Är nog inne i en ny fas av nykterheten, insikten ? Måste säga att jag tror många snubblar här, för den är mindre trevlig.
Att plötsligt se allt som det verkligen var, att ställa tillrätta det som går, ta tag i det som kommit efter. Min första tanke var att fly in i dimman för känslan kan jämföras med riktig panik.
Men drog en livlina och ringde en vän som kan låta mig ösa ur mig.
Tillsaken hör att jag ligger hemma och är sjuk, så kunde inte fly till jobbet heller utan fick vackert möta detta.
Inser ju att jag ofta flyr till jobb, träning och annat för att slippa undan det som måste göras och på så sätt håller undan paniken.
Om detta är ett tecken på tillfrisknande så hoppas jag nästa steg kommer väldigt snart och är trevligare.
Så kämpar vidare och inser att jag har långt kvar innan jag hittar det riktiga lugnet ❤️ Kram Strulan

Upp och ner, ris och ros. Nä, livet som nykter är ingen räkmacka. Som nykter inser man också att man måste ta tag i vissa saker. Och man orkar ta tag i saker.

Som onyktra stoppade vi bara huvudet i sanden.

Efter grisdagar kommer alltid gulddagar. Håll ut!

Kram ?

Fibblan

Och kryakramar till dig Strulan!
Fint att du har vän som lyssnar❣️
Ös ur dig bara?! Det brukar hjälpa för mig med☺️. Ut med tankarna, ge uttryck för känslorna!
Och vi finns här och hejar på?!
/Fibblan ?.

Ibland tänker jag det är ju dumt att skriva här, tänk om någon faller för jag gnäller och klagar.
Men kan ju också vara bra att få veta att bara för man blir nykter så är inte livet lätt. Men det är 1000 gånger lättare utan att behöva slåss med draken hela tiden.
Men funderar mkt över om det kan vara så att hjälpen för män och kvinnor borde vara olika. Kanske inte i akutfasen, men det som kommer senare.
Kanske har jag fel och missuppfattat det. Men mina nyktra manliga vänner verkar ha det så mkt lättare i detta att sätta sig själv först. Medans mina kvinnliga vänner och jag själv sitter fast i alla måsten med åtagande gentemot familj, vänner osv.
Har under denna tid inte mött en enda kvinna som inte brottas med tidsnöd, är det inte små barn är det gamla föräldrar och stora barn osv.
Vet ju att här finns många med barn med speciella behov, där det inte går att tänka på bara sig själv.
Jag själv sitter med gamla föräldrar med hjälpbehov, oro för barn och barnbarn.
Nu menar jag inte att män inte bryr sig, utan att de kanske är de som gör rätt för att hitta till sinnesro. Så man borde lära kvinnor att tänka om, lära sig sätta sig själv först.
Mkt svammel skulle egentligen bara skriva att det går bra och löftet till mig själv om nykterhet står fortfarande starkt// kram Strulan ❤️??

Jag uppskattar att du berättar hur det kan vara efter en längre tids nykterhet. Förberedd kan man ju möta utmaningarna på ett bättre sätt tänker jag!

Kram!

Även vi som lyckas hålla oss nyktra måste få pysa ibland. Vi kan inte bara kvittra om hur bra vi mår.

Det är bra att vi visar att livet inte är en dans på rosor som nykter. Livet är livet - en berg- och dalbana.

Och jag håller med om att många kvinnor generellt har stora åtaganden som män generellt kanske inte har. Åtaganden som är svåra att bli avlastad från.

Men det är ingen lösning att dricka, tvärtom. När man inte dricker är det lättare att vara här och nu tycker jag. Jag har blivit lite bättre på att sätta gränser också. Tror det beror på att jag är mer ärlig, både mot mig själv och andra.

Hoppas livet känns lite lättare för dig snart. Tills dess - andas, andas, andas ??

Kram ?

Det är absolut inget svammel du kommer med, det är jätteviktiga tankar. Vi kvinnor drar det tyngsta lasset när det gäller familjen och det skapar jätteångest hos många. Så lätt det är att då hamna i beroende av lugnande medel som alkohol.
Så om det blev mer jämställt när det gäller ansvar för helheten vad gäller barn, gamla föräldrar och hemmet så hade det varit lättare tror jag.
På sikt kanske det blir en förändring. Det är knappt 100 år sedan de första kvinnorna fick rösträtt i Sverige och det går ju väldigt långsamt framåt...

