Fiskesug istället för alkoholsug. Det är grejer det!
Aldrig upplevt dig som kaxig, alltid bra och stöttande!
Ha en fin dag?? Kram

Håller med VaknaVacker;

Humor, skämt, ironi tycker jag om ? Vet inte om du ska sluta med det, ofta har det varit kul läsa dina inlägg med glimtar i ögonen.

Är svårt. Och superlätt!
En smart chef-grej jag lärt mig angående hur man ska kommunicera med alla- eller en medarbetare är ungefär såhär:
Om en medarbetare säg- försover sig ofta.
Och jag mailar ”till alla” (för att inte peka ut denna medarbetare)
”Tänk på att komma i tid om om morgnarna”.
Så kommer medarbetaren som försovit sig en gång i hela sitt liv.
Att känna skuld över det här mailet.
Medan den som försover sig varje dag- inte hinner läsa mailet pga försovning.

Här blir det mycket ”maila alla” på gott och ont.
Om jag fick önska något vore det att du tar till dig av precis alla kommentarer som skrivs här om hur värdefull du är, hur viktiga dina inlägg är. Vilken motivation det ger andra. Hur självklar du är i ditt beslut och hur det påverkar - oss allihop!
För mig är det urviktigt att olika humör och röster får finnas här!
Att du är en snäll person med kraft och humor finns ju ingen tvekan om ? Önskar dig en fin dag med
S O L! Kram!

Vi gillar ju verkligen dina kommentarer Torn ? Som alltid är väldigt snälla och peppande tycker jag. Men kommentarer med humor och ironi är kanske klokt att enbart ge till de personer som uppskattar dem. Det märker man rätt snabbt.

Så kallad galghumor är otroligt viktigt tycker jag, men jag har också förstått att den här processen är så olika för varje individ. Det tar olika lång tid att få distans till sina egna problem.

Det kräver träning och många aha-upplevelser för att lära sig skilja på att man har ett dåligt beteende utan att man är en dålig person för det.

Jag minns att när jag började lyssna på Alkispodden så undrade jag massor över hur de så lättvindigt kunde kalla sig alkisar. Och hur de kunde skoja och skratta åt om hur de betett sig.

Själv kunde jag inte tänka tanken ens. Motståndet var så starkt inför att kalla mig själv alkoholist. Jag ville verkligen inte ta in det faktumet.

Nu skulle jag kunna skoja om det, och jag tar inte alls illa upp om andra gör det. Men av respekt för andra som befinner sig i det första sköra stadiet så undviker jag att göra det.

Jag gillar förresten definitionen av skillnaden mellan just alkoholist och problemdrickare. En alkoholist är fysiskt beroende och behöver drogen för att fungera ”normalt”. En problemdrickare kan låta bli att dricka och mår mest känslomässigt dåligt av att inte göra det. Jag var en problemdrickare. Nu är jag nykter.

Kram ?

Det är nog som ni skriver Andrahalvlek och Se klart. Er som jag har "känt" så länge och kämpat ihop med är ju med på noterna om jag skriver något skämtsamt och kanske lite rått i era trådar, men någon nykomling som läser i era trådar kanske sätter kaffet i vrångstrupen och tar illa vid sig och undrar vad jag är för en känslokall
jävel.? Det blir en massmail effekt helt enkelt. Jag fick mig en funderare när jag läste Amandas inlägg som berörde ämnet, funderade på om det var mig hon menade, massmail där med. Ja-ja, jag skriver ju inte så många kommentarer ändå, och
en av anledningarna, förutom tidsbrist och få tankar kring alkohol nu, har varit just att jag måste lägga så mycket energi på att skriva "rätt" så att ingen blir sårad eller mår sämre.Bättre att inte skriva alls då.

Jag ska tänka på att jag kanske är värdefull ändå. Tack för era kommentarer! ?

Du ÄR värdefull ?

Kram ?

PS. Jag tror absolut inte att Amanda refererade till dig. Jag tror hon menar en person som är aktiv då och då och alltid reagerar med ilska. Du försvarade mig en gång när jag fick en släng av sleven.

