Det är väldigt många som får en dipp runt dag 50 har jag märkt. Jag hade också det. Jag tror det är pga att man då började tänka lite för långt fram i tiden mot vad man är redo för. ”Aldrig mer alkohol” tankar ter sig skrämmande då. Det gäller att inte tänka ”aldrig mer”, för det är ju inte hugget i sten. Du kan dricka om du vill i framtiden.

Bra kämpat!

Andrahalvlek: bra idé! Men för att vara säker så ska jag istället visualisera att jag lär mig svetsa i rostfritt och svetsar en liten Ask åt honom utan lucka. Ska även vaddera och ljudisolera asken så att det inte hörs exakt vad som sägs, bättre om jag bara hör ett litet ”gormande” ljud så blir det kanske inte så mycket dialog heller :)
Kan bli så stickigt med en trälåda i skallen :)

Passar även på att sätta lite gullfiber där inne så att det kliar om han eller hen inte ligger helt stilla och håller tyst ?

Gillar ändå symboliken.

Ropen låter lite så här: ” du har ju gjort det bra, jag har ett vintips till just dig”, ”-men hörru öppna lådan nu, jag har en idé” ”trodde vi var kompisar” osv.

Tänker lite så att det var en tjurig liten rackare med alldeles för mycket att säga till om.

Nackdelen är att det piper vid flygplatskontrollerna men får väl säga att det är en gammal krigsskada för det är ju sant även om kriget pågår dagligen.

Så här ska det gå till:

Steg 1: ? ?.
Steg 2: ?+?=⬜️
Steg 3: ◻️+?+?
Steg 4: låta dagarna gå så förvandlas ? till en liten ? i sin lilla låda.
Steg 5: Göra saker som ? inte skulle gilla att göra om han var utanför asken som att träna eller jogga och äta nyttig mat.
Steg 6: ? Njuta av livet som det är
Steg 7: Acceptera att man har en liten imaginär låda av rostfritt i skallen, -det är inget konstigt med det egentligen då det är många som har stålplattor i sina ben efter diverse skador osv, det piper för dom också på flygplatsen :)

Tror att det kan fungera, ska testa tanken :)

Ha det gott

Torn: Jag tror att man slappnar av när det gått bra ett tag. Det är som farligast när man vet att man klarat sig den första tiden har jag nu förstått.
Beredskap varje dag är vad som gäller och försöka tänka rätt, se mitt förra exempel ska testa tänka så.

Har läst mycket i din tråd och ser att du lyckats väldigt bra! Du är en förebild och jag ser att det är möjligt att ta sig vidare.
En vacker dag flyttar jag också över till ”vidare livet” men det ligger många månader fram i tiden, har allt gått bra och midsommar passerat obemärkt så är jag där i Augusti.

Ha det gott

Det fungerade fint idag, man måste tänka annorlunda nu när förhandlingarna faktiskt sker med en själv, och den dryga jobbiga tjatiga versionen av sig själv. (I vanliga fall så är jag en bra förhandlare som är expert på att hitta ”win win situationer”-men den andre förhandlaren säger ju bara att han fokuserar på ”vin vin situationer” och det är ju inte samma sak. Vi kan liksom inte mötas och komma till ett avslut.

Jag har därför beslutat att han (?) får bo i lilla lådan tills jag bestämmer mig för att återuppta förhandlingen. Det kan dröja väldigt länge för den där lilla skiten fullkomligt suger energi och är bara så irriterande. En liten rackare till energitjuv är han och jag vet att om jag går med på det minsta av hans krav så blir livet svårare och kortare.

Nu är det sömn som gäller. Som sagt dagen gick bra, nya utmaningar imorgon

Lite låg idag faktiskt, Inget sug efter alkohol åtminstone vilket ju är positivt. Det har som blivit vardag det här med nykterhet och jag får tyvärr inte den glädje boost som jag hade efter ca 4 veckor utan. Jag börjar förstå att den ”akuta fasen” är över och jag mest glider med just nu. Vilket så klart är mer än väl godkänt för att vara mig! Har inga extraordinära förväntningar heller att livet ska bli ”fantastiskt” utan det handlar nu mer om att finna sig tillrätta med min livsstilsförändring.

Är dock väldigt glad att nykterheten kom lägligt nu när pandemin tar fart igen, är verkligen inte sugen att ställa mig i kö på Systembolaget för att jag måste bunkra, inte heller gå på någon pub. Tror att det är många som får det tufft nu med alla begränsningar. När det drog igång i våras så drack jag mer och mer i ensamhet och sen smög jag med det allt oftare. Tänker på de ”hemmajobbare” som kan ta till kaffekoppstricket hur lätt som helst. -Skönt att jag inte är där nu men ni som är det. Hoppas ni googlar på att sluta dricka alkohol i pandemin och hittar hit. Här finns andra i samma sits att prata med.

Det går bra när man väl bestämmer sig eller när det inte finns andra alternativ.

Godnatt!

En del tycker att det blir tufft efter den första nyktra ”smekmånaden”. Att man lätt glömmer bort hur illa det var. Man får inte längre samma kick av att faktiskt klara av att vara nykter. Då är risken stor för återfall, när minnet falnat för mycket. Så det gäller att vara lite extra vaksam på om alkoholdjävulen börjar viska ”lite vin är du värd”.

