Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Jag är inte helt nykter, men dricker inte stora mängder. Men, jag har funderat på mitt liv och jag inser att om man räknar från 13 år (då flera börjar dricka) så har jag 30% av mitt liv varit helt nykter, 7% druckit minimalt, 49% druckit lite för mycket på fester (ibland) och 14% druckit alldeles för mycket.

Om nykterheten skulle göra mig gladare nu så borde jag har varit glad åtminstone 30% av mitt liv, men det stämmer inte alls. Ser jag tillbaka så har mitt mående ingen korrelation till mängderna alkohol jag konsumerar. Det känns hopplöst... för alkoholen kan jag kontrollera, men det andra som gör att jag inte mår bra, att jag känner mig ledsen... det vet jag ju inte vad det är. Och visst, man kan argumentera att det i alla fall inte skadar att sluta dricka, men då tappar jag mitt sociala liv, något jag skulle bli ännu mer deppig av.

Nåväl, har bestämt med en vän i en annan stad att vi ska ta en vit månad, ska klura lite på vad vi ska hitta på när vi inte ses på en bar, dricker lite vin och snackar... Träning och promenade går bort eftersom jag är skadad. Har funderat på att ha något projekt likt det Andrahalvlek har med att besöka alla naturreservat i länet (jag tror det var naturreservat, olika fina platser i naturen i alla fall), men där jag bor finns ingen natur så jag måste hitta på något annat... kanske laga olika maträtter. Om jag fick välja skulle jag helst av allt bara lägga mig under täcket och stanna där några dagar, men det går inte såklart. Det finns barn som ska tas om hand, mat som ska handlas, ett jobb som ska skötas.

Nej, kära forumvänner... jag känner mig så låg att jag inte kan bidra till något positivt och tänker att det är bäst att ta paus ett tag. Så kommer jag tillbaka och peppar när jag mår lite bättre..

Kram till er alla och ha en fin lördag!

Har du funderat på att söka hjälp på en vårdcentral? Det låter nästan som om du är deprimerad, och kanske behöver du SSRI.

Jag tar SSRI sen 14 år tillbaka, och utan det ser jag allt nattsvart. Nu när jag har slutat dricka umgås jag med tanken att sluta med SSRI, men jag vågar inte riktigt än.

Och visst är det naturreservat som jag samlar på ? Det finns 115 i mitt lilla län. Hittills är jag upp i 30, så jag har att göra fler år till.

Du skulle kanske kunna samla på museum? Själv ska jag ut på en mini-konstrunda i min hemstad strax.

Bra idé med maten! Göra en geografisk utflykt i tanken med hjälp av mat - lära dig mer om typiska maträtter i olika länder. ”Zeinas Kitchen” är en inspiratör på området.

En vit månad låter svinbra. Ännu hellre tre vita månader i sträck. Ihop med din kompis så att ni kan växeldra.

Det är inte förrän efter en längre tids nykterhet som de verkliga fördelarna med nykterheten uppenbarar sig. Sakta dras draperi efter draperi ifrån framför livets scen.

Om du känner dig psykiskt instabil så är alkohol bara att hälla bensin på elden. Tyvärr. Alkoholen skapar ångest och sömnstörningar. Punkt.

Och ta inte en paus från forumet! Det är nu du behöver oss som mest. Ibland behöver du gruppen, och ibland behöver gruppen dig ❤️

Kram ?

Du är så gullig som orkar peppa alla här på forumet!?.

Zeinas Kitchen var verkligen bra inspiration! Och museerna skrev jag om i din tråd... Fast just idag blir det varken matlagning eller utflykt utan bara häng i soffan och hämtmat....

Jag har varit på VC och på ett annat ställe vid andra tillfällen då jag haft liknanade energilöshet och de har sagt att jag inte är deprimerad och då hjälper inte mediciner... Jag är tydligen "bara" utmattad och behöver vila. Det kanske går över...

Tack för pepp om forumet! Det är bara det att man känner sig "misslyckad" när man inte håller sina löften, vilket egentligen är konstigt eftersom löftena är till mig själv och ingen annan lider av att jag "misslyckas".

