Planterad 130 tulpan- och vårlökar. Jag mitt sköna tempo och ingen har sagt åt mig vad jag ska göra men ändå: gnällig.
Som pms en gång i tiden.
Irriterad på mannen och hans förkylning och diverse harklingar...
Fick en Flashback av det här med ”aldrig mer” och då tänkte jag på aldrig mer pigga upp sig eller autostrada till lite mjukare kanter. Lite suddig lins på kameran, lite ja, genväg, billigt överseende (dyr ränta). Ja jag vet att vinet har avbetalningsplan delux och raka vägen till kronofogden, vet allt om det. Ändå en regnig dag- nog så fin- hamnade jag med nosen i lövhögarna. Svårt att se klart idag. En del av detta avhjälptes när jag kom på att jag glömt att äta på hela dagen. En del blev bättre av smågodis. En tredjedel återstod ända in i kvällens kakel och därför godnatt kära vänner.
Står ut de här dagarna, för jag hör till de som måste jobba lite extra med acceptansen av den jag är: en som aldrig dricker lagom och som är helt säker på att hon vill vakna utan den ångest som baksmällan tar betalt. Kram ?

Jag tänker att planteringen av lökar är samma sak som det jobb du varje dag på olika sätt gör för att leva nykter - du ser det inte i början, men belöningen av jobbet du lagt ner kommer i efterhand. När våren kommer, eller nästa dag efter en tuff sådan, så kommer knopparna för att sen blomma ut och kunnas njutas av i många dagar. Att ha en dålig dag är bättre än att ha ett dåligt liv. PS. Glöm inte att äta idag och se klart! <3

@rule74, vissa dagar är mittemellan men på rad så bildar de ett nytt och bättre liv.
Något annat är inte möjligt för mig, jag kan inte dricka alls.
Och det låter väldigt basalt såhär 9 månader in i nykterheten men tål att repeteras enl andra halvleks faktametod.
Idag grundar jag med brunch ?
Det händer då och då att jag glömmer äta, är inte så hungrig om dagarna. Ska bättra mig!
Idag är jag nykter - oj jag är en mil och ett liv från att tänka tanken på att dricka. Njut av söndag! Kram ?

Med mitt småskritiska humör tog jag en lång promenad.
Det hjälpte inte hela vägen så jag höststädade det mesta av trädgården, planterade om blommor och tvättade ur krukor och tackade för bra jobb.
Jag lyssnade på Alex Schulmans nya bok, (åt!) och sen föll skymningen.
Intresseklubben kanske inte finner så mycket att anteckna här ? men det jag egentligen vill säga att ibland är det inte hjärnan som behöver jobba, utan kroppen.
Glömmer varje gång.
Nu har jag 15000 steg i benen, och lugn inombords.
Ps. Alex Schulmans senaste vill jag nog säga är hans bästa.
Ha en fin kväll allihop ❣️❣️

Känner mig kaxig idag efter helgens dip i humöret så river av mitt nyktra dagliga löfte på en gång.
Nykter idag alltså.
Tillbaka till mitten där de viktiga sakerna och trollerierna pågår.
Njut av dagen! ☀️

Jag sov tre timmar igår på em.
Fick jobba till sent, inga problem men jag är tröttare än jag borde vara och kopplar ihop det med lite lägre sinnesstämning.
Idag är min barista i tjänst igen med ny-servad kaffemaskin så jag känner hopp.
Jag är nykter idag, inget att tveka på och i sin enkelhet- en fortsatt trygghet. Kram kämparklubben.
Ps. Jag hoppas de löser de tekniska uppdateringar så en inte ska scrolla igenom hela sin tråd för att komma till slutet, då kommer inte mycket att bli skrivet här ?

Vardag.
Var dag.
Min nykterhet känns stabil men något i livet gör det inte och jag kan omöjligt sätta fingret på vad.
Östrogenplåster och antidepp, check.
inget särskilt att anmärka på som det heter när man säljer bättre begagnade plagg.
Det som någonstans gör mig panikslagen och rädd är att jag mitt i detta var dags liv skulle börja laborera med nykterheten.
Men jag är inte alls där.
Som en fantom-rädsla, -smärta rentav.
Kanske är det helt enkelt dags för mig att flytta till Det vidare livet.
För att markera att det är just det.
Nästa fas.