Du har många fler fördelar att hämta hem med nykterheten! Har du märkt av hur känslorna blivit starkare och mer genuina än? Men det kommer kanske ännu senare ?

Kram ?

Som tipps, i recept där det ska vara vin med kan man med fördel byta ut vinet mot en ( vill förtydliga här: läs ordet mindre som det skulle vara skrivet med versaler ?) mindre mängd vinäger för att få en syrlighet till rätten och inga samvetskval behöver du ha heller. Nu är jag inte säker på att en kock skulle hålla med mig i att det går lika bra med vinäger ( istället för selleri ?), men jag använder mig av det och funkar fint ?.

Ännu en Fredag. Andrahalvlek- Ja nog har jag under de här dagarna fått känna på både upp och nergångar, kraftiga sådana :) men de där kickarna uteblir just nu men det gör ingenting. Jag vet att kroppen och knoppen mår mycket bättre ändå nu när alkoholjävulen bor i ett rostfritt fängelse (lådan).. senaste veckorna har känts ganska grå men samtidigt har det varit ganska skönt.

Jag har alltid mycket känslor inombords som alltid måste ut hur som helst så visst. En skillnad är att humöret är jämnare mellan topparna och dalarna, skämtar mycket mer och kan glädjas lite mer åt vardagliga händelser än vad jag gjorde tidigare. Jag är nöjd med ”uppoffringen” och nu är det min livsstil eller nä det är mitt nya liv där jag får vara mig ofiltrerad hela tiden. Jag hoppas på mer aha-upplevelser men den som väntar på något gott.

Blir fortfarande stolt och varje dag jag klarat en till dag utan alkohol och nu är jag uppe i 46 vilket känns fantastiskt bra
Blir glad av forumet och att det finns de som svarar.

Ha en bra resterande fredagkväll och ta hand om er!

Missty: jag ska testa en liten mängd vinäger nästa gång så jag slipper fundera, tack för tipset

Det går bra, dag 47 är snart slut. Gillar ändå den ”grå” och den, en ”aningen” stabilare versionen av mig själv. Inte helt fel det här.

48 Gick bra, nu är klockan 01:08 på Dag 49. Den ska börja med att sovas på so far so good!

Godnatt

48 Gick bra, nu är klockan 01:08 på Dag 49. Den ska börja med att sovas på so far so good!

Godnatt

Dag 49 gick bra. Nu är kl 00:26 det blev Dag 50 och om 19 timmar och 34 minuter kan jag fira att det är 50 dygn sedan sedan sista kaffekoppen med vin!
Ser inget stopp på nykterheten, jag ska inte kapitulera, vill aldrig gå in på den väg jag var nära att hamna på.

Känner att det värsta varit, lärt mig hantera grå vardagen och väntar på ännu mer positiva effekter, jag tror att de kommer :)

7 Veckor! =Skönt

Är glad och nöjd ? det här kommer att bli bättre och bättre. Börjar känna det nu. Stabil och bestämd med glimten i ögat ? .

Godnatt

Lyssnade på ett kapitel i boken ”The Alcohol experiment” igår som handlade om just tristess. Annie Grace menar att forskning visat att missbrukare har en större tendens att känna just den känslan, att allt är grått och trist. Och att alkohol tar väck den känslan för en stund.

Hon sa också att tristess har funnit sen urminnes tider. Många stora verk är sprungna ur just tristess. Bland annat Einstein var hårt drabbad tydligen. Om våra barn säger vi ju ofta ”det är bra att ha tråkigt ibland, då föds kreativiteten”. I vårt samhälle är vi urusla på att hantera tristess, det finns ju alltid något att göra.

Ser man det grå och tråkiga som en viktig del i tillfrisknandet går det lite lättare. Allt man övar på blir man bättre på.

Kram ?

Ja du har så rätt angående tristessen. Det är allmänt lite grått och tråkigt nu men jag mår bra i det. Kreativ är jag till naturen och kommer kunna hantera tristessen. Det kommer att bli bättre och bättre nu, det känns så..

Jag tänker klart i alla fall och mår bra i kroppen och psykiskt. Det är en bra period just nu.

Inser också att det är en ganska lång väg att gå innan allt känns 100%. 51 dagar är ett stort steg och det kommer att fortsätt så. Det finns inget slutdatum för mig.

Godnatt

Tänker testa att tänka mindre på alkohol en period. Just nu känns det som att jag tänker mer på eländet när jag loggar in här på forumet än vad jag gör den övriga tiden. Nästan så att jag ”tvingar” mig själv att ”känna efter”. Tar en liten paus på en vecka och ser hur det går.
Ser forumet som ett ”forum” och dagbok där det går att ”pysa” ur tankar, det har ju fungerat bra! Tack till er som svarat, jag återkommer.

Ska försöka ”insupa” den grå vardagen och verkligheten och försöka uppskatta den ett tag och tänka positiva glada tankar istället för att analysera mig själv.

”Får se hur det går” - var jag på väg att skriva men jag SKA tänka och KOMMER att tänka:

Det kommer att gå bra!

Ha en bra dag och på återseende

Ibland känner jag också att jag ägnar mycket tankemöda åt mitt icke-drickande. Skulle vilja landa i att det blir så självklart att jag inte behöver göra så mycket för att hålla igång det... Ska bli intressant att läsa din utvärdering nästa vecka.