Har lärt mig allt hur ser funkar och hur man gör för att beställa..
Funderar på om lite cannabis skulle kunna hjälpa mig lite på vägen. Är totalt oerfaren om sånt men det verkar inte så farligt

På mig hjälpte inte insomningstabletter till slut. De fick motsatt effekt. Var tvungen att sluta helt och det tog flera veckor innan jag kunde somna naturligt. Det är 1,5 år sedan, och jag tänker aldrig börja igen.

Ta kontakt med läkare idag. Du behöver hjälp. Jag är orolig för dig.

Kram ?

Hej
Jag vet inte om du vill lyssna på detta men du ser ju själv när du skriver att ett sånt tablettmissbruk är farligt och beroendeframkallande. Minst lika allvarligt som alkohol. 10 Imovane blir man kraftigt drogad av och ska inte köra bil och jag skulle aldrig kunna jobba.
Det finns skäl till att man är restriktiv med dessa och big nono för alla med missbruksproblem.
Du vill ha en förändring i ditt liv. Ta dig själv och din vilja på allvar och sök hjälp. Prata med en kompis, din fru, till att börja med.

Gå inte över till tablettmissbruk eller andra droger! Du är här för att du vill må bra. Du kommer inte må bra förens du lär dig slappna av på andra sätt. Det är det du behöver ”gå över till”.
Kanske samtalsterapeut, coach, stresshantering, mindfullness... finns såååå många saker som man kan ta till som får en att lära sig slappna av, bli av med ångest och sova... jag jobbar på det jag själv!!

Cannabis är farligt (Tro mig, har erfarenhet av den) och det är en inledande drog till tyngre droger. Håll dig borta!!! Har vänner som dött... Vi vill ha kvar dig här.

Är på min dag 8 nu....

De senaste veckorna är suddiga, jag kommer inte ihåg vad jag gjort om dagarna tack vare imovane. Det är skrämmande att en läkare på vårdcentralen kan skriva ut så mycket piller till en som har uppenbara missbrukarproblem.

Missbrukare, det är vad jag är, allt man kan missbruka det missbrukar jag.
Alkohol
Imovane
Kaffe
Coca Cola
Socker
Sex
Energidryck
Internet
Tobak
Spel
Mat
Osv osv

Jag är en person med väldigt starka känslor i alla riktningar, det är allt eller inget med allt. Ilska, sorg hat men även kärlek och glädje. Jag måste bara hitta dom lyckliga stunderna och behålla dem i tanken. Men det är extremt svårt när man är i ett sådan extrem period av mörker och självdestruktivt beteende.

Jag började gå på AA, jag började läsa stora boken. Men sen ramlade jag ner igen.
Jag är här nu, jag vill, jag ska försöka.
Jag har druckit men jag har inte tagit imovane på flera dagar.

Ja jag dricker och tar antabus, jag dricker inte som mängderna som förr tack vare att jag mår så dåligt av alkoholen och antabus. Ni som provat ni vet. Här om natten så halsade jag en flaska vin och hjärnan bultade, varenda hjärtslag slog så hårt i huvudet så jag trodde att jag skulle dö. Jag gick ut och la mig på gräsmattan och bara ville att allt skulle ta slut. Sen vaknade jag.
Jag är fortfarande här. Jag lever