Vad säger @andrahalvlek och @jullan som är ganska nyöverflyttade? ?
Finns rum för ett Knytte på den andra sidan?

Kram ?

Du är så välkommen ? Både du och Torn hör hemma hos gamlingarna nu tycker jag ? Det går precis lika bra ändå att skriva i båda grupperna hur mycket som helst.

För mig var det ett sätt att sätta ner foten för mig själv. Det här är ingen grej, en fas i mitt liv. Nu är det så här. Och när jag var säker kände jag mig mogen att flytta ?

Kram ?

För min del spelar det egentligen ingen roll vilken forumsdel jag tillhör. Jag har alltid bara kollat ”de senaste kommentarerna” och mina kompisar. Det skulle väl vara för att ge mer plats åt alla nya kämpar som jag i så fall skulle flytta till det vidare livet. Men det var här i förändra som jag blev ” räddad” och det är här jag kanske kan hjälpa och inspirera någon att bli fri från alkoholdjävulen. Så jag hänger kvar här tillsvidare. Och tar sikte på Berra och Adde.?

Ha det bra Se klart, jag kommer aldrig glömma dig!?

Kram

En fundering som jag har ...jag som har haft högst fyra dagar i rad av nykterhet...varför är det så bråttom om t nästa steg?? Om alkoholberoendet har hållit på i ett, fem eller tio år varför är nio, tio månaders nykterhet så viktigt att gå vidare t nästa steg? Jag som vill förändra mitt drickande läser i princip aldrig ngt under rubriken ”det vidare livet”.

Kram?

Tack för kommentarer, jag funderar lite och svarar imorgon (Torn du blir inte av med mig så lätt ?)
För mig har detta inget med brådska att göra men efter snart 10 månader känner jag mig lite som ”ung vuxen” och en känsla av att ge det en betydelse.
Det händer också då och då att min energi tryter när det kommer till att peppa de som kommer nya och det vill jag inte, jag tänker som andra halvlek skriver att det går bra att komma in här och heja ändå.
Tanken kom över mig från ingenstans men det känns rätt nu.
Har några storasyskon där och det känns tryggt.
Men eftersom jag alltid måste vända och vrida på saker ett par varv så hinner jag nog göra det innan flyktbilen rullar på fredag.
Godnatt kära kompisar ?

Minns inte exakt när jag ”flyttade” men tyckte nog att jag kände mig ganska säker i min nykterhet, innan jag bytte till Det vidare livet..Men man kan tänka olika..Ändå blir det bra. Välkommen, precis när du själv vill..???

Jag behöver omtag och lite ny energi och ge mig själv den tydligheten- att jag går in i en annan fas. Men såklart jag kommer att hänga här, och vill gärna fortsätta att inspirera nya och nygamla ?
Ibland tycker jag min inspiration tryter för att ge några bra råd men det är som det är, och här får en vara som en vill, det är inte våra andra jobb.
Nykter idag, så skönt och självklart.
Kram ?

Var det en medveten omskrivning eller var det autocorrect som gjorde din kommande flytt till en flykt?
Lycka till oavsett, låter som att du är klar för det vidare livet, men hoppas att du tittar in till oss gröngölingar ändå, du har mycket att ge.
Det är nog mest du själv som är trött på dina upprepade kloka ord, tänk på att för oss andra är de första gången vi hör dem :)

Ja du @blenda just i det här fallet kan jag nog skylla på autoincorrect
Tack, jag är helt säker på att jag kommer att hänga här också, såklart.

Känns som om nykterheten rör sig från en fas till en annan, tredje och fjärde. Det första halvåret var det som om livet stannade - men samtidigt sprängfyllt av nya känslor!
Lyckorus!

