Så fint beskrivet ❤️

Min här-och-nu-närvaro är också så mycket bättre. Jag glider in i sammanhang, och ut lika enkelt. Utan dåligt samvete. Lite mer chill.

Kram ?

Stämmer, andra halvlek och vi beskriver kanske samma sak rentav? Du lite mer koncis som alltid ?
Det känns iaf som nykterheten ger mig skydd- kunde känna mig värnlös och utsatt under mina sämsta perioder. Oväder.

Här och Nu är det lugn stund innan turbodag. Avslutas med mina döttrar på restaurang. Besök på serveringar har gått ner dramatiskt denna tid så det ser jag fram emot.
Ha en fin dag. Jag är nykter idag och närmar mig en graviditet nu- 9 månader ?

Åh vad jag njuter av maten på restaurang nu som nykter ?

Du är poetiskt lagd och jag koncis ? Det ingår i mitt jobb att informera så att alla förstår, så jag är lite arbetsskadad ?

Kanske just därför blir jag helt varm inombords när du med dina ord och beskrivningar snarare väcker tankar och känslor hos mig, än just informerar. Kontrasten berikar.

Kram ?

Tack för ditt fina inlägg, telling it like it is- tänker jag ofta när jag läser det du skrivet och ändå med en värmeslinga genom allt ?
Glad att vi har varandra här, betyder mycket. Kram ?

Sån fart i dagarna, men jag ser iaf till att få min stund på soffan.
Idag försov jag mig dessutom utan logisk förklaring så det fanns väl ett skäl som inte var uppenbart för mig.
Prio just nu:
Jobbet
Barnen- små och stora
Min man
Mina föräldrar
Vänner

Just nu är det denna ordning som får gälla men prio ETT eller utgångspunkten för allt annat är att inte dricka. Jag gör inte det längre.
Hade middag hemma igår, bjöd inte ens på ett glas för jag hade inget hemma. Och jag går ju uppenbarligen inte på systemet heller längre.
Sprit finns i skåpen, känns som fogmassa på flaska för mig.
Vin vill jag inte ha hemma. Så är det. Häller ut eventuella öppnade flaskor, för jag vill inte ha ens ett litet snöre som ligger i vägen för mina tankar och en öppnad flaska vin lägger sig och skaver.
Folköl står i nån back, bekommer mig inte.
Nu blir det jobb några timmar.
Jag är nykter idag, det enda tjatande jag uppmuntrar mig själv till! Kram ?

... är jag nykter, även om jag konstigt nog fick en flashback igår att ”imorrn är det fredag, då vill jag dricka vin” Som en utomjordisk tanke.
Det är oändligt många steg dit så det kommer inte att ske men helt klart var det en tanke sprungen ur stress och längtan att koppla av.
Så det ska jag göra i helgen. Vila, äta goda frukostar, promenera. Gå på stan. Träffa vänner och prata med min man som jag längtat efter, då han har varit bortrest. Tillbaka till min mitten efter en vecka som i centrifug. Där det lugnar sig. Där, exakt ska jag vara från klockan 17 idag tlll måndag morgon.
Och så ska jag skriva lite mer här. Apropå tillbaka till min mitten.
Njut av helgen, nykter. Kan inte tänka mig ett värdigare sätt att leva sitt liv. Kram ?

För första gången på länge.
Klipp och färg, läppstift och stövlar (köp). Ruinerad men snygg dårå.
Har saknat mitt stan-jag och kan visst se att jag har ett antal hakor när jag ligger ner eller drar tillbaka huvudet i nån konstig och ofrivillig min.
Men jag ser faktiskt pigg - och glad ut. På ögonen. Och mitt hår som bott i ett trassel har blivit fint och om inte drömmigt blankt och tjockt så iaf välvårdat och lite slarvig på ett sätt som jag gillar.
I morse efter sovmorgon låg jag och min man i sängen och pratade om vår tid nu och att den är bra för att vi mognat och liksom orkar både komplexa saker med jobb, föräldrar som behöver stöd och hjälp.
Att det känns som vi fortfarande växer. Det överraskar mig och gör mig tacksam, så glad att få leva och vara delaktig i andras liv.
Så glad att få vara en del av forumets. Glad för mina sammanhang.
???
Nu lite vila innan middag med vänner och umgänge som är starkt kopplat till vin. Ska bli gott med god mat som vi alltid får och köper med mig några a-fria öl från Ica.
Önskar er alla en fin kväll. Och du tvekar på att vara nykter vill jag säga att det är INGET som blir roligare av att dricka. Det blir enklare en kort stund. Inte mer.
Sen börjar du på minus imorgon.
Jag är nykter idag, som jag avser att vara till min 80-årsdag, sen får vi se. Men en dag i taget förstås.
Kram ?

