Nej, vem är perfekt? Ingen av oss här och ingen jag känner.
Jag tycker det låter tufft att vara så mycket i tankar av ifrågasättande kring dig själv.
Du gör bra nog, testa att vila i det lite.
Mina tankar kring mig själv har blivit mer generösa under nykterheten. Jag kunde verkligen vara så sträng och hård, det var mitt utgångsläge.
Jag är rätt snäll mot mig själv numera. Tycker jag är så himla bra som inte dricker, så jag har inte så många fler krav ?
Skickar lite tålamod och snälla tankar över havet! ?

Ja, det är väl bra nog. När jag inte dricker så är tankarna en aningens mindre destruktiva och det är väl alltid nåt! Jag känner inte att jag döljer en stor hemlighet t.ex och kan därför slappna av lite mer. Vara lite snällare mot mig själv... grundproblemet är väl mitt eget självförtroende. Måste jobba på det.

Meditation/yoga och löpning är andra sätt att tömma skallen ? Garanterat utan biverkningar! Och det gör ingenting om man blir beroende av det ??

Tankarna du har om jobbet tycker jag låter som att det finns brister i din självkänsla. Känns det igen? Ofta kommer det från barndomen, att ens föräldrar inte stärkt ens självkänsla utan snarare förstört den. Skulle du kunna prata med någon om det? Någon terapeut kanske.

Min erfarenhet är att de allra flesta har fullt upp med sitt och att det krävs enorma tabbar för att någon ens ska reagera.

Kram ?

Kikade på min Sober Time app nu och det är 12 dagar idag. Det har gått rätt fort den här gången - tänker inte på alkohol eller att dricka särskilt mycket. Har inte haft några direkta sug alls faktiskt. Väldigt skönt. Tror att det är dels så skönt att inte uppleva all skit som kommer med alkoholen och sen att jag inte har några framtida fester eller tillställningar planerade som alltid får mig att vela och tillslut att dricka. Någon gång ska jag väl fixa det också men just nu känns det skönt att inte behöva tänka på det.

Weed har också hjälpt mig att slappna av i hjärnan men det är ju också en drog så jag ska försöka att inte skriva så mycket om det. Vet inte om det kan trigga andra. Men vill också vara ärlig med hur jag hanterar det här.

Ha en underbar fredag ?

Skönt att du inte haft så mycket sug. Fullt fokus på nyktra vanor!

Men det bästa vore förstås att du inte ersätter ett beroende med ett annat ? Och det vet du också.

Kram ?

Jag försöker vara mer positiv och tacksam.

Jag är så tacksam för min man, min hund, min familj och mina vänner. Att alla dem är friska. Jag är tacksam för tre veckor utan alkohol. Jag är tacksam för att jag lever och är frisk. Jobbar med människor i konstant smärta så jag vet att jag är lyckligt lottad.

Jag vaknar så himla tidigt nu, men går också och lägger mig mycket tidigare så det är väl naturligt. Var ute med vovven igår på morgonen och det var underbart. Vi gick till vattnet och tittade på ankorna. Det var runt 10 grader, lite frost på marken och fin dimma över havet. Väldigt tyst och inga människor ute. Jag är aldrig ute så tidigt när jag dricker. De timmarna försvinner. Jag förlorar alltså väldigt fina stunder. Varför skulle jag vilja det? Nej, jag fortsätter som vanligt, alltså utan alkohol.

Tacksamhet är viktigt att ta sig tid att känna. När vi tänker och känner tacksamhet regelbundet så tror jag att vi medvetet och omedvetet gör bra val för att få fortsätta vara just tacksamma.

Kram ?

Jag håller med, det blir mer naturligt att välja bra eller ”bättre” val när vi är tacksamma och hjärnan inte är nertyngd av alkohol. När jag dricker så tänker jag väldigt ofta ”vad spelar det för roll?” ”Vad är det för mening med någonting?” Etc. Och det tror jag kan vara väldigt skadligt... så skadligt att man ibland inte känner någon mening med livet.

Tankens kraft är oerhört stark. Genom att fokusera på det positiva får man mer positivt i sitt liv ❤️

Jag är helt odräglig på den punkten, ser något positivt med allt.

Just nu är jag dock skitarg för en jobbgrej, och då är det extra svårt att vara positiv. Så nu tänker jag mest ”jag ska inte tänka på det nu, det gör jag imorgon”. Aldrig agera i affekt.

Kram ?

Wasabi, jag är så glad för din skull. Visst är tankens kraft större än vi tror. Det där med att känna tacksamhet är jag också noga med att försöka. Även om mycket annat känns jobbigt.

Härligt att du vill fortsätta på den vita vägen, den som under alla omständigheter den bästa för oss.

Tack för att du kommenterade hos mig, trots brist på ork hos både dig och mig. Det betyder mycket. ?

Jag tror på dig.

Kram

Tack Vinäger ? jag tror på dig med såklart. Vi är värda att må bra.

Idag var första gången jag fick ett sug på nästan en månad (27 dagar AF idag). Väntade bara på det... har gått så himla lätt den här gången. Men ett sug kommer 99.9% inte från ingenstans (källa: min egen hjärna ?). Så jag analyserade dagen och varför jag kände ett sug just idag. Jag sov dåligt = trötthet + huvudvärk. Det var också ett oväntat möte med några personer som jag inte hade förväntat mig = mild ångest. Så trötthet och ångest. De två största triggers för mig. När jag väl hade rätt ut det så minskade suget nästan till noll. Nu är det helt borta.

Viktigt att inte dricka på impuls! Lista ut vad dina triggers är, det kommer hjälpa jättemycket. Då vet du varför du vill dricka och kan hantera det bättre.

Sen brukar jag också ”lura” mig själv med att tänka: ”om du känner såhär imorgon så kan du dricka då, men inte idag”. Då blir man lugnare och suget avtar. Sen imorgon kommer jag vara stolt och lättad över att jag inte drack idag. ?

Mycket kloka strategier! Identifiera dina triggers och skjut upp verkställandet, så suget hinner avklinga. Bam. Precis så behöver man göra ? Hoppas du sover bättre i natt!

Kram ?

Jag har haft många nyktra 30dagars men det ser jag bara som positivt. Jag jobbar på. Samlar på mig nyktra dagar och erfarenheter. Ser ingen anledning till att börja dricka igen även om jag klarade mitt ”mål”. Mår rätt bra, ångesten har minskat på jobbet. Det har gått förvånansvärt lätt och fort den här gången... väldigt skönt faktiskt. Har inte så mycket mer att säga. Känns rätt naturligt att inte dricka just nu.

Ha en bra tisdag ?

Wasabi? dig har jag följt sen början på forumet. Ibland behöver man några som du säger 30 dagars uppehåll innan det börjar kännas självklart. Du är grym. Kram?

Grattis till 1 månad! Har man väl upptäckt hur bra man mår utan alkoholen så vill man inte dricka.

Kram ?

Tack Se Klart, Ledsen Själ och Torn ?

Varför har det blivit så jobbigt helt plötsligt. Nästan på pricken efter 30 dagar tror jag att jag släppte på spärren och suckade av lättnad. Men för vad? Jag vill inte börja dricka igen men min lilla månadsbubbla är slut. Nu är jag sur och irriterad på allt och alla. Har känt sug de senaste dagarna... måste bryta det på något sätt. Jag VET att jag har kontrollen men vill inte gå runt och fantisera om att dricka.

Har ju rökt en del weed under den här månaden vilket har varit lite som en krycka. Behöver inga pekpinnar om det för jag vet att det inte är optimalt. Nu känner jag att det inte heller är rimligt att fortsätta med som jag gör... det är absolut inte som alkohol men det är fortfarande en drog och jag har upplevt side effects från det också. Har använt det för ångesten, slappna av och att koppla bort en stund. Det funkar sådär. Den senaste tiden har det fått mig mer sugen på alkohol för det är MIN drog liksom.

Kan man få lite pepp och kanske någon bok/film tips (behöver inte vara alkohol/drogrelaterat) bara något jag kan distrahera mig själv med ikväll så att jag inte väljer att dricka igen. ?

Jag önskar Alkoholhjälpen hade någon sorts chatt. Det hade varit enklare att prata med varandra - eller i alla fall någon pm så man kunde skicka ett meddelande till någon privat och bara ha en konversation med den.