Jag som medberoende har börjat dricka i det närmaste inget ...
Vid tillfällen där jag sagt nej tack till alkohol, har det blivit tjatande: "jamen, klart du ska ha ett glas!", "är du gravid!?" Nej, men jag vill inte. Vad i nej tack missade du ... ?

Frustrerande att det här med att dricka har blivit som det "normala" i samhället. Att det är så man liksom "ska" göra. Att människor reagerar på att man säger nej ... Ett fenomen här i samhället jag tycker är frustrerande och ledsam.

Ett fall är inget fall, det som gör att du är stark och kommer fixa det är förmågan att resa dig igen. Faller du igen så res dig igen. För varje gång du faller och lyckas resa dig blir du starkare. Du kommer fixa det. Men res dig!
Kram

Idag mår jag lite lite bättre. Är så spritsvullen ( vin svullen) att jag fortfarande tycker spegeln är jobbig. Jag har sedan jag fick barn minskad radikalt på drickan men fyfan fyfan jag minns hur jag såg ut innan jag blev gravid men fortsatte ändå... jag har hela dagen tittat på youtube och inspo ( tack @herrågren) och både skrattar och gråtit. Haft en hoppfullhet och inser att man är VERKLIGLIGEN inte ensam!
Det svåraste är att ta en dag i taget då jag gärna vill att det ska ha gått en längre tid.. men det är en bra söndag och imorgon kommer jag vakna och inte vara bakis halle fucking lulja ?

Men jag sysselsatte mig istället. Gjorde fina tavlor till dottern rum. Flyttade om vaser byrå och gjorde fint. Min man skulle natta vår dotter och somnade och jag tänkte jag kan ta nåt glas ( vi har alkohol hemma men sådan jag aldrig dricker då jag endast gillar vin, men jag vet att de finns en halvtom flaska..) kanske ska slänga allt bara?
Hur som helst så gick jag in och löste om hjärnan och alkohol. Tittade på bilder. ( HJÄLP ) Och suget försvann!! Och då va sååååå starkt innan. Alltid samma visa. 7 dagar och de börjar bli svårt. Imorgon är det fredag, min favvo dag att dricka vik på.. lördag med ... lite söndag också. Ni fattar. Men jag ska fan inte! Kände om jag stod emot idag så ska jag göra det imorgon med. Sover dock sjukt dåligt. Och min tinnitus är mkt värre( kanske hör jag den bättre nykter men känns värre?) dock är jag så mkt mindre speitsvullen fast jag ska ha mens.

Så mkt tankar
Kram alla

När jag slutade dricka så var det väldigt mycket pga att min man sa ifrån. Jag sa till honom då att jag behövde hans hjälp med att ta bort all alkohol hemma. Det har hjälpt och hjälper mig mycket. Det är ett längre steg att åka till systemet än att smutta på flaskor hemma.

Har också lätt tinnitus, och upplever att den blir värre av trötthet och stress, så när du fått landa i nykterheten och börjar sova bättre lugnar den sig nog. Skön seger mot suget, fortsätt så. Och häll ut den där halva flaskan, eller be din sambo göra det, onödig risk. Njut av en vilsam, nykter helg nu...

Jag bara gråter och gråter. Så less på detta. Har druckit vin hela veckan på kvällarna ( ca 4 glas) och jag slutar inte.
Vågar inte söka hjälp då jag är livrädd för en orosanmälan. Men jag orkar inte dricka mer. Jag orkar inte en enda dag till med alkohol. Så varför lägger jag inte av? Den enda jag bryr mig om är min dotter. Men ändå blir det så här.
Kan inte i ord förklara den hjärtesorg jag känner. Vill bara vara en bra människa och förälder. De är så dags att sluta nu, hon är knappt 1 år. Jag har hela livet på med med henne nu. Jag vill verkligen detta men vågar inte söka hjälp:(

Kan inte tänka mig att det kan leda till en orosanmälan om du söker hjälp. Då tar du ju ansvar. Jag tror verkligen att du behöver hjälp, just nu ser du inte skogen för all träd. Du vet varken vad som är upp eller ner. Du behöver träffa en alkoholterapeut, gå i gruppsamtal, uppleva att du absolut inte är ensam om detta.

Tänkt på att prova AA? De har grupper online i dessa coronatider. Speciella grupper för enbart kvinnor.

Annie Grace har ett koncept som heter ”The Alcohol Experiment” som är gratis och pågår i 30 dagar online. Men de kör nog igång imorgon 2/11 tror jag. Det är på engelska, men jag har hört mycket gott om det. Jag tror verkligen på hennes ”metod”. Hennes hemsida borde heta ”This Naked Mind”, men det finns kanske en hemsida som heter ”The Alcohol Experiment” också.

Slå inte på dig själv, du klarar dig ur det här. Du vill verkligen sluta dricka. Du har bestämt dig. Då klarar du det. Vi finns här, men du behöver nog mer hjälp. Och tänk inte att du är en dålig mamma, du är den bästa mamma din dotter kan ha. Du behöver bara hjälp att bli nykter så att din fulla potential kommer till uttryck.

Kram ?

