Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Tvåbarnspappan

Har varit många tankar idag. Mår bättre idag och ångersten efter helgens överkonsumtion börjar släppa. Då kommer givetvis tankarna på att "det är nog inte så farligt i allafall". Så vansinnigt dumt jag vet. Inser ju att alkoholen har blivit mitt stora umgänge sista åren. Väljer ofta bort att umgås med vänner, bara för att jag vill kunna dricka hemma för mig själv utan att någon har några synpunkter på hur mycket jag dricker.

Jag hittar hela tiden anledningar till att dricka. Exempelvis att jag som musiker blir mer kreativ och skriver bättre musik om jag har alkohol i kroppen. Jag har hittils under mina 38 år inte skrivit något av kvallite när jag har druckit. Är konstigt hur man/jag fungerar. Vet ju så väl att jag lurar mig själv genom att hitta på saker som rättfärdigar att festa.

Nu har jag nyårsafton framför mig. Men jag har gett mig fan på att den ska firas i nyktert tillstånd. Vill och tänker göra mig själv stolt!

Är det någon av er här på forumet som har några bra tips som man kan ta till när suget kommer?

Kram på er! /TP

Segaletta2010

Två dagar är en bra början!
Önskar dig all lycka på din resa!

Segaletta.

Tvåbarnspappan

Tack så mycket :). Är helgerna som är mitt stora problem. Är inte ofta som jag druckit i veckorna.
Hoppas på att kunna få "resesällskap" av någon eller flera här! Jag bjuder på biljetten ;)

Hej, kommer att vara bortrest några dagar, men vill haka på din resa och även andras inpå det nya året.
Musiker själv, och har aldrig gjort något bra onykter men mkt bra nykter. Visst är det så.
/Fenix

viktoria

jag kommer att hejja på er : )
Pappan, att vara nykter på nyårsafton kommer att ge dig gott självförtroende inför din fortsatta resa. Det går, om du ger dig f.n på det! Ska bli kul att följa dig här på forumet. Läs och skriv - det är till stort stöd.
Och Fenix, kul att se att du är tillbaka.

Tvåbarnspappan

Fenix, du är så välkommen att hänga på! Blir så mycket lättare när man är fler!
Ja visst är det så att man inte skapar någon bra musik när man är full även om man tror det i stunden. Gillar ditt namn här på forumet. Fågel Fenix handlar ju om att resa sig ur askan, och det är ju precis det vi ska göra nu!
Viktoria: Tack för ditt stöd, det värmer ska du veta!

Jag försöker att inte tänka så mycket på det jag har missat och förlorat under åren på grund av ett osunt förhållande till Alkohol. Utan istället lägga fokus på allt jag ska uppleva och göra i framtiden. Mitt liv har verkligen blivit så mycket ljusare sista året och känner därför att jag vill göra livet ännu bättre genom att inte slå sönder varenda jäkla helg genom att skynda hem varje fredag för att kunna börja dricka. Jag tänker istället bli berusad av att må bra och att ha orken att göra massa saker ihop med mina älskade pojkar. Usch vad det låter präktigt det jag skriver, men det är verkligen så jag känner inför mitt beslut! /TP

DryMartini

Jag hänger gärna med på nykterhetsresan. Blev för mycket att dricka i Jul och det är inget nytt precis. Jag är 50+ och de senaste åren har jag druckit alldeles för mycket.

Nu tänker jag sluta helt under en längre tid. Om det blir för alltid vet jag dock inte, fram till maj blir första målet. Den senaste tiden har jag druckit både på helger och vardagar. Inte så sällan har jag gått ner i källaren för att ta mig en sup eller fyra. Naturligtvis är detta ett sätt att inte visa min hustru och andra att jag dricker, vilket de förstås ibland märker ändå.

Mina äldre barn var hemma i Jul och vi hade det trevligt på de flesta sätt. Visst noterar de att jag dricker för mycket och på annandagen blev jag ordentligt full. Efter det bestämde jag mig att det får vara nog. Redan igår var jag nära att ta ett par klunkar, men avstod. Nu kommer några riktiga testdagar i Nyår. Vi träffar våra vänner då. Alkohol är det aldrig brist på där. Jag ska klara det och jag har inga problem att säga att jag låter bli pga att jag har druckit för mycket.

Så nu, Tvåbarnspappa och andra, nu gör vi det rätta och håller varandra uppdaterade.

Tvåbarnspappan

Känner igen mig i det du skriver så väl, och det är så fantastiskt skönt att inte vara ensam i den här situationen!
Tycker det är så hemskt att jag har byggt upp min tillvaro så mycket runt alkoholen. Sitter just nu i denna stund och funderar på vad jag ska lägga all tid på som tidigare gått åt till att dricka, vara bakfull samt tre dagars ångerst. För att sedan intala mig själv att jag inte har något problem med spriten. Åh då är det fredag igen och allt börjar om på nytt!

Men mitt mål med den tiden som jag kommer få över är att färdigställa den skiva som jag började spela in för tre år sedan

Känner igen mig i det där du skriver om att smyga, lever ensam nu sedan tre år tillbaka men gjorde precis som du tidigare. Garaget va en plats som jag gömde dricka i. Var väldigt noga med att alltid ha lite undangömt när vi hade fest hemma. Så att jag kunde vara helt säker på att jag skulle kunna smyga iväg för att inte sitta och nyktra till med tanke på det låga tempot som gästerna drack i.

Är ganska tydligt att jag är en helgalkholist, även att det ger en ganska stark obehagskänsla att erkänna det.
Vet inte hur många helger jag suttit ensam hemma och blivit skitfull. Men det får vara slut med det nu!

Är glad att vi är tre stycken nu som reser mot ett ganska skrämmande men spännande mål. Fenix, Mr dry och TP. Tre nyktra musketörer :) (Finns plats för fler!)

Tvåbarnspappan

Tänkte att jag kunde bjuda på ett litet skratt mitt i det som känns jobbigt....

Jag hittade ytterligare en anledning till att lägga ner alkoholen. Gick och la mig precis och det bara smällde till så var de kaffeved av sängbottnen :). Man blir bevisligen ganska tung av alkohol. Tror minst det blev en "femma" på Richterskalan!

Godnatt säger jag från en madrass på golvet/TP

DryMartini

Godnatt du med på madrassen. Om inte förr så rapporterar jag om mitt (förhoppningsvis) lyckade Nyår utan alkohol. Ser fram emot att höra att det var lyckat på samma sätt för er andra också.

alcho

Nu kunde jag inte stå i mot längre hemma från jobbet dyngfull kan inte sluta..värre än någonsin
så fort jag försöker att bli nykter så kommer alla dessa tankar o ångest..vågar inte ju faan inte sluta
med det här...har sumpat allt alla som trodde på mig kan dom tro på mig igen tror inte det...funderar
mer o mer att ta repet få ett slut på det...är ju jag som är problemet

DryMartini

Alcho, tråkigt att höra att du mår dåligt. Ser någon möjlighet att haka på oss andra här i tråden? Att exempelvis ta ett beslut nu om en helvit Nyårsafton, skulle kanske ge dig kraft och självförtroende att klara även Nyårsdagen på samma sätt, osv.

Tvåbarnspappan

Alcho. Förstår hur du känner mer än väl. Men de tankarna du har är inte någon bra utväg! För ett år sedan mådde jag ungefär som du gör nu. Idag är jag så enormt tacksam att jag inte gjorde något dumt! Jag lever just nu ett bättre liv än jag någonsin gjort. Snälla gör som min rese-vän skriver i raderna över. Häng på oss, ta ett steg i taget och dela med dig av dina känslor här. Vi finns här och "lyssnar" och hjälper dig framåt! Vi fixar det här tillsammans!

nubaskemig

Hej.
Jag börjar också min resa. Idag. Är en 35årig 2 barns mamma som äntligen ska ta steget och göra samma resa som ni. Nyårsafton har jag sagt åt min sambo att jag kör hem (vi ska fira långt iväg) och säger att det är ju skönare för barnen att sova i sina egna sängar istället för madrasser på golvet - nu måte jag ju hålla det och inte ens ta den där lättölen som snabbt blir 10 st och jag blir full. Minnesförlust och ångest och noll tålamod - det ska baske mig bli ett slut på det nu!
Måste bara tillägga vilken lättnad det är att finna er såhär direkt man går med..... Känns skönt att inte vara ensam.

