Att du inte snarkar mer är en högvinst för er båda! Hon slipper störas och du får bättre sömn när du inte snarkar.

Hoppas komma dit också någon gång. Jag stör förvisso inte någon, men jag väljer medvetet att inte sova med någon heller. Endast yngsta dottern står ut med mina snarkningar ?

Kram ?

Tack Andrahalvlek! ? Har varit ledig i veckan och vad gör jag då? Jo sliter som ett djur med renovering i källaren. ? Men det blir fint och det är kul. Dock blir jag svintrött på kvällen och somnar tidigt, och som en klubbad säl. Vaknar därför tidigt, pigg och utvilad. Bakfyllor på lördagsmorgnarna är sedan snart 10 månader ett minne blott.

Ha en go lördag! ?

Grattis till viktminskning och nästan 10 månaders nykterhet! Du har grejer att fira?
Gott du inte snarkar som en stucken gris längre? Kan inte låtit bra eller varit hälsosamt...
Ha en toppendag, kram?

Godmorgon, här har tagits sovmorgon till 10.00?. Grattis till dina nyktra månader. Vilken inspiration du är. Själv låter jag lite som en gris nattetid säger gubben....kanske det blir bättre när vikten stabiliserar sig nedåt då, -5 kg har jag, men det är 10 till som ska bort. Men med en dag i taget funkar det mesta verkar det som. Ha en bästa helg. Jullan

Bra jobbat att ha klarat både nykterhet, motions- och viktresa! Jag blir supertaggad av det, inte minst av att faktiskt gå ner i vikt och sluta snarka. Det har för mig att göra med att jag vägen typ 10 kilo för mycket. Äter tyvärr för mycket godis som nykter, men det får vara så ett tag tänker jag. Hellre några kilos övervikt än ha ångest över att jag dricker för mycket. Ha en skön lördagskväll!

Tack för era kommentarer!? Det känns faktiskt som om jag har fått ett helt nytt liv på något sätt. Hade aldrig trott att det skulle vara så här bra att vara helnykter. Men som jag ofta skriver om, man måste ha tålamod, det tar tid innan allting blir helt 100. Så ät godis bara, vikt och sånt kan vänta tills ni verkligen är redo. Alltid viktigaste först, vara nykter! Det är ingen brådska. Jag vet att Jullan och VaknaVacker håller med om det också.?

Kram ?

För att du kikat in i min tråd.Det blev jag glad över.
Ser att det fortsätter framåt i positiv anda för dig,det blir jag också glad för?
Kram Pilla

gå upp på morgonen utan bakiskänsla?Och att dessutom få sova gott utan snarkningar??Det vinner både du och din fru på?

Hoppas att renoveringen av källaren går bra. Det är ju vad jag förstått ditt ”revir” där du bestämmer och frun tar hand om att inreda resten av hemmet?Vad inreder du i källaren? Gym? Med en boxsäck??? Linedancelokal? Skjutbana? SPA? Eller kanske en mancave??

Ha en underbar helg?

Kran⚓️

Ja, det går bra nu, aldrig bakis, inga snarkningar, gått ner i vikt och mår kanonbra!? Källaren var ju förr i tiden ett enda stort gömställe med fulla och tomma ölburkar och andra alkoholförpackningar.? Förutom tvättstugan som vi renoverade direkt vid tillträde till huset. Mancave he-he, jag har mitt "fiskerum" därnere med alla mina fiskeprylar och pokaler från vunna fisketävlingar mm. Det var det första rummet jag renoverade sedan jag blev nykter. Inte populärt att ha mina pokaler i vardagsrummet tydligen.?
Nu håller jag på med ett förråd för färgburkar/trädgårdsmöbler och annat. Sedan har jag tre rum till att fixa, bla min verkstad. Hmm, ett spa hade varit nice, ska fundera på det! Men det är ingen brådska, jag tar det i lugn takt.

Annars rullar dagarna på, jobb, renovering, löpning varannan dag, lite svampplockning och umgänge med familjen. Och så sova och äta på det. Det behöver inte bli så mycket bättre än så här! ? Pja, jag gillar faktiskt den varma årstiden bättre, men nu är det höst med blåst och regn och då får man anpassa sig efter det. Positivt tänkande och att vara nöjd med
att man är frisk och nykter räcker långt, då faller allt annat på plats. I alla fall för mig.
Jo, en viktig sak förresten, jag stressar aldrig upp mig, varken hemma eller på jobbet. Jag är inte
lat, men gillar inte att vara stressad. Tror det underlättar en hel del för att må bra.

Ha en bra fredag! ?

