magnus Carlsson, Augustifamiljen bla. Var på konsert m Laleh i somras och hon var helt ljuvlig❤️

Grattis t alla dina dagar/veckor och månader! Du är fantastisk?

Hela den här lördagen har känts som lovsången ”En stund på jorden” med Laleh, som jag också fått tips om från en forumvän. Det känns som om ordet tacksamhet finns på tungan hela tiden ?

Den här lördagen har innehållit sovmorgon, mycket sol och bad på två olika stränder, en timmes höneblund, lite trädgårdspyssel i en väns trädgård, bilturer hit och dit med hög musik, och slutligen god hämtmat från thairestaurangen och blossande solbränd hud.

Inget planerat, bara göra det jag har lust med. Precis så här vill jag att hela min semester ska vara. Som en enda lång oplanerad lördag.

Imorgon söndag ska jag diska, tvätta och dammsuga. Kanske tvätta fönster. Kanske. Nu är jag så solbränd, med betoning på bränd, att det är lämpligt med en strandfri dag.

PS. ”Jag tror jag hittar hem” flyttade direkt in på min låtlista Se klart. Det är nog hög tid för mig att ”upptäcka” Winnerbäck.

AmandaL

140 nyktra dagar idag! Wow ? wow ? wow ? så härligt andrahalvlek! Du är verkligen värd allt det bästa i livet och du har själv sett till att du kan få det! Gratulerar dig på din 140e dag idag! Stort grattis ??

....lyssnade på den för några dagar sedan och började gråta.
Men jag gråter för mycket nu för tiden...i går grät jag inför min dotter när vi pratade om mormor...min mamma som gick bort för två år sedan.
Det är inte likt mig.
Eller så är det det?

Med nykterheten ingår tydligen en rejäl uppdatering av våra känslor, de blir liksom i kubik.

Väldigt nyttigt att gråta för mamma, du har nog inte sörjt klart. Det kan man nog aldrig, man får lära sig att leva med sorgen.

Kram ?

På midsommarafton skulle jag och min mamma ha promenerat i rullatortempo till en restaurang. Det blev inställt på grund av regn.

Idag söndag blev det av istället. Otroligt varmt ute, nästan tropiskt. Promenad i sakta mak, trivsamt prat. Yngsta dottern var också med, men hon går alltid tio meter före. Hon har svårt för det långsamma rullatortempot. Pust och stön.

Väl framme vid restaurangen skulle en kompis till mig sluta upp också, men uteserveringen är stor så det är lätt att hålla social distans.

Min mamma ville betala lunchen så hon gav mig sitt bankkort och sa ”Och du och jag kan väl ta varsitt glas vin också, det var ju så länge sedan.”

I en millisekund tänkte jag ”Kan jag?” Sen tänkte jag ”Nej, jag ska inte dricka vin. Hur tar jag mig ur det här?” Jag har inte berättat för min mamma, det har inte varit något bra tillfälle.

Idag kändes inte heller som ett bra tillfälle med tanke på att yngsta dottern, och en kompis till mig som inte heller vet, var med också. Den typen av diskussioner kan lätt ta över allt ”småprat”, och nu var det läge för just lättsamt småprat.

Ut igen kom jag med ett glas vin och en alkoholfri öl. Till min mamma sa jag ”Jag tog en öl istället.” Min mamma sa ”Jaha, du dricker kanske inte alkohol längre.” Jag svarade att så var det. End of discussion.

Nä, det var faktiskt ingen frestelse. Jag var inte sugen, inte ens möjligheten att dricka gjorde mig sugen. Det var bara en kinkig situation som behövde lösas.

I mitt tidigare liv hade jag gärna druckit vin med min mamma, men nu gör jag inte det längre. Lunchen blev hur trevlig som helst ?

Kram ?

Vad bra att du fick lov att närma dig frestelsen och kunna säga nej. Mammor och vin tycker jag personligen inte är en jättehit.
Du verkar ha haft en superhärlig helg, nu är det inte långt kvar! ?

..uppstår. Och tankar drar ibland sekundsnabbt genom hjärnan.
För mig har många av dina råd och filmer på youtube varit en hjälp.
Det där att se tankar som just bara tankar och inte ngt jag behöver agera på - är bra.
??

Underbart fint att mina tankar om tankar har påverkat dina tankar Kaveldun ?

För mig var insikten att jag faktiskt kan påverka mina egna negativa automatiska tankar med medvetna positiva eller neutrala tankar en riktigt aha-upplevelse.

Jag har jobbat jättemycket med detta i sviterna av min två perioder med utmattningsdepression. Av ren nödvändighet och överlevnadsinstinkt.

En sak som jag verkligen har anammat är att det inte är antalet olästa mail i inkorgen som stressar mig egentligen - det är mina tankar om de olästa mailen som stressar mig.

