Jag tror nog att fjällresan kan ge dig mersmak, även om det funkar utmärkt att vandra överallt typ.

Vi har här i Blekinge en vandringsled (ARK56) som går längs hela kuststräckan och där vissa delar kräver kajak - och det vore verkligen något för dig!

Bra att du förvarnar om ”radiotystnad”. Det är alltid lika oroligt annars när det sker utan förvarning. Hälsan tiger sällan still på det här forumet tyvärr.

Kram ?

?
Så nu är vi framme. Middagsdags, och inte så hemskt med mygg vid stugan. Fjällen är mäktiga även från där jag sitter. Man känner sig liten.

Angående A så kom det upp spontant idag när min bror pratade om en kompis som inte kunde vara måttlig med nånting; kan inte ha öl hemma. Så jag började säga, ja det kan jag förstå. Han fortsatte, då sa jag nått i stil med ”sånt där jag har slutat med, för lätt att inte låta bli”. Så var det sagt, lagom inlindat, men kan komma upp igen.

Barnen mår bra, äldre är redan ute och rekar omgivningen, och jag låter min bror laga mat. Nått ska jag väl ha för vi tog min bil ??

Ang vandringsled i Blekinge, med kajakdel, låter som något att kanske planera in en sommar framöver ?

Nu ska jag bara vara med den ett par dagar och se naturen.

Det känns redan som lugnet sänker sig lite. För det är inte mycket fart på många mils avstånd.

Det ska bli spännande att läsa hur ”pratet” med din bror utvecklar sig. Mitt prat med äldsta dottern, som är det enda prat jag har tagit hittills, tas i små portioner.

Senast vi promenerade ihop avslöjade jag lite mer om hur illa det varit. Berättade för henne hur annorlunda jag tänker nu jämfört med tidigare.

Borde din bror också fundera över sitt drickande kanske? Ibland kan ”en kompis” vara förtäckta ordalag åt både det ena och det andra hållet. Han kanske rentav ”fiskar” hos dig?

Kram ?

Känner jag min familj och mig rätt så kommer pratet om öl o co inte vara så mycket djupare än det vi hade. Jag tror det nog var Om hans kompis han ville prata, denne hade tydligen även dissat sociala medier o annat för han inte klarade av att reglera det heller. Hmm. Känner igen mig i det också iofs, jag är hellre utan fb och har tråkigt än tittar på andras trevliga bilder ?

Men å andra sidan så har ju bror tagit upp öl i samband med separationen. Och nu när vi är här är det starkaste vi dricker kaffet jag gör ? barnen verkar inte alls protestera över hur deras pappa mår nu för tiden mot när deras mamma var med också. Han har blivit en riktig barbapappa brukar jag säga, som alltid bryr sig om sina barn & ser till deras bästa. Nej, han tokcurlar inte utan låter dem också ha gränser.

Men, prat om A kan säkert dyka upp igen. Då får det göra det, han vet nog om vad jag valt just nu.

Vi var ute på en vandring efter en fjällbäck igår, och hade med oss lunch. Det var inte för avancerat för någon, men ändå lite utmaningar med risk att snubbla nerför en ravin, branta passager på stigen, och ett antal fina grytor i bäcken att titta på, och ett o annat (litet) vattenfall.

Ingen fiskelycka än, även om grabben försökt både här o där.

Myggolja är nödvändigt ibland ?

Alla andra sover fortfarande. Jag sitter nu på altanen o dricker kaffe.

Myggen hälsar på mig lite försiktigt, fåglarna kvittrar, en hare sprang förbi på gräsplätten nyss. Det är fortfarande disigt så fjällen syns inte alls nu.

Jag ska nog ta en promenad tror jag.

Over and out.

Borta kul, hemma bäst!
Med barn runt 10 års-ålder med på en fjällresa blir det ju inte direkt heldagsvandringar, utan ganska mycket mys i soffan, handla godis, och allmänt bus, det är galet hur många knasiga serier o filmer det finns för barn på Netflix nu för tiden ?....

