Här igen...

Huva den ångesten jag kände igår var tamigfan monumental. Var så fruktansvärt bakfull att jag inte ens kunde dricka vatten utan att kräkas. Höll i sig till 17.30.

Jag skäms så fruktansvärt, framförallt när jag tänker på vad jag utsätter mina barn för.

Det är som två sidor i mig, en som kan dricka ”socialt”, dela en flaska med min man & vara hyfsat nöjd med det. Men så finns den där andra. Som bara vill ha mer, som dricker tills jag somnar, en skön känsla då men hemskt hemskt hemskt dagen efter.

Har iaf kontaktat en beroendemott nu, måste ta en lång paus oavsett.

Kramar till er därute som också kämpar ❤️❤️❤️

Känner igen mig i det där med två sidor, att det ibland går bra att dricka normalt i ett socialt sammanhang och ibland blir det fullständigt kaos. Det gör det ännu svårare att sluta tycker jag. Kanske kan du dricka normalt ibland för att du vet att du inte ”kan” eller ”får” dricka mer då trots att du egentligen skulle vilja? Så är det för mig, jag vet att om jag exempelvis delar en flaska min med min man så skulle han aldrig tycka att det var okej att dricka mer sedan. Men när man är ensam eller med andra som dricker mycket är det mer accepterat och då tillåter man sig själv att spåra ur även om det inte var tanken från början. Försök att ta en dag i taget är mitt tips, det är det viktigaste verkligen. Och inte glorifiera alkoholen, så lätt att göra det. Ta den här hemska bakfyllan som lärdom och försök minnas den när du börjar fundera på att dricka igen.

Känner igen mig i det där med två sidor, att det ibland går bra att dricka normalt i ett socialt sammanhang och ibland blir det fullständigt kaos. Det gör det ännu svårare att sluta tycker jag. Kanske kan du dricka normalt ibland för att du vet att du inte ”kan” eller ”får” dricka mer då trots att du egentligen skulle vilja? Så är det för mig, jag vet att om jag exempelvis delar en flaska min med min man så skulle han aldrig tycka att det var okej att dricka mer sedan. Men när man är ensam eller med andra som dricker mycket är det mer accepterat och då tillåter man sig själv att spåra ur även om det inte var tanken från början. Försök att ta en dag i taget är mitt tips, det är det viktigaste verkligen. Och inte glorifiera alkoholen, så lätt att göra det. Ta den här hemska bakfyllan som lärdom och försök minnas den när du börjar fundera på att dricka igen.

Här är du bland vänner, och likasinnade. Läs och skriv mycket, det funkar som självterapi och sen ska vi peppa och stötta dig!

Kram ?

Känner så väl igen ångesten som tillhör bakfylla? Det känns som att man vill upplösas i molekyler om det bara gick!
Har exakt samma problem som dig, det finns ofta ingen spärr att sluta dricka. Ibland kan det gå bra, men majoriteten av gångerna dricker jag till det är slut eller jag däckat.
Dag 2 nykter för mig idag och även dag 2 på forumet ?
Det finns så många kloka och fina människor här och tillsammans kan vi klara av att starta en ny nykter framtid?
Styrka och omtanke till dig!

Tack för dina kloka ord, det är precis som du skriver. Vid ”fel” tillfällen tappar jag aldrig kontrollen (inte än) även om det varit på håret några gånger... & ångesten när jag väl går ”all in”. De där där få timmarna av ”lycka” är aldrig någonsin värd baksmällan.
Alkoholdjävulen tar i nuläget oändligt mycket mer än den ger, fy fasiken jag hatar den.
Har gått på aa en gång, funderar på att göra det igen. Har verkligen inget att förlora just nu.

Hoppas ni har en fin kväll därute ❤️

God morgon,

Dag tre utan Djävulen, jag mår ju så oändligt mycket bättre när jag inte dricker. Känner mig glad & i balans, hittar på saker med barnen, läser böcker, bakar, pysslar osv. Snart kommer min man ut till landet, säkert med väskan full ?. Så kluvet och jag hatar den eviga kampen av att vilja/ inte vilja... måste ta ett rejält snack med honom men det är ju också så jobbigt. Skammen, erkännandet och så vidare. Suck. Men känns ändå bra på något sätt, jag vill ju inte dricka.

