Fibblan

Nu har jag släppt dåligt samvete och känslor av misslyckande för denna gång. Visst, fortfarande frustrerad på min repiga skiva.. Men jag ger inte upp. Och jag är fortfarande på väg mot FRIHETEN. Det får jag inte glömma!
Kram!
/Fibblan ?.

Jag måste berätta en sak. För några dagar sedan när jag klippte gräset så stod en stor fin fibbla mitt i gräsmattan. Kom att tänka på dig då och tänkte lite skrockfullt att om jag klipper ner den så kanske du faller.Jag klippte tyvärr ner den. Väldigt märkligt känns det för mig nu när jag läser i din tråd.? Men jag vet att det kommer komma upp en ny stark och fin fibbla på samma plats väldigt snart. Nästa gång jag klipper gräset ska jag låta den stå kvar, och tänka på dig.?

Kram

Lite klokare. Slå inte på dig själv det gör ingenting bättre.

Hur ska du göra nästa gång du känner och tänker så där?

Kram ?

Lite klokare. Slå inte på dig själv det gör ingenting bättre.

Hur ska du göra nästa gång du känner och tänker så där?

Kram ?

Du är inte dålig, bara för att du tog ett mindre bra beslut - ett val som går emot det du föresatt dig.

Vet hur du kämpar både mot A-djävulen, men också för att uppnå din egen övertygelse - säkert ungefär samma...

Tänker ändå att du kommit långt. Även om du inte lyckats klippa banden helt tror jag att du är på rätt väg. Små vingliga (!) felsteg, men så länge de inte leder till ökad konsumtion är de nog just bara ett tillfälligt felsteg.

Slå inte på dig. Förstår din besvikelse - och ditt tankesätt... Men du, du är bra ändå. ? Jättebra. Tänk vad du åstadkommit sedan ditt första inlägg här. Massor.

Skönt om dig.

Kram kram

AmandaL

Fibblan, det är tråkigt att läsa att du mår så dåligt och har haft så mycket ångest. Du är ju medveten om hur du vill leva ditt liv i fortsättningen, och du kan, du är ju så stark. Vi är inte mer än människor! Idag har jag ätit en jätte stor skål med popcorn, en jätte påse med naturgodis, chips och två hamburgare! Alltså skulle inte jag leva nyttigt nu? Jo! Men vad gör det egentligen? Imorgon ska jag inte äta allt det där, idag behövde jag det. Men imorgon gör jag inte om samma som idag! Du klarar att börja om, en gång igår tog du ett beslut, en gång idag tar du något annat, välj ett beslut som får dig att vara lycklig och må bra, det är viktigast ???

Jag skrev till dig tidigare, men det inlägget måste ha försvunnit ut i cyberrymden. Jag skrev bara att du inte ska ha dåligt samvete, varken för alkohol eller för att du hinner med allt. Du är bra i alla fall! Jag skrev innan ditt inlägg om att du släppt det dåliga samvetet för den här gången- bra val!

Kram och hoppas du har en fin lördag!

Känner igen mig.
Värsta perioden är när man vet att man inte skall dricka mer men ändå gör det. Man försöker dricka mindre eller inte alls, ändå är man där på systemet och dricker. Minns jag var lättad just då, beslut att dricka då var ju taget.
Men jag kom ju dit till slut att jag hade druckit typ 9 dagar på raken. Drack fast jag inte ville ha, det gav inte den effekt jag var ute efter så jag insåg att jag var på väg djupare in i beroendet och då tog jag det beslutet jag håller hårt i nu.
Jag vet att jag inte kan dricka. Det går åt pipsvängen. Kort och gott.

Som alla andra önskar jag att jag slutat tidigare. Hoppas du gör det, man mår så mycket bättre. Heja dig!
Kram??⚘?

Är vad du behöver Fibblan..Räkna upp allt bra du gjort i ditt liv..?..Tröstat barn, uppmuntrat vänner, klarat att vara nykter en längre period..Osv..Det finns mycket bra peppande meditationer på youtube..Kolla på det om det är intressant..Det ÄR svårt att sluta med ett beroende..Men det går..Stor varm Kram???????????

