Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nubaskemig

när jag läser här på forumet. Mer nu när jag inte verkar kunna stänga av på nåt sätt? Jag sitter och läser gamla trådar och gråter över livsöden, hur alla kämpar osv. Tror jag har någon form av pms. Inte sovit riktigt på 4 dagar heller så jag känner mig riktigt seg......

Ja det är det jag menar! Jag fick inte riktigt fram det jag ville - du säger det mycket bättre. Att veta, känna och träffa den där ömma punkten - ja vi är rätt lika allihopa. Jag har verkligen ett behov av detta forum och denna tråd i synnerhet. Att man kan prata om vad som helst, gnälla, prata strunt, få ur sig saker och få respons - det är härligt.

Jag är ju väldigt fäst vid människorna i denna tråden - och läser många andra trådar också. Äsch jag kan inte förklara hur jag menar. haha Sömnbristen har verkligen gjort mig mossig i huvudet, känner mig hög och flummig. Febern har iaf nästan försvunnit under natten så nu ska man väl bli bra.

Ha en bra dag alla.

Kram

grechan

Hej alla i tråden. Jag har under lång tid läst era inlägg på forumet utan att vara medlem. Men nu känner jag att det är dags. Jag vill kämpa tillsammans med er. Jag befinner mig utomlands nu och har ytterligare en vecka kvar. Det är på något sätt lättare att vara nykter hemma, men eftersom jag reser i jobbet så är det oundvikligt. Jag måste lära mig detta. Det här är min första dag och jag har börjat med självhjälpsprogrammet. Det känns underbart att ni alla finns där ute, som stöd och dela med.

Mamma Mu

Oj, bäst att följa strömmen här.. :)

Född -72, har två underbara barn och två underbara bonusar, en man, en hund, ett hus, en karriär.. osv.
Ser bra ut, vilket jag aldrig sett ngn som helst fördel med. I mina yngre dagar så vet jag hur snacket gick här i stan "om den där snygga tjejen x.. du vet hon som ligger med allt och alla.." Blablabla.. hamnade snett redan från början. Redan när jag tog min allra första fylla, så var jag nog fast. Jag har ALDRIG kunnat dricka normalt, jag har aldrig haft spärren att stoppa i tid. Jag har alltid varit tjejen som alltid blir fullast.

Jag har alltid känt mig trygg när jag haft alkohol i kroppen. För då har det varit så lätt att bara putta undan den dåliga självkänslan i ett hörn. Svältfödd som jag var på uppmärksamhet, så upptäckte jag tidigt hur lätt man kunde få uppmärksamhet med hjälp av utseendet. Så det blev mitt sätt att söka trygghet och kärlek. Det var det enda jag visste. Törs inte tänka på hur många killar jag följt med hem, utan att ha en aning om vilka dom varit eller vart jag har varit. Så mycket förnedring som jag utsatt mig själv för.. mår så dåligt av den skam som jag känner inför det jag gjort..
Såklart fanns det varken trygghet eller kärlek att hämta i denna förnedring - och det enda som är positivt är att jag faktiskt insett det.

Är uppväxt med en alkoholiserad far och en känslomässigt dysfunktionell mamma. Har alltid varit den duktiga flickan som presterar mer än alla andra. Kan allt själv, ber aldrig om hjälp. Det har aldrig ens funnits med i min vokabulär att be om hjälp..
Enda gången jag har känt mig värd någonting är när jag har presterat något.. på jobbet.. hemma.. vartsomhelst. Men prestationer är det jag har levt på.

Till slut finns det inget mer, till slut tog det stopp för mig. Energin tog slut - jag orkade inte mer, orkade inte låtsas mer. Blev så väldigt trött på att ingen såg sorgen inuti mig.. Jag har alltid blivit kallad för solstråle.. positiv människa.. glad människa. Javisst.. på ytan. Jag har aldrig haft problem att skratta med munnen - men ingen har sett mina ögon. Innanför min glada fasad, så har det alltid funnits en liten, rädd och ensam flicka som inte vill något annat än att någon ska älska henne för den hon är.. men mest av allt har hon längtat efter att få älska sig själv.

NBM.. självklart finns det hjälp för dig också. Vi har en sjukdom, och vi har alla rätt till hjälp precis som alla andra. Men vi måste vara villiga att ta emot hjälpen. Det är ett av dom första stegen mot tillfrisknande...

Jag har tagit emot hjälpen, jag SKA klara detta. Det gör du också, om du själv vill.