Kram till dig och hoppas att du har haft en bra dag!

Jag kollade ditt tips på Youtube och flera till av samma läkare. Intressant! Men, den värk jag har är inte kopplad till alkohol och jag vet exakt vad det är... och den ska inte vara bestående. Dock har jag haft den konstant i fyra månader och det begränsar mitt liv.

Tack för tipset alla fall och hoppas du får en fin dag☀️?

Tack för omtanken. Det är inte så bra med mig, men det beror inte på alkohol just nu...

Önskar dig en fin dag?

Saknar dig här. Jag är inte inne så ofta men tittat alltid efter din inlägg. Jag hoppas att du är på en bra plats i livet och att du får din sömn. jag läste att du har lite svårt med sömnen. Tja, stress och alkohol har den påverkan. Prövat den kombon i allt för många år, så jobbigt. Nykter, motion, bra mat, frisk luft gör under för sömnen. Rutiner is da shit som alla nynyktra tjatar om. Det funkar. Trist, kanske. Bra, ja.

Var rädd om dig raring!

Tänker på dig och sänder en stor kram ??.
Hoppas du är någorlunda ok och att du får en fin helg.

Kram ???

Läste mitt förra inlägg och allt är fortfarande likadant. Jag saknar mitt gamla liv, innan jag blev skadad och innan Corona... då jag kunde träna när jag var ledsen eller gå ut med vänner och dansa.... eller åka på en yogaresa. Då när jag hade en jättefin pojkvän, ett jobb med en massa ansvar.. Vad gör jag nu? Deppar med något glas vin och en värdelös dejtingapp. Nej, nu är det dags för att ta tag i det här! Men, hur gör jag det? Ingen aning faktiskt... Om sjukvården har rätt så kanske jag är skadefri inom fyra veckor och då kanske jag åtminstone kan få tillbaka några delar av mitt liv. Jag måste leva på det hoppet och från och med idag ska jag i alla fall inte göra saken värre med alkohol. Nu blir det stopp i en månad. Hur svårt kan det vara liksom? Jättesvårt förmodligen eftersom det har blivit min enda tröst i mitt nuvarande liv. Men, det måste fungera! Annars måste jag fundera på vad jag håller på med egentligen? Och nej, jag kan inte tänka en dag i taget för då blir tanken att jag lika gärna kan börja Dag 1 imorgon ?

Kram till er alla där ute ?

Det är tyvärr mycket som du inte kan göra. Jag hoppas verkligen att du snart mår bättre!

Men det är alltid bättre att fokusera på det man kan göra. Du kan skriva och läsa här. Du kan förkovra dig på annat sätt vad det gäller hur alkoholen påverkar oss negativt.

Kan du utföra någon träning? Simning? Yoga? Motionscykel? Kan du sysselsätta dig med pussel, färgläggning, mobilspel?

Kämpa, du klarar detta! Utan vin.

Kram ?

Hur är det man säger- det kom som ett brev på posten?! Och exakt så. När jag nu bestämde mig för vinfritt idag så dyker det upp ett absurt otrevligt brev från min mamma. Som gör mig så sjukt förbannad. Och jag känner mig helt inlåst för jag vill inte umgås med en människa som gång på gång kliver över mina gränser och inte visar någon form av respekt. Samtidigt är det ett stort steg att bryta helt, vilket i och för sig skulle vara sååå skönt. Men, jag har ju syskon som jag vill umgås med. Ja, ett dilemma... och triggar mitt vinsug 100%.

Hade önskat att jag kunde säga att jag lägger mig nykter, stolt och glad. Men, här var det en riktigt dålig dag, trots avsaknad av alkohol. Bråk med min dotter och ont av min skada.

Hoppas ni därute haft en bättre dag! Jag är nykter i alla fall...

?

Skönt att vakna pigg och utan ångest för att man drack igår IGEN... trots att man hade lovat sig själv att inte dricka.

Efter en rolig, men intensiv dag på jobbet styrde autopiloten mot Systemet för att kunna koppla av med några glas vin. Men, jag kopplade bort den och åkte direkt hem och slöade i soffan istället. Heja mig?

Kram och godnatt till alla er därute?