Haha Miss lyckad, ja tänk om man skulle förklara drickandet precis så... vi sitter och förgiftar oss och försöker göra det precis lagom... och även om vi lyckas under kvällen så blir morgondagen sannolikt något förstörd. Man kan verkligen undra vad vi håller på med.
Torn, det är så trevligt att läsa dina inlägg och det liv du har nu. Bra jobbat!

I morgon börjar jag jobba igen efter fem veckors semester. Den bästa semestern hittills i mitt liv trots mycket regn och kyligt här där jag bor. Ingen utlandsresa pga Corona. Men, ett stort men, jag har inte druckit en enda droppe alkohol!? Det har aldrig hänt förr så jag har inte vetat om hur en riktigt bra semester kan vara. Jag är på riktigt nu, ser, hör och känner allt på riktigt. För har jag försökt fly från verkligen genom att hälla i mig ett livsfarligt, beroendeframkallande och dyrt gift! Så otroligt dumt gjort.

Läser här om de klassiska föreställningarna hos många om tråkighet, oro om vad andra ska tro och tycka mm när man inte dricker mer. Jag läser och tänker tillbaka när jag själv var där i början, och inser nu hur fel jag hade. Det är absolut inte tråkigt, jag skiter fullständigt i vad andra tänker. Dessutom har jag enbart positiva erfarenheter av att andra vet om att jag inte dricker. Jag är frisk, stolt, glad och njuter till fullo av livet.? Jag är forfarande förvånad över att det kunde bli så här underbart.

Kanske kan det här inlägget peppa någon till att ha tålamod och inte ge upp. Jag hoppas det i alla fall.

Ha en bra dag!

Grattis till en alkoholfri semester! Jag börjar också jobba idag. Är på min dag 8. Ser fram emot en fortsatt nykterhet för som du skriver så har det inte varit tråkigt alls. Jag har fått mer tid Och energi till annat och jag känner mig redan lyckligare ?

Helt underbart inlägg om det nya nyktra livet. Bästa semestern hittills i livet är verkligen ett toppbetyg!

Tycke också att man tänkte konstigt i början. På fullt allvar trodde man att livet skulle bli tråkigt och meningslöst utan alkohol. Vilken tur att man rätt så snabbt tänkte annorlunda!

Tur med fisket i helgen? Eller bara skönt och tyst i din självsamhet?

Kram ?

Jag läste ditt inlägg om myggnät för sent Andrahalvlek, men som tur var fanns det inte en enda mygga på den lilla ön jag sov ett par timmar på.? Inga nya arter, men så är det i bland när man satsar på ovanliga arter. I helgen var jag ute efter Trubbstjärtat långebarn och Spetsstjärtad smörbult. Ett par små ovanliga och icke ätbara arter med konstiga namn.? Men det var ljuvligt ändå, mycket annan fisk, ett helt spegelblankt hav och mycket sol. Kram

Samma här, har aldrig känt mig så utvilad efter en semester förut, och ändå har jag haft mycket för mig. Apropå myggnät, var och tältade med familjen, barnen sov i varsin hängmatta med tillhörande myggnät och sol/regn-skydd, fungerade perfekt!

Angående att ersätta beroenden så tror jag att ett starkt intresse för någon hobby är det absolut bästa. Själv tränar jag gitarr, bästa botemedlet, och det enda som funkade när jag slutade snusa i höstas (snuset saknar jag konstigt och skönt nog inte alls nu när jag inte dricker längre).

Härligt att du också haft bästa semestern Kennie! Även jag tror att det är en stor fördel om man har ett starkt intresse eller en hobby. Jag vet många vars enda intresse är att typ umgås med folk, ofta på krogen. Då kan det bli extra kämpigt att inte dricka alkohol. Åtminstone de första månaderna. Coolt med hängmattorna! Det får jag kika på, att de skyddar mot regn också är ju suveränt.?

P.s glömde att tacka för era kommentarer Sisyfos och AkillesU, tack!?