Nu kommer jag skriva något som du kanske inte gillar men jag önskar nå fram.
Den mängd Imovane du får i dig varje dag är farlig.
Jag har ingen aning om vad du har för läkare men jag tycker att du ska byta. Imorgon.
• Jag föreslår att du samtidigt tar kontakt med en av rådgivarna här för hjälp och stöd.
• Läs gärna och skriv här. Men insikten om att du behöver proffesionell hjälp, önskar jag dig.
• Du lever. Du vill leva. Det är stort. Ibland består livet av insikter som följs av handlingar som gör tvärtemot, som du gör nu.
• Var rädd om ditt liv, ett enda vad vi vet. Du verkar smart och har insikter. Ta vara på allt det och mobilisera krafterna.
Ikväll kom Lalehs En stund på jorden upp i min spellista. I all sin banalitet drabbar den mig så starkt, varje gång. En stund på jorden, en underbar sekund, ja jag var där.
Du med, jag med. Så stort ju, och så ögonblicks kort. Hur ska man greppa det- inte konstigt man vill döva den frontalkrocken i hjärnan, då och då. Gör inre det mer. Sök hjälp, skriv och berätta hur det går. Lämna in Imovane på apoteket.
Håller på dig!

Jag var tvungen att lyssna på den om och om efter din kommentar Se klart.
Vilken underbart vacker text med så mycket mening.
Konstigt hur hjärnan fungerar på en missbrukare, jag vet att det bara finns ett liv och jag måste ta tillvara på det men ändå så misshandlar man sig själv till det yttersta.

Jag har en plats på ett behandlingshem men det dröjer ett par månader innan jag får komma pga coronan så är det väldigt begränsat med platser med krav på enkelrum osv.

Går även hos en psykolog men tycker att det känns rätt meningslöst då han aldrig kommer förstå hur det är.

Det är bara en missbrukare som kan förstå en missbrukare så därför kommer jag att försöka gå på AA mötena regelbundet

Men AA-möten. Jag läser om många som har goda erfarenheter.
Och hoppas tiden rappar på så du får din plats på behandlingshemmet.
Och fortsätt att skriva här! Kram ?

Har vart på ett AA möte nu ikväll, det var ganska mycket folk där och många som vart nyktra i många år.
Det kändes bra att höra alla positiva effekter som de upplevt sen de blev nyktra. Jag kände en släng av avundsjuka till vad de åstadkommit och hur bra de får må.

Jag har en ångestgrej att ta tag i snart,och det är att erkänna för alla nära som inte vet hur illa det är, att berätta att jag ska in på behandling och kommer vara borta i ca 5 veckor. Hur gör man?

Nu har jag dessvärre inget bra råd om hur du ska prata med dina nära. Men de som är nära brukar tåla allvar och detta är ju allvar. Det är ju som vi pratade om igår din stund på jorden och ser överskuggar precis allt annat, vad andra kan tänkas tycka är ju då väldigt sekundärt.
Sen är vi ju människor med skam och skuld och ansvarskänsla. Men det viktigaste ansvaret är ju att du blir nykter och fri från piller så att du kan vara nära på riktigt.
Jag tror du löser det hela med dina insikter. Det tar dig en bit på vägen och det är stort! ?

Tack för fina svar.
Det med brev var en bra idé, kanske utvecklar det lite med att spela in en videosnutt.
Hur som helst så känns det inte alls som en besvärande tanke längre.

Idag har var en dag då jag ägnat mycket tid ute i naturen, ensam med mina tankar. På ett bra sätt, har tänkt positivt framåt och inte vart negativ, destruktiv och grubblande.
Jag har tänkt mer på vad JAG vill, vad JAG behöver och vad JAG kan göra.

Sen ligger jag här nu igen och kan verkligen inte sova utan alkohol eller droger. Men det blir bättre med det säger dom.

Skrev idag ett inlägg om just sömnen. Min nya tråd heter ”Andra halvlek har inletts” och den finns under fliken ”Det vidare livet”.

Kram ?

Att du orkar ligga vaken utan att kapitulera för alkohol eller droger.
Det är ju det viktigaste.
Tycker det låter urbra att du skriver om DIG i versaler. Tydligt och självklart. Om vi fixar vad JAG behöver så blir vi tvärtom mot vad det låter, generösa och till och med kärleksfulla mot andra. Men det börjar med att vara sitt allra snällaste mot sig själv, kram önskar dig en fin dag i värmen ?