Fibblan

Torn, Andrahalvlek, Vinäger, AmandaL, Jasmine, VaknaVacker, miss lyckad - tack för att ni finns och ert fina stöd❣️

Nu har det gått några dagar och precis som din Fibbla i gräsmattan Torn, så blev jag lite klippt.. Men jag har ju kvar mitt rotsystem, så jag kommer igen??! (det var ju lite roligt mitt i allt, att tanken ändå slog dig..?). Och det är faktiskt ingen slump att jag valde detta nick☺️. En vit blomma, för renhet och friskhet, enkel men stark. Det är jag i ett nötskal stark och skör om vartannat. Jag kommer igen??. Är på redan på väg..??❤️

Tack för all medkänsla och pepp, fina vänner?!

Som vi alla förstått vid det här laget, är det den som fattas och som jag behöver bli bättre på att ge mig själv. Självmedkänsla.

Parallellt med det arbetet, så dricker jag förstås inte! Alkoholen har ingen plats i mitt liv. Det vet jag. Så är det bara. Illusionen om att det skulle tillföra något, är sedan länge avtäckt. Jag vet att jag mår så mycket bättre utan och som sagt, har verkligen inte gett upp.

Och som svar på din högst relevanta fråga Andrahalvlek, för detta är ju ett mönster. Faller när stressen och kraven ökar samtidigt som sömnen blir sämre, och jag går in i något slags överlevnadsmood, och ska bara klara detta med, sedan bara det där med o.s.v.
och så sover jag inte och bränner ljuset i båda ändar..

Nu är det iaf inga krav om att prestera på jobbet och stress över sömnen på det viset. Sovit väldigt dåligt även de senaste dagarna, men försöker att inte "göra ngn grej" av det. Inga tider att passa eller koncentrationskrävande moment att förhålla sig till. Det är bra. Och jag är helt övertygad om att semestern kommer bli helt alkoholfri ??! Så vid nästa tillfälle när kraven ökar och jag ev. känner mig som att jag kommer att bli galen av sömnbrist. Då har jag iaf laddat upp mina batterier ?! Och oavsett, så är det bästa jag kan göra att gå o lägga mig. Släppa allt. Återhämtning är nyckeln. Och det är precis vad jag tänkt ägna mig åt nu??!

Varmaste kramar!
/Fibblan ?.

Otroligt skönt att höra/läsa att du är på väg uppåt igen ❤️

Det där med stress är svårt. Man märker inte när man är på väg dit. Jag är glad och stolt över att jag klarade vårens stress utan alkohol.

Jag visste intellektuellt att det bara skulle vara som att hälla bensin på en eld. Ibland är det bra att låta intellektet ta kommandot.

Annars är förstås det allra bästa att inte låta hamsterhjulet snurra på för snabbt, för det blir så jobbigt att stoppa det.

Sätta gränser, säga nej, välja bort, skapa utrymme för återhämtning varje dag. Ingen lätt väg, men den enda framkomliga i längden. Tror jag.

Kram ?

PS. Alkoholen är bara ett symtom. Grundproblemen måste åtgärdas.

Fibblan

Visst är det så!
Så tacksam att jag har dig vid min sida Andrahalvlek ?️?! Behövs förebilder, bergfasta i sin övertygelse, och med ett stort varmt ❤️!

Och även om det du säger, är det jag själv många gånger tänker, så är det som att det är lättare att ta till sig, när någon annan också ser och uppmuntrar en till att göra det. Tack även till er andra?❣️ Plus att jag är trött på min repiga skiva som sagt..?

Dags att kavla upp ärmarna och än en gång bara ge sig den på, att sätta gränser, säga nej, välja bort, skapa utrymme för återhämtning varje dag ☑️!

