✔️ Ännu en dag och helg utan alkohol.

Löfte till mig själv:

-Ska aldrig glömma varför jag slutade dricka, ALDRIG... Måste påminnas ibland.

Bra. Då är vi många och påminnelse är väldigt bra. Påminner mig själv varje dag så fortsätt med det du också?

Mår bara så gott! Det måste vara något kemiskt i hjärnan som händer nu. Jag är faktiskt på gott humör nästan hela tiden. Visst grått och trist kan det ju vara emellanåt men jag kan inte komma ihåg en så här lång period utan Kraftig ångest..
haft en del mer eller mindre motgångar privat och på jobbet senaste veckorna men inget särskilt allvarligt egentligen.

Problem löses med ett enkelt ryck på axlarna och ett leende. Jo jag känner en glädje som är ovanligt stark och ihållande, underbara nykterhet!

Ha en bra natt!
Godnatt ?

Jag är så glad för din skull ? Man blir mer chill som nykter helt enkelt. Man tar det mer som det kommer. Oroar sig inte så mycket innan. Någon skrev ”Jag har blivit en sådan som jag tidigare har varit avundsjuk på”, och bättre betyg kan man ju inte ge sig själv.

Det är svinbra att skriva om alla fördelar man märker med nykterheten här på forumet. Dels boostar det andra och dels har man möjlighet att gå tillbaka och läsa sin tråd, om man skulle få för sig i framtiden att det är en bra idé att ”dricka lite”. Det är det inte.

Kram ?

Andrahalvlek!
Tack för ditt svar, ja det är så jag känner mig. Stabil, en gladare version av sig själv. Självkänslan har fått en boost av att värdesätta sig aktivt i 37 dagar ? jag värdesätter mig själv på ett annat sätt.
Har en bara en allmän lyckokänsla. Ska se hur länge den håller i sig, förhoppningsvis länge.

Suget är faktiskt borta och jag förbereder mig på just det: ”en öl skulle ju inte vara så farligt” men NEJ jag vet att jag skulle må väldigt bra ”där och då”
Så det blir inget av det, mitt mål är att kunna leva ett vanligt liv och inte dö i förtid! - på god väg

Ett tips till de som ska testa vara nyktra
Är att ta ett före och efter foto. Jag gjorde det och ser ca 7 år yngre ut. Det är positivt.

Trodde inte att jag skulle skriva ”dag38” när jag började här på forumet som nu även blivit mitt” happyland”. Det känns bra att dagarna går, lättare och lättare. Har varit i karantän pga (C19) utbrott på jobbet. Mår bra, inga symptom men testning imorgon.

Godnatt ???

Fredag... Bara glädje!
Inget sug efter andra drycker än Fanta.

Ha en bra kväll allihopa!

Ännu en helg som nykter. Bilkörning, druckit Fanta både gul och röd variant :)

Ska sova nu och vakna utvilad imorgon.
-Negativt PCR-test (covid) förövrigt, det var skönt att få det beskedet.

Sov så gott!

Tack ”andrahalvlek” men idag var det inte lätt. Det är nog när man får in ”flytet” som det blir högre risk.

Lagade en gryta idag, En av ingredienserna var Rödvin!!!
Tänkte: -”ähh ingen fara, jag hämtar från garaget”
Men det finns inget i garaget för det är kastat sedan flera veckor.

Började då ”leta” och kom på att jag ”ju visst har en liten gömma”..
(Alltså, trodde inte att jag var så avancerad)

Hittade gömman, funderade på att ta hälften till mig och hälften till grytan. Det slutade med allt till vasken.

Måste säga att det kändes väldigt märkligt att hälla ut vinet utan att grytan ens skulle få sitt men det var det mest rättvisa jag kunde komma på just då.

”Vinet, kokt eller ej kommer inte in i min kropp sa jag till mig själv”

Obehagligt kan jag sammanfatta det med. Svårt att känna tillit till sig själv, måste strida med valen heeela tiden.

Det finns inga fler ”gömmor” nu.

Dagens insikter:
1. Den här prövningen klarade jag.
2. Vara beredd
3. Aldrig släppa garden
4. Inte försöka förhandla med sig själv inte tänka tanken att förhandla.
5. Långt från ”färdig”.