Haha dom har kommit och gått hos mig med. Fredag och vin snart!! Eller?
Måste hitta bra saker man blir ”beroende” av och associerar med den där fredagslyckan! För mig är det delvis chips och cola. Men tänker att det inte är ett jättebra beroende heller ? men en sak i taget...
har inte vågat prova alkoholfritt än för tänker att det kan dra igång suget. Höll du upp från det något i början?
De du köper, är de 0,0% ? Har sett att vissa innehåller lite... trevlig kväll! ?

I början drack jag mycket alkoholfritt för att jag tyckte det dövade suget. Så småningom kändes det alltmer onödigt och dyrt och jag tyckte att det på något sätt höll mig kvar i dåliga vanan att ”ta sig nåt att dricka”. Idag tar jag kanske en a-fri öl på fredagen men glömmer köpa a-fritt vin och gillar cola zero nästan bäst. Det triggade mig alltså inte alls i början men bibehöll en vana jag så småningom inte kände mig bekväm med. Jag kände inget av 0,5%.
Nuförtiden äter jag glass eller yoghurt och bär om kvällarna.
Nu har jag dessutom börjat gå ner i vikt utan så mkt kämpande. Kram ?

Jag blir så stärkt av dina inlägg - tack! Jag tycker det låter som en skön känsla att inte bära tusen säckar på ryggen. Att kunna stänga av skit på jobbet, konflikter och irriterande människor och konstiga beslut. Jag ska kämpa för att komma dit - har en ny kollega som jag irriterar mig väldigt mycket på nu och som tar onödigt mycket av min energi och mina tankar. Vill kunna lämna jobbet bakom mig när jag stänger kontorsdörren - allt hade känts lättare då. Jag har också tänkt att det hade varit som en pånyttfödelse om jag klarade nio månader - kanske det är vad som krävs för att kunna bli nykter utan längtan och tankar på alkohol...

@AkillesU - jag dricker mycket alkoholfritt och liksom @Se klart har 0,5% öl inte påverkat mig alls. Skulle dock inte våga prova något starkare. Men att dricka alkoholfritt är som du Se klart beskriver det bra för mig nu i b örjan men inget jag vill fortsätta med i längden eftersom det gör att jag går i samma vanemönster som innan - bara det att det är alkohoholfritt. Jag vill ju ändra mina dryckesvanor och kommer sluta helt med alkoholfritt, som det blivit varje dag hittills i mina fyra veckors nykterhet, dels för att komma in i goda vanor, spara pengar och kanske kunna gå ner i vikt.
Ha en fin söndag!

Ok då förstår jag att det var mest för att döva suget. Ja jag tänker att jag vill få bort det där tänket helt på att ha en flaska eller vinglas i handen. Så fortsätter nog med cola zero i ett vanligt glas som det ”onyttiga” på helgen. I veckorna dricker jag mest vatten och kaffe ?