Läste någonstans att vi med alcohol-disorder ju faktiskt sällan är karaktärssvaga inom andra områden av vara liv, snarare tvärtom. Vi är drivna, ambitiösa, effektiva, kreativa osv. Några som känner igen sig ??

Ha en fin dag alla ni ❤️

Jepp, vi lägger stor press på oss själva och börjar använda alkohol som en ventil att släppa ut stress i. Så fastnar man och dricker mer och mer...

Läs på om alkohol, vad den gör med oss. Varför den har en sådan dragningskraft...vad som händer i våra hjärnor med signalsubstanser. För mig har det varit viktigt med kunskap nu när jag slutat.

Säg som det är till din man. Det kommer du inte ångra sedan. Härligt du mår så bra nu. Kram?

Sa till maken att jag inte ville dricka något, han kunde ta med nån öl om han ville det. Känns bra ❤️.

Förra helgen blev jag påkommen av honom med en kopp gömd whiskey i sovrummet, hemma hos några vänner där vi var gäster och hade bott under veckan. Jag har alltså stulit sprit ur deras barskåp när ingen var hemma ???. Jag försökte snacka bort det. Han hällde ut det men jag hade förstås även 1/2 kopp gin gömd i ett annat skåp (som jag drack upp efter). Det märktes att jag var berusad. Jag skäms så att jag dör bara av att skriva ner det här, men nu skriver jag ner det ändå så får jag ur mig det.
Alltså den ångesten & skammen. & det var ju inte första gången & inte heller första gången jag smusslat & gömt även hemma.

I söndags, på landet, ensam med barnen och med brasan tänd var jag på natten så packad att jag knappt visste var jag befann mig. Det hade kunnat börjat brinna och jag hade då varit oförmögen att ta hand om mina barn. Jag vaknade av att jag spydde, lyckades som tur var spy på en kudde och inte på heltäckningsmattan i sovrummet (ljusblå, den du hade f-n inte varit lätt att varken tvätta eller förklara bort).

Skammen och skulden jag känner över detta är så fruktansvärd att jag får andnöd. Jag har tidigare haft förmågan att trycka undan och gömma dessa känslor inom mig. Har aldrig berättat eller erkänt detta tidigare. Men det är det slut med nu.

Kramar till er därute som kämpar.

Vi alkisar har en tendens att stoppa huvudet i sanden. Om vi inte tänker på det, eller pratar om det, har det ju knappt hänt. Men det har det ju.

Upp med allt som skaver på bordet bara! Ingenting förvånar någon här. Vi har alla liknande berättelser i våra ryggsäckar. Men det är viktigt för DIG att fejsa sanningen.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter.

Mitt tips till dig. Sök på alkohol+hjärnan, återfallsprevention, alcohol+documentary på youtube. Titta på det ihop med din man. Ni båda måste förstå allvaret. Då kommer han att stötta dig till hundra procent.

Intervention är plågsamt att söka på också ? Rena skräckklippen.

Kram ?

Lider med dig verkligen, och känner igen mig! Upprepa händelserna för dig själv i huvudet, vad som faktiskt hände! Jag har gjort likande saker och sedan liksom förträngt det, det är så olikt mig liksom (i nyktert tillstånd) så jag har liksom många gånger omedvetet förnekat saker för mig själv, sanningen gör för ont. Till slut känns det nästan som en dröm, som att det inte hänt, det var någon annan... så sjukt egentligen. Man kompenserar på andra sätt så det som hänt liksom inte längre har hänt... skrämmande

Oj, vad jag känner igen mig i din story... mer än du kan ana. Alltså dricka tills man inte vet vart man är, vakna av att man spyr... barnen, ja herre gud barnen. Hade huset börjat brinna då hade det varit kört. Jag har somnat med ljus tända, helt oansvarig. På ett sätt är det kanske ändå det som krävs, att nå botten och sen nånstans inse det och börja simma uppåt. Jag tror på dig, du kommer klara det här! Nu kör vi på varsitt håll men ändå tillsammans ??❤️

Tack alla ni (jag TS har bytt användarnamn)

Jag har plöjt väldigt mycket litteratur och film. Om ni orkar läsa/ lyssna på engelska rekommenderar jag verkligen:
”Guts”
”This naked mind”som verkligen går igenom allt kring kemin kring alkoholen, våra belöningssystem, negativa effekter av alkoholen osv.

