Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

"Just nu mår jag bra av min alkohol konsumtion... ...Ändå känns det som att jag vill må ännu bättre."

Summerar på spiken min egen situation och varför jag fortfarande hänger här. Skriva av sig. Påminna sig om sin egen historia och små framsteg.
Torns senaste inlägg här väcker lite funderingar. För egen del känns de direkta problemen av alkohol borta och de inre striderna om när dricka eller inte, alkohol finns inte ens kvar i tanken under vardagarna. Men jag har sedan en tid tillbaka stora bekymmer med energi och motivation och jag kan titta tillbaka på två helger med relativt hög konsumtion i samband med festligheter.. kanske är man för nonchalant och inte tar detta i beaktning.

Kämpa på kompis

Jag var med på alkoholhjälpens IRL träff i början på året. Vad jag minns pratades då om att eventuellt arrangera en höst träff. Funderar om det blir någon sådan träff?
/Mrx

Medveten snusning strategin funkar fortfarande bra för mig. Jag klarar mig på 10 st snusar om dagen med vissa undantag. Jag tog 12 st snusar i fredags och även igår lördag. Det blev sent båda kvällarna med tv häng. I går kväll såg vi en brittisk mini serie. Den handlade om mordförsöket på en ryska diplomaten och hans dottern. Vi körde alla fyra avsnitt igår kväll (mycket bra serie). Jag har stenkoll på antalet. Jag gör iordning en dosa med 10 st snusar varje morgon. Igår fick jag hämta två extra snusar från mitt lager.

Chris_

Nikotin kanske aldrig riktigt bet på mig, jag slutade cold turkey från en dag till en annan.
Snusade i 13 år, inte varit nära en enda gång efter det, 6 år sedan nu.
Fortsatte feströka dock, men lade sedan ner det helt tvärt också, där trodde jag att suget skulle komma vid nästa öltillfälle, men icke.
Är numera äcklad av rök och kan gå halvcirklar kring folk som står med en cigg.
Snus däremot är gott, ibland luktar jag i någon kompis dosa, jag slutade aldrig för att det var äckligt =P

Jag blev inspirerad att ransonera snuset också. Jag får ta en ny snus varannan timme - kl 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23. Och sen beror det på när jag vaknar och somnar. Funkar!

Kram ?

Intressant att det låter så likt hos många f.d rökare att de sedan äcklas av röklukten. Även min fru tycker likadant som gammal rökare, hon har fruktansvärt ont av att sitta nära folk som röker numera. Jag själv har aldrig rökt ett enda bloss eller provat en prilla i hela mitt liv och har inte det minsta ont av lukten av nån delar, kan t.o.m tycka att röklukten är god ibland.

Ja det är intressant, det är samma sak för mig när jag känner doften av öl och vin, får avsmak. För att inte tala om doften av whisky eller gin. Uähh! Jag försökte lära mig att tycka om att dricka alkoholfri öl, men doften påminde för mycket av doften av starköl så jag lade ner det.

Li-Lo

Vi på Alkoholhjälpen & Anhörigstödet funderar, vänder och vrider på alternativ samt försöker vara kreativa gällande en eventuell träff under de begränsande omständigheter vi har att förhålla oss till. Vi har bland annat tänkt prommis och höstpicnic i det fria eller digitalt möte. Den digitala varianten har vi för tillfället avfärdat. Så som det ser ut nu har vi varken datum eller upplägg. Det betyder inte att vi bryter den goda traditionen vi påbörjat endast att den ligger lite i träda. Så fort vi vet, förmår och har möjlighet kommer vi låta er alla veta!

Vänligen Li-Lo med övriga
Alkoholhjälpen

Nu skiter jag i att dricka kontrollerat! Jag har ju lyckats dra ner och börjat dricka kontrollerat sedan länge. Jag drömde i natt att jag var full och gjorde bort mig. Usch vilken otäck dröm det var. Jag vill absolut inte göra bort mig på fyllan igen. Jag vaknade idag men en helt ny känsla i kroppen. Alltså en bra känsla om att skippa alkoholen helt och hållet på obestämd tid. Jag har pratat med min måttliga fru och hon hakar på och avstår oxå alkoholen helt och hållet framöver. Det kändes super skönt att ha bestämt sig för att totalt avstå alkohol. Nu är det slutförhandlat med mig själv om lämplig mängd att dricka, osv. Min medvetna snusning går fin fint. Jag klarar mig fortfarande på 10 st snusar om dagen. Funderar på att dra ner konsumtionen ytterligare längre fram men just nu är jag nöjd som det är. En dag i taget.

Skönt att du får sällskap av din fru, men mest av allt skönt för dig att slippa fundera på när/var/hur du kan dricka eller inte.

Jag gör som du och laddar snusdosan med 10 portionssnus varje morgon, och det går bra för mig. Skönt att slippa slentriansnusa.

Kram ?

Helt rätt att testa med att köra på det spåret, du vet ju att du egentligen mår bäst när du inte dricker alls. Extra kul att frugan hänger på också! Önskar min fru hade varit lika klok.? Din snusmetod är jag sugen på att testa, men är inte riktigt redo ännu, följer med stort intresse hur det går för dig och Andrahalvlek.