Går all in på att jag ska fixa detta!

Puuuh, god natt

Kloka insikter! Nä, aldrig släppa garden. Men det blir lättare och lättare med tiden. Så länge man låter bli att ta första glaset. Aldrig första glaset.

Kram ?

Andrahalvlek, du har helt rätt: inte ta första glaset!
Det dyker upp oväntade prövningar ibland som t.ex recept osv. Det är så små saker som triggar igång skallen.

Det är alltså 6 veckor och 3,5timmar sedan sista ”glaset”! Jag firar milstolpar här. Jag kan recensera denna första tid som lång men samtidigt snabb, en del av livet där man lär känna sig själv och andra omkring sig på ett annat sätt men främst så har det varit en tid där jag funderat mer på mig själv, mina val jag gjort eller inte gjort. Har mest bara accepterat, kämpat, gnällt av mig när det varit jobbigt och bra här på forumet att skriva mina tankar. Gråtit några skvättar för saker jag gjort på fyllan och inte kan få ogjort .försonats med mig själv och börjat vänja mig med den Nya livsstilen.
Min vision och mål är att jag ska fira ett helt års nykterhet här på forumet tillsammans med er. Efter det ska jag satsa på ett till och det ska gå av bara farten. Igår var det nära Och idag var det långt ifrån. Bara att acceptera det också. Jag är rädd om mig själv och vill vara en bra förälder som är närvarande på alla plan, vilket jag är. Jag är nu själv den förälder jag önskade att jag hade när jag var på väg i tonåren men utan alkohol vilket jag är stolt över.

Oj vad mycket som bubblade ur nu, jag är faktiskt stolt över den stora framgången när jag tog mig ända hit. Går mot målet med året det kommer att gå men det blir nog några hinder på vägen. Hanterar dom när de dyker upp.

De kroppsliga fördelarna jag fått är:
Lugnare mage, nästan synliga magrutor (ser mer än en iallafall) :)

Känner mig friskare och starkare.
Bättre hy (ser yngre ut)
Allmänt bättre hy
Och en högre energinivå.
Känner mig stabilare trots vissa dalar men det här ska gå vägen!

Tack än en gång till er som kommenterat, det är så värdefullt och känslan av att inte vara ensam i detta är så värdefull!

Tack och hoppas att ni alla här får en bra natt!

Godnatt

Blir så glad för din skull. Du har verkligen bestämt dig. Och du har gjort det allra bästa valet för dig själv och dina barn. Att vara en närvarande förälder fysiskt och mentalt just i tonåren tror jag är väldigt viktigt. Allra helst om det stormar lite. Mina föräldrar var helt frånvarande, mest mentalt, pga min pappas drickande och det påverkar mig än idag negativt. När jag tänker tillbaka vill jag bara ta den där kaxiga vilsna tonårsbruden i famnen och trösta henne.

Kram ?

Tung dag, allt har gått väl, och jag är nykter. Jag har verkligen bestämt mig och ligger i ett lågintensivt krig med en elak diktator (min hjärna) som försöker säga mig att ”det inte är så farligt”! ”Baaaaara en” denna inre dialog är det nog bara att acceptera och sedan svälta ut, törsta ihjäl den helt enkelt. Har lite svårt det här med att relatera till gudar och djävular men jag tror att min slemmiga, lismande motståndare brukar kallas något i stil med ”alkoholhjävulen” -den jäveln göre sig icke besvär med resekompis till alkoholhelvetet fler gånger!!!

Det kommer säkert många fler matchen mot ”henom” jag vet hur jag ska hantera den falska lilla skiten när hen dyker upp. Får hoppas att den dagen den dyker upp i form av en flaska med starkt innehåll så har jag en full tändsticksask i jackan så jag kan säga: ”burn in alkoholhell Alkoholjävuls-f*c*k*e*r .whitout me!”

Typ så, godnatt ?‍♂️??‍♂️➕?

Tänk dig att alkoholdjävulen i din skalle sitter fast i en igenspikad trälåda. Nu gäller det att svälta ut hen. Ropen och protesterna kommer med tiden att bli både glesare och svagare. Bra kämpat!

Kram ?