Ingen alkohol idag heller!!!!! Dag fyra, inte mkt kanske men känns så bra ändå. Lördag åker vi till Linköping för att besöka vänner... vill inte dricka. Ska prata med min man.
Bokat rådgivning på beroendemott. Funderar på aa, någon som kan rekommendera något annat?

Kramar ❤️

Viljan står ju bara du för, även om jag själv stundtals känt mig hjälpt av en högre makt när jag väl bestämt mig. Det gör jag varje dag. Utan undantag. Mellan mig och ett glas är en mil- och ca 40 centimeter.
Bara viljan emellan.
Så hur din lördag utvecklar sig handlar ju om ditt beslut. Jag tycker du låter grymt stark och peppad och skulle lugnt våga säga: jag ska inte dricka, och vara säker på att hålla fast vid det. Heja dig!

Hej alla fina ?
Dag fem! Ja inklusive idag då.

Gav mig ut & sprang igår & körde yoga (finns en app som heter yoga studio, rekommenderas! Finns program för nybörjare som bara är 15 minuter och äv fokus på avslappning, stretch osv.)

I alla fall, suget efter ett (eller 5) glas rött där runt 18 när maken gjorde pasta carbonara var inte nådigt. Grannen hade rött vin & olåst, hade varit helt ok att låna för deras del.

Men jag höll i mig och drack inget åt rejält och efter maten var suget borta. Tänker att jag ska testa så, att äta ordentligt först för ibland känns det som att suget kommer just för att man är hungrig, trött eller deppig. Någon som känner igen sig?

I dag ska mannen in och handla. men jag tänkte dricka alkoholfritt.

Ha en fin dag, tänker på er som också kämpar ❤️

God morgon,
Här kan du läsa lite om HALT som i Hungrig, Arg, Ensam/lonely, Trött:
HALT is an acronym often used in addiction recovery. It stands for Hungry, Angry, Lonely, and Tired – four physical and emotional states that increase a person’s risk of relapsing into drug or alcohol use. Many people aren’t in the habit of practicing good self-care after kicking an addiction, and HALT is an easy way to remember which basic needs are most important. You can make HALT work for you as you recover by caring for your physical and emotional health, as well as by making a plan for dealing with your relapse triggers.

Se upp för hungerm, ?

Tack för tipset, känner verkligen igen mig.

Nu har maken varit & handlat alkoholfritt åt mig OCH åt sig själv. Tror vi båda fick en tankeställare efter sprit-stjälar incidenten.

Känns super super super ?

Ska sova andra natten i tält med barnen. Känns så bra att inte gå och lägga sig och vara snurrig och halvt väck (& gärna med en kopp extra gömd någonstans). Barnen ligger brevid och får sova i ångorna, hua.
Jag har tidigare allvarligt funderat på att smussla med alkohol i schampoflaskor eller dylikt. Inte kommit dit men ju mer jag tänker på det desto mer inser jag hur allvarliga mina problem ändå blivit.

Jag tänker också att jag vet ju att om jag inte får dra i mig större delen av en flaska så kan det lika gärna vara. Ett glas kommer bara väcka begäret och gott är det ju inte.

Kämpar, inte hela tiden men i stunder varje dag.
Ta hand om er ❤️

AmandaL

Gud så läskigt att sova i tält, vad modig du är som vågar att göra det! Och grattis till din insikt om att vara nykter är det bästa alternativet för dig och dina barn! Ha en super härlig tältnatt, jag är imponerad av modet du har ????