Nykterheten har betytt att jag tar bättre hand om själv. Varit med i viktväktarna i 6 veckor och tappat 6 kilo. Helt förundrad faktiskt?
Kanske det beror på att jag haft en helt annan mathållning än jag brukar. Konfunderad?

En del rasar i vikt när de slutar dricka men inte jag... Kilona bet sig fast ännu hårdare kändes det som?

Det går bra, jag mår bra??
Ha en fin dag?

Inga kilon har rasat av mig när jag slutade dricka. Tvärtom! Nu 6 månader senare börjar jag känna mig beredd att ta tag i den frågan också. 6 kilo på sex veckor är otroligt bra! Jag har inte vägt mig men gissar på att uppemot 10 kilo bör bort för att jag ska känna mig ok. Finns motsvarande sida för viktminskning? Hade varit toppen ju :D

Kram!

Tack! Jag är så glad. Väldigt överraskad att det funkar så bra! Äter annars lågkolhydratkost, men nu har jag ätit mer kolhydrater och det satte fyr på hullet? Ww har ju en app med en community... annars finns det ju diverse sidor på fb t ex med olika metoder. You go girl? Känner mig redan lättare!?
Kram???

Tack!! 6 månader och 2 dagar idag. Känns så bra! Får lyckokänslor emellanåt och svävar fram.

Du är en av dem jag följde innan jag skaffade eget konto. Tack för inspiration! Kram?

Från början när jag tog beslut att sluta dricka var jag orolig att bli triggad och få sug av avkoppling hemma och något gott i glaset.
Kunde lyssna på musik eller titta på tv, eller bara sitta ute och njuta av fågelkvittret eller prata med maken. Många eller, eller hur?

Nu drygt 6 månader in i nykterheten har jag förstått att det är inte bara det jag hade i glaset jag saknar. Saknar det mycket mindre nu, verkligen. Hela jag är inställd på alternativ till alkohol och det finns verkligen så mycket gott att dricka.

Det jag saknar är stunden, tanken att jag sätter mig på altanen och bara kopplar av. Alkoholen var en stor del av det då.

Förstår jag behöver våga känna det och ge det till mig själv, alkoholfritt. Stunden av avkoppling.

Suget som kommer ibland, starkt som en flodvåg det hanterar jag på mitt eget vis. Det går bra. Det är en psykisk och fysisk förnimmelse som jag går igenom för att läka hela jag.

Kram ?

Det är ju stunden på balkongen, uteserveringen, i tv-soffan med mera som man behöver! Alkoholen var bara en del av avkopplingen.

Det funkar bra med alkoholfritt i glaset också, man behöver inte undvika dessa stunder. Man ska inte undvika dessa stunder! Man ska fortsätta skapa utrymme för avkoppling.

Det tar lite längre tid för avkopplingen att ta plats i kroppen, men när den kommer är den mer genuin och varaktig.

Kram ?

Det tog tid för mig med att inse att det är själva stunden av avkoppling. Inte alkohol, man behöver. Jag har lärt mig att ha med mig en bok, det här forumet eller annat som får mig att stanna upp. Under semestern har jag stannat upp, läst lite, sprungit en runda eller löst korsord. Stunden då jag kan återhämta mig. Vi behöver balans, återkoppling. Stressar vi på med sysslor, oroande tankar kommer suget, har jag märkt. Vi ska spara på energin, fylla på med massa härlig energi.
?

Har vaknat vackert idag med. Helg 27... Som vanligt och inget tvivel om det. Från dag ett var det slut på drickandet.
Läst min egen tråd, det är bra att göra.

Arbetet går vidare, denna helg skall jag lägga lite tid på preventivt återfallsarbete. Nykterheten är färskvara. Så är det. Aldrig glömma. Aldrig börja mjuka upp tanken och låta tankar om att dricka börja bygga bo.

