Härligt att kvällen var lyckad! jag har faktiskt inte hört en enda sådan kommentar hittills . Tycker mer
det låter som "fjortissnack" Typ, ööh, varför dricker du inte, jävla mes ööh. Måhända några riktiga byfånar du har stött på. Jag har mer fått frågor som: är det inte tråkigt att inte dricka? Och då har personen
verkligen fått höra att det inte alls är tråkigt + alla fördelar jag har när jag inte dricker. Det brukar sluta med att
personen i fråga får sig en tankeställare och själv vill testa att inte dricka. ?

Ha en go fredag! Kram

Sån vill jag också bli! En nykterhetspredikant ? Men jag har ju en hel månad på mig ?

Kräftskiva utan nubbe blir spännande för dig! Du får sjunga nubbevisor och ha vatten i nubbeglaset. Det funkar utmärkt!

Kram ?

Så känner jag inför män(niskor) som tar sig rätten till sådana synpunkter på okänd kvinnas val.
Men om man tänker närmare på en man som inte vill befatta sig med nyktra så är nog känslan ömsesidig.
Mysigt med utekväll! Vi får öva och öva. Kräftskiva här med i helgen. Gott och trevligt! Kram ?

Min hjärna är verkligen svältfödd på problemlösning! Den har jobbat så hårt hela förmiddagen att jag själv knappt hann med. Nu är jag klar med det som skulle göras och kan tagga ner lite.

En väldigt stor del i mitt arbete går ut på problemlösning. Jag får alla förutsättningar och ska sedan lösa det på bästa sätt utifrån en jävla massa parametrar och hänsyn åt alla håll och kanter. Alla ska helst bli nöjda, och resultatet av verksamheten ska bli kanonbra.

Jag gillar det verkligen, men det är inget jag kan göra 8 tim/dag non-stop. Då skulle nog min hjärna emigrera till Norge eller nåt.

När jag kommer i flowet, så jag knappt vågar andas för att bryta flowet, så blir det magi på något sätt. Nöjdhetskänslan efteråt är nästan berusande. Mitt ego sträcker stolt på sig. Jag är fan duktig på det här ?

Fördelen med att jobba hemma när man gör sådana arbetsuppgifter är att ingen stör mig då. Telefonen är alltid ljudlös, och pling på mail och slack är avstängt. Och efteråt kan jag ta en lunchblund på 30 min och reseta hjärnan ?

Otroligt skönt i alla fall att min hjärna har återhämtat sig så bra på semestern. Innan jag gick på semester var jag lite orolig. När det var som värst kunde jag knappt summera 2 + 2 ?

Det är inga matteproblem jag löser på jobbet, det handlar om schema och rekrytering. Rätt folk på rätt ställe i rätt tid ? Grunden till allt.

Kram ?

Podden ”This Naked Mind” episod 299, 291, 283 och så vidare med rubriken ”Coaching Question med Scott Pinyard”.

Återkommer en gång per månad ungefär och han besvarar i varje avsnitt fyra lyssnarfrågor. Och han gör det på ett riktigt bra sätt. Tycker jag.

Kram ?

Det här inlägget är speciellt riktat till mina kära forumvänner som gång på gång slutar dricka men börjar igen och inte riktigt förstår varför. All kärlek till er ❤️

Annie Grace som har skrivit boken ”Tänka klart” tillhör mina husgudar vad det gäller nykterhet. I det här klippet på youtube berättar hon om sin nyktra resa. Det första viktiga steget enligt henne är att ”sluta att försöka sluta dricka”.

? ”How I went from drinking way to much to being in complete control of my drinking” (This Naked Mind)

Hennes bok var verkligen en ögonöppnare för mig. Genom den lyckades jag relativt snabbt ta mig från stadiet ”stackars mig som inte får dricka” till ”jag vill inte dricka”. Då blir den nyktra resan så mycket lättare.

Annie Grace är också noga med att påtala att skuld och skam är fullständigt värdelöst i dessa sammanhang. (I alla sammanhang!)

Genom att lära sig hur våra kroppar påverkas av det gift som alkohol faktiskt är, så kommer vi till en punkt där vi absolut inte vill dricka. Inte ens ”normalt”, eftersom det numer är onormalt för oss.

Kram ?

Kloka insikter som jag tror är viktiga nycklar för att uppnå nykterhet; både detta att "jag inte vill dricka" - dvs vi har valt det själva, inget som tvingar oss, men vi förstår varför och därför vill vi inte längre (jag är nog inte 100% där än, även om det känns ganska lätt). - och dels insikten att det är värdelöst att trycka ner sig för man valt fel, skamkänslor binder bara fast en ännu mer i missbruket.