Ha det gött!

MrX ; vad skönt att kunna ta ett sådant beslut tillsammans med frun, och stötta o peppa varandra! Lycka till, ska bli intressant följa det lite nu o då när du uppdaterar :-)

Jag är inte mogen dra ner till viss mängd än. Har andra saker jag måste ta hand om, som inte är alkoholrelaterade, men dosera prillorna på schema kommer jag också hålla lite koll på hur det går för dig och Andrahalvlek. Alltid bra med inspiration!

Jag hade bokat ett spinnig pass imorse som började 06.30. Det var super skönt att jobba sig varm och svettig. Nu är jag hemma igen. Ligger i älskling soffan och väntar på att kaffet ska bli klart. Kommande helg kommer att ängnas åt barn och barnbarn. Finns inte på kartan att jag skulle vilja dricka alkohol när vi umgås med dem. Känner absolut inte något sug överhuvudtaget på att förgifta min kropp mer än med kaffe och lite snus. En dag i taget ?

Idag vaknade pigg och fräsch av att katten väckte mig. Jag har redan käkat frukost och druckit kaffe. Igår kväll blev jag helt plötsligt godis sugen. I normalfallet käkar jag ytterst sällan godis men gärna glass. Jag var till butiken i närheten och köpte godis som frun och jag käkade upp framför TVn. Usch idag känner jag mig taskig i magen. Det måste vara allt gott och blandat jag käkade igår som gör sig påmind. Jag har typ lite ångest för jag tryckte i mig en massa socker och skit igår. Jag har ett yoga pass på gymmet under förmiddagen. Det ska bli skönt att få lite mindfulness i både kropp och själ. En dag i taget ?

Jag har precis lyssnat på alkispodden episod 106 med stor behållning. Jag är grymt imponerad av hur Johan och Roger resonerar. De lyckas förmedla otroligt mycket bra kunskap genom att sina samtal runt alkoholen. Episod 106 tog upp många av mina egna tankar och funderingar runt giftet och vad det gör med oss.

Lyssnade på halva avsnittet igår och ska lyssna på resten när jag putsar fönster.

Jag gillar deras program med gäster mest. Men det finns en stor poäng med deras ”bara löst snack” också. Det blir ungefär som här på forumet. I det pågående ”samtalet” får man aha-upplevelser och pusselbitar faller på plats.

Bra med yoga en lördag förmiddag. Yoga är ingen quickfix. Det tar lång tid innan man märker hur hjälpt man faktiskt kan bli.

Men när det väl sitter är det ett oerhört bra hjälpmedel mot stress. Yoga och mindfulness funkar som en direktlinje till mitt inre brukar jag säga. Kräver regelbunden träning dock.

Kram ?

Nu är jag tillbaka på banan igen med mitt snusande. Jag snusar medvetet sedan en tid tillbaka. Det innebär 10 st snus om dagen. Allt funkade super bra när jag körde med mitt vanliga granit original large snus. I slutet av förra veckan bytte jag snus till granit White portion large. Det var inget bra byte. Helt plötsligt började jag snusa mer än vad jag vill göra. Detta white snus måste typ vara som vita blend svaga så du måste konsumera mer för att få dina behov tillgodosedda. Nu har jag bytt till mitt vanliga snus och konsumtionen är under kontroll igen. Alkoholen saknar jag ej i mitt liv. Det är otroligt skönt att lägga sig nykter och vakna utan bakfylla. En dag i taget ?

Jag skäms över mig själv!! Hur korkad kan en människa bli? Jag hade mycket på jobbet igår. En massa video möten blandat med konkreta arbetsuppgifter. Det var fint väder. Jag tyckte att en mindre mängd alkohol skulle smaka gott. Jag har ju skrivit här att jag inte ska dricka alkohol eftersom jag inte vill dricka kontrollerat längre. Jag bröt mot mitt tidigare beslut och handlade en skvätt på bolaget. Jobbade i trädgården tillsammans med frun och drack nån öl när jag var klar med jobbet. Vi käkade en god middag och jag drack vin. Kvällen avslutas med att jag drack kaffe. Hoppade i sängen tidigt med 1 promille i kroppen enligt min dräger. Det var då helvete bröt ut i form av hjärt klappning och ångest. Kunde inte sova bra under hela natten. Ångesten har varit totalt. Har mått skit dåligt. Jag vill absolut inte må så här dåligt igen. Har dessutom dåligt samvete för jag svikit mina forum vänner. Fy fan för detta gift.

Upplevde detsamma på slutet. Nästan varje gång jag drack så hade jag brutal ångest på natten.

Tryck över bröstkorgen, huden brände och sved, hjärtat galopperade, andningen blev snabb och ytlig, stickningar i fötterna.

Jag tror att det är nästa steg i utvecklingen liksom. Den som kräver mer alkohol, kanske till och med mitt i natten. Skrämde mig rejält. Så mycket att jag slutade dricka helt. Det var inte värt det.

Kram ?