Värdefull och viktig för forumet är du, och ni alla förresten. Jag har aldrig noterat något elakt eller någon tråkig ton från dej. Jag har faktiskt inte stött på det heller någonstans. Men jag läser inte allas trådar. Acceptans och kärlek är väl vad forumet ska innehålla. Och det har ju du massor av. Sköt om dig och fortsätt skriv. Vi behöver dig. Jullan

Säger jag om dig Torn..Och även väldigt reflekterande, inspirerande och kunskapstörstig..?..Dessutom lär vi oss allt om fiske..?..Det är omöjligt att vara alla till lags..Vissa klickar man med, andra inte..Precis som i den vanliga världen där ute..Jag är jätteglad att jag hittade dig..Trodde länge att du var en tjej, men det spelar ju ingen roll, men lite kul..? Ha en fin kväll..Kram..

Tack för pepp Andrahalvlek, Jullan och miss lyckad!? Då släpper jag detta och kör på som vanligt.?

Vädret här har varit minst sagt bedrövligt denna sommar. Hade sett fram emot att åka ut till små öar med familjen och bara ligga och slappa i solen, varvat med svalkande dopp i havet. Utan att vara bedövad av öl. Det har inte blivit av en enda gång. Men i morgon och på lördag ser det äntligen ut som det blir bra väder. Det blir ingen båttur, men vi ska ut till havet med övernattning i min mors sommarstuga. Gött ska det bli!? Det gäller att passa på. Möjligen kan det bli lite artfiske också, där dom rara arterna Klarbult och Mindre kantnål står på önskelistan. Har blivit klar med mitt lilla renoverings projekt här hemma. Två nya fönster och en ny dörr är på plats på garaget.

Ha det bra! Kram ?

Jag håller med föregående talare om att dina kommentarer aldrig varit otrevliga på något sätt. Bra inlägg om mejla alla-problematiken, Se klart. Jag tycker att det är bra att olika perspektiv möts, och jag tycker också att det är värdefullt att ibland bli ifrågasatt. Sen är det ju många personer här inne som mår dåligt på olika sätt, och kan reagera på en kommentar på ett sätt man inte kunnat förutse, hur försiktigt man än formulerar sig, och det kan vi nog inte undvika om vi samtidigt vill kunna hjälpa varandra här på forumet. Det är ju inte bara medhåll som hjälper en vidare..

Så har jag äntligen tagit årets första dopp i havet, tjoho!? Min svåger var nyfiken på hur det gick med mitt alkoholstopp. Han var nämligen sugen på att testa att inte dricka under en längre period för han har tyckt sig märka att han blir så risig i magen av alkohol. Jag sa bara som är att sedan jag slutade att dricka så är min mage i toppform. Sedan pratade vi ( min morsa och frugan var också närvarande) om varför jag har slutat och hur bra jag mår nu. Känns som vanligt numera helt naturligt och avslappnat att prata om det.
Jag rekommenderar er som är tveksamma och rädda för att prata om varför ni har slutat att dricka att göra det. Prata! det är inget att oroa sig för, tvärtom, man blir ännu starkare och stoltare.

Frugan är dock snäll och drar inte upp en massa onödiga skräckhistorier, vilket känns skönt.
Där går min gräns i nuläget.?

Jag älskar verkligen att vara nykter!?. Ha en toppenfin kväll!
Kram

Kommer du ihåg en gång när jag skrev att jag blev ledsen för ditt inlägg på min tråd, Torn? Du berättade för mig att du ville kanske provocera...eller jag kanske jag minns inte rätt...men vad du ville vara ju att få mig att tänka..." att nu banne mig ska jag visa dem att jag fixar det här"...å faktum var ju att jag tänkte så även om jag inte har lyckats ännu. Jag tycker även att det är så lustigt att du tycker att det luktar så illa på systembolaget...nu skriver jag på datorn och har inga emojis annars skulle jag ha en skrattande sådan...jag tycker nog inte att det luktar så illa förutom om det inte är så att någon har tappat en flaska som gått sönder ..då luktar det riktigt illa...eller om det är personer som inte sköter hygien...på det systembolaget som jag handlar på är personalen väldigt fräsch...och några av dem vet att jag har alkoholproblem. Hur som helst så tycker jag att du är toppen...en vänlig själ...och även om jag inte har lyckats så inspirerar du med din nykterhet och med ditt fiske!!

Kram:)

Jag längtar lite efter fler sociala tillfällen, så jag också får prata lite, känner mig redo ?
Mysigt med utflykt men tråkigt att ni haft så mycket regn. Här har det inte direkt varit mallorca men bara en dag då jag stängt dörren till trädgården pga regn (igår).
Önskar dig sköna och avkopplande dagar nu! Kram ?