Tvåbarnspappan

Välkommen i gänget "nubaskemig"! Ett smart drag att bestämma att du ska köra.
Jag tror av hela mitt hjärta att vi kommer att känna sån enorm tillfredställelse när vi vaknar på nyårsdagen. Tänk att få vakna utan ångerst och skam, fasen vad skönt det ska bli.
Ska bli så roligt att få läsa era inlägg efter vårt första steg på resan :)

Kram TP :)

nubaskemig

Tack! :) Ja det känns faktiskt bra just nu - och jag har också satt mig för att vara utan i 3 månader (med förhoppning om att jag kvävt ovanan vid det laget och inte har suget, men inser att det mycket väl han vara slutdruckit för min del)
Jag har dessutom anmält mig och min son (6år) till att börja karate i barn/förälder grupp - och det tar all möjlighet för fredagsdrickande då det är träning tidigt lördag morgon. Om jag försöker hitta meningsfulla grejer att göra så hoppas jag kunna minska suget. Kanske träning är precis vad som krävs.
Men ärligt talat är jag rädd nu.... rädd för ordet alkolist..... rädd för misslyckande...rädd för skammen om folk skulle få reda på det... Jag håller med, vad skönt det ska bli 1 januari. För då har jag också varit nykter i ett par dagar ju så ångesten har lagt sig. :)
Kram
Sussie

viktoria

Vilken härlig tråd det här verkar bli! Kommer att följa er, och hejja på.
Fint att det fylls på med nya insiktsfulla och modiga människor här på Forumet, det behövs.
Önskar er alla en nykter tillvaro framöver, det finns så mycket att vinna på att överge sitt risk/missbruk. Både fysisk och mental hälsa, men framförallt självrespekt och sinnesro - något jag inte förstått innebörden i, och vikten av, på riktigt förrän nu.
Tack för att ni delar med er : )

Tvåbarnspappan

Blir imponerad av din handlingskraft "nubaske mig". Det gäller verkligen att skaffa sig sysselsättning så man får tankarna på annat håll. Men gör inte som jag gjort tidigare bara. Brukar få ryck då jag ska sluta snusa, äta sunt, träna samt gå ner i vikt och sluta dricka...allt på en gång. Blir inget bra att göra så... jag looovar :).

Viktoria: Tack för dina ord ;) blir så glad att läsa det du skriver om att förstå innebörden av att man ger sin kropp och sitt psyke en chans att bli starka igen.

Känns så rätt att jag hittade den här sidan.

Godnatt på er alla goa människor! :) kram TP

Färdig

Nattens oroliga sömn efter mina tankar på att sluta med drickandet sitter kvar bakom ögonen. Min sista tanke innan jag somnade igår var: Men herregud, vad färdig jag är med att dricka. Mitt liv har "upprätthållits" av alkohol i flera år nu. Men så är det ju inte. Mitt liv har sakta men säkert suddats ut i takt med drickandet. Det Jag jag var förut försvann någonstans på vägen och igår kväll kom jag på att jag faktiskt inte riktigt kommer ihåg vem jag var innan jag började leva på det här sättet. Det är med en sorg liknande den man kan känna inför någons död jag sitter här med klumpen i halsen och tänker: Hur kunde det bli så här? Jag ser mig själv som liten sex-åring med nyfikenhet i blicken min första skoldag. Den inställningen alla små barn har. Världen är stor, full av möjligheter och den är MIN. När jag blir stor ska jag bli något stort. Vad ska du bli då? frågar fröken. Jag ska bli filmstjärna och flytta till Monaco. Fröken lyser upp och frågor med bedjande stämma om jag inte kan ta med mig henne då.
Nu sitter jag på övervåningen i min villa och undrar var den livsglädjen tog vägen? Jag menar naturligtvis inte att jag fortfarande går och tror att jag skulle blivit filmstjärna:)men när jag dricker kan jag nästan tro att jag är det, för att efteråt vända mig om med skam i blicken och glaset mot munnen och se ner på den lilla sex-åriga flickan som undrar vad jag håller på med. Som undrar varför jag luktar så konstigt och varför jag irrar så med blicken. Var det här det bästa du kunde åstadkomma? Var det filmstjärna eller alkis du sklle bli?

Jag är så ledsen när jag tänker på hur jag har kunnat svika den lilla flickan, mig själv.