Hej Rosa! Att du skriver här på forumet nu betyder att du har läget under kontroll.Och du
har ju dina nyktra dagar kvar. Ta en funderare på vad det vad som gjorde att du drack.
Hade du tråkigt? var du orolig för något? passade på när du var själv? Då är du
förbered på att agera på ett annat sätt nästa gång de tankarna dyker upp.
Jag vet att du inte vill tillbaka till hur det var förr med att gömma, smussla, ljuga mm.
En gång är ingen gång, det här kommer gå bra!?

Kram

Hej Rosa! Det klart du inte börjar om från noll, mig veterligen är 70-1 69 och inte 0 :) För att inte tala om alla lärdomar, nya vanor, erfarenheter, insikter, som du tankat på under alla dessa dagar. Dom består! Men jag kan föreställa mig att du har ångest över att du drack, det kanske får vara så i någon dag, men försök zooma ut och se den stora bilden. Den är ju väldigt positiv! Personligen tror jag också det är bra att försöka släppa lite på "spänningen" som uppstår mellan nykter och inte nykter, jag upplevde att dag-räknandet ökade laddningen, som att det potentiella fallet blev högre och högre för varje dag. Menar inte att man inte ska räkna sina dagar, förstår att det är väldigt meningsfullt. Men samtidigt är det inte svart eller vitt. Att dricka 1 av 70 dagar är en myggfjärt i rymden jämfört med hur jag gissar att du (eller jag) druckit tidigare.

kram!

Ensammenintestark

Förstår din känsla och känner igen mig i det ickeplanerade drickandet. Helt plötsligt, ur tomma intet, står man där med glaset i hand. Och det ger inte ens något. Senast hade jag hållit upp i ett antal veckor när jag plötsligt vaknade upp mitt i natten och som i sömnen gick ner till barskåpet och drack på stående fot. Som om det skulle räknas mindre om det skedde på natten kanske.

Jag tror att man måste respektera att detta är en sjukdom som man måste förhålla sig till. Min akilleshäl har varit familjens barskåp som fick mig att återuppta drickandet fast jag inte ville. Nu har jag bett sambon ta hand om nyckeln. Då kan iaf spontana återfall undvikas.

Ta hand om dig och slå inte på dig själv för detta. Ta nya tag?

Hej Rosa, hur är det med dig? Jag saknar dig här.

Kram❤️