Så känns det ofta att läsa hos dig. Lugnt, klokt och eftertänksamt, alltid med värme. ?

Tack för att du finns och berikar forumet, inte minst med din vidsynthet och respekt för oliktänkande.

Grattis till dina nio månader.

Kram

Så bullig och varm som ett yllenystan känns min tråd idag! ❤️Tack @miss lyckad- än så länge inte ett enda gott har slunkit ner men ska genast lyda ?
@vinäger- för 1301 inlägg sedan skrev du allra först till mig i min tråd. ”Det kan gå fort” skrev du om eskalerande, galopperande missbruk. De orden fastnade i mig och är ett av de elektriska stängsel, rädslor, som fick mig att bestämma mig för att bli nykter. Evigt tacksam ??
@snusen! Tack gulliga du! Nu vet jag att du kämpar på lite till! ?
Kram kram från den dimhöljda läggan med utsikt över skymningen.
Känner mig rörd och lite trött idag.
Varit en kämpardag, jobbwise.
Tänkte tanken ”intravenös gin och tonic” här på eftermiddagen.
Tokig tanke. Backa bandet.
Vad behöver jag?
Lite vila.
Viktigast först, som vanligt vara nykter. Njut av kvällen alla kämpar. ??

Stort grattis till 9 månader!⚘⚘⚘ Så sköönt och fantastiskt med nykterheten?? Du ser verkligen klart! Stor kram?❤???

En hel graviditet nykter. Wow??
Hoppas du belönat dig själv med en stor bukett blommor idag.
Det måste kännas otroligt bra?
Kram⚘⚘

Vad härligt att fira nykterhet! Ibland tänker jag att vi alla här på forumet är som kaninerna i Den långa flykten. Vi ger oss ut på en lång resa för att undkomma en hotande katastrof. Och möter faror och motgångar men växer och hittar nya roller. Det är nåt med alla nicknames också. Hassel, Snusen, Se klart, Jullan, Smultron, Torn, visst ser man det framför sig? (vill egentligen skriva namnen på er alla i "flocken" men det blir för långt). Tack för att ni finns och delar och stöttar!

Hel

till 9 månaders nykterhet. Vilken fantastik framgångsresa.
Jag har 9 dagar av nykterhet bakom mig så jag har en lång väg att vandra. Hoppas jag orkar härda ut, hämta kraft och inspiration här hos dig och alla andra som kämpat och lyckats ta er så långt.
Ska läsa lite bakåt i tiden här. Du skriver så fint.

@vaknavacker @jullan @kaye @kennie @hel @varafrisk
Squad- sa barnen en period, minns inte vilken kändis som myntade, men egentligen passar väl team lika bra, eller kaninerna i Den långa flykten, Kennie- så fin bild ?
Jamen som den 55-åring jag är, blir jag varje dag, uppfylld av människors betydelse för varandra. Vi gör ihop. Man pratar ju mycket om barn som ”blir till” i möte med andra. Men det fortsätter hela livet, här, för mig.
Jag blev rörd och lite gråtit igår av era fina grattishälsningar och kramar. Det berör mig mycket.
Ni är min dockningsstation, här tankar jag värme, eftertanke, nya lärdomar. ❤️
Jag är nykter idag. Kram kämparklubben!

Jag sitter på jobbet och det är väldigt lugnt i dag, så kikar jag in här på forumet och här var det ju ännu lugnare.? Hoppas det beror på att det är lugnt på alkoholfronten för många. Det kanske är lite lågsäsong nu på hösten, men runt nyår lär det väl droppa in många nya kämpar. Jaja, lite funderingar bara. Hoppas du har en bra kväll och det är så härligt att ha dig som kompis här. Kram ?

Grattis till nio nyktra månader Se Klart! Blir alltid så lugn av att gå in i din tråd och läsa ❤️ det ger mig hopp om min egen framtid.

Jag har haft en väldigt intensiv arbetsvecka so far. Lååånga dagar med sena ensamma middagar. Klagar inte men att få åka tillbaka till landet ikväll medan mörkret sjunker och ljusen tänds, laga mat ihop med min man och till och med slå upp ett glas a-fritt vitt vin känns som världens lyx.
Jag känner ofta att dagarna är lite som maraton-lopp. Hur jag nu kan veta det som aldrig sprungit ett..

