Kan nu konstatera att jag klarade dagen och kvällen. Det fysiska ”suget” är inte lika påtagligt längre men det Psykiska, ojojoj.

Det här kan nog jämföras med ett krig, idag vann jag ”kriget”. Imorgon ska jag också göra det.

Lär mig mycket om mig själv nu, varje dag och hela tiden. Ju mer jag planerar, desto mer tänker jag på det (A) och samtidigt ju mer jag tänker på det desto mer planerar hjärnan hur den ska lura sinnet om ni förstår vad jag menar?

Det är ändå skönt att tänka mycket och bli trött. Nu ska jag sova en Fredag kl 21:30 och imorgon kommer jag också ihåg vad jag tänkte.

Är nu påbörjad, sitter i ett älgtorn 15 mil hemifrån och väntar på älgen. Skogen är välgörande måste jag säga, vacker och brutal på samma gång, oavsett väder. Det är dessa stunder jag ska konservera i minnet som belöning för de tuffa stunderna som igår.

Jag har läst din tråd idag.
Välkommen till forumet.
Du har ju skrivit ett tag.Fri i 26 dagar ,så bra gjort!Och du känner belöning .Vilken härlig känsla.
Ville bara berätta att jag gjort forumets .....med hjälp av rådgivare.
Tänk att jag nu glömt vad det kallas.??..Det är iallafall ett program
man gör där man får stöd och tips.
Det passade mig i allafall,även om poletten inte trillade ner på en gång.Så gjorde den det efter ett tag.
Kram Pilla

Tack, har även läst din tråd och du har gjort en riktigt häftig resa! Bra jobbat ?
Ja 26 dagar är nu avklarade, denna dag var bra, har inte känt något ”värre” sug Idag. 26 dagar som varat i en evighet. Kan nog jämföras med 260 dagar i det andra tillståndet då tiden gick betydligt snabbare.

Har gjort några tester inför programmet om hälsa mm men inte påbörjat det. Läser mycket här på forumet och försöker uppdatera här så ofta jag kan.
Ser det som en stor belöning att skriva som nu att jag klarade dagen! Fortsätter på samma sätt imorgon ?

Många kloka tankar i din tråd. Du verkar ha helheten klar för dig och veta vad som är bästa vägen. Du skriver en del om det sociala, att du är rädd att få förslag på aktiviteter som brukar involvera alkohol. Vet inte om det är samma för dig, men jag kan i efterhand se att jag nästan sett det som mitt ansvar att se till att middagar och fester kommer igång genom att själv hoppa på partytåget och dra med alla. Har också insett att energin till att vara det där sociala navet inte riktigt har funnits, så då har jag fyllt på med vin för att orka. Även när det bara varit vardag har jag haft nån sorts press på att maxa njutningen i tillvaron hela tiden. Har nu börjat förlika mig med tanken att det är okej att ha lite tråkigt ibland. Och undan för undan märker jag en stillsam och frisk livsglädje som spirar. Snart sju månader in i nykterheten känns livet gladare, lugnare och så mycket hoppfullare. Lycka till på din väg!

Ja det är samma för mig, jag är eller har varit den spontana festfixaren helt enkelt. Jag har aldrig tackat nej till en öl eller två,tre osv. Det är mig man ringer om man vill prata och bolla idéer med.

Jag har även varit den som samlat / sammanfört folk från olika ”grupper” som förmodligen inte hade träffats annars. Ja så är det, det är något av en identitetskris detta nya nyktra men det verkar ordna sig.
Ikväll ska jag på middag som jag inte ville tacka nej till. Har ”förvarnat” att jag dricker alkoholfritt idag, helst Fanta. De personerna dricker ofta ”findrickare” så att säga, aldrig fulla men alltid finns det vin till hands. Det lustiga just nu 1 timme och 45 minuter innan middagen är att jag tycker att det ska bli spännande att dricka Fanta istället, inget sug och känner mig på riktigt nyfiken om maten kanske smakar lite godare nu när jag faktiskt ska njuta av den istället för att hela tiden tänka på att inte dricka för fort och för mycket.

Det är faktiskt en obefintlig risk att jag skulle falla för frestelsen idag.

Jo förresten, en annan faktor som gör att jag inte trillar dit idag var att mitt äldsta barn kommenterade att jag inte drack vin till maten varken i Fredags eller i Lördags eller förra helgen...
-De har märkt en skillnad vilket betyder att de även märkt hur det varit vilket jag var osäker på tidigare.
Jag replikerade inte mycket mer än att jag var less på Vin och Öl och att det ser godare ut med läsk och faktiskt ÄR det. Låter det bara vara så för nu.

Men jag tänker inte grubbla för mycket på om de ”tagit skada” eller ”farit illa” tror att det viktigaste är att de ser en faktisk förändring. Det ger mig ännu mer motivation.

Är nu avklarad med bravur. Vinet flödade för de övriga och jag fick hela 1,5 liters Fantan för mig själv! Kände lukten av bubbel och jag fick någon sorts ” flashback” som förflyttade mig till ett pantrum!? Av någon anledning så hamnade tankarna just i ett pantrum :)
Jag som inte pantade någonting utan kastade på olika väl valda returstationer.
-Det måste ju betyda något?