Jag var i ett sammanhang igår, där jag skulle hjälpa min bror att snickra lite, sen skulle vi kanske göra något annat. Han jag hjälpte hade en kall öl i hallen som var till hälften urdrucken, och han var så där lite smålullig och trött när vi grejade på, inte mycket - han vet ju om vad jag allt så jag sa noll och inget. Enda jag sa var att det blir ingen båt ikväll, vi tar det en annan kväll, kommenterade inte en millimeter mer, inte något i tonen heller, utan bara ett konstaterande - det fanns ingen anledning någonstans att lägga en anklagande ton eller mästrande eller något. Även om det var jag som skulle köra båten vill jag inte ha någon mindre tillräknelig med mig. Punkt.

Ha det bäst!

Så många gånger som vi har begränsat oss, både mentalt och vad det gäller aktiviteter, för att vi inte har varit tillräkneliga. Sorgligt. Men det är slut med det nu ?

Att predika och peka finger funkar inte, det är slöseri med allas energi. Förändring måste alltid komma inifrån individen själv.

Kram ?

Har fortfarande myrkrypningar i benen nattetid ? Jag verkar få det när jag cyklar, och inte cyklar.

Så jag börjar cykla igen. Behöver den fysiska aktiviteten, både för viktens skull och för psyket.

Men jag tog en annan runda idag. Färre tuffa backar, vilket också innebär färre nedförsbackar (= jämnare belastning). Lika långt (ca 11,5 km) och lika lång tid (ca 45 min).

Istället för varje dag tänker jag cykla varannan dag under tre veckor, och sen får jag se om jag utökar frekvensen.

Precis som med nykterheten alltså. Det här funkade inte. Kan jag göra annorlunda? Inte bli nedslagen i skorna, utan analysera - och göra om och göra bättre.

Kram ?

Kom precis hem från en nykter grillfest hos ex-svärföräldrarna. Även min ex-svägerska och ex-svåger var där, plus två andra par.

Vid en sådan här typ av grillfest eller liknande så brukar jag alltid sova över i huset. Jag brukar då få låna yngsta dotterns säng ❤️ Men inte ikväll.

Två kommentarer fick jag, men det fanns inte utrymme för vidare diskussioner där och då.

Först min ex-svärmor: ”Dricker du inte vin alls längre?” Jag svarade bara lugnt: ”Nej, jag dricker inte vin alls längre.”

Sen min ex-svägerska: ”Kör du idag också? Varför kan du inte sova över så att du också kan dricka?” Jag svarade bara lugnt: ”Ja, jag kör ikväll också.”

Men vi har ätit gott, pratat och skrattat, spelat kubb och kubbstafett (som är tusen gånger roligare än kubb) och det har varit precis lika trevligt och roligt som det brukar vara.

Någon skillnad? Ja, jag tyckte det var lagom att åka hem kl 20.30. Då kom vi dit kl 15, så det var fullt tillräckligt. Jag var lite mer trött efter maten än jag brukar vara kanske.

Då kan jag checka av ”grillfest” på listan med aktiviteter som jag ska uppleva nykter också.

En bra lördag ?

Kram ?

Jag firar min 6 mån-dag med att skapa en helt ny tråd under fliken ”Det vidare livet”. Följ mig gärna där!

Det här är ingen daglig kamp för mig längre. Det här är inte tillfälligt. Jag möts förstås av utmaningar, men inte dagligen längre.

Men vill ni följa mina dagliga ups and downs så får ni hälsa på i min nya tråd som jag tänker ge namnet ”Andra halvlek har inletts”.

Jag tänker fortsätta skriva här ibland, åtminstone på mina månadsdagar!

Den här tråden finns kvar för alla som vill ha tips om förkovring inom ämnet alkohol. Och för mig eller någon annan att läsa från början.

Så många som 1.476 inlägg, under totalt tio månader, har respekt med sig. Jag har jobbat på bra ? (Jag försökte dricka kontrollerat de första 4 månaderna.)

Nu siktar jag mot min sjunde nyktra månad, som faktiskt nästan sammanfaller med äldsta dotterns 23-årsdag. Jösses vad åren går ?

Kram ?

Ja vilken kämpe du är, roligt smart och klok dessutom.
Men det här med din flytt... hjälp det måste jag processa ?
Men såklart att du ska vidare!
Jag kikar in hos dig ”på andra sidan” och överväger att gå i dina fotsteg.
Kram så länge! ??

Sådär ja, välkommen till klubben 6mån+! Härligt att ha fått äran att följa dig under den här tiden.? Ha det bra i det vidare livet!

P.s Det var väl i dag som du lovade att du skulle fira genom att putsa fönster.?
Kram

Femina

Heja dig! ?
Vi visste båda att denna dag skulle komma! Dagen när du tar steget in i det vidare livet. Och, som vanligt, flåsar jag dig i nacken... ?️

Nej Torn, vid 7 månader blir det fönsterputsning ? Kanske.

Klart ni ska följa min nya tråd ”Andra halvlek har inletts”. Andra halvlek har börjat svinbra, det står 6-0 till mig mot alkoholdjävulen.

Egentligen är det helt förryckt att just jag använder mig av sportreferenser, jag gillar ju inte ens sport ?

Kram ?