KRAM
Mamma Mu

sims333

Hej Grechan!
Ja, som du ser är vi många olika personligheter här. Just nu är jag en bitter, sur gammal tant, känns det som, men det härliga här är att du får skriva av dig och en annan människa kan svara dig och dina tankar. Du är inte ensam. Det är en underbar känsla. Ibland kan jag trösta någon, ibland kan någon annan trösta mig. Underbart! Det hjälper och styrker en. :-)

Mamma Mu: det verkar som om vi alla är så snygga här i detta forum: är det vårt fall? Det är uppenbarligen inte hälsosamt att se bra ut, för se vad vi råkat ut för...?

Väldigt konstigt, egentligen, men kanske ens omgivning gett en alldeles för vassa kommentarer p.g.a avundsjuka som gjort att man tappat självförtroendet helt? Man blir förvirrad av att höra vad vacker man är, men att ingen har något som helst intresse för de antal poäng man läst på universitetet; du är ju samma dumma blondin i alla fall?

Vet inte, men det är ledsamt och neej, jag har ingen karriär, jag valde fel utbildning, och jag är numera en gammal, bitter kärring som behöver ayurvedamat!

Kram Sims

sims333

By the way..jag ska underhålla mig med att rengöra badrummet nu..Ååh, vilken fin uppgift! Varför är det alltid jag som hamnar här? (:-)) he, he- Kanske för att mina ungdomar inte bryr sig om hur det ser ut, utan huuur dom ser ut. Inte vet jag, men bra på att lorta ner är dom alla tjejerna...fast jag älskar dom ändå, dom små fjortisarna..

Kram Sims

sims333

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag skäms för mitt återfall, men jag vet ändå inte vad jag tänkte på- varför gjorde jag så där? Jag vet ju att när jag faller riktigt djupt kommer alla problem o ledsamheter upp. Det blir ju inget bättre av att sitta där i sorg och bedrövelse. Det vet jag så väl. men ändå tar hon över, den för b* äckliga fru alkohol..Japp! Hon tar över min hjärna och jag är så arg på det!

Nej, jag ska f* i mig ta tillbaka min hjärna!

Jag vill vara stark och bestämma själv!

Förvirrad Sims

Hillbilly-67

Jaa, det är nog ungefär vad jag är...
Född 67 av en senare gravt alkoholiserad morsa som drog farsan med i skiten..

har bara 9 årig grundskola men har tammefasen inte varit arbetslös en enda dag !!!!!!!!
Jobbar nu med installationer av allehanda fordons-elektronik ( jaaa , alkolås också..) och stortrivs med ett väldigt omväxlande jopbb !!
Är lagom lång , hyfsat snygg, ganska manligt utseende.
tycker om att ta hand om mej själv, och stortrivs i ett hus ute på landet med lite mark och lagård (tom) ..

sims333

Va go du är; Hillbilly! Är lagårn tom, sa du? Har du ingen enda liten ko där? Installerar du alkolås? Ja, du är jätterolig och underbar!!

Kram på dig!/Sims :-):-)

Hillbilly-67

Jo !!, det är alldeles sant !!, jag installerar alkolås i fordon !.
Bland mycket annat som går att få in i bilar och annat!!.

Gissa om jag haft lite fjärilar på morgonen om jag inte "tänkt mej för" kvällen innan en montering av alkolås....
Hände dock aldrig nåt ( phu!!!)

Och ja, sen skilsmässan står lagårn tom, eller stallet faktiskt !,har inte haft tid och ork för några djur på ett tag men ska samla ihop en klase höns till sommaren är iaf tanken :-), ( finns ingen bättre fartbegränsare ;-) alla kör så väldans lugnt om hönsen är ute på vägen, om barnen är ute och leker så går det oftast betydligt fortare förbi ????? )

Glömde skriva i min presentation, barn har jag ju !!!, någon som vågar gissa antalet ???, ( kan avslöja att det är samma mamma till alla )
Kram tillbaka !

DryMartini

Hej grechan, kul att du hänger med oss andra här.

Vi är ju några stycken som insett att vi dricker alldeles för mycket och det har du tydligen också gjort. Bra! Det är nog första steget till förändring. Jag tror att forumet här kan vara till stor hjälp för dig. Så har det i alla fall varit för mig.

Så, kämpa på, ta en dag i taget och vi hörs!