Nu kommer en annan lite lugnare vardag, och den ska INTE förväxlas med a-sug utan att andra processer behöver fortsätta. Så jag tror och hoppas att mitt liv fortsätter vara antitesen till flykt- men alltså inte att stå stilla utan leva, med allt vad det innebär.
Flyttbillen är bokad till fredag, jag har laddat ner en sober-app (och tjänat ca 30 000 som tyvärr inte finns på något konto...)
Small steps och giant leaps ni vet.
Trygg i mitt nyktra liv idag. Lite snuvig lite trött lite allergisk (??) mot min fina önske-tröja.
Livet, ständiga överraskningar.
Himla tacksam. Kram på er ❤️

Nykter idag vill jag lova.
En rushig dag, undrar ofta hur jag HANN vara bakis (och dricka)
Inget att tveka på med andra ord.
Ikväll ska jag på restaurang- och ser fram emot god mat och att min klänning ska få komma ut och lufta sig. Kram på er ??

Tar det lugnt denna morgon för har haft en vecka med väldigt mycket att göra och långa dagar och sysslor av olika karaktär men allt; jobb.

Jag känner mig hyfsat lugn kring mitt jobb, prestationsångest har jag lämnat bakom mig. Har förvissning om att jag absolut är bra nog eller bra-bra på det jag gör.

Däremot har jag varit dålig genom alla år, på att hinna tänka så pass att känna av var gränser går.

Mellan mig och jobbet var det i många år- ingenting.
Då var också jobbet min främsta källa till att vara nöjd med mig själv. Det hänger i.
Jag har svårt med vad som brukar kallas ”här sitter jag och duger”.

Å andra sidan har vi ett samhälle kultur och historia- som präglas av våra prestationer så att de är kopplade till nöjd-centrum; inte konstigt.

När det börjar gå fel är när nöjdgränsen hela tiden flyttas fram. Och när människan inte fattar att det finns en gräns för vad människan kan prestera.
Så då börjar man skarva.
Tar ner kvällens stress med ett glas- för det hinns inte med nån joggingtur eller ligga på soffan och andas.
Lyfter humöret med ett glas för att det förhöjer känslan av närvaro och att vara levande.
Min största utmaning förutom de första månadernas sug på tidig kväll och inte minst helger.
Har varit att förstå att jag inte kan leva mitt liv på samma sätt som när jag dricker.
Jag har tvingats och måste fortsatt hitta vägar till lugn, och även glädje, och jag måste ge det både tid och rutiner.

Flyttgubbarna ringde och sa att bilen är ledig först imorgon och det passar bra för jag vill ändå ägna denna dag åt att fundera över mina första 283 dagar nykter. Inte bara var mina tusentals kronor tagit vägen, ? men mest vad kommande 283 dagar och fler ska betyda och vilket mitt fokus behöver vara.
Nykter idag, lätt.
Restaurang igår, tänkte 0% på alkohol men njöt av fyra fantastiska rätter, en underbar kväll. Kram kämpar det är fredag! ?

Så är det faktiskt. Vi måste hitta andra vägar till lugn och glädje - och ge det både rutin och tid. Ser verkligen fram emot att läsa mer reflektioner om din 283 dagar långa nykterhet ? Flytta är alltid lämpligast att göra i lugn och ro på helgen!

Kram ?

Tror jag dämpade mig själv med alkoholen just för att jag inte orkade med mig själv i mellanåt. Har lätt för att göra lite för mycket med allt!
Och nu som du skriver är det inget som hindrar en och som tar ner stressen på samma sätt. Lättare att bara köra på...
men tror man får jobba varje dag på att känna efter vad kroppen klarar. Återhämtning säger dom är viktigt. Stress är inte farligt om man hinner återhämta sig emellan. Och även fast man vet att alkohol och att vara bakis gjorde kroppen stressad. Så var det på ändå psykiskt som att starta om från noll. Ibland behövde man bara nollställa sig.

Det är sjukt hur mycket ribban höjs med allt vi ska hinna med och klara av.. man ska orka på alla plan och det ska helst vara perfekt och bra gjort.
Men det går ju inte ?

Skriver i min dagbok ”inte för många saker på en dag. Och en sak i taget”.... det jobbar jag på!

Trevlig helg ?