Först av allt: du kommer att klara det här, du har motivationen och viljan. Jag tänker att det skulle bli lättare om du fick hjälp med dina sömnproblem, det kanske du kan prata med läkare om? Och hur är det med humöret rent allmänt? Det första året med barn kan ju vara ganska utmattade.. Och när man dricker skäms man för att vara trött och tillåter sig aldrig att vila när man behöver. Och så blir man mer labil och det blir svårare att låta bli alkoholen. En ond cirkel. Men den går att bryta. Angående orosanmälan, jag vet inte hur det funkar, men de kommer ju inte omhänderta ditt barn för hur du dricker nu, så illa är det inte. Tänk istället att om du går till botten med det här nu och söker hjälp så slipper du vara med om att det eskalerar så att någon annan gör en orosanmälan i framtiden. Ta hand om dig och var snäll mot dig själv, du kämpar ju!

Jag ser inte träden men jag vet att den är där. Jag förstår inte att jag hamnar hör varje vecka då jag inte lyckats. Jag har en sådan sund relation till alkohol ( rödvin) att det är galet. Jag förskönar hela grejen. Men sedan min dotter kom är det bara ångest. Förutom när det gått några dagar och jag mår ” bra” igen. Då köper jag oftast vin. Jag har tänkt på en sak. Ni vet när man bestämmer sig för att inte dricka, och man kämpar som fan. Krigar. Sen finns det de dagar när man bestämt sig helt klart, orubbat att man SKAAAAA dricka. Då kan man känna dig lite glad, ett rus i kroppen. Det är de dagar jag faller på. Hur gör ni? Berättar ni för någon, idag har jag bestämt mig för att dricka?

Sömnen @kennie är det ingen bra med. Oerhört svårt att somna. Och ja första året med bebis har varit ett drömlikt helvete ... mest för att hon inte sovit bra på nätterna....

Tack ❤️

De dagarna ryter jag ”NEJ” till alkoholdjävulen och låter intellektet styra. Intellektet som vet att jag inte kan dricka lite. Intellektet som därför satt regeln ”aldrig första glaset. Jag börjar inte ens förhandla med mig själv. I en sådan förhandling finns bara förlorare.

Jag kan inte lova att det alltid kommer att funka, men det har funkat hittills. Och för varje gång man klarar av att ryta ”NEJ” till alkoholdjävulen så stärks en självkänsla.

Kram ?

Lördag. Jag har haft en mask, tränat och ätit gott. Idag har jag varit nykter en vecka! En hel vecka. De är alltid svårast på helger men denna vecka hade jag bestämt mig. JAG SKULLE INTE FÖRTJÄNA VIN PÅ FREDAG! Tog bilen till gymmet imorse vilket jag aldrig kan göra annars. Vilken känsla. Jag hoppas att jag har bestämt mig nu. De känns så iallafall för jag blev faktiskt riktigt riktigt rädd för drickandet. Jag började också med lchf när jag blev nykter och upplever att suget inte finns där? Nån annan? Jag tycker pasta vin pizza och så dricker mitt drickande ( äter man massa god mat måååste man ha vin).
Ifs är lchf god mat. Aja ville vara skriva. Tänker på er där ute. I alla former och färger. Vi är så många i detta skit och tänk att de är helt lagligt!!!! Kram

Vad bra du verkar må.
Och vad mycket du hunnit med att göra?
Jag har typ handlat och lagat mat?
Känner sååå igen mig i detta att man har ett uppehåll någon dag och tycker sedan man är "värd " lite vin.
Det är ett belöningssystem man får jobba på.
Jag dricker A fritt vitt vin på fredag och lördag och det funkar.
Ger mig belöningen och suget försvinner.
Kämpa på och grattis till en vecka utan A.
Kram⚘

När man läser om din sköna lördag inser man att det inte är vin vi är värda, det är nykterhet... Vad är en vinfylla mot en hel dag med energi och frid i själen... Kör vidare, du är värd att må bra!

10 dagar idag! Ok dagen är inte slut än och det är på kvällen drickandet sker men jag vågar påstå att de kommer bli 10 hela dagar nykter. De har funnits flera tillfällen och stunder de jag kunnat dricka men de har inte ens varit en förhandling i huvudet! Igår tittade jag på min serie och de hällde upp ett mörkt och mustigt vin i fina glas och då kom tankarna tillbaka ..” åh va gott det där ser ut och lyllos dem som kan dricka ” normalt”..
hur mår jag då.
Har väldigt mycket mindre ångest. Sömnen börjar bli bättre och jag tar magnesium tabletter till natten vilket jag tror har hjälp mycket!
Dock har jag sinnessjukt ont i huvudet i 3 dagar nu. Vet inte om de har med min nya kost att göra eller att jag inte dricka ner vin? Känner mig mindre svullen och så men vågen visar ingen ändring.. trodde väl att jag skulle rasa i vikt men de kanske tar tid.. svårt de där med tid för mig...
kram ❤️

Ditt barn kommer troligen älska dig hur du än är. Men du måste själv bestämma vem hon ska älska.
Har själv två barn som älskar mig men jag vill inte att dom ska lära känna en onykter mig. Därför har jag bestämt mig.

Tålamod är inte vår bästa gren.?
Men du får nog räkna med månader innan du ser de fysiska förbättringarna på hud, hår och vikt.
Mina naglar började växa något enormt.
Och frissan märkte skillnad på håret efter 2 månader.
Kram⚘