Både för samtal om nykterheten i fikarummet, lite på ytan i förbigående, och på djupet med personer som betyder mycket för mig. Kanske någon blir inspirerad.

Nu har du kanske inspirerat din svåger också! Alla behöver ju inte uppleva kris och panik för att sluta, ett enda riktigt gott skäl kan vara tillräckligt.

Hur kallt var det i vattnet? Jag ska sola och bada i helgen - det ska tydligen bli fint väder ☀️ Lämnade dottern hos sin pappa ikväll. Två lediga dagar, sen är det jobb igen. Känns okej!

Kram ?

Efter grill och kortspel så var alla utom jag trötta och kröp till kojs. Svågern och frugan hade fått i sig ganska mycket vin och jag reagerade på hur osmart man blir med alkohol i kroppen. Korkade kommentarer och klantigt tänk ökade ju längre kvällen framskred. Sorgligt att se faktiskt, men vi hade trevligt trots allt. Jag tog bilen den korta biten ner till havet och gick runt och spanade efter fisk. Jag såg massor av fisk i pannlampans sken, men ingen som hade varit en ny art för mig. Men jag plockade en stor Piggvar med bara händerna (3,6 kg). Den blir perfekt till middag i morgon. ?

Det var faktiskt hela 19 grader i vattnet Andrahalvlek. Trodde det skulle vara kallare, så det blir mer bad i morgon. Ha en go sol och badhelg! ?

@Varafrisk, jag kommer i håg, det var inte meningen att du skulle bli ledsen utan som du skriver, jag tänkte att du skulle få lite extra kämpaglöd. Jag vill verkligen att du ska få uppleva en längre tids nykterhet, och få känna hur bra man mår både fysiskt och psykiskt.❤️ Du kommer klara det, det är jag övertygad om, för du ger aldrig upp.

@ Kennie, Tack för din kommentar! Jag håller med om vad du skriver. Det är en balansgång helt klart, inte lätt att förutse hur ens kommentarer tas emot. Men den goda viljan att stötta och hjälpa är en gemensam nämnare som finns hos den absoluta majoriteten av oss som hänger här. ?

Nu ska jag sova, ha en skön helg!

Kram

En piggvar, så stor, helt otroligt!
Får nöja mig med vacuumpackad torskrygg här. Blir tårögd av att tänka på piggvar, pepparrot och brynt smör. Färskpotatis! Kanske kokt och sen krossad på en plåt, lite riven Västerbotten över och sen sista svängen i ugnen med piggvaren. Slurp.
Det känns nu tydligt att jag inte ätit lunch...
Ha en ljuvlig dag- och kväll! ?

Låg den och skvalpade på grunt vatten eller? Kommer att tänka på Emilfilmen där Emil och Alfred går i ån på natten med en lykta och plockar en hel säck med kräftor enbart med händerna ?

Kram ?

Piggvar är min absoluta favoritfisk att äta. Bara att salta den väl och in hel i ugnen på 100 grader i ca en timme. Sedan serverad med pepparrot, smält smör och färskpotatis. Västerbotten har jag inte testat Se klart, du har ju bättre koll än mig där!? Piggvararna ligger helt stilla, halvt nergrävda på väldigt grunt vatten och väntar på bytesfiskar att fånga. Dom litar på sitt kamouflage och är helt orädda. Det är egentligen fusk att ta dem med händerna och jag brukar aldrig göra det, men hade inte piggvarsutrustning med mig. Och vi hade bestämt att äta fisk i dag, så jag tog den.?

Nu är det förresten dags att sätta in den i ugnen.

Ha en bra kväll! Kram ?

... idiotiska idén om Västerbotten.
Det spar jag till mina frysta fiskar.
Som sagt, njutning delux. Här grillades i den väldigt ljumma kvällen. Och en solnedgång som konkurrerade med en fullmåne som är helt makalös.
Stackars de som dricker bort dessa små och stora mirakel. Inte vi!
Kram ?

Oj piggvar är väldigt länge sen jag åt, typ 20 år. Hade ingen aning om att man kunde fånga dom på det viset. Alltid lär man sig nåt?.Håller med om att det tjatas lite mer ju längre kvällen lider med alkoholen närvarande. Jag har precis dragit mig undan sällskapet, nykter. Jag vaknar nykter och inte ett dugg bakis, vilket inte lär vara fallet med mitt sällskap. Ha en fin helg Jullan