Har under en längre tid druckit vin varje dag och vet inte vart jag ska ta mig till, tänker varje dag att jag ska avstå från det första glaset men lik förbannat sitter jag i min ensamhet och dricker. Har läst dagligen på detta underbara forum och vill nu göra ett seriöst försök. Orkar inte skriva mer nu vill bara kasta ut ett rop på hjälp!

mod60

Jag tänker på dig:) Vi finns här och stöttar dig och jag förstår om det är tufft nu när sonen flyttar. Tyckte detsamma när mina barn flyttade. Just nu är du extra sårbar och måste därför vara på din vakt tro jag.

Vi kan stötta dig så mycket det går men, och nu är jag lite tuff men såhär är det.....det är bara DIN styrka och bestämdhet som kan fixa ett alkoholfritt liv. Det finns inga genvägar tror jag. DU måste bestämma dig för att sluta dricka och då kommer vinsterna med tiden. Kanske börja med att ta en nykter dag i taget så att det inte känns för stort och helt plötsligt så har det gått lite tid och du ser nya möjligheter.

Jag lovar dig att ditt liv kommer att förändras till det bättre om du inte dricker. Du kommer att orka ta tag i saker som gör livet kul igen. Energin kommer tillbaka efter ett tag. Ge inte upp Veronica. Det går och livet blir faktiskt så mycket bättre. Jag har varit nykter i 8 månader nu och wow vilken skillnad. Inte så mycket på ytan utan inuti. Skriv i min tråd om du vill så håller vi kontakten och stöttar varandra. Jag tittar in här oxå lite oftare nu:)
kram mod60

mod60

Läste dessa kloka rader i en tråd och vill bara ge lite extra bra tankar till oss så jag kopierade över dem hit. Hoppas det är ok.

" Som du verkar ha märkt kan ju alkoholen sätta klorna i en o bestämma över en om man tar det första glaset. Så varför ta det, egentligen? Är det inte den fåfänga längtan efter måttlighetsdrickande och att vara nöjd med det som är så svårfångat när man väl varit i klorna på vinet för många gånger."
"Jag menar inte att det är lätt att avstå, men jag lutar åt att det är värt besväret att avstå."

Det är värt det!!!!

Nyckelpigan

Jag tänker på dig! Förstår att det är tufft när barnen flyttar ut. Hoppas du kan hitta något annat att sysselsätta tankarna med. Forumet finns ju alltid, här kan man få stöd dygnet runt! Kram

Lillpill

Jag snubblade in på denna tråd först av alla när jag blev medlem här.
Väldigt väääldigt långsökt men finns någon av er kvar?

Lindex

Så förnedrande att vin och öl är den enda vän som gör mig på bättre humör. Ensamheten gör mig Förtvivlad.

Hej.

Välkommen. Bra att du gått med i forumet och skriver. Skaffa dig gärna en egen tråd så är det lättare att följa och stötta dig??

Tufft att känna sig ensam och tufft att sitta och dricka för sig själv, ökar ensamhetskänslan ännu mer. Har du någon du kan prata med?
Här i forumet är vi många som har problem med alkoholen och man får stöttande kommentarer på det man skriver.

Stor kram till dig?

Du har hittat hit och skrivit ett inlägg. Du berättar att du dricker i din ensamhet och det hörs att såhär vill du inte ha det. Fint och klokt att ta steget att skriva om det här, det ger oss möjligheten att ge dig stöd. Ett tips är att starta en egen tråd, på så vis är det lättare att följa dig och du kan skriva mer, få flera svar, om du vill! Det finns en länk att klicka på uppe i höger hörn "starta en ny forumtråd". Om du vill förståss!

Hoppas du hittar mycket här som blir hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet