Den dagen jag är för pigg för att ta en höneblund en ledig dag ska jag sätta ett gigantiskt kryss i min kalender ? Jag har ett säg: Varje bra ledig dag innehåller en höneblund.

Konstigt nog kan jag somna snabbt och gott på kvällen trots höneblund, det är nytt för mig. Jag sover till kl 8-9 om jag är ostörd. Det är tidigt för mig, men kanske sovmorgon för dig ?

Och du har helt rätt. Den naturliga tröttheten och möjlighet att få sova när man behöver är det allra viktigaste.

Kram ?

Jag vägde mig i dag och konstaterade det jag misstänkte. Jag har smällt upp 3,6 kg sedan i maj.Så jag kör igång ett race from i morgon. Endast vatten till dryck, inget godis eller annat onyttigt, och så kör jag igång med dagliga motionsrundor igen. Det brukar funka. Jag har njutit för mycket av det nyktra livet helt enkelt.?

Ska bli intressant att se om detta kan trigga igång alkoholsug, något jag inte har känt överhuvudtaget på ca ett halvår. I så fall avbryter jag tvärt.

Ha det bra!

haha... det vet jag inte om jag skulle säga om 3,6 kilo ?
Jag har inte vägt mig sedan februari (då hade jag ju gått ner fem kilo...) men sen kom denna passiva sport corona, och då har jag nog smällt upp minst det jag hade gått ner.
Och lite till.
Sen några veckor är jag stenhård med allt förutom min numera ganska lilla glassportion på kvällen.
Och nu går jag ner rätt stadigt och gnetigt.
Jag är dock glad och nöjd med att ha tillåtit mig ungefär allt jag behövt de här första månaderna. En sak i taget ju.
Det som fick mig att komma igång nu var helt klart min löpning. Det triggar något i mig, gör det lite enklare att hålla igen och stramar upp lite här och där...
Du får hålla oss uppdaterade!
Kram ?

Jag har en trivselvikt som jag helst vill hålla, så det inte brakar i väg åt andra hållet. Ett tecken är ju vilket hål på mitt skärp som känns bekvämt att använda. När nu frugan i helgen dessutom utbrast ”oj, vad stor din mage har blivit!” så var det dags att väga sig.?. Hittills går det bra, ett lätt sötsug har jag haft men det stillar jag med ett par sockerfria tuggummin. Och som sagt Se klart, en sak i taget. Så till alla som är i början av nykterheten och kanske äter choklad eller annat i stället för att dricka alkohol. Fortsätt med det, vikten kan ni ta tag i senare när nykterheten har satt sig ordentligt.

Kram ?

Måste också tydliggöra att detta stickspår om vikt sannerligen inte är prio i livet. Och jag har inte i hela mitt liv mumsat så mycket smågodis, bsnankakor, (mums!) cola, a-fritt bubbel, biff och bea, chokladkakor och glass.
Allt i ett led i att ge mig själv allt jag behöver istället för vin.
Tycker minst sex 7-8 månader ska ha passerat innan man ska börja med nya begränsningar, eller- så har det funkat för mig. Bra tillagt Torn ?

Man slutar aldrig att förvånas över dessa härliga nya upptäckter som tydligen forfarande ramlar in. Jag har i hela mitt liv alltid tyckt det har varit fruktansvärt tråkigt att träna genom att springa. Nu har jag tagit en runda varje dag denna veckan och vad sjutton, det är ju riktigt kul!? I kväll spöregnade dessutom, men det gjorde nästan rundan ännu roligare. Fy fan vad härligt det är att vara helnykterist! Tråkiga saker blir kul. Såklart har man tråkigt i bland nu också, men det gör liksom inte så mycket. Det är mer en ”skön tråkighet” på något sätt. Mycket svammel nu,? men håll i, kämpa och ge inte upp, så kommer ni tids nog förstå vad jag menar.

Ha en bra helg! ?

Det har du verkligen blivit ? Men jag gillar det - och vi behöver dig som ett lyckopiller här på forumet ?? Springa i ösregn. Nja. Nä.

Chill helgkram ?

Härligt med löptur i regn, och ja- håller med Andra Halvlek att snart är du odräglig ? men vi älskar dig ändå och att inget depp verkar hitta in och inga problem ta krokben. Heja dig och ditt envetna, uthålliga goda humör och att du är en sån klippa här! ?

? men jösses vilket lyckopiller du är. Jag är mäkta imponerad. Kommer aldrig springa i ösregn, men vill gärna ha lite mer positivt go. Så jag stannar helt kort o tankar. Jullan

Tack kompisar!? Jag vet faktiskt inte riktigt vad som har hänt, men den här veckan har jag varit just gräsligt positiv.? Kanske är det en naturlig ny fas i nykterheten eller så är det att jag har bestämt mig för att gå ner lite i vikt, och det är inte det minsta jobbigt eller tråkigt. Så var det aldrig förr. I vilket fall som helst så känns det väldigt bra att vara så här positiv, hoppas det håller i sig ett tag.?

Ser fram emot ytterligare en härlig 12-timmarsdag på jobbet i morgon!!? Nja, där går gränsen för min positivitet.?

Kram

Skönt att även du har gränser ?

Jobba 12 timmar både lördag och söndag låter väldigt drygt, men det positiva är ju att du får två extra lediga dagar! Eller är du ledig hela kommande vecka?

Jag brukar också vara gräsligt positiv. Mest i bemärkelsen att hur illa något än är så kunde det varit värre, och något litet positivt finns det med allt. Nästan allt, undantag finns förstås.