Mr. Dry

polaris

Har en längre tid läst era inlägg tycker dom är till stor hjälp . har lovat mig min son släkt o vänner att vara nykter från december 2010. hur har det gått,åt helvete.sitter nu bakfull o ågren o tänker på mitt trgiska leverne. har inte kunnat hålla mig nykter en hel vecka ,jag är rädd för mig själv,äer även rädd o förlora min bästa vän ölen..
Kan knappt skriva för man skakar så o tänka är inte lätt med ågren närvarande..
Har sedan december druckit i snitt två tre gånger i veckan, fast man lovat o vill med hela mitt hjärta vara nykter jag kan inte stå emot suget..
har pratat med läkare o psykolog,går stolt o glad därifrån med ett mod att vara nykter pratar med familj o vänner att det är nu min resa börjar..ha ha
Två dagar senare smiter man från frun eller jobbet o står på bolaget med 15öl,, ska bara ta någon öl,,ingen fara bla bla
låser in mig hemma o dricker dom fort o somnar, vilket jävla liv sugen på att avsluta livet ibland. men jag tänker på min son.
Jag är en 69 med en son. fast jobb som jag trivs med ordnad ekonomi eget radhus. tyvärr är man särbo.
Särbo gör ju att man får mycket tid ensam i hemmet att dricka öl.SUPA..
Ljuger för tjejen o min son när dom ringer o undrar om man druckit..dom hör direkt. svårt att ljuga efter 10starköl men likförbannat gör man det..jag skämms..orkar inge mer
Hjälp vill jag ha men jag vet inte hur jag skall ta emot den
tycker många av er är så starka som hållit er nyktra,,tror att jag är ett hopplöst fall. gråter ofta över mitt liv, men som sagt två dagar senare är man hos vännerna igen(ÖL)

Mår så bra av öl, livet leker jag får vara lycklig allt är underbart.
Tills man vaknar, har en elak tjej som gör slut för man ljuger..förstår henne.. man får be på knäna o ta tillbaka mig,lovar att det var sista gången ha ha
Sonen är orolig över mig.hans kompisar frågar honom om pappa hans är allkis vilket troligen är sant.. jag ställer till det för alla.
hittar på tusen ursäkter för att få i mig öl..räcker att solen lyser eller att det snöar. finns fullt av anledningar att dricka,jag tar visst alla

igår stack jag från flickvännen 6på morgonen för jag skulle hem o tvätta . vilket jag gorde var klar nio..åkte jag tillbaka till henne, nä messa o jög ihop något o gorde henne jätte ledsen. hon hade tagit ledigt igår för att vara med mig,, vilket svin man är. nä jag stog o röck på dörren till bolaget före 10.
Jag är sjukskriven nu för influensan. då skall man visst ta det lungt o vara rädd om sin kropp. inte jag. Jag dricker öl mitt i veckorna o gör alla ledsna.
Har tänkt att det skulle vara bäst att somna in. låta folk vara glada o inte besvikna på mig..orkar inte orkar inte
hau skall jag komma ifrån vännerna mina(ÖLEN) utan att sakna dom. dom har gett mig så många sjöna stunder. det är så man tänker hela tiden.
ölen gör mig ju lycklig.ja jag vet att så är det ej.. det är dom som ställer till allt..

Hjälp mig förstå hur jag skall lyckas sluta såra alla o mig själv

Tack alla ni

grechan

Tack alla ni som mottagit mig med era vänliga rader. Jag behöver allt stöd jag kan få och hoppas att jag kan ge ngt tillbaka. Igår var min första dag på "denna resa". Jag mådde inte så bra under f m. Gick o tränade o simmade under em. Tackade nej till ett glas öl efter, drack vatten och gick hem, tittade på TV, läste och somnade. Underbart. Jag lovar att även idag låta bli att dricka. Jag får ta en dag i taget. Imorgon har jag bjudit gäster på middag (sedan tidigare). Har redan planerat hur jag ska undvika fördrink o vin till maten. Jag är så glad att jag äntligen tog mig i kragen och vågade skriva själv.

Jag önskar er alla en skön helg utan alkohol. Jag ska kämpa allt vad jag kan. Det blir ju allt vanligare att var o varannan slutar med alkohol, de som är beroende o de som inte är beroende. Det ligger i tiden och jag ska försöka "åka" på den vågen. Slutade röka från en dag till en annan utan problem. Ikväll ska jag följa med på en fredagsdrink m jobbet. Då blir det tonicwater med citron. Ingen behöver bry sig då.......

Kram till er alla. Även om det är motigt idag, så blir morgondagen bättre - om man låter bli idag.

grechan

Hej Polaris. Du beskriver så tydligt och bra känslorna av skuld och av att inte klara det man vill som är så vanlig med alkohol. Det låter också som att du har goda anledningar att ändra på det här. Från din beskrivning hör jag att du jobbat med dig själv, ditt beslut och dina tankar. Du har även tagit hjälp av samtal med andra. Kanske kan det vara läge att prova någon helt annan strategi? (T ex skulle du kunna planlägga gott om aktiviteter så att du inte blir sittande hemma, använda antabus eller för att hindra felaktiga beslut i stunden, ta kontakt med någon annan professionell som jobbar på andra sätt än de tidigare, prova någon medicinering mot sug.) Du kan också fundera noga på vad som händer de 3-4 dagar i veckan som du inte dricker. Vad gör att du är nykter då? Kan du göra samma sak fler dagar kanske det kan vara en genväg till nya vanor.

