Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Önskar dig en lugn och fin fredag både in- och utvärtes?.
En vit dag i sänder så blir varje morgon som en gåva.?
Nu lät jag nästan lite religiös...?

Kram ???

... och det känns ju alltid orättvist när man har varit nykter dagen innan?. Men, bättre efter två koppar kaffe!

Snart jobb och sen ingenting...

Önskar er en fin helg?

Hej! Jag har kollat igenom dina trådar och ser att du har hängt här ett tag. Nu är du på gång, och du vill ju så gärna bli fri från den dumma alkoholen. ❤️ Håll i nu, du kommer fixa detta!

Kram ?

Ikväll är det Andrahalvleks drink som gäller (tror du vet vilken jag menar..?). Tyvärr fanns det inte röd grapefrukt juice utan bara vanlig och inte grape tonic bara tonic, så den blev nog inte lika god som originalreceptet. Men, tankarna på vin är i alla fall obefintliga!

Hoppas du har en fin fredagkväll!

Kram

... med huvudvärk och ont i magen. Men, efter frukost och kaffe känns det bättre. Det här blir en bra dag?.

Jag har faktiskt egentligen inga fysiska abstinenssymtom, ont i huvudet, ont i magen och sömnproblem har jag haft till och från sedan jag var barn och det har kommit och gått både i nyktra och mindre nyktra perioder. Jag har ju i och för sig aldrig i hela mitt liv druckit "en hel dag", dvs från morgon till kväll utan oftast bara på kvällar.

Men, det är VÄLDIGT skönt att inte styras av alkohol, att kunna köra när som helst, att inte behöva känna någon skuld av att man dricker ensam i soffan, att det inte rullar iväg pengar på ett onödigt gift. Känns bra helt enkelt!

Kram till er alla ?

Det är otroligt skönt att inte dricka alkohol varenda kväll! Note to self... I lördags blev jag bortbjuden till vänner jag inte träffat på länge. Jag orkade inte diskutera kring alkohol så jag drack lite vin till maten och en drink. Ingen av mina vänner dricker särskilt mycket så att hålla det på en måttlig nivå med dem är inte svårt. Igår var det tillbaka till noll strategin. Jag har haft en bra, vilsam helg och trots mitt lilla "fall" känner jag mig nöjd. Och helt övertygad om att just idag är jag nykter!

Soliga kramar till er alla därute ?

Du känner dig hyfsat nöjd med helgen och det är huvudsaken.
Du hade det lugnt och det behöver du, inte klanka ner på dig själv utan se framåt. Jättebra ??

Kram ???

Skuld och skam har aldrig hjälpt någon. Det viktigaste med den nyktra resan är att vi ska må bra - att vi ska göra val som får oss att må så bra som möjligt.

Kram ?

Vad glad jag blev av din morgonhälsning! Fick mig att le trots huvudvärken jag vaknade upp med. Det är ju alltid orättvist när man inte drack dagen innan ?. Men, solen skiner och det blir en bra dag har jag bestämt.

Kram!

Väljer att nu skriva Dag 8 istället för 9-1. Det är inget problem för mig att avstå alkohol- det är bara sååå skönt. Skönt att inte råka somna i soffan, att inte anklaga sig själv om man inte kommer ihåg allt (för det är normalt och inte framkallat av ens egen dumhet med att dricka alkohol..), att var mer närvarande, att ha mer "aktiv" tid. Ja, det finns inget dåligt med att vara nykter (och det visste jag redan såklart ?)

Idag vaknade jag upp med huvudvärk och då är det skönt att veta att det inte är "mitt eget fel", att jag kanske bara behöver ta det lite lugnt.

Kram till er alla!

Trots huvudvärk så känns du trygg i ditt beslut att låta bli och dricka eftersom du mår så mycket bättre utan. Det gör mig jätteglad ?

Kram ?

PS. Jag hade mycket huvudvärk i början. Min hjärna städade nog hårdhänt ? Men plötsligt gick det över.

Ännu en av mina följeslagare sedan länge. Om du visste hur många gånger jag velat köpa en blomma och komma över på en fika. Ge dig en kram och tala om hur värdefull du är. ? Men nu är vi ju anonyma - på gott och ont.

Du har kämpat så länge nu. Du också. Har just fått min motivation tillbaka och försöker överföra lite av den till dig. Det är du så värd. ?

Tack för att du trots allt det jobbiga du går/gått igenom har orkat lämna kloka och peppande ord hos mig. Blir alldeles varm i hjärtat. ?

Hoppas att du snart får livsglädjen tillbaka. Utan alkohol är det förstås lättare i längden, men jösses så mycket svårare i början. Men jag tror vi fixar det, eller hur? ?

Let's Be Careful Out There! ?

Många kramar till dig