Ett sätt att få reda på hur långt man har kommit i sin nykterhet är att testa om man forfarande vill dricka. Sätt dig ner och tänk dig in i en situation som du gillade att dricka i före du blev nykter. Tex en kall öl en varm dag under tiden man grillar. Eller ett glas rosé i kvällssolen efter en tuff dag på jobbet. Blir du sugen och skulle gärna vilja göra det? Tänk inte på några långsiktiga konsekvenser som bakfylla mm, utan bara kortsiktigt just nu. Om svaret är ja behövs mer tid tills du verkligen inte vill dricka. Får du direkt avsmak och tänker, nä usch vad äckligt, har du kommit långt i din nykterhet. Jag tror inte att alla kommer hamna där, men jag gjorde det efter några månader och det var en väldigt skön tidpunkt. Jag kunde inte få något som helst sug hur jag än försökte. För ett tag sedan fick jag för mig att försöka gilla smaken av öl igen ( alkoholfri) och det funkade väl skapligt. Men efter råd här och egen fundering så la jag ner det försöket. Jag ser ingen anledning till att försöka tycka om att dricka drycker som förknippas med alkohol, då jag jämställer alkohol med flytande råttgift eller bensin. Får avsmak helt enkelt.

Som sagt, en del kommer säkert aldrig känna som jag gör och det gör inget, så länge man inte dricker drycker med alkohol. Ni som känner samma som mig vet vad jag menar med ”skön känsla” och jag hoppas att så många som möjligt kan få uppleva det.

Ha en fin dag, och vad ni än gör, ta aldrig det första glaset av en dryck som innehåller alkohol. Oavsett om ni vill eller inte vill. ?

Nej men jag vill inte dricka längre. Det är spännande, att det har gått över.
Vad som däremot fortfarande kan hända är att jag vid stress eller belöning ”vill ha nåt”.
Stress värst, då vill jag ”ha nåt” som ger mig lugn, varvar ner.
För-sö-ker att inte hamna i dessa situationer men ofrånkomligt ibland.
Som belöning tex fredag, funkar lite nötter och en a-fri dryck bra.
Ska försöka lära mig några bra andnings-övningar för stressade lägen.
Hur är det att jobba igen? Apropå stress ? Kram ?

Så långt har jag inte kommit att jag tycker att det är äckligt. Tror jag. Har ju inte druckit på sex månader så jag kanske tycker att det är äckligt om jag provar? Smaklökarna förändras.

Däremot vet varje cell i min kropp att jag inte ska dricka. Jag kan inte. Det finns inget i mig längre som vill dricka socialt ens. För att smälta in, inte avvika. Varför skulle jag vilja det? När alkoholen skadar mig.

Jag vet att jag med tiden lätt kommer att säga ”nej tack, jag dricker inte alkohol, har ni något annat gott?” De första 10 gg känns det kanske lite konstigt, sen går det av bara farten.

Att jag blivit av med ångest och sömnstörningar och återfått mitt känsloliv fullt ut, tillsammans med ett inre lugn och enorm nöjdhet över vardagliga saker, betyder enormt mycket för mig. Skulle aldrig äventyra det för att ”dricka lite”. Aldrig.

Sen blir jag mer och mer upprörd över alkoholens normalisering i samhället. Så många anhöriga som far illa och så många suputer som måste underprestera massor på jobbet. För att vara kung i baren på AW. Sorgligt.

Kram ?

Jag har jobbat ett par dagar nu och och det går bra, rullar på eller ja, är som vanligt. Inte stressigt, inte så skoj men samtidigt inte tråkigt.? Jag står fast vid min inställning som jag har haft länge, att hade jag haft pengar så jag klarade mig så skulle jag inte jobbat. Finns så mycket annat här i livet som jag hellre hade velat syssla med än att jobba som anställd. Skit samma, jag har tagit ledigt på Lördag i alla fall och ska ut och fiska på havet med min son och en kompis till honom. Med sådana saker att se fram emot så kan jag jobba hur mycket som helst.

Märkligt Se klart men jag läste ditt inlägg om att tanken på att dricka får dig att må illa efter att jag skrivit mitt inlägg. Det är så jag känner också, blä liksom. Men så startade vi ju på samma dag ochså.?
@Andrahalvlek, du har en månad på dig att få samma känsla.? Anledningen till att du tror att det kommer kännas konstigt att säga nej tack är nog för att du inte har berättat för så många ännu hur det ligger till. ju fler som känner till att du inte dricker, desto mindre konstigt kommer det kännas. Det är min erfarenhet i alla fall.
I förrgår frågade mina arbetskollegor vid fikabordet hur det gick med mitt ickedrickande. Det kändes helt naturligt
och inte det minsta konstigt att svara dem. Jo tack, det går bara fint, jag har inte druckit en droppe på hela semestern. Men det är säkert väldigt olika från person till person, gör det som känns bäst för dig.

