Så fort man slappnar av så dyker den upp o viskar i örat fina orsaker att dricka. Men vi ska inte lyssna utan byta ut firande, belöningar och stressbearbetning som genererar drickande till andra sätt som vi mår bra av. Annie Grace har gett mig bra input i sitt 30 dagars program. Det har hjälpt mig mycket. Jag håller på dig och på oss som hittar nya bra vägar Det tar tid men är så värt. Stor styrkekrsm ?

Håller med Kaye, gör erfarenheten till en insikt. Och jättebra att du skriver även i motgång.
Jag känner likadant med Coronaläget. Nattsvart.
Men jag kämpar för att göra tvärtom, nu när det är så trist läge så försöker jag ta tag i det enda jag kan, min egen hälsa.
För trösten är så liten ändå, både den som alkoholen och godiset kortsiktigt ger, i allt det deppiga.
Förhoppningsvis kan vi möta världen lite piggare och fräschare när den öppnar upp igen.
Kram!

Har precis läst igenom din tråd och känner igen mig på många sätt. Har också äldre barn som jag har sett mig dyngrak vid några tillfällen. Gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på det även om det var ett tag sen nu.
Tänkte på det här med alkoholfritt alternativ som du skriver om. Jag kan längta hem efter jobbet nu och få ta min/mina alkoholfria öl. Har ”bara” varit nykter i snart 14 dagar ( den här gången ) och pimplar Carlsbergs alkoholfria som om mitt liv hängde på det.
Sa i fredags till min sambo: -känns lite pinsamt att dricka 4 alkoholfria öl på en kväll, men han påpekade att jag vanligtvis skulle ha druckit 6-7 starköl.
-vilket är bäst?
Jag tänker dricka alkoholfritt alternativ med gott samvete så länge jag har begär efter det. Vågar inte sluta med allt på en gång med risk att ramla tillbaka.
Hoppas att vi kan skåla alkoholfritt tillsammans när fredagen kommer!
Hejar på dig!

Japp det är supertråkigt. Längtar efter att få åka till jobbet, träffa vänner o familj. Och det urtråkiga gråa aldelses för varma november gör inte saken bättre.

Din nyktra erfarenhet har du ju med dig. Hoppas det blir bättre snart!

Kram ?

#Kaye Ja, du har rätt i att vi måste rycka upp oss - men det är inte lätt…men jag vill!
#Mattan Bra att du går Annie Grace program - vad kostar det? Har du även gått Alkoholhjälpens? Jag håller på och tycker det är bra. Fantastiskt att det finns för alla och är gratis!
# Blenda Åh, vad härligt det låter - att möta världen piggare och fräschare när coronan är över - det vill jag!
# Illaute Jag dricker ofta alkoholfritt, och varför inte? Allt är bättre än alternativet! Tids nog så tappar man väl lusten för det och lika gärna dricker vatten :)
# kvinna 38. Jag har anmält mig till företagshälsovården idag för att få hjälp att bearbeta mina dystra känslor som har med Corona att göra. Tror det kan vara riktigt bra att få prata med någon utomstående om mina känslor och tankar. Ungefär som att skriva här <3. Nu ligger du före mig i antalet nyktra dagar. Men jag fortsätter i egen takt och är glad för att jag klarat det så bra som jag gjort ändå. Är dock ledsen över att inte kunna fira tre månader tillsammans... Hejar på dig!

Är helt slut efter att ha sovit skitdåligt inatt. Förhoppningsvis blir det bättre inatt, kommer ta en insomningstablett om jag vaknar inatt igen och inte kan somna om. Sömnen är så viktig! Hela dagen har varit grå och mörk. Ser ut som att det ska vara såhär grått och trist en hel vecka framåt. Suck. Ursäkta för min negativa ton - det går över. Härinne är det i alla fall ljust :).
Kram alla fina och starka forumvänner!

Att skriva av mig varje dag var vad terapeuten ordinerade, och det ska jag göra i en gammeldags dagbok. Och i loggboken här i forumet :). Och att tillåta mig att vara ledsen och gråta över allt som corona sätter stopp för - en vacker dag går det över och jag är redo för världen igen. Han rekommenderade även sinnesrobönen "Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden." Den är verkligen så bra, sann och trösterik. Undrade för mig själv om han har haft alkoholproblem...
Idag har solen varit framme, jag kände mig lycklig när jag var ute och promenerade och städade till och med med glädje idag. En dag i taget. Trevlig helg alla!
Styrkekram<3

Skönt att höra att du låter lite piggare.
Sinnesrobönen skall jag memorera.
Jag ska städa hela dagen imorgon-tror jag?
Kram⚘