Vi fick några turer med fin utsikt och det lät så på den äldste sonen att han nog skulle kunna göra mer (fast i hans ålder så får man ju dra ur han orden, så han sa inte mycket alls), de mindre barnen är nog mest nöjda hitta på något.

Ganska skönt med ungar som inte måste ha aktiviteter hela tiden, utan kan hitta på saker själv, skönt förutom när de skriker och bråkar på varandra.... Men på barns vis blev de ju alltid bästa vänner några minuter senare...

Den gamle kompisen A kom inte upp så mycket, vilket var skönt. På vår nivå fick nog jag o brodern mest prata och umgås kravlöst kring det som skulle planeras och göras.

Jag är lite trött efter resan hem nu, med allt rörigt som behöver ordnas - tvätt, skräp osv...

Jahapp, måndag igen då. Och enligt min nya tideräkning (som jag inte är så bra kolla varje dag) så ser det ut vara dag 40 idag :-)

Det kommer gå jättebra att halka ner i träsket igen om jag vill, bara åka iväg och förstöra allt, så kommer ångesten över hur misslyckad jag egentligen är tillbaka. Men det är ju inte vad jag vill, jag tror faktiskt det kommer vara ganska lätt framöver att fortsätta vara helt nykter. Helt lätt - nej, det borde komma sug och dumma tankar vid de mest oväntade tillfällen en bra tid. Men måste ju inte. Och aldrig första glaset. Aldrig handla på bolaget igen. Aldrig bli bjuden. Bara kort nämna för alla - nej jag har slutat med sånt där. Och kanske säga mer om det behövs.

Idag - jag ska städa upp lite efter resan jag var på, och vara ute och cykla tror jag, sen på kvällen blir det en joggingtur i skogen.

Jag måste försöka läsa ifatt mig på alla trådar här. Ni är grymma! Och ni som "halkar och slår er på glasflaskorna" (dvs dricker fast ni tänkte ni inte skulle) ni råkat köpa hem, det går sluta, det går undvika, och bli aldrig skitsur för ni misslyckades utan ta nya tag! Så länge det finns liv så finns det hopp!

Stort grattis till dina 40 nyktra dagar!

Jag har förstått att du har slutat dricka tidigare, stämmer det? Vad är skillnaden denna gång? Mest nyfiken.

Kram ?

Tackar :-)

Vet inte riktigt, så jag försöker svara lite babblande;

Jag tippar det är flera orsaker att det gått så bra denna gång, när jag försökt tidigare har det inte varit så många veckor.... Samtidigt - jag har ju lärt mig av mina misslyckanden hur lätt det är att börja igen...

En orsak är kanske för jag hängt här lite mer och även misslyckats ”offentligt” här och kommit igen? En bit är det i alla fall.
Jag har också berättat lite kortfattat (ja, väldigt kortfattat) för några jag känner - inte för att bli ansvarig men för att inte dölja den sidan denna gång.
Dessa två delar handlar ju om att det inte går lyfta sig i håret själv av ren viljekraft, utan det är bra några står bredvid och peppar på, ser på :-)

Sedan undrar jag om jag inte mår bättre nu totalt sett så det har nog varit lättare att stanna upp och inse att jag kan bryta vanorna. Så falsk som jag känt mig när andra pratat om det och jag inte kunnat säga något för jag suttit med en flaska i handen när de ringt eller t.o.m varit förbi i ett ärende... ?

Att slippa dölja, ljuga, oroa mig om någon ska komma på mig är väldigt skönt. Inte för jag drack mer än många andra gör (hm, jo 8 x 4 öl i veckan är nog mer än vettigt), utan för att jag drack för att döva mina känslor. Ganska fånigt egentligen, för så hemska har inte känslorna som dykt upp varit än. De känslor jag dövade var väl ångesten o skammen att jag drack. Moment 22. Ta drog för att jag skäms för jag tar drog. Tur det är slut med det. Det kommer aldrig vara värt för mig att ens sällskapsdricka igen. Bättre att säga, nej det där har jag slutat med, det gick överstyr, så jag tar vatten istället.

