Den här helgen ( och i dag) har jag mest tagit det lugnt och umgåtts med familjen. Har forfarande lite svårt för att bara ligga på sofflocket och pilla mig i naveln några längre stunder. Måste röra på mig och göra saker. Men jag behöver ju inte dra i väg på dagslånga fisketurer så fort jag är ledig .? Fisken finns ju kvar.

Ha en bra vecka! Kram

Finns det ingen annan hobby du kan grotta ner dig i? Fast det är ju rätt praktiskt förstås att vara rastlös om du får mycket gjort hemma.

Men jag tror det är nyttigt att bara chilla också. Ligga och läsa kanske? Jag har börjat ladda min mobil i hallen och kollar inte på den det sista jag gör. Läser en halvtimme istället innan jag ska sova.

I barn och ungdom läste jag massor. Sommarlov för mig var detsamma som långlån på bibblan och en papperskasse med böcker med hem. Lycka ❤️

Nu lyssnar jag på ljudböcker istället. Men som jag lyssnar - det blir minst en bok per vecka. Jag lyssnar när jag promenerar, cyklar, kör bil, diskar, lagar mat.

Skönt att du mår så bra ?

Kram ?

Hinner skriva lite här innan det är dax att åka till jobbet.? Jag har hur mycket som helst att göra om jag vill Andrahalvlek, så det är bara bra att jag får träna på att ta det lugnt. Tv har aldrig varit min grej dock. Jag gör hellre saker själv än att titta på folk som gör saker på tv:en. Läsa böcker hade nog varit en bra sak, ska försöka ta tag i det. Men på vardagar hinns det inte med. Jobb, bilkö, dagligt fixande med hus och trädgård, läxhjälp, skjutsande, matlagning mm. Sedan dags att sova. Dagarna bara rullar på. Ska sätta i gång några renoveringsprojekt nu i höst också. Bra årstid för det på hösten, då vädret inte tillåter så mycket fiske.

Kram ?

Härligt att det är bra härinne ?, ja läsning är en trevlig sysselsättning, har provat ljudbok, men det funkade inte, tankarna för iväg. Visst rinner tiden med barn o familj, men jag tror det är viktigt med liiiite egentid iallafall. Ha en härlig helg. Jullan

Så skönt att höra att du har det bra, med allt! Känner väl igen detta med olika projekt med hus (särskilt ett gammalt) blir lite som ett sätt att leva även om jag inte gillar det uttrycket som ju mest beskriver diverse praktiska projekt...
Nykter är däremot ett sätt att leva. Genomsyrar allt vi gör på något sätt. Lyfter himlen och bäddar om oss. Allt är inte underbara dagar. Men när var allt underbara dagar?
Sannerligen inte när man vaknade en torsdag med lätt baksmälla och sedan jobbade sig in i helgen där man kraschade. Jag tror jag kallade det ”behov av vila”. Fast det blev så lite vila.
Tänker på dig och hoppas du laddar för en fin helg och firar-söndag! Kram ?

Tack Jullan och Se klart? Jo jag mår riktigt bra, det är lite fullt upp på hemmaplan bara. Barnen har varit sjuka några dagar och frugan har grymt mycket att stå i med sitt jobb. Så jag försöker avlasta henne så mycket jag kan.Vi kan inte vabba mer nu när dottern fyllt 12 år så det blir ganska”stökigt” hemma under dagarna med deras bristfälliga matlagning och diskning mm. ?Jobb till helgen för min del, men det är nästan lugnare på jobbet än hemma just nu. Söndag vet jag vad som gäller Se klart?

Kram

Länge sedan jag var och hälsade på här hos dig Torn.
Alltid trevlig läsning. Jag förundras av din energi och att du orkar! Skulle verkligen behöva lite av den varan

Men vi har alla olika liv, olika utmaningar och olika förutsättningar.

Läsa bok... Försöker.. Funkar ibland. Däremot lyssnar jag gärna på ljudböcker.

Önskar dig Torn en underbar helg och även alls andra!

Kram Saskij
?

Gött att du är på spår igen Saskij. Jag blev förvånad när du helt plötsligt försvann från forumet då du verkade må så himla bra och tom hade köpt en Ukulele.?

Jag har funderat på det här med målsättning. För egen del var jag så fruktansvärt trött på vad alkoholen hade gjort med mig och hur dåligt jag mådde. Jag hade gjort otaliga försök att försöka dricka kontrollerat men det funkade bara inte. Jag hade accepterat det. Så mitt mål var glasklart från början, aldrig mer alkohol för min del. Därför satte jag inget tidsbestämt mål, tex 3 månader, utan körde på tillsvidare. Saken är ju den att det GÅR ju att dricka igen om jag nu skulle viljat det. Det är ju inte som ” vad händer när man dör” eller ” när tar rymden slut”. Jag har därför inte haft några problem med ” aldrig mer alkohol” som mål. Förövrigt har jag inga problem med döden och rymden tankar numera.? Det hade jag i mitt förra ångestladdade, onyktra, olyckliga liv och kunde grubbla och våndas över sådant.

Jag ser en risk med att sätta ett för kort tidsbestämt mål. 1 månad är alldeles för kort, tre månader är ok, men med facit i hand så tycker jag att 5 månader är mer lämpligt. Då har såpass många fördelar fallit på plats och man vill absolut inte dricka igen, inte ens kontrollerat.