Har tagit kontakt med psykolog för kbt via nätet. Har full insikt i hur mycket jag bär på som behöver bearbetas. Efter att jag tog kontakten grät jag. Tårarna bara rann, det var länge sedan sist.

Framför allt behöver jag ha verktyg för att hantera all den oro jag känner för de saker som händer i mitt liv som jag inte kan påverka. Känner stor omsorg om de personer jag har i min närhet och det kostar.

Men nu har jag i alla fall slutat dricka. So far so good. Stark som en björn.

Kram??☔

Det är så tydligt att nykterheten bara är en del av den resa som vi har satt igång mot ett bättre mående. Alkoholen var ett symtom, nu går vi vidare och gör något åt grundorsakerna.

Och du praktiserar precis som jag ”faktametoden”. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset.

Bra att du skriver om att du fortfarande efter alla dessa månaders nykterhet fortfarande aktivt ”pluggar” nyktra argument.

En del kanske kan tro att den här nyktra resan har varit plättlätt för några av oss, men det ligger faktiskt hårt jobb bakom framgångarna.

Kram ?

Precis så är det för mig med JoYo, Vaknavacker o Andrahalvlek. Inte alkoholen i sig utan längtan efter avkopplingen och ron i kroppen som den ger. Aha-upplevelse att läsa det ni skrev ovan?. Har inte kunnat sätta ord på det själv.
Får finna andra sätt att få lite lugn o ro i kropp o själ.

Tack för att ni delar era kloka tankar?

Har ju massor med bevis från mitt eget liv om att det nyktra livet är bäst. Glömmer inte känslan jag hade när jag tog beslut om att sluta. Det gick inte mer. Varken då eller nu?

Det är bra också att läsa vad de nya här skriver! Ångest, minnesluckor och skam.. Vill aldrig mer dit. Dricker jag igen är jag obönhörligen där, kanske inte på en gång men så småningom.

Det kostar så lite i tid lite att påminna sig. Så mycket värt?

Ja vi får ge oss själva det som är sunt som avkoppling. Tack till er fina ❤
Kram

Bra jobbat. De första stegen är värst att ta. Inse att man har problem och ta tag i dom. Starkt jobbat.

Den värsta perioden för mig var när jag var inne i perioden att jag innerst inne ville sluta helt med alkohol... du vet när man vaknade bakis och tänkte "aldrig mer". Om och om igen.

Man minskade. Köpte små äckliga tetror med rödvin. Fick aldrig nog och lät alkoholen ta över, körde på "utan bekymmer" mådde superdåligt (precis rätt ord?) vaknade bakis och skakis och försökte se pigg och rask ut inför familj och vänner.
Huvva?

Sedan jag tog beslut att sluta har det däremot gått "lätt". Visst har jag sug ibland, som liksom anfaller. Det tar jag med humor och ro. Bara att gå igenom, en del av processen för att vara nykter.

Glömmer ibland att alkoholism är en sjukdom. Så hemsk och lurig. Den drabbar hela ens familj obönhörligt.

Men det går att sluta om man har sjukdomsinsikt, kunskap och vilja. Det har jag. Sedan är det bara resten kvar: att inte dricka igen och det är det jag förbereder. Att ha en strategi är avgörande tror jag.

Kram ?

Ja,detta skådespel vi höll på med när vi drack och mådde dåligt.
Nu är det ärlig och sunt.
Rent och fint.
gött att leva?
Kram Pilla

Ja,detta skådespel vi höll på med när vi drack och mådde dåligt.
Nu är det ärlig och sunt.
Rent och fint.
gött att leva?
Kram Pilla

Kör ju på med ww.
Och igår kväll åt jag ett lass med glass och några söta kakor (ryms inom dieten) och idag vaknade jag med halvmigrän och bakiskänsla i kroppen.

Vilken påminnelse.
Minns hur det var... även om detta är en skugga av hur jag mådde på mornarna när jag druckit!

Så tacksam jag inte dricker.

ALDRIG mer en riktig baksmälla??