En annan orsak är ju också... åren går... ska jag hålla på som jag gjort senaste 10-15 (?) åren. Det måste ju finnas mer i livet än detta att ett par tre gånger i veckan smyga mig till bolaget, ha ”skoj” ett par timmar och sen må dåligt och smyga med resterna.

Regn o rusk här.... så innesittardag ännu så länge. Det kan räcka att jogga efter maten.

Så kände jag också. Fyllde 50 år i höstas och jag vill att andra halvlek i mitt liv blir så frisk och lång som den bara kan bli.

Många sjukdomar kan jag inte påverka, men genom att sluta dricka slipper jag förhoppningsvis en del risker.

Jag tror också att det är bra att hänga här mycket. Då blir man dagligen påmind. Får repetera de nyktra argumenten när man välkomnar nya. Tar sig tiden att reflektera, babbla på ?

Kram ?

Väldigt mycket av det du skriver gäller mig också VillJuLevaOckså! Sedan blev det extra krut på elden av att min farsa och lillasyster gick bort i snabb följd och jag började supa ännu mera och märkte att det började gå helt åt
pipsvängen med mitt liv. Stort grattis till 40 dagar! Känns som att det kommer gå riktigt bra för dig framöver.

Härligt att du hade det bra på fjällsemestern förresten! Fick inte brorsans grabb någon fisk alls? Jag lider med honom i så fall. ?

Ha det gött!

?
Andrahalvlek; håller med, bättre framtid utan alkoholen som förstör det mesta, och det är bra att hänga här på forumet.

Torn; grymt jobbigt tappa två i familjen närainpå, men skönt att du tagit dig ur flaskans grepp.

Nej brorsonen fick inte en enda fisk; närmaste var när en fisk ryckte lite.... ja synd om honom; men det lät på honom som inga andra fick något heller

Jag inser att faran verkligen inte är över. Idag är jag lite extra trött för jag vaknade mitt i natten, och nu efter att ha gjort ett stort antal koppar kaffe och ätit frukost har jag tänkt gå ut en morgonpromenad (den vanan verkar jag ju tappat bort, så ska odla den lite).

Trötthet är en sak (en trigger) som jag vet tidigare kunde få mig att planera in en härlig stund med flaskorna, för att pigga upp, för att ha något att se framemot, för att njuta. Vilken dum sak att lösa trötthet med...

Om det stora problemet i mitt liv var mat, och jag åt mat på liknande destruktiva sätt som jag brukat hälla i mig öl/sprit skulle det vara mycket större bekymmer att hålla sig nykter. Undrar hur de klarar det? Kanske med planering av vad som köps hem, och snällhet när det råkar slinka ner fel sak i Ica-kassen? Ja jag vet inte. Men det finns många saker bli beroende av. Många saker att trösta sig med och fly. På en riktigt enkel nivå är ju t.o.m kaffedrickandet beroendeskapande - största skillnaden är att det inte riskerar orsaka så katastrofala saker i ens liv. Främst för det inte är ”medvetandeförändrande” på samma sätt som drogen A är....

Eftersom vi är ”vanedjur” så mår man förmodligen bra av att lägga sig till med goda vanor, som man blir beroende av - glädjeämnen, kickar, njutning.

Snuset är en sån där sak som jag sitter fast i - har fortfarande tänkt sluta någon gång, men det är någon gång, inte denna vecka kanske inte ens detta år. Lite med samma tes som jag skrev tidigare - det orsakar inte så extrema skador för mig, åtminstone inte socialt/känsomässigt. Hälsomässigt är det nog ingen stor hit, men just nu väger fokuset på att hålla 0-promillesgränsen högre än att sluta trycka upp gift under läppen. Var sak har sin tid.

Jag kommer inte åka o shoppa A idag - om jag är på väg så lovar jag att skriva här före. Alltså, det känns inte som någon stor risk, förutom att tankarna har hoppat runt lite sent igår och nu idag. Tankarna betyder ju inte att jag handlat, att jag druckit, utan det är bara tankar.

Tankar är bara tankar och känslor är bara känslor, och de går alltid över. Och de lyfter aldrig glaset till munnen. Det tänket hjälpte mig massor i början.

