Planen är allt i såna lägen.
Och att hålla sig till den ?
Det fixar du, och endorfinerna håller dig glad för livet som det är- faktiskt den allra bästa glädjen. Som vi kan återta med vilja, pannben och nya beslut, varje dag (iaf för mig).
Önskar dig en fin fredag!

Så skönt! Första hela veckan!! Efter dom jobbiga o tröttsamma 5första dagarna så har senaste 3st var enkla, känns toppen och laddar för en ny nykter vecka :)

Toppen! Njut av den andra nyktra veckan. Det kommer säkert gå upp o ner lite i trötthet/rastlöshet, men du har ju ”genomlidit” 5 jobbiga dagar så du vet hur det kan vara. Det kommer bara bli lättare!

Just nu njuter jag av att var nykter, fått massa saker gjort hemma, tränat och njutit av att vara ledig, allt känns toppen!! Hoppas det fortsätter så :)

Hej! Det går fortsatt bra, framförallt träningen och kosten! Ger massa energi nu! Hoppas det fortsätter på samma sätt! Känner 0 sug eller ångest just nu, men påminner mig själv om att ”Inte ta första glaset”
Och du vet hur du mår dagen efter...

Hoppas ni har en fin helg alla!

Är på dag 7. Känner detsamma , inget Större sug eller oro att börja dricka just nu. Träning ersätter bra!
Men när det gått ett tag... där finns ovissheten. Men gör det här ”programmet” så man får reflektera varför man gör det. Och går hela tiden tillbaka o läser.
Nog nu.

Kramar

I menyn finns ”program”. Där skriver du i en massa tester och så får man sen programmet aktiverat. Och i programmet får man en massa uppgifter att göra. Mycket reflektion och påminnelser. Kram

Jag vet att det är mitt i natten, men jag har svårt o sova nu ikväll av någon anledning, fastnade i forumet och vill verkligen tacka alla som delar med sig! Det hjälper som f-n! jag har själv börjat om med programmet idag och det hjälper oxå! Kände mig svag nu på kvällen men börjar känna mig stark igen

Jag vet att det är mitt i natten, men jag har svårt o sova nu ikväll av någon anledning, fastnade i forumet och vill verkligen tacka alla som delar med sig! Det hjälper som f-n! jag har själv börjat om med programmet idag och det hjälper oxå! Kände mig svag nu på kvällen men börjar känna mig stark igen, forumet hjälper verkligen! Min första dipp! Jag vet att det kommer kännas bättre imorn! Nya tag och ny nykter vecka väntar....plus att min semester är slut :(

Jag vet, idag är allt bra igen ?? så ny blir det en ny nykter vecka :)

Läste att om man vill/ska dricka måttligt i framtiden är 90dagars avhållsamhet en bra start, men jag tänker oxå om man klara 90dagar, är det inte lika bra o fortsätta då? Bara en tanke jag fick

Ha en fortsatt trevlig dag alla

Jag tycker att denna vecka går nästan för enkelt, MEN det beror nog på att jag börjat jobba igen och har helt enkelt inte ork att tänka på alkoholen, hoppas det håller i sig till helgen när jag blir lite ledig igen och inte SUGET kommer. Eller det får komma om det vill, jag behöver ju inte ge vika för det ändå :) hoppas ni har en bra vecka

Bra inställning - om suget kommer så behöver du inte ge vika. Om det inte kommer så var glad över det! :-)

Jag tycker det verkar som att man behöver passera olika "tillfällen" ett par gånger, möta eventuellt sug och säga "nej, jag ger inte vika, vik hädan", eller förvånas över att "wow, nu gick det bra".

programmera om reaktionerna så att säga.

I vårt undermedvetna bor en massa reaktioner och ”ryggmärgsreflexer”. Varenda en som är förknippad med alkohol måste programmeras om.

I början av min nykterhet tänkte jag ”åh, den här känslan brukar jag dricka vin på” nästan varje dag. Men sen tänkte jag direkt ”men jag dricker inte vin längre, så jag får göra något annat”. Och sen hittade jag substitut.

Andningsövningar kan verkligen rekommenderas! Se t ex https://www.medvetenandning.se/

Kram?

Jag tog först bort länken eftersom sidan du hänvisade till sålde produkter som inte har något direkt vetenskapligt stöd. Nu när jag har läst närmare så ser jag att de även erbjuder en del gratisresurser som säkert kan vara hjälpsamma för någon och låter den därför vara kvar. Det finns gott om metoder för avslappning och bättre andning som kan vara till hjälp då en förändrar alkoholvanor, både kommersiella och sådana utan kostnad. Se t ex även information på https://www.1177.se/Stockholm/liv--halsa/stresshantering-och-somn/avsla…

FREDAG! borde vara svinsugen nu....men jag är fan för trött haha. ändå bra tänker jag :)
jobbigt o jobba första veckan efter semestern, tränat som en tok....blir nog sängen strax

sjuk känslan ändå, 20dagar utan A och istället för att känna suget är jag bara trött :) sovmorgon imorn som belöning!