Har precis kommit hem och är nöjd och stolt. Fulla, i normala fall intelligenta människor blir ju ganska tröga när de dricker :) Spännande var det att se det från ett annat håll.

Nästa gång jag får ett sug eller börjar romantisera så ska jag tänka: ”smutsigt pantrum och gamla kladdiga ica påsar :)

Godnatt ?

Lukten på Systembolaget är vidrig när man inte varit där på några månader ? Det har väl krossats för många flaskor i golvet för att stanken ska gå ur lokalerna.

Riktigt bra att dricka fanta ihop med fulla vänner. Men deras beteende kan vara väldigt avskräckande också ?

Kram ?

Jag skrev Tidigare att de inte brukar bli fulla, jag har nog inte märkt det när jag förmodligen ledde promilleligan själv redan innan middagen. De drack ”normalt” för att vara dom men vad fort det går att se en skillnad på hur någon beter sig, intressant ? - ”full” är också en definition men rent kliniskt så är de nog inte körbara på morgonen och har en del ”symptom”. Jag ansåg tidigare att det var omöjligt att bli ”full” det fanns alltid plats för lite till.

Inget sug idag, Känner ett sällsynt lugn inombords trots att det varit en väldigt stressig dag. Det kanske är så här det ska kännas egentligen!? Vet inte om det har att göra med nykterheten eller att jag
börjar få någon sorts balans i ledningarna i skallen. Varken glad eller ledsen, bara lugn. Skön och märklig känsla hur som helst.

-Jo det har såklart med nykterheten att göra, det är ju det enda jag förändrat.

Ha en bra kväll

Som nyktra blir vi väldigt coola med tiden. Inte lika rastlösa och uppjagade. Någon uttryckte det ”Jag har blivit en sådan som jag har avundats”. Riktigt häftigt är det!

Kram ?

✔️

Inte mycket att skriva egentligen. Det känns ganska tomt just nu. Trist och dåligt väder, smittspridningen ökar, valet i USA, klimatet ja allt negativt kommer till mig just nu. Känner mig som en negativitetssvamp. Allt jag skriver blir också negativt men det får faktiskt vara så just nu...

Klarade dagen, får vara nöjd med det. Kan faktiskt inte vara glad varje dag för nykterheten men kanske imorgon.

”Man måste ha tråkigt för att kunna veta när man har kul”

God natt !

För mig har en del av utmaningen med nykterheten varit att acceptera att vissa dagar är tråkiga. Ibland är man lite låg. Tidigare har då vin varit en quick fix till lite tillfälligt välbefinnande, men den berg-och-dalbanan med att kontrollera berusning, kämpa med bakfyllor och planera för nästa tillfälle vill jag aldrig hoppa på igen. Då är nedstämdhet vissa dagar värt att stå ut med.

Kom på en sak! Om jag nu ändå måste hålla på med beroenden så har jag skaffat ett nytt:

-Har ett helt nytt beroende som jag tänker på hela tiden, som jag planerar för och som jag faktiskt smyger lite med. Det har på en månad gett mig positiva kickar, ett lugn, bättre hy, gått ner några kilon, bättre sömn. Den jättepositiva effekten har tyvärr avtagit lite nu så jag måste öka ”volymen” dag för dag tills effekten återkommer, lätt att man tillvänjs.

Mitt nya beroende är: nykterhet

Imorgon är det Fredag! Men...- jag bryr mig inte den här gången, viker inte ner mig en millimeter. Jag är ju beroende och det är svårt att sluta.

God natt

Lätt som en plätt!
Bra dag även om det var stressigt på jobbet och stressigt hemma bitvis. Trots allt så går det att hantera stressen på ett annat sätt nu, -visst det är jobbigt när det blir mycket men det bearbetas på ett enklare sätt och jag försöker att nöta in andra strategier i skallen varje gång jag känner eller tänker på att bedöva ångest eller stress med flaskan. Jag har börjat tänka att jag ska försöka välkomna stressen och utmana den istället när den dyker upp.

Alltså, jag vet inte varför jag inte testat nykterheten tidigare, vilken superkraft. På riktigt så känns det som att hjärnan går lite bättre sedan jag tog bort tillsatserna

Är även glad över att jag håller på att lära känna både mig själv och barnen på ett djupare plan, har pratat mycket med dom om allt möjligt och länge. Ej tagit upp något om alkohol eller så men bara ”varit” helt enkelt.

Tack för kommentarerna! Jag blir varm och glad av dessa, ska snart kommentera mer hos andra när jag känner att det är helt stabilt här för det måste jag faktiskt erkänna att jag inte riktigt gått i mål i tankebanorna ännu men det är på god väg.

Godnatt

Bra dag igen, känner inget sug och Mår bra både psykiskt och fysiskt.

Egentligen är det dag 34 då klockan passerat midnatt när detta skrivs. men en sådan uppdatering kommer imorgon kväll och jag vet att jag klarar även den dagen!

Godnatt