Kolla på några BBC-dokumentärer om alkohol så blir du ännu mer anti alkohol ?

Snus är en last jag har också. Ska sluta någon gång. Kanske.

Kram ?

Mer anti än att höra att det svämmar över av 29-åringar med leverskador? :-) Hu...

Ang Snuset; Alla laster/vanor ska man nog sluta för sin egen skull, och för att man vill :-)

Jag börjar tappa koll på hur många veckor som gått nu :-) Skön känsla på ett sätt....

Idag blir det äntligen av en tur till återvinningen, med lite elektronikskräp, nån möbel som jag ska försöka ställa in i "andra chansen"-huset. Känns skönt få bort lite. Jag tänker ta det pö om pö, så kommer det snart vara rätt saker kvar där uppe. Sen en promenad någonstans, och joggingtur ikväll. Det är planen.

En relativt ung kvinna i en dokumentär väntade på transplantation och de fick tömma buken på vätska då och då i väntan på det. Hon såg höggravid ut, de tappade henne på 17 liter vätska. En liten nätt tjej ?

Och risken är som sagt stor att hon aldrig hinner få en ny lever ? I Sverige tror jag inte att personer som skadat sin lever med alkohol ens hamnar på listan för transplantation.

Väldigt anti alkohol blir man när man ser sådana dokumentärer.

Kram ?

Balkongmyser efter en joggingtur. Det var riktigt skönt vara ute i skogen ikväll, jag sprang mer än vad mitt träningsprogram sa jag skulle göra, men det kändes bara bra, konditionen verkar ha blivit så pass mycket bättre på dessa veckor. Enligt träningsklockan är jag tre år yngre i konditionshänseende än på passet, men vad vet den ?? ?

Jag har nästan blivit en bubbelvattenmissbrukare i sommar, och när jag sitter på balkongen och öppnar flaskan så pyser det så där högt, så jag tänker, hoppas inte grannarna tänker jag sitter o dricker öl nu...

Någon på forumet skrev för ett tag sedan om underliggande problem som orsakat att man trillat in i missbruket, jag har en sak, som jag inte tänker skriva om här, som börjar bubbla upp nu, som jag ska ta upp och inspektera och se hur den går att hantera. Det ska nog gå lösa det med, om det gick att släppa taget om flasköppnaren.

Ja nu är balkongen min igen :-)

Sitter oftare på den på morgonen o sent på kvällen nu, när inte solen ligger på. Det är skönare än med gassande sol.

I dag har jag varit en sväng till återvinningen och dumpat saker i ”andra chansen” huset. Det var ingen personal där (det finns fördelar hänga på låset), som ratade mina möbler och andra prylar jag ställde dit. Känns bättre ställa saker där som funkar än att slänga dem direkt. Jag är själv dålig att lägga ut allt möjligt på blocket för att sälja av. Det blir en till sväng till återvinningen med järnskrot idag. Efter det så är det tillräckligt med plats i förrådet för att jag ska kunna sortera upp resten av alla småprylar och se vad jag skall ha kvar och inte, det gick inte gå in där tidigare ?. Vet jag har två saker jag ska lägga ut till försäljning, men det får bli senare i månaden eller i höst.

Sinnet lättar för mig när jag får rensa och göra mig av med saker jag inte använder, lite terapi också. Och lite konstigt se allt som jag råkat köpa, som jag trodde var bra men jag inte behövde. En del saker har jag ju ”vuxit” ur, men andra var onödiga från första början.

När svängen till återvinningen är gjord blir det någon skogs/natur-promenad, sen en kopp kaffe hos en kompis.

Resten av dagen får bli som den blir.

Nykter såklart!

Du hittade inte några gamla tomma ölburkar? Jag hittar forfarande en del när jag röjer i förråd och garage.?. Ha en bra dag!

Hehe, nej inga ölburkar där uppe - jag är ju singel så det har räckt att gömma undan flaskor o sånt under köksbänken eller i plastpåsar jag smugglat ut...

Kanske bra få påminnelse ibland om det ”gamla” livet ?

Ha en bra dag du med :)