Glädje: Mina tulpanlökar har kommit.
Och så blommar - äntligen - mina dahlior, jag som skulle bli dahlia-kvinna med oversizeade linneskjortor i somras .. tyvärr för få för att räcka till några fång. Men ett par ska plockas in och njutas av.
Annars spretar trädgården på sitt fina vis. Några solrosor, fortfarande luktärter, höstanemoner. Och så de brända tonerna av höstens andedräkt, kanel, saffran, rött som solnedgången.
Fint! Här kommer jag hem till mig igen. Och här-här, förstås. Forumet.
@torn, det är härligt men vänskapen- tänk att vi är vänner vi aldrig har sett. Som brevvänner förr i tiden ✍?
@wasabi tänker ofta på dig, tack för att du kikar in och för att du läser ?
Njut av kvällen, jag har låtsas-fredag, smågodis och lite chips.
Jag är nykter idag, självklart och rätt så enkelt efter lång tid.
Men fortfarande, en dag o taget.
Kram ?

Just den känslan av maratonlopp på jobbet är så lätt att dricka vin på. Men vi har hittat andra sätt att varva ner, andra saker vi längtar till ?

Jag längtar efter att cykla, leta hittaut-kontroller och besöka ett naturreservat vid havet. Men jag ligger nerbäddad några dagar och hoppas att förkylningen ska ge med sig lika snabbt som den kom. Alltid lyssna på kroppen.

Dahlior är så otroligt fina, och att de blommar när nästan inget annat blommar är ju bara helt ljuvligt. Och det finns så många färger! När jag får en trädgård igen ska jag ha massor av dahlior i alla möjliga färger ? Visst är det dahlior som ska grävas upp på hösten? Det jobbet vill man ju slippa förstås, men det får väl kallas motion.

Tills dess njuter jag av min gula clivia i köksfönstret som blommar för fullt ❤️ Och precis utanför köksfönstret har jag en fågelmatare så när jag sitter vid köksbordet och jobbar så har jag sällskap av nötväcka, blåmes och talgoxar, och en del kajor. Nötväckan är min favorit, den är väldigt kaxig och jagar iväg alla andra. Känner direkt igen den på pipet. Även blåmesens pip är tydligt. De småpiper hela tiden medan de äter.

Kram ?

@andrahalvlek oj hoppas du kryar på dig snart och får cykla, hitta ut ? Du har en energi att avundas, och den smittar. Fågel-spåret återstår för mig att utveckla ?
Krya och vila! ?
@charlie, läste om vecka två på jobbet, grattis och bra kämpat! Tack för hälsning här. Du är verkligen en förebild ? (och alltid steget före)

Maratontanten växlar nu ner till lunka-lufsa-fredag.
Den kommande helgen är något så ovanligt som:
Noll måsten, noll förpliktelser; noll planer.
Jag ska straxt baka av bröd som jäst hela dagen, rensa svamp. Lyssna på Alex&Sigge. Efterdyningarna från veckan, lite för grund andning, lite ont i käkarna.
Så;
Tagit fram ett pussel.
Känner så väl numera när jag måste växla ner. Förhåller mig inte nämnvärt till vad ”alla andra” klarar, orkar. Något som kunde ta oproportionerligt mycket tankar i anspråk förr.
Läst en bok om förundran.
Ska spana på stjärnorna ikväll.
Alla ni som har en riktig skitdag idag:
Allt förändras.
Det är universums trolleri.
Kanske känns det inte som trolleri idag, men snart.
Kram ❣️

Lunka lufsa låter bra, det gäller att ta igen sig o tanka energi. Pussel fick jag en idé om för några veckor sedan, började såklart med 1000 bitar. Det blev lite för mycket.?Men uppslukad blev jag, träning på här och nu. Ha en bästa dag. Jullan

Godmorgon Se klart och tack för den fina reflektionen i min tråd!
Pussel! Jag hade glömt hur mycket jag älskar pussel. Jag har precis börjat virka igen, lite av samma anledning. Men får ont i handlederna efter ett tag och då är det ju perfekt med att varva.
Fin symbolik också, att vrida på alla bitar i lugn och ro tills de passar ihop :)

Ja hörni, idag vaknar jag utan baksmälla och det är ju aldrig tråkigt utan gör sikten god en solig morgon som den här.
Kaffemaskinen på verkstad.
Ett litet moln, haha.
Jag är nykter idag, kan inte längre tänka tanken att dricka vin, men häller forfarande ut de få slattar som förekommer i huset. Alltid rädd att handen av gammal DNA-prägling ska lyfta handen och dricka ur allt som finns.
Kram på er ☀️