Hej! Hur går det? Finns det ”lättare” saker som inte är droger men som kan hjälpa med insomningen? Tex. Ört/teér, naturläkemedel, som du inte känner att du direkt vill överdosera.... kan även va bra med typ Sudoku, korsord, ljudbok, avslappningsguidning (finns på sporify)... alltså nåt som får dig att sluta tänka på ”livet” utan tänka på nåt annat... o ändå trötta ut hjärnan... (skärmar tex. Stressar bara hjärnan mer). Kram

Ps. För mig funkar Valeriana Natt (3 tabletter) + korsord.
Min man lyssnar ofta på dokumentärer eller olika Poddar, tex. Rättegångspodden.

Andra halvlek, jag har läst igenom din nya tråd. Jäklar vad bra du kämpar och vad du verkar ha hittat lugnet och glädjen med det nya livet utan alkohol.
Det är det som jag vill ha och jag blir glad när jag läser om människor som klarar det.
Då vet jag på något sätt att det går för mig också om jag kan vara lika stark.

Se klart, ja i vanliga fall hade jag tagit mig något starkt utan att tveka. Men inatt sov jag lite bättre.
Exakt! Det är JAG som har problem, så om jag fixar det först, så kommer jag att kunna ge mycket mer till andra och vinsten av det är att jag kommer få tillbaka kärlek och tillit.

AkillesU, lyssnar en del på poddar, men har svårt för att låta bli skärmar tyvärr.
Jag har en ask valerina natt faktiskt. Kanske ska börja ta det till kvällen ihop med varm mjölk med honung.
Tack för tipsen!

Ännu en bra dag börjar bli kväll.
Jag är nykter och tacksam.
Jag hade ett långt, ärligt, lugnt och trevligt samtal med min sambo under en bilfärd idag.
Hon delade lite av sina känslor över mitt missbruk, jag lyssnade, bortförklarde inget, jag tog till mig det hon sa.

Jag berättade lite om hur jag ser på mitt missbruk.
Jag är väldigt nynykter och skör, men jag känner inget sug efter berusa mig.
Jag inser att jag aldrig någonsin kommer att kunna dricka. Jag kan aldrig lära mig att dricka lagom.
Jag har accepterat att jag måste vara nykter resten av livet om jag inte ska förlora allt.
Jag har som det känns nu inga problem med den tanken,vilket jag haft vid tidigare nykterhetsförsök.
Jag vill bara må bra, älska och bli älskad.
Slippa den ständiga jakten och planeri gen för att dricka. Slippa ljuga.
Känna sinnesro och vara nöjd med livet.

Kram

Du är på rätt väg eftersom du tänker annorlunda den här gången jämfört med vid tidigare försök. Tankens kraft är stark!

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Tror man måste vara redo... för att göra överenskommelsen med sig själv att bli nykter. Jag kände iallafall så... och hoppas att jag är så redo nu att jag kan fullfölja det. Men idag har vart en skitdag och svåraste dagen hittills. Men blir inget alkohol. Ska springa, prata med mannen för att få stöd och sen göra nåt för o komma ner i varv. Jag ska inte säga att jag är helt skärmfri på kvällen heller. Kollar tex på mycket serier. Men har mobilförbud i sovrummet. Bla. För att min man va beroende av mobilspel förut ? o kunde spela hela nätterna. Och jag låg o surfa och ”jobbade” i sängen... HELT FEL... kramar

Ja man måste verkligen vara redo, det är bara en själv som kan bestämma sig.
Sist jag försökte vara nykter så var jag inte helt redo.
Men nu är jag här igen, några erfarenheter rikare. Nu känner jag mig mer redo än någonsin och hoppas att min beslutsamhet håller, för alltid.

Hoppas din kväll vart bättre än din dag igår.

Inatt har jag sovit riktigt bra. Somnade ifrån en film på tv före kl 12 och sov hela natten till kl 8, så skönt