Hel

Du måste vara supernöjd och stolt. Håller med Torn, du är en förebild för oss alla.
Krya på dig.

Tack för fina ord @torn och @hel ? Glass är precis vad jag behöver idag! Tur att jag har en liten jourbutik i samma hus där jag bor. Ballonger piggar upp sjukstugan lite också ?

Chill helgkram ?

Viljan.

Jag har ju startat min resa (igen) men nu med Antabus (helt frivilligt)
Orkade inte helt enkelt med mig själv... att ständigt vara på jakt, avstå roliga saker för man (jag) prioriterade A först och främst.

Trött på jobbet då jag sov dåligt
Skuldkänslor som bedövades med A
Frågor till sig själv som ”vad var det jag lovade igår, vilka komplimanger eller annat sade jag och till vem?

Grattis till dina 8 månader
Själv tar jag dag för dag och tänker ca 3mån framåt som max gällande A

Men förstår nu bättre hur två/treåringen känner sig när nappen kastas

Krogen och den miljön ger jag inte upp (dock är jag aldrig ute länge eller sent) är där för ta en dricka samt prata lite (är lite översocial ?)

I början tog jag en dag i taget men tänkte samtidigt vara nykter ”inom överskådlig framtid”. Ungefär en månad i taget. Varje månadsdag tar jag ett nytt beslut typ. ”Nähä, jag vill fortfarande inte börja dricka igen.”

Du kanske kan avstå krogen några veckor? Bra ur coronasynpunkt också ? Bjud med dina vänner på andra aktiva och nyktra umgängesformer istället. Återuppta en gammal hobby.

När du är lite mer stabil i din nykterhet kommer du utan att blinka fixa även krogen.

Här är ett framgångsrecept för nykterhet enligt en av mina husgudar Annie Grace:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Lyft alla fördelar med nykterheten till skyarna, och lägg ev gupp snabbt bakom dig utan att slå på dig själv.
3) Identifiera dig som nykter.

Tack för grattis!

Kram ?

Hurra för dig Andrahalvlek! Åtta månader har respekt med sig. Du är en inspiration verkligen. Jag har sagt att jag ska vara nykter i tre månader, idag är jag inne på min 47:e dag, men känner liksom du att det hade varit härligt att uppleva december, jul och nyår spik nykter och gå "all in" för riktig gemenskap och glädje med nära och kära. Tänker att jag tar beslut om det när det är dags. Nu är nu och just nu är jag nykter och glad för det :).
Trevlig helg och krya på dig!

Grattis, grattis, grattis! Så glad för din skull. Åtta månader är STORT. Tack för allt du gör för mig och andra här på forumet. Det skulle vara tomt utan dig ? du är en inspiration!
Kram

Det är så många nya här - och repetition är viktigt för alla. Jag tror på det som jag kallar för ”faktametoden”. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Hjärntvätta hjärnan med nyktra argument.

Här i min tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” finns en massa tips på böcker, poddar, Youtube-klipp - så det är bara att scrolla bakåt.

Fortfarande, trots att jag har varit nykter i 8 månader, så repeterar jag i någon form nyktra argument dagligen. Avslutar gärna kvällen med ett Craig Beck-klipp på youtube. Lyssnar på missbrukspoddar flera gånger varje vecka. Har en ”nykterhetsbok” som ljudbok när jag ska sova. Ställer sovtimern på 30 minuter och har mjuka trådlösa hörlurar som ser ut som ett pannband.

Jag kan allt i teorin redan, men jag behöver repetera. Nöta in de nyktra argumenten tills de sitter i ryggmärgen. Det är först då som mitt undermedvetna påverkas. Och det är det undermedvetna som gör att vi vissa situationer reagerar med ryggmärgsreflexen - och dricker! Eller inte!