Men vad bra att du skriver Strulan även när det känns dystert!
Tror inte att du lockar någon i fördärvet bara för det, då har nog personen redan bestämt sig och tar varje chans till att rättfärdiga ett glas vin eller två....
Så brukade jag göra när jag ville trösta mig... Nu är det godis som gäller istället????

Sov gott ?
Kram ???

Lyssnade på alkispodden idag, bra avsnitt ???
Har gått en runda i skogen och pratar med träden och om att nu sjutton får livet skärpa till sig.
Det går ett virus värre än covid-19 ibland våra unga, det är självmord. Bara i min närhet så har de varit flera, vilket är helt fruktansvärt. Är nog sviterna av sorg som drar ned mig. Men ärligt kan jag säga att ännu inte varit nära att ta till flaskan. Tanken kommer men som de säger det är inget farligt, utan hur du hanterar tanken som avgör.
Idag skall jag försöka hitta lugnet i yoga, något härligt med det. Är nog en av de få gånger som min kropp och knopp är ett.
Så var rädda om er, önskar er en fin söndag ❤️❤️❤️ Kram Strulan

Ibland tror jag det var meningen att jag skulle vara nykter just nu. Att kunna vara den som faktiskt har koll och kan ställa upp.
Känslan av att kunna ta bilen mitt i natten när min gamla far blev akut sjuk, först idag några dagar senare insåg jag att nykterheten har blivit naturlig. En våg av tacksamhet välde över mig, att här och nu är jag nykter.
Önskar er styrka och kloka val som passar er, mitt val idag var att vara nykter vad som än skulle hända idag// kram Strulan

AmandaL

Strula65, det är en känsla som slår så många andra, och den slår framförallt känslan av att vara bakfull och ha ångest. Fantastiskt att få kånka tacksamhet. Det gör jag också åt mina 115 nyktra dagar ??? stor kram, heja dig vidare och grattis till dina fina insikter ?

Hoppas din pappa mår bättre nu ?? Omsorg om åldrande föräldrar är ett genomgående tema både bland vänner och kollegor. Ett himla pussel med det minst sagt.

Kram ?

Hennes bok ”Berätta aldrig det här” handlar om hennes uppväxt och hennes mammas självmord. Alla vittnesmål är så viktiga. Våga fråga!

Kram ?

Du är så klok och har många bra reflektioner.

Hoppas verkligen att ditt mående är bättre och att andra omständigheter inte tar gör mycket kraft.

Du är en riktig kämpe, minns än i dag när jag läste ditt första inlägg. Respekt! ?

Kram

Tack för era ord och boktips❤️ Jo vinäger jag mår faktiskt bra i allt som händer.
Ett och ett halvt år har gått sedan jag bara ville vara i dimman och bara fly.
Är livet perfekt och allt går som på räls, nej verkligen inte men känner att jag kan hantera det.
Försöker hålla mina rutiner men även ta stunder när jag låter mig slappna av och bara vara.
Tacksamhet över att jag fick och tog chansen att bli nykter, den här resan har varit så nyttig för mig på många plan.
Så även ger jag mig själv löftet om att vara nykter vad som än händer idag. Önskar er alla en fin helg med val som passar er väg// kram Strulan ❤️??

Visst är livet fortsatt stökigt stundtals, men vi stökar åtminstone inte till det ytterligare med att hälla alkohol ovanpå brasan dessutom. Heja oss!

Kram ?

Så ännu en månad börjar ta slut på detta konstiga år. Men som du skriver Andrahalvlek är åtminstone inte vi som stökar till det.
Här rullar livet på med allt vad det innebär, är inne i period där jag tänker att det blir som det blir.
Är tacksam för min nykterhet, för tror faktiskt jag hade varit död annars. Kanske inte av alkohol men av tokiga beslut som kommer genom vindimman när allt känns för mkt.
Det är en styrka att hjärnan nu är med och klarar av att sortera det jag kan påverka och det som jag bara får acceptera.
Har en vän som efter en långtid, massor av år av nykter och drogfrihet, skulle opereras. Den ångesten och konstiga tankar när hen skulle vara tvungen att gå på morfin, allt från lusten att dricka till hur många tabletter man kan få ut. Detta skrämde mig, men fick mig att inse att sjukdomen är livslång. Nu har allt gått bra och vi fanns som stöd och att bara lyssna, för spöken försvinner när de kommer ut i ljuset.
Så dela tankar så inte draken lurar dig till att lösningar finns på fel ställe ❤️?? Kram Strulan

Bra att du är uppmärksam och har respekt för vad som kan komma. Slappna av helt kanske vi aldrig kan, men leva ett liv utan daglig kamp är stort nog.

Du är fantastisk! ?

Kram