Ett jättetack för alla gratulationer!? Har just avnjutit min kladdkaka och den var riktigt god. Blir en förlängd lunchrast i dag känner jag, det är jag värd.? Har skrivit det många gånger förr, men det tål att upprepas. Utan alla er här på forumet skulle jag inte varit där jag är i dag. Antingen skulle jag druckit fortfarande eller varit klädd i en träfrack. Tack för att ni finns! ?

Kram

Ja, det är faktiskt värt att torka upp chokladkladd lite överallt i köket efter hennes bakande.? Helt dött här på jobbet i dag, det har fått bli en del häng på detta forumet som tidsfördriv. Ett bra tidsfördriv.?

Till dina 8 månader och grattis till din familj.
Du är en positiv och trygg röst här inne som jag tagit rygg på sedan jag kom hit.
Vad fint med kladdkakan .....låter som ett utmärkt sätt att fira. ...och alldeles extra när den är bakad av din dotter!

Kanske är bättre än att sätta upp ett begränsat mål på x antal månader eller dagar. Helst tar jag en dag i taget. Men är alltid lyckligast när jag vaknat vacker och nykter.

Jag saknar verkligen det där sköna ruset när värmen och avslappningen sprider sig i kroppen... Men den lyckan är sååå förrädisk och kortvarig. Sen kommer ångesten och minnesluckor...

Så... Jag är så tacksam för att du delar med dig av din erfarenhet.

Tack.

Kram Saskij
?

... och bara svarar Saskijj här att den där saknaden försvinner med tiden. Tror det gäller 100% av alla tillfrisknande. Man (jag) flyttar mig så långt från alkoholen att det den stod för - om någon positiv mening- inte gäller längre. En dag i taget! Kram ?

Tyvärr hittade jag ingen kladdkaka som emoji, så du fick 8 ballonger istället.

Så glad är jag för din skull ? Och för min egen skull, som har ett så stort stöd av dig här på forumet. Det är oerhört värdefullt att ha några som man lärt känna lite mer, som följts åt.

Det betyder jättemycket för mig varje gång du skriver hos mig. Stort tack för att du finns ❤️

Tänk att du och Se klart firar 8 månader som nyktra samma dag som min dotter fyller 23 år. På det viset kommer ni två nu alltid finnas med mig i tanken på hennes födelsedag. Det är coolt! För att citera min yngsta dotter som just nu tycker att allt är just coolt ?

Kram ?

Så fick jag ballonger på min månadsdag, tack Andrahalvlek och Kaveldun också för grattis!? Det betyder otroligt mycket för mig att ni är här.

@Saskij, det funkade väldigt bra för mig att inte sätta ett tidsbestämt mål, men rekommendationen här är ju tre månader och det är säkert bäst. Jag är långt ifrån någon expert på nykterhet.? Nu hägrar en veckas ledighet from i morgon, alltid lika skönt efter 7 dagars jobb på raken.

Sköt om er, och ha det bra!

Kram

Du verkar vara en fin person.
Jag hojtar om jag får sug igen.
Det har inte kommit nåt sen den gången då du fick mig avstå.
Du hojtar säkert också här om du känner att du behöver.
Kram Pilla

Det bästa med sådana här dagar när frugan jobbar och barnen är i skolan är att jag kan göra precis som jag vill. Bara vara liksom. I dag har jag handlat lite med aktier, käkat lunch på McDonalds ( händer aldrig annars) och satt i gång lite smått med ett renoveringsprojekt i källaren. Inga stora saker men fullt tillräckligt för att jag är nöjd och helt tillfreds med dagen.

Läser här på forumet om stress och sömnproblem som ställer till det för många och känner mig nästan lite dum för att jag har det så bra. Men det är ju inget jag kan göra något åt.

Till alla som har det jobbigt önskar jag av hela mitt hjärta att ni får en bättre dag i morgon. ?

Kram

Sitter och väntar på att min bil ska bli klar (service). Verkstaden hade missat att jag skulle ha en lånebil, men det gör inget, kaffe finns i överflöd och jag kan ju läsa här. ? Förr hade jag varit grymt irriterad och rastlös, så jäkla gött att inte stressa upp sig för skitsaker.

Ha en bra dag!

Det låter helt underbart med en bara-vara-dag ? Mer sådana i våra liv tack!

Det är verkligen så himla skönt att inte stressa upp sig över skitsaker längre ?? Allt blir som det blir och går som det går. Här och nu.