Jag rekommenderar verkligen ljudboken ”The Alcohol Experiment” av och med Annie Grace. Fullproppad med fakta om alkohol och missbruk. Bra sällskap på promenader! Själv har jag den som ”insomningsbok” just nu. Efter totalt åtta genomlyssningar av boken ”Skål ta mig fan” av Torbjörn Åberg behövde jag lite omväxling. Snacka om hjärntvätt!

Kram ?

Jag har sett två avsnitt på youtube av ett program där helt vanliga engelsmän blir varse hur mycket de faktiskt dricker och förändrar sin livsstil. Lite som biggestloser, men bara en deltagare i taget och det handlar i huvudsak om alkohol. De får träffa experter som tar prover, och de får en coach i form av psykolog. Vad heter programmet? Någon som vet?

Finns det två avsnitt finns det nog fler tänker jag. Det börjar bli lite utrensat på youtube nu för min del. Varenda alkoholdokumentär har jag sett flera gånger, liksom intervention och liknande. Jag gillar dessutom när det går bra för folk - andras framgångar och glädje sporrar mig.

Kram ?

Tänkte på dig senast idag faktiskt ? Hoppas innerligt att du mår bra och ser fram emot att fira din 8-månadersdag den 16/10. Minns jag rätt?

Kram ?

Är nyfiken på din röda grapefrukt drink. Hur gör du den? Älskar grapefrukt och behöver ha lite nytt än min SanBitter med Tonic. Ha det fint!

Köp 1 godmorgonjuice med smak rödgrapefrukt, 2 st kolsyrat vatten (1,5 liter) och 1 liten flaska grapetonic. Drick ur vattnet ur den ena vattenflaskan och blanda sen 50/50 vatten, juice och grapetonic i de två vattenflaskorna. Jag har alltid 1-2 sådana flaskor med rödgrapefruktdrink liggande i kylen ?

Godmorgonjuice med smaken lemonad är god att blanda med kolsyrat vatten med citronsmak och grapefrukt också, men allra godast är rödgrapefrukt. Tröttnar aldrig.

Kram ?

Femina

Det där låter ju jättegott och inte för sött heller. Tack för tipset! ?

Igår var det 40 nyktra veckor och idag 9 nyktra månader. Som en hel graviditet. Jag minns hur lång tid det kändes som när man var gravid. En evighet. Och hur mycket man förändrades under resans gång.

Förändrats har jag gjort även under den här ”graviditeten”. Från onykter till nykter, inte bara rent praktiskt utan också mentalt. Jag värderar mycket helt annorlunda. Det finns som jag känner det ingen risk att jag äventyrar det här mot att ”känna ruset” ibland eller vara ”normal” på bjudningar.

Tänker på en sak som Annie Grace skrev i sin bok ”Tänka klart”: ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i det vardagliga.” Precis så är det! Jag skulle aldrig äventyra det lugn, harmoni och nöjdhet jag känner i vardagen för att kunna ”dricka lite”. Lika lite som jag skulle röka hasch, som man också blir rusig av. (Hasch som jag för övrigt var benhård motståndare till under ungdomen, där gick min gräns liksom.)

Jag känner mer och mer att jag kommer att stå på barrikaderna så småningom, i kampen mot alkoholen som fördärvar så oerhört mycket i vårt samhälle, på individnivå och för samhället i stort. Tänk bara på alla dessa barn som far så illa ? Jag kunde inte göra något åt min egen barndom, men jag kan kanske indirekt hjälpa andra barn att få det bättre.

Aldrig första glaset.

Kram ?

Hel

Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Efter bara 6 veckor utan alkohol kan jag på riktigt känna glädje och tacksamhet. Det är fantastiskt. Positiva tankar och känslor föder nya positiva tankar och känslor osv. Livet blir så mycket lättare att leva..

Grattis! till dina 9 nyktra månader och tack för alla kloka ord ?

Det är otroligt häftigt när känslorna känns mer genuina igen. Alla känslor, negativa som positiva. Känslor i kubik liksom. Vem hade trott det?

Kram ?