Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

intemer

Hej alla. Jag är ny här på forumet. Det hjälper att ta del av det ni skriver här. Känner mig mindre ensam med mina problem. Jag mår skit efter helgen. Hade lovat mig själv att ha en nykter helg. Men började dricka på fredagen och drack sedan hela helgen inklusive söndagen. Jag har insett sedan ett antal år tillbaka att jag har stora alkoholproblem. Problemen började redan i tonåren och nu närmar jag mig 40 år....Jag sökte mig tidigt till relationer med män som också har alkoholproblem, ofta störe problem än mig. Jag inser att det varit och är ett sätt för mig att kunna fortsätta dricka, eftersom mitt drickande blir acceptabelt tillsammans med dessa män. I min nuvarande relation har jag pratat om mina problem, men han tycker inte att det är så allvarligt eftersom han och hans vänner dricker på samma sätt som jag, eller värre.. Jag vet själv att jag helt tappat kontrollen. Jag har försökt att minska på alkoholen men det går inte, jag kan aldrig sluta dricka efter ett eller två glas. jag dricker upp allt som finns hemma. Försöker låta bli att handla hem alkohol. Går bra i några dagar men när helgen närmar sig så kommer suget efter alkohol och det slutar alltid med att jag handlar hem. Har jag druckit på fredagen mår jag så dåligt på lördagen att jag måste handla mer och ta återställare, men det blir aldrig bara en återställare utan jag blir packad igen...Fy faan. Jag är så trött på att må så här men varför klarar jag inte att stå fast vid mina beslut om att vara nykter.....Tar tacksamt emot råd och tips.

lilla jag

ModestyBlaise:

Vad trist att det inte funkade nåt bra i helgen... Men det är ju aldrig för sent för en
förändring... Jag har varit nykter i två veckor och fyra dagar nu. Jo, jag går på AA-möten
och det är det bästa jag har gjort! Som jag skrev tidigare så får man ett otroligt
mottagande och man behöver inte alls skämmas!
Snälla, testa ett möte! Det är jätteläskigt att gå dit första gången men det är värt det.

Den här biten med att "dricka lagom" är nog tyvärr något som du får lägga på hyllan...
Eftersom du erkänt för dig själv redan att du har problem, så GÅR det inte att dricka
lagom... Dagen när jag personligen insåg det (för jag var exakt som du) så kände jag
mig väldigt lättad, men samtidigt väldigt ledsen. Ledsen för att jag inte kunde dricka
som andra, ledsen för att jag insåg att jag aldrig mer kan dricka alkohol...
Jag tänker fortfarande på att det känns konstigt att inte kunna dricka mer över huvudtaget,
som en utopi liksom.

Det är SÅ vanligt bland oss, det du känner. Men om du verkligen känner efter,
så förstår du nog vad jag menar med att du inte kan dricka mer...
Som alkoholist är man proffs på att ljuga och hitta på undanflykter för att kunna dricka...
Stå på dig, som kommer du att klara detta!
kram

intemer:

Välkommen hit! Jag säger till dig som jag gjort till de andra! (läs mina tidigare inlägg i
den här tråden...)
Du kommer att lyckas bara du vill!!

Tvåbarnspappan

Ser att det är många nya "ansikten" här inne. Bra att ni kommit till insikten att det är dags för en förändring i era liv. För mig har det gått sådär med att låta bli alkoholen. Jag känner bokstavligen att jag inte vet vem jag är och vad jag ska göra på helgerna utan alkohol. Fylls av en sådan enorm tristess av att sitta ensam och nykter i veckosluten. Har ju egentligen hur mycket roligt som helst som jag kan göra, men blir helt handfallen utan berusningen! Blir ju absolut inte mer aktiv när jag har druckit! Men jag slipper det som gör ont inombords för tillfället.
Känner som er andra här inne, en sorg att jag inte kan ha ett normalt förhållande till alkohol. Men om man helt enkelt skriver en lista med för och nackdelar angående vårt drickande, så är jag helt övertygad att spalten med nackdelar kän göras oändligt lång!

Jag bara ska klara detta, och höja min livs kvallité!

Kram på er alla kämpande människor!

/ TP

- det har varit aktivitet på tråden även om du haft en paus i skrivandet! Människor kommer och går här... fint att du är med i samtalet igen! Det låter som en bra idé att skriva en lista med för och nackdelar, synligt och konkret. Lycka till i fortsättningen! / mt

Precis vad jag planerat att göra nu sedan några dagar. Ta mig tid att verkligen skriva ned för och nackdelar. Blir mer konkret då, än när man bara tänker hur mycket elände och begränsningar i livet alkoholen medför.
/Fenix

har jag konstaterat. Jag rådfrågade de nykttra här på forumet hur man ska göra när nån försvinner.... och har fsedan rågat efter dig TP och nån till "försvunnen ibland. Så ni vet att vi tänker på er och undrar hur livet ser ut. Det är märkligt, tycker jag, hur kontakten med helt okända kan ge så mycket... men det är säkert för att här kan man skriva rakt ur sig själv. Artighetsfraserna är liksom bortskalade och vi möts i livet som de mänskor vi är i glädje och smärta. Det är fint att ha en sån plats att besöka. Ha en bra dag med många meningsfulla ögonblick! / mt

polaris

Ja ni gissar rätt! här sitter man hemma från jobbet med ågren, igår fick man besök av ölen igen. mitt i veckan fy fan vad kass man är. Blivit mycke dricka sista veckorna. Är så himla rädd. Vuxna karlen sitter här o är rädd. skäms.
När man fått en o två öl isig så mår jag så himla bra, livet leker. allt är frid o fröjd. tror jag. Tills man vaknar o ser alla mess o samtal man gjort i fyllan.

varför kan jag inte finna kraften som ni andra har, varför?