Kram?

Ja åter i vardagen, känns både bra och inte. Vet inte om det varit en helt vilsam semester heller, lite sviter i Corona är det allt. Fint att det känns naturligt att prata om sitt icke drickande, jag upplever inte heller det som någon svårighet faktiskt, det är mitt beslut, mitt liv. Ingen som ska ifrågasätta det, det är heller ingen som gör. Ha det bäst. Jullan

Alltså vad fint och skönt att jobbarkompisarna frågar hur det går! En sorts toppenstöd ju?
Hoppas du har en fin dag med fiske?
Hm. Har klurat en del på det där med att vilja dricka eller ej. Har kommit fram till att jag önskar jag kunde. Tycker om den initiala avkopplingen och smaken... men kan inte. Så jag vill kunna dricka?
Men har ju omyndigförklarat mig själv, stämplat mig? så det blir inget mer? Bara ta hand om mig o mina nära o kära. Så det så. Du vet stark som en björn?
Kram?☀️

Annie Grace listade i en video tre framgångsfaktorer med nykterheten.

Den tredje punkten var att identifiera sig med nykterheten, att verkligen bli ”Han/hon som inte dricker”. Och stå för det i alla lägen.

Du är verkligen där - så häftigt! Jag vill dit också ?

Kram ?

Tack för påhälsning här, alltid lika härligt när jag ser att jag har fått någon kommentar.? I går blev det inte en enda koll här på forumet under hela dagen, det är nog första gången det händer. Brukar alltid åtminstone 1 gång om dagen läsa här för att se hur alla har det. Var ute och fiskade från tidig morgon till sen kväll. En underbar dag med en massa fisk, sol och bad från båten mitt ute i havet. Dock fick vi tidigt köra i land min sons kompis, då han blev grymt sjösjuk stackaren.❤️ Detta trots nästan inga vågor alls. Jag har aldrig varit sjösjuk, men det såg faktiskt ut att vara värre än den värsta bakfyllan.? Och då är det illa!
@VaknaVacker, tur att du är stark som en Björn, alkoholdjävulen har inte en suck och blir golvad direkt! ?

Ha en bra dag allesammans! Kram

Jag blir sjösjuk bara jag ser en båt, så jag lider verkligen med kompisen. Det är vidrigt att vara sjösjuk. Jag blir sjösjuk på flygplan, färjor, och i bilen om jag inte kör själv.

Så skulle jag börja fiska så skulle jag stå på land ?

Kram ?

PS. Lite skönt att släppa tanken på forumet lite, det är ett friskhetstecken. Är inte där än på länge känner jag. Jag har absolut ersatt ett beroende (alkohol) med ett annat (forumet), men det är ju inte skadligt. Tvärtom.

Nu är jag ledig i knappt en vecka. Eller återhämtningsvecka som det kallas enligt mitt arbetstidsschema.? Satt just och funderade på om jag har några problem som måste lösas under ledigheten. Kom inte på ett enda problem och ser bara möjligheter. Så i dag blir det diverse ärenden och inköp av en present till frugan som fyller år, tvätta bilen och åka och bada med min dotter i en närliggande sjö. I morgon bär det av på en artsatsning i trakten av Kristianstad av alla ställen.?

Ha en fin dag! /Torn

Låter kanon Torn, visst är det så att problemen minskar och att det tom ses som möjligheter istället. Tänk vad a ställer till det....tur att vi avskedat den där adjävulen i tid. Ha det gott på sjön och i övrigt. Jullan

Skönt att verkligen känna så - ”jag har inga problem att åtgärda utan kan bara göra något roligt”.

Vad blir det för present till hustrun? Presenter är svårt. Jag köpte alltid kläder till mina barns pappa, mest för att han aldrig köpte själv.

Han köpte ytterst sällan presenter till mig, det glömde han bort. Eller hann inte. Han är glädjekalkylernas mästare och kan knappt stava till planera ?

Kristianstad är ju nästan i mina hemtrakter ?

Kram ?

Med lite ledighet, och utan stora planer. Fisket är förstås en plan men intresse istället för projekt typ måla garage.
Jag njuter av mina jobbdagar i stan, äter sushi är det närmsta fiske jag kommer. Njut av dina dagar, och frugans födelsedag! Kram ?