/magnus

Det finns massor av sätt att lyckas med det här.

polaris

Tack Magnus.

Tyvärr har jag provat massor av aktiviteter, fyrhjuling,skytte,fiske,promenader mmm. alltid hittar jag på en ursäkt för att slippa dom eller så gör jag dom o firar att jag gjort dom..allt käns som en ond cirkel . Nu har ågren vuxit sig stark. tjejen tröttnade idag på alla lögner o lämnade mig..rädd att jag söker tröst hos mina ända vänner(ÖL).
vad gör man.detta är inget liv

Polaris

nubaskemig

Hoppas ni kommer att trivas med oss, jag vet att jag stormtrivs här iallafall. :)

Idag är febern borta TACK O LOV! Kan ärligt säga att jag känt mig halvfull eller hög med denna sömnbrist och feber. Billig fylla iaf. ;) Nä skämt åsido, det är underbart att vara frisk igen - man värdesätter det inte alls förrän man blir sjuk!
Men det är väl så det är med allting här i livet? Vi värdesätter inget och tar allt för givet tills den dagen det är borta. Jag har lovat mig själv att jag ska börja vara mer tacksam för sakerna i mitt liv som faktiskt är bra - inte bara vara ledsen över allt som är fel.

Jag är tacksam för mina barn såklart. Och mitt jobb. Sådana saker är ju självklara! Men jag är också tacksam över att jag är friskt idag, nykter idag, glad idag, att jag slutade tidigare så jag hann tillaga middagen på MITT sätt (och inte ha samdums mysko kryddor som kardemumma, rosmarin och sånt chafs i), att många vänner och kolleger saknat mig och bemödat sig med att höra av sig och även hjälpa till med mina lektioner på jobbet, att .....ja jag VET att detta är fult :( ...jag är tacksam för att jag fyllt hela slaskhinken under vasken med sopor så när samdum ska slänga nåt kommer han att flippa och tvingas ta ut soporna :D Det gottar jag mig åt och har gjort i säkert en timmes tid nu....... fan det e nåt fel på mig.... haha

Jag är också så väldigt väldigt tacksam för er allihopa. :) Ha en underbar dag och helg allihopa, själv ska jag ta barnen och åka iväg så jag får lite andrum från mannen.

Hillbilly - eftersom Viktoria chansar på 4 så säger jag 5. ;)

KRAM
Sussie

nubaskemig

...hus på landet, lite mark (kanske med jakträtt?) ett stall och häst och ponnies. Det jag önskat mig mest i hela världen sedan jag var en liten flicka. :) Du kanske befinner dig på bättre begagnad-hyllan istället för fyndhörnan. ;)

Hillbilly-67

hehehe....
Nu är ni bra nyfikna va ??? ;-)
Nä !, dags att sluta fåna !!, jag är pappa till 5 underbara ungar !!.
Grattis nbm !!!!

Jo visst är det så !, jag kanske står på bättre begagnathyllan som månadens fynd ??? ;-)
Hrrm , (ironiserar kanske lite här..)
men jo , plats för hästar finns och lite bete, jakträtt finns men på annan ort !.

Med drickandet går det lite sådär just nu :-( , inte så att jag toksuper( en lr två 2.8, ingen sprit !!!) men har inte motiveringen att "nu jäklar!!!" liksom.
Har inbillat mej att om jag får "utlopp" för drickandet genom att dricka "socialt" , så klarar jag att hålla mej nykter övrig tid.
Fånigt va !!!??, det var ju detta dom var det första dom sa på AA, alkoholisten tror att han kan dricka normalt i framtiden...

lillablå

att en sån som jag hinner hänga med i alla era inlägg...
89 nya idag... =)
men jag vill ändå bara säga hej, jag är så himla glad för er skull,
att ni hittat varandra och hittat hit! <3
kramar till er allihop!
/k

med mina funderingar, ska man fråga efter dem som man saknar här på forumet? Eller ska man lämna mänskor ifred? Jag ser att den här tråden är levande och jag har enorm behållning och stöd av att dela även om jag inte skriver mycket. Nu har ju flera tagit (som det heter) återfall men följer med här. Är det till hjälp att fråga efter dem man saknar? Eller är det bara tjatigt? undrar mt