Önskar er alla en bra dag
Polaris

polaris

Tänker att jag skall in o läsa här vad mina vänner här har för sig o pratar om. Att söka stöd o tröst. Men när suget kommer käns det som något hindrar mig att gå in här, är rädd för att se sanningen o att någon säger bit ihop o var nykter nu, rädd att inte få ta den där ölen. Detta skrämmer mig, käns som en annan tar över ens vilja o tankar.
Hur tacklar ni suget? skrämmer det er?
Nu har jag slutat snusat bestämde mig i morse, får nu se om man även ramlar tillbaka där. Två onda sakaer man kan vara utan. Skall man ändå kämpa med att sluta med ölen så kan även snuset få följa med på samma resa,

Polaris

Hej mulletant!
Har inte direkt skrivit listor, men däremot läst en del av vad jag skrivit under året och där finns ju sida upp och ned på nackdelarna med missbruket av alkohol.
Så ikväll tog ett kliv framåt och gick på ett AA-möte. Kanon för det mentala, och nu ska jag ta hjälp även av AA på min resa mot ett Framgångsrikt inre:-)
/Fenix

lilla jag

Åhh va roligt att höra att du varit på möte!!! Jag var på mitt tredje möte igår kväll och det är toppen!
Känner mig glad och full av energi när jag åker därifrån! Men visst är det en varm känsla att
komma dit!!?
För mig personligen går det fortfarande fint... Har tre vita veckor nu... Tiden rinner på och
jag mår så mycket bättre! Inte bara fysiskt men framför allt psykiskt! Så himla skönt att
slippa den jäkla ångesten.
Hur har ni andra det?? Nån annan som varit på AA-möte?

Tack Adde!
Ja. så enkelt och så svårt är det här med alkoholism. Den enkla lösningen är att sluta med alkohol, eftersom den nästan uteslutande gör dig skada. Det svåra är att faktiskt komma till skott och göra det. Efter att ha sovit en riktig sömn på sju timmar och vaknat nykter, hoppas jag för allt mitt hjärta att äntligen vara på den rätt sidan gränsen för gott. Men jag följer rådet, och har tagit som löfte att idag ska jag äta bra mat och inte dricka någon form av alkohol. Nog är det ett realistiskt mål.
Och så ger det mig en ny guldstjärna i min bok:-) En bra fredag till alla!
/Fenix

min trygghet är fortfarande AA. Jag är "skolad" inom AA och i början av min nykterhet gick jag 3-4 gånger i veckan, ibland 2 ggr om dagen. Jag upplevde det som min fasta punkt i tillvaron när livet ändrade karaktär och jag var tvungen att hitta mig själv i den röra som fanns i mitt inre. Det var mycket nytt att upptäcka som nynykter !

Jag har väl idag ett mer sporadiskt gående till AA, jag var faktiskt igår, men när jag känner att jag börjar spåra ur så ger jag mig dit. Samtidigt är det viktigt att vi som varit med ett tag visar upp oss så att nykomlingar ser att det fungerar och att vi är beredda att hjälpa till i vår tur. Såsom vi blev hjälpta när vi var nya.

Det är en fantastisk organisation som finns över hela världen, även i länder där religionen säger att alkohol inte finns. Eftersom våra traditioner är grunden så är det lika var du än kliver in i en AA lokal, jag känner mig hemma direkt oavsett språk, religion, kultur !! Många är de gränslösa berättelser som berättas om hur folk blivit hjälpta bara genom att kontakta AA i landet de är i. Jag själv har blivit skjutsad en rätt lång väg på kvällen bara för att de inte tyckte om att jag som utlänning skulle vara ute själv. Trygghet !!

Kanske vi syns på något av AA's stormöten ?

Hej lilla jag!
Missade ditt inlägg, då hade vi en bra kväll både du och jag i går. Ja, det är märkligt hur alla vittnar om det magiska i att stress och oro rinner av sinnet när man kommit in en AA-lokal. Hur en inre ro infinner sig och gör att man lämnar lokalen i en helt ny balans. Grattis till tre veckor!
/Fenix

framtid

Hej,
Nu behöver jag stöd. Har druckit i en månad nu, och va till läkaren idag efter diapam, som ska hjälpa mot mina abstinensbesvär. jag har fått jobb efter ett år av arbetslöshet och sku int vilja missta det. Men ack, vad svårt att
sluta:(. Jag behöver tips hur ni klarat av det:).Kramar