OCH som ett nytt litet motto som jag skapade av din strategi att låta intellektet tala, viktigt inte minst om man skulle upptäcka att man trots sina ansträngningar, ändå hamnat i hamsterhjulet igen..??:

Fånga intellektet, istället för att låta sig fångas av känslorna ☑️!

Over and out!
Kramar!
/Fibblan ?.

Du är inte dålig. Du kämpar på som en galning! Alla dagar du inte dricker slår ju fallen med hästlängder! Kom ihåg för längesen, du är ju det där lejonet. Den som reser på sig och kämpar på.

Jag tror på dig!

Stor kram ❤️

Du är bara så himla bäst. ? Ville säga det, även o jag inte orkar skriva så mycket just nu.

Kram till dig

Fibblan

Känns så fint att ni tror på mig❣️ Glad att ni båda också är ur bojjorna för nu. Och förhoppningsvis för alltid?❤️?! Det är rätt - jag har ju lejoninnan i mig???!

Så nu går jag ståtligt över savannen ???, stolt, trygg, bygger mer och mer säkerhet för var dag. Och jag kan ju den här terrängen nu. Vaksam på faror och redo att möta dem om de kommer! Luktsinnet är vässat, öronen på spänn, så INGET ska gå mig obemärkt förbi!

Jag är redo?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Nu ska jag bara söka upp en mörk, sval och trygg plats och få min välbehövliga vila..
Jag är såå trött..?stressad faktiskt också?.. Och orolig för framtiden..?. Känns sjukt att känna så mitt i semestern. Men så känns det. Och min har precis börjat, så det är inte så konstigt kanske.. Men det finns iaf inte något mer jag kan göra åt saken nu. Nu är denna dagen slut. Jag har varit nykter och bra på alla sätt☺️?! Men nu är krafterna slut och kanske mer därtill om jag ska va ärlig..?. Men en stor vinst i det hela är att jag har 0 lust att hälla alkohol ovanpå 1️⃣➖0️⃣ till mig ?! Tankar på a har poppat upp under dagen. Men inte som ett sug, mer bara som ett konstaterande. Jaha, just det; Denna känslan har jag druckit på tidigare.

Känns skönt att få somna stark i mitt beslut??❤️!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tacksam över en fin dag?! Tankarna poppar upp lite då och då. Trots allt ovanligt med en nykter semester..?, men jag är så glad över att det inte innebär sug. Förut har dessa båda grejer varit tätt sammankopplade, så jag tar det som ett gott tecken på min resa, att det inte är så längre?!
Känns positivt och roligt också att de tillfällen som tidigare lockat fram sug, snarare bygger på min avsmak för alkoholen☺️! Betydelsefullt ?!
Nöjd med min dag och att nykterheten fått kännas så självklar ✨!
Kramar!
/Fibblan ?.

Heja dig! Skönt att höra att du mår så bra ?? jag tuggar på med mina dagar med o det känns bättre o bättre ? snart två månader (med ett litet minus på en kväll) men det räknas knappt ☀️ Den lugnaste härligaste semestern här med! Inte ofta tankarna kommer men ibland - men för varje gång man ”haft en liten plan” men inte gett efter för den delen av hjärnan känns det bättre o bättre o planerna blir färre o färre ? det är bra!! Planer har man men man lägger dom på annat som vad man ska hitta på på semestern vad man ska äta o annat kul!! Livet blir så mycket enklare!! Ha en fortsatt härlig semester!! Kram kram ?? ☀️????⛱

Fibblan

Blev så glad över att höra ifrån dig?❣️ Och ännu mer glädjande att höra, är förstås att det fortsätter gå planenligt, för dig (också) ?!
"Också" i parantes eftersom jag har det ganska tufft just nu..?
I detta nu har jag det tyvärr väldigt jobbigt..?. Känner mig ensam, men kämpar på..
Tack för fina styrkekramar ?!
De behövdes ❣️
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tackar för alla kommentarer, all välbehövlig feedback och glada tillrop ❣️ Jag har kommit så oändligt långt på min resa tack vare er ?❣️!
Stort tack till er alla ❣️
Varma kramar!
/Fibblan ?.