Det där med mailen är tufft som fan att tänka annorlunda om, men jag jobbar på det. Till exempel brukar jag försöka tänka: ”Om någon verkligen vill mig något viktigt så ringer eller smsar de mig istället.” Den tanken lugnar mig lite när jag inte hinner gå igenom alla mail och det bara fylls på med olästa mail vecka för vecka.

Alternativet vore att läsa ikapp på fritiden, vilket många gör, men det vägrar jag. När jag är ledig så är jag ledig - och då läser jag inga mail. Punkt.

Hittade ett läsvärt citat på fejjan idag på temat tankar:

”Det är tankarna om tillvaron som ger de kemiska påslag för hjärnan som vi kallar känslor. Tankarna är lättpåverkade. Ibland räcker det med ett samtal, en kaffe, en dusch, en inspiration, en längtan eller en förhoppning. Påverka dina tankar med medvetna handlingar. Det behöver inte vara stort för att marinera hjärnan i nya känslor. Vi har makt över våra tankar och konsekvenserna kan bli livsförändrande.”

Avsändare till inlägget: https://www.annatebeliusbodin.se/

Hos henne ska jag läsa mer!

Kram ?

Fortsatt lugnt på jobbet. *ta i trä* Vikarierna jobbar på och just nu bidrar inte jag till deras utveckling. Jag bidrar med att bonda och småprata med dem, men det är viktigt nog!

Men jag tar ändå spontanledigt imorgon tisdag och sen jobbar jag bara onsdag-fredag innan det är dags för fyra veckors semester.

Ikväll lämnade jag yngsta dottern hos sin pappa. Hon har varit hos mig i två veckor eftersom han har varit bortrest den senaste veckan. Nu bor hon hos honom i två veckor.

Hon är verkligen helt underbar, men det är lite utmattande minst sagt. Hon är på en femårings nivå vad det gäller att klara sig själv. Hon behöver coachas och skjutsas, det är mycket logistik som ska lira. Hon är fysiskt kapabel till nästan allt, men måste coachas och styras i allt.

Hon är dessutom lika pratsam som en femåring, trots sin språkstörning. Avbryter hela tiden, repeterar allt 20 gånger osv. Som en femåring. Man får inte tänka en tanke klart.

Att leva i 21 år med en femåring kan utmatta den starkaste. Men vi föräldrar separerade ju för sju år sedan, så nu avlastar vi varandra naturligt varannan vecka.

Imorgon ska jag sova, slappa och sova lite till. Sen får vädret avgöra vad jag hittar på. Mest ska jag njuta av tyyyysssstnaden.

Kram ?

En spontandag till, vad härligt! Det märks att du verkligen har börjat värdesätta ledig tid numera. Jag minns när du var på typ månad 2. Det var som om det inte fanns något viktigare än ditt jobb då. Att ta ledigt en dag fanns inte på kartan. Jag som alltid varit lite tvärtom, tänkte, shit hur orkar du. Nykterheten gör saker med en som man inte trodde var möjligt.

Det där med din mamma förresten, det verkar ju som hon redan hade listat ut att du inte drack mer. Testade om du ville ha ett glas vin, och sedan säger: du kanske inte dricker mer.? Hon har säkert märkt det på ditt mindset och avsaknad av bakfylla på söndagspromenaden.

Tack för öltipset, ska hålla utkik efter den sorten nästa gång jag handlar.

Kram

Ja, håller med dig Torn, verkligen bra att du tar en dag när det är möjligt. Tycker det är lite en utveckling av din grekiska ?
Jag har själv jobbat ett antal år inom vad som då hette omsorgvården, på kollo och korttidsboende med både barn, vuxna och ungdomar. Har även varit kontaktperson åt två personer under relativt lång tid. Så att leva dygnet runt med en högst äskannsvärd person kan som du skriver ändå ta på krafterna. Jag tycker du är klok som skriver om det och har så klart för dig vad det handlar om. En väldans fin mamma verkar du vara.
Vad spännande att vi snart ska ha nykter semester, något att utforska! Godnatt ??

Allt i mitt liv är viktigare än mitt jobb faktiskt, men jag är lojal och plikttrogen och kämpar på hårt när jag måste.

Om jag inte är utmattad förstås, två omgångar (2007, 2018) har jobbet gjort mig sjukskriven på heltid i tre månader och deltid ytterligare ett halvår. Båda gångerna gick jag tillbaka till samma jobb, lite klokare varje gång.

Just nu *ta i trä* har jag kämpat klart för tillfället - så då tar jag spontanledigt ? Det ska bli så skönt!

Det där med min mamma har jag funderat över. Hon känner mig förstås väldigt väl, men ändå.

Jag har inte diskuterat mitt drickande med henne överhuvud taget. Tänkt att hon hade nog med min pappas drickande. Vilken sorg att se det gå igen hos dottern.

Men det blir ett bra tillfälle att ta den diskussionen också. Förutom det viktiga samtalet med min dotter så är de samtalen ingenting jag söker upp aktivt, de får komma naturligt när rätt tillfälle ges helt enkelt.

Kram ?