Det är så tydligt att vi har ett val. Varje dag. Är glaset halvfullt eller halvtomt? För mig är det alltid halvfullt. Halvfullt med röd grapefruktdrink ?

Kram ?

Allt blir ju faktiskt så mycket lättare när man är positiv. Och man sprider ju också det positiva omkring sig så andra blir ju också mer positiva i ens närhet. Lite som magiskt glitter✨

Det är just den positiva attityden jag försöker hitta tillbaka till och det går så sakteliga?De dagar när jag känner att det är svårare att vara positiv brukar jag tänka på saker att vara tacksam över och då kommer den ju, den där känslan av positivitet. För livet är ju ganska fantastiskt helt enkelt?Och tänk att få uppleva detta helt nykter! Wow, säger jag bara?

Ha en bra tolvtimmars-dag på arbetet??

Kram?

Jag blir glad när jag läser i din tråd, Torn?

Jag har alltid varit glad, positiv, tyckt om att skoja och nära t skratt. Men med allt svårt som jag har gått igenom och med alkoholens intrång i mitt liv så har dessa sidor trängts undan. Fast jag vet att de finns inom mig och de kommer komma tillbaka??

Allt gott till dig och tack för att du finns och sprider glädje?

Kram❤️

Ja då var en vecka med motion och sundare matvanor till ända. Det har gått lättare än vad jag räknade med. Inget direkt sug efter sötsaker, förutom de första dagarna. 1 kg mindre väger jag nu.? Den största vinsten har varit att jag tydligt märkt att min kondition ( flåset) har blivit bättre. Stor skillnad bara mellan tisdag- söndag. Så jag kör vidare på den här linjen. @Andrahalvlek, jag jobbar 7 dagar på raken, och from i eftermiddag är jag ledig i 6 dagar. Jag är rätt trött nu, så det blir en tupplur när jag kommer hem. Det blir lite som en omvänd slogan för mig mot hur det är för dig. ”När kroppen har jobbat behöver huvudet vila” ?

Tack för era glada tillrop Sommarbarnet och Varafrisk!?

Ha en bra dag!
P.s. I morgon blir det fiske.?

Egentligen hade jag tänkt att åka ut själv och fiska i dag men när jag märkte hur otroligt gärna min son ville följa med så fick det bli så.

Det var en magisk kväll, helt vindstilla, sol och 18 grader i luften. Vi gled fram på sjön i sakta mak, och runt om stod träden och lyste i höstens alla färger. Vi samtalade om allt möjligt, skojade och skrattade. Då fick jag plötligt en tanke av tacksamhet över att jag inte dricker mer, och att jag har kvar mina barn och min fru vid min sida.
Jag är så otroligt tacksam?
Ett par fina gäddor fick vi också, en fin bonus, men det hade inte gjort något om vi blev fisklösa. Sådana där kvällar lever kvar i mig för alltid.

Nu blir det ett varmt kvällsbad i badkaret. Min nya rutin sedan snart nio månader tillbaka.

Kram. ?

Vilken fin bild vi fick fantisera om..Så bra att du tog med sonen..?..Tänker på min egen son, vars pappa försvinner mer och mer in i alkoholdimman..Vilken tur du har , Torn som har det viktigaste kvar..Familjen..Man kan skaffa det mesta igen, som man förlorar..Vänner, partners, t.o.m ”syskonliknande” relationer..Men aldrig sina barn..?..Gött å bada, det tycker jag med..Jag, ett badkar, eventuellt musik, eller bara tystnad..??..?..Kram.

Låter som en helt underbar kväll ? Väldigt mysigt att du och sonen har fiske som gemensam hobby.

Har du och din dotter något som bara ni två brukar göra ihop? Jag tror att gemensamma aktiviteter är ett perfekt sätt att få möjlighet att prata om saker som gör skillnad. Man kan småprata i en timme och först därefter kommer man till pudelns kärna. Börjar prata om riktigt viktigt saker. Något som skaver och oroar, diskussioner om rätt och fel, relationsfrågor etc. Det är tydligt att våra barn behöver kvantitetstid, först då finns grogrund för kvalitetstid.

Förstår att du är innerligt tacksam för att du slutade i tid, medan du hade familjen kvar ❤️

Kram ?

Ja det är något med naturen och vattnet som är väldigt speciellt för mig. Vet egentligen inte varför, men jag trivs bäst där, både själv och med sällskap. Någon slags närvaro i nuet känns det som, eller vad jag ska kalla det.

Andrahalvlek, jäklar vad du har rätt! Det kröp faktiskt fram en sak på slutet i går. Sonen har tydligen en lärare på hans skola som han inte alls gillar. Det bekymrade honom märkbart. Det har vi inte hört ett smack om innan. Han är ju 15 år, och till vardags är han tämligen fåordig. Det blir mest, ja, nä, ok, öh osv. När ska vi äta? tillhör de längre fraserna. ?

Min dotter är totalt ointresserad av fiske, men hon gillar att gå i skogen, och faktiskt forfarande, trots 12 år fyllda, att klättra i träd och bestiga berg. Det brukar vi göra ihop, fast jag står kvar på marken när det gäller trädklättring.? Hon är med i scouterna också och ska övernatta i ett vindskydd nu till helgen. Bra att det inte bara är mobilen som gäller.

I dag blir det en ” bara vara” dag här hemma. Får se vad jag hittar på.

Ha en bra dag!