Och det är inget som jag bara säger längre - jag känner det så inifrån och ut.

Kram ?

Hjälper inte..När det är långa köer till kassorna, så brukar jag ”bara vara”..Det blir pauser i livet som är bra..Ibland tittar jag på folk, eller bara filosoferar.?..Att gnälla och stressa i onödan, och inte göra något åt sin situation, är som att gunga i en gungstol och tro att man ska komma framåt..Våra hjärnor som aktiva alkoholmissbrukare är alltid i full gång med planerande kring alkoholintaget..När, var, hur kan jag dricka..Var ska jag handla? Hur mycket ska jag köpa så det räcker..Ett dividerande som gjorde livet mycket stressigt.Ha en go helg...Kram..???

I går kände jag för kroppsligt arbete. Så jag satte i gång med att riva ut allt i ett källarförråd som jag ska helrenovera. När allt innehåll var ute och sorterat i spara och slänga högar var det dags att gå loss på de gamla fula trähyllorna som suttit på plats sedan huset byggdes 1943. De satt som berget men med slägga och kofot gick det bra till slut.? Jag trodde jag hade hittat alla gamla lik i form av ölburkar och tomflaskor som jag gömt där i mitt tidigare liv, men nu kröp det fram två vinflaskor från 2010 och 4 st ölburkar Arboga 7,2? Nu är allt väck, förrådet är soprent! Min Apple klocka visade på 800 procent högre rörelse än mitt inställda mål. En härlig dag, men i dag ska jag slappa.?

Ha det bra!

Du har så rätt miss lyckad, det är så onödigt. Men det satt i ett tag innan jag kom dit att jag
började praktisera det, säkert 4 till 5 månader in i nykterheten. Just köer tyckte jag var jobbigt, så
om det är någon här som inte kommit så långt ännu, tänk på detta. Det är lite av en milstolpe när man
kan sluta gnälla, stressa och bli irriterad i onödan.

Du gillar väl också att renovera miss lyckad har jag för mig. Hoppas du har något kul projekt att ta tag i nu
när hösten smyger sig på.? Kram

Vilken energi du har! Och jag som knappt orkar diska ? Men det är okej - vila och nykterhet har prio ett för mig. Och jobbet förstås, som måste skötas oavsett dagsform.

Spännande med dessa gömmor som du själv helt glömt bort. Till det stadiet kom jag aldrig, men de sista åren bodde jag ju själv och hade ingen att gömma för.

Jag har dock lagt tomma vinboxar i olika skåp ibland för att det blev extremt tydligt i pappersåtervinningen hur mycket vin jag drack i perioder. Åtminstone ville jag dölja det ibland när jag hade äldsta dottern på besök. Yngsta dottern drar inte sådana slutsatser.

Har funderat mycket över vad yngsta har tyckt om mitt drickande egentligen. En gång sa hon till min alkoholiserade ex-sambo ”Vad håller du på med?”, med mycket bekymrad min och tonfall. Något sådant har hon aldrig sagt till mig.

I början tjatade hon mycket om vin. ”Ska du inte köpa vin?” För henne var det intimt förknippat med helg. Sen blev det tjat om alkoholfri öl istället, och nu juice.

Jag har skippat ölen nästan helt, tröttnade på all pant ? Röd grapefrukt-drink är mitt nya kvällsmys alla dagar i veckan.

Trevlig helgkram ?

Jo, men jag är ju ledig den här veckan, och mitt jobb är väldigt lugnt, snudd på tråkigt som du vet.
Du har ju jobbet att lägga energin på och jag vet att du gillar när det är mycket att göra, men i bland undrar jag om firman du jobbar på håller på att gå i konkurs eller nått.? Du ska ju inte behöva ta i så du får huvudvärk, tinnitus och blir helt slut på kvällen tycker jag. Dom borde anställa
mer folk, kanske splitta ditt jobb på två eller att du får en sekreterare.

Det går en åt en del röd grapefrukt här också, den får jag ha i fred då barnen och frugan inte gillar smaken.
Apelsinjuice och tropisk juice däremot gillar dom, utan överdrift så går det åt totalt ca 3 liter om dagen av de sorterna varav 15- åringen nog klämmer 2 liter.? Inte bra, nu när jag tänker på det, mycket socker i juice.
Hmm, men de vägrar dricka rent vatten, får komma på något där.

Kram

Tack för pepp i min tråd, det känns alltid bra att få! ??
Trevlig helg ☀️

Kram ???