Det räcker förbannat långt! Den här nöjdhetskänslan som en grundton i livet är verkligen magisk ? Jag gillar inte heller att vara stressad, jag ogillar det verkligen.

Jag vet att du tycker att jag borde byta jobb ? Och det blir kanske så. Det är kanske min ”grej” som jag hittar under den vita illaluktande yllefilt alkohol ? Det är kanske dags. Efter 28 år.

Vet du vad definitionen av lycka är? Att var nöjd med det man har ❤️

Chill helgkram ?

Tack för grattiset i min tråd. Känns skönt att ha några som hejjar på en. (Hade dock önskat mig mindre sorgsen denna dag pga min mamma som hellre hejjar på min syster). Varför är det lättare att hejja på den som mår dåligt än den som det går bra för.... underligt. (Sorry för nytt ”inlägg” i din tråd. Kände att mitt inlägg i min tråd va alltförlångt redan ?).

Kram

Ps. Va skönt att du inte stressar upp dig trots mycket på G i ditt liv! Jag jobbar på det....

Jag har ingen bra relation med min syster.
Något jag mår sämre av än hon.
Men jag har en bättre relation med vår mor än hon har?

Tror kanske din mor tänker att du klarar dig bra själv, inte behöver henne på samma sätt. Så har det alltid varit för mig.
Syrran har fått mängder med hjälp med barnen när de var små och ekonomiskt stöd. Mig har mina föräldrar bara antagit ska fixa allt själv.
Den starka som fixar allt.
Och anledningen till att jag och min mamma har bättre kontakt nu är att jag tar mer ansvar för henne. Återigen den som fixar allt☹
Kram⚘

Oj nu hamnade nog detta i fel tråd.....

Kikar in o märker att allt verkar bra. Så skönt att komma hit ibland. Jag tankar lite kan man säga ?stress är en riktig trigger, det gäller att passa sig duktigt från det. Har en lite stressig situation framför mig på jobbet nästa vecka, ska verkligen tänka på att inte stressa i onödan. Ha det gott o nyktert

Det är samma här, hemma hos oss är det jag som bestämmer vid renovering och inredning. Det beror dock mest på att min man är mycket nöjd med min smak. ? Tur för mig, då jag har mycket svårt för att bo i något jag inte trivs hundra procent med. Riktig inredningsnörd är jag.

Precis som du sköter om källaren får M fixa i garaget/förrådet och på vinden. Som han vill. Nästan. ?

Ha det gott!

Kram

Så bra att du fixar att hålla emot stressen. Jag tänker mycket på det, tänk om det går att ha ett annat liv, sett till jobb. På samma vis som nykterheten givit mig ett annat och bättre liv. Nya tankar för mig som haft stressiga jobb, på olika vis, genom livet. Jag börjar räkna på vad jag egentligen MÅSTE ha för att klara mig. Långsamma tankar men de känns viktiga och får näring i din tråd. Tack, som alltid! Kram ?

Tack för kommentarerna! ? Det blåser som sjutton ute i dag och regnskurarna avlöper varandra. Inget jobb på schemat i dag, varken här hemma eller på firman. Så det får bli en slappardag framför datorn och i soffan. Det är så skönt att bara ta det lugnt ibland och inte göra någon särskild nytta överhuvudtaget.? Det blev lite turbulent i går då frugan fick höra att hennes pappa fick läggas in akut på sjukhuset. Möjligtvis är det Covid19, vi får se.
Nu verkar smittan dragit igång ordentligt igen, flera på min arbetsplats som är drabbade. Är inbokad på kurs på onsdag, men känns inte som det är läge att sitta i en trång möteslokal hela dagen med en massa främmande personer. Det borde strida mot restriktionerna, jag får se vad chefen säger i morgon. Undra om han kan tvinga mig att gå på kursen?

Nu kaffe och en macka. Ha en bra dag! Kram ?

Ja, smittspridningen har verkligen ökat, så nu är det verkligen dags att steppa upp från alla håll. Många ungdomar som fått det. Många på mitt jobb har också det, men knappt inga symtom - känns som att de som smittas nu får lindrigare varianter än i våras. Hoppas din svärfar klarar sig bra!
Och ingen i dessa tider kan bli tvingad att gå en kurs - man ska erbjudas att vara med via länk. Prata med din chef om det. Ha en fin dag!
Kram<3

Vi hade kurs för många nyligen. Åtta grupper med 7-15 deltagare. Jag hyrde en biosalong för 62 pers, så vi kunde sitta Coronasäkert. Vi bor granne med bion, och bion har stängt så det blev vinn-vinn.

Kram ?