Tack och vad fint att kunna inspirera. Ja den 6 september är det en graviditet mellan mig och vinet. Jag är helt säker på att du kommer komma dit att du kan stängs dörren om dig och ditt- och det är varken jobbstress eller längtan efter alkohol som är DU.
Vi håller på så mycket i de kvarteren att vi tror det är hemma.
Men ett annat sorts hemma finns i lugnet av att veta allt man slipper.
Bakisångest, planerande, känslosvängningar, dagliga diskussioner om att dricka eller inte och i så fall hur mycket. Blir trött bara av att skriva.
Vänta och se och framförallt ha tålamod. Ta de jobbiga dagarna på nonchalant vis, aha en sån dag, okej gladet- vi ses först imorgon.
De bra dagarna ska du gnugga dig i, verkligen vara där.
Så småningom blir allt klart, inte lätt jämt men klart och tydligt och värdigt.
@akillesU tycker det låter smart att köra vanliga glas- en detalj måhända men det kunde inträffa att jag drack a-fritt vin lite på hets och liksom förväntade mig lite svirr, eller hjärnan då. Det är borta nu.
Hejar på er båda! Kram ?

... nja där gick jag till överdrift men vaknar iaf till mitt kaffe och grå himmel som inte skymmer mitt humör.
Haft en väldigt bra helg hemma i stan som även inkluderade middag till sent-sent. De första 4-5 månaderna nykter är jag glad att det inte var så många bjudningar för jag har haft jättesvårt att känna mig lugn längre tider vid ett middagsbord.
I helgen var det enkelt och trevligt. Instämmer i andra halvleks lovsång för god mat, som tvärtemot vad hela vinindustrin säger- klarar sig helt på egen hand.
Igår sovmorgon, städ och rens av garderober, kasta-skänka. Så skönt!
Nu får dagen sätta igång. Jag är nykter idag och tackar det lilla ögonblick av nåd och vila som jag upplevde ett par dagar in i januari och som gjorde så starkt intryck på mig att jag fick kraft att sluta.
Kram kämparna i vår egen Fight Club ❤️

Tänkte bara se hur du har det och ser att du har haft en bra helg och inga problem med sysselsättningen. Ett inlägg skrivet kl 02.45 säger ju lite om det, på tal om kraft. ?

Måste bara säga en sak som var lite läskig. Tidigare i dag var jag osäker på om det är 8 eller 9 månader som gäller för oss den sjätte oktober.? Jag blandade ihop Andrahalvleks månader på något sätt och fick för mig att det var 8. Pust, ska det redan bli problem med att hålla ordning på detta. Nåja, det kanske bara är bra på ett sätt.

Ha en fin dag! Kram ?

Tack för fin hälsning, blir så glad när du och @andrahalblek hälsar på, känns som vi gått i samma klass men nu lite olika högstadier- men att ha gått första året i skolan ihop, sån särskild samhörighet.???
Jag var faktiskt på en jättesen middag i lördags. Har inte varit uppe så sent sen nyår! Men jag var konstigt pigg kanske för att det var så kul att träffa människor, prata och skratta åt trams mest.
Jag har säkert förvirrat dig (inte första gången) för jag skrev i nån tråd att 6 september är det 9 månader.. inte en siffra rätt med andra ord. Men 9 är det nästa gång, helt säkert!
Konstigt nog går det att må lite bättre- hela tiden. Jag är så himla glad över min vardag även om du ju vet att den ibland är onödigt stressig. Särskilt när jag har barnen på nära håll. Intensivt. Snart dags för miljöombyte och väntar på mina vårlökar som ska planteras enligt en plan. Starka färger- längst bort- då jag tycker jag ser så dåligt ?
Det blir fint! Om intresseklubben fortfarande antecknar så kan jag lova dig uppdateringar nästan i realtid. Kram och godnatt ?

Morgon då: dödstrött och snooz ända in i försoningen, en kopp kaffe på handfatskanten medan jag gjorde i ordning mig och sedan försenad och i stress mot jobbet.
Ofta med en Treo som morgonshot.

Nu: vaknar utan väckarklocka, sömnig men piggnar till rätt snabbt. Kafffe i sängen, läser och lyssnar på nyheter. Pratar med min man, messar med ett barn. Spanar in dagens himmel. Kollar min kalender. Tar en kopp kaffe till innan jag går upp.

Jag är nykter idag med säkerhet. Skönt! Njut av din dag ?

Dina morgnar är ungefär så som jag upplever mina nu förtiden - så skönt att vakna av sig själv, ta det lugnt och känna sig redo för en ny dag vad den än kommer att innehålla :).

God natt! <3