Eller så gör man som jag gjorde, ” inte dricka en droppe alkohol, tillsvidare. Jag tror att tex Andrahalvlek inte heller satte ett tidsbestämt mål, och hon har det ju gått lysande för.? Att jag skulle må så här bra av att inte dricka alls kunde jag inte i min vildaste fantasi tro. Något sug efter alkohol eller någon sorg för att jag inte tål alkohol existerar inte. Jag är så jävla nöjd med mitt liv nu rent ut sagt!?

Men detta är hur jag ser på saken. Vi är alla olika och har olika bakgrundshistorier, men det har funkat jättebra för mig.

Ha en fin lördag, och om ni verkligen inte vill riskera att falla tillbaka till ett eländigt alkoholmissbruk. Ta inte det första glaset, gör aldrig det! ?

Funderar också över det där med tiden. Tre månader är absolut på gränsen men hade själv inte fixat längre framförhållning än så. Blev ju väldigt mycket dag för dag i början.
Nu tror jag knappast jag kommer ta något glas men vill inte jinxa så jag står fast vid mitt dagliga löfte.
Det som förundrar mig allra mest är att den senaste månaden varit så - bra, bättre liv och mående än vad jag kan minnas. Att fördelarna fortsätter att komma, även när det har gått ganska lång tid. Eller vet inte om det är lång tid, men med mina mått mätt.
Jag tänker inte så mycket på rymden och inte så hemskt mkt på döden men jag vet att jag är dödlig som slaven på Triumfvagnen sa.
Det gör mig ödmjuk. Ibland mer känslig, så som livet är!
Kram T, njut av din kväll ?

Det som känns skönt med ett dagligt löfte är vetskapen att jag själv styr mitt liv. Jag behöver inte känna mig pressad eller stressad, eller att jag kanske sviker mig själv. Ja tar ett nytt löfte varje dag, det medför automatiskt att jag blir påmind om mitt problem och vad för elände det medfört. Att aldrig glömma är minst lika viktigt som att aldrig ta första glaset, tycker jag. Tiden verkar för problemdrickaren och ju längre tid vi får på oss nyktra, ju mer klartänkta blir vi. Tiden tillsammans med löftet och att aldrig glömma gör att vi kan hålla oss nyktra, kanske hela livet. Kramiz

Jag har inte riktigt lovat mig själv att vara nykter varje dag, utan det har mer varit ett självklart krav. Men det verkar ju vara en bra grej som funkar bra för många. Därför lovar jag att vara nykter i dag när jag firar 8 månader som nykter.? Spöregn ute och jag ska jobba hela dagen, borde väl egentligen tagit ledigt och gått ut på en fin restaurang med min familj och fira. För jag är väldigt stolt och nöjd med att jag fortfarande klarat av de här månaderna utan en droppe alkohol.

Min dotter hade bakat en kladdkaka i går som vi andra inte fick röra då hon ville ha den själv. Men innan hon gick och lade sig sa hon: Pappa, du kan ta med dig en bit av min kladdkaka till jobbet i morgon om du vill.? Så jag ska fira med kladdkaka och automatkaffe i dag, fira att min fru och mina barn numera har en man och pappa att lita på och se upp till. Det är värt väldigt mycket för mig.

Ha en bra dag! /Torn

Stort grattis till dina 8 månader Torn! Fantastiskt bra jobbat - helt enkelt oslagbart bra! Själv missade jag min 8 månaders dag men kom på den några dagar senare. Ett friskhetstecken det också tänker jag. Underbart att din familj nu har fått tillbaka sin make och pappa. Vet de och firar med dig?

Kram!

Hej Torn, jag har precis vaknat till min dag 4.
Är hudlös i min abstinens och blir tårögd av din framgång, inte minst för dina barns och din frus skull.
Jag har levt i alla år med en man som gång på gång misslyckades med det som du har lyckats med. Och efter många år som medberoende blev jag själv missbrukare. If you can´t beat them join them...
Men nu ska jag istället bilda flock med alla er som lyckats bättre.
Har läst hela din tråd, och lägger till dig som en av mina många inspiratörer på detta forum.

Det ni skriver om målsättning är intressant. Jag har själv bestämt mig för 90 dagar, mest för att det rekommenderades av rådgivarna, och för att det känns hanterbart och lätt att greppa. Men det är nog egentligen MINST 90 dagar som gäller för att verkligen se ljuset. Nu när jag reflekterar mer över detta, så minns jag plötsligt att jag dessutom har läst/hört någonstans att det just vid tre månader finns en stor återfallsrisk. Då känns det ju dumt att ha samma tidsperiod som mål...Någon som vet mer om detta, eller har egna erfarenheter?

Torn, stort GRATTIS på 8 månadsdagen?????
Du är fantastisk!
Jag tänker också komma dit så småningom, har ett tag kvar..?
Men denna gången så...??

Kram ???

Kikar in här hos dig och gratulerar till så bra jobb för dig själv och din familj och oss här på forumet.

Kram Pilla

Åh, barn och fru må vara bra men påminner om att även du fått dig själv tillbaka! Och vi har fått en otroligt värdefull person att hämta kraft från, och hitta trygghet i när det känns motigt.
Tack för vänskap här ?
Njut av kladdkaka-dagen, och 8-månaders i ett. Kram ?

Du visar verkligen att viljan har makten att förändra! Och tack för att du delar med dig av beslutsamhet och hopp här på forumet!

Leonie

8 månader, är en enorm bedrift. Stort grattis till dessa och alla som väntar!

Blev så sugen på kladdkaka nu :)