Jag har följt ett program med Annie Grace som heter The alkohol experiment. Det är gratis. Har mest läst och sett videor men inte skrivit så mycket i loggen. Har inte sett alla avsnitt men är typ på dag 27 av 30. Bra input från forskare om sömn, känslor, hjärnan med mera. Härligt att läsa om dina olika känslor. Vi behöver känna dem för att vara våra sanna ärliga jag. Kram kram

@kvinna 38 - jag såg din fråga när den kom, men skämdes för mycket för att svara. Det går inte så bra - jag har druckit tre helger i rad och även tagit något mitt i veckan. Jag är väl det perfekta exemplet på att aldrig ta det första glaset. Det är inte så att någon i min närhet märker något och mår dåligt av mitt drickande, men jag mår själv dåligt. För att jag inte klarade mina tre uppsatta månader. MEN jag ska ta nya tag och jag ska vara helt nykter under julhelgen då barnen kommer hem. Längtar så efter dom! Jag vill också börja måla igen som du @kvinna 38- och göra saker som får mig att må bra. Men jag ska inte ljuga, jag vill dricka och gör det. Det är väl jag i ett nötskal - att göra det jag vill utan pekpinnar. Men jag vill verkligen vara nykter och förändra mitt liv - och det kommer jag att göra. Men NÄR det är frågan. Så glad över att du @kvinna 38 klarat 3 månader - GRATTIS!

Du vill dricka och du vill vara nykter. Ja det är väl som du säger frågan om NÄR du tar beslutet igen om att vara nykter.

Att vara nykter över jul med barnen låter som en väldigt bra plan.

Fortsätt skriv så jag vet hur det går för dig.

Kram ?

Denna helgen har kantats av vindrickande från fredag till igår. Vi har haft en vän på besök och igår hade jag ingen lust att dricka alls, kände mig lite bakis och låg mest - trots att jag har mycket att göra i huset. Bestämde mig för att satsa på nykterhet igen, men drack -trots att jag inte hade något sug-den sista flaskan vitt under kvällen. Vilket i sin tur har inneburit en svettig och ganska orolig natt. Men nu kör jag ett nytt race igen för att må bra, bli mer effektiv och mer social. Märker att jag blir mer instängd när jag dricker (dricker ca en liter vin om dagen när jag dricker och ibland mer) och inte vill träffa folk, varken irl eller via nätet. Vill bara slappa och titta på någon serie typ. Enligt dagens julkalender här så är sju ett bra tal att påbörja ett mirakel, och jag ska som mitt eget orakel leda mig själv igen - inte till skafferiet och flaskorna, utan till ett bra liv utan alkohol. Nu ska jag göra julgröt och titta på dagens avsnitt av julkalendern innan morgonpromenad och jobb. Ha en bra måndag alla!
<3

Godmorgon Rule74. Jag har en känsla av att jag skulle dricka som du om jag släppte taget. Asocialt och ganska destruktivt. Har precis haft ett par gupp med lite självmedicinering, men jag tänker också köra helvitt nu igen under en längre period. Mirakel är fint, inte minst i juletid. Kram!

Kul att höra från dig.
Ja du fixade det förut så det går igen.
Jag säger som Blenda.
Även jag vet att om jag släpper på garden så kommer jag lätt tillbaka i gamla rutiner.
Så även om det inte blir helvitt för mig i framtiden så måste jag vara restriktiv och ha långa uppehåll mellan de gånger jag dricker.
Sedan får vi dessa gupp och återfall som en del av vägen framåt.
Aldrig ge upp!
Kram⚘

Fortsätt och skriv Rule. Jag hoppas det går bra, om inte så är det ännu viktigare att skriva här. Aldrig ge upp! ❤️ Kram

Tack för din omtanke @Torn! Jag har druckit i helgen och onödigt mycket också. Fick inte så mycket gjort, men hade det ganska mysigt med min man ändå. Men det är helt klart att jag mår mycket sämre både fysiskt och psykiskt när jag dricker. Jag skäms över att jag inte kan låta bli. Nu till helgen kommer barnen och då blir det avhållsamhet i nästan 1,5 vecka - längtar så mycket efter dom! Jag bara måste klara det och inte smygdricka! Jag ska bli bättre på att skriva - jag vet hur mycket det hjälpte mig sist. Jag kämpar på <3.

Att du kommer tillbaka till att vara den du vill vara och stå stadig i din fulla kraft.,Vägar är ofta knöliga och gudarna ska veta att även min väg varit sådan. Försök att inte döma dig själv för hårt. Ha det nu så fint med dina barn. Förstår din längtan, mina kommer nästa vecka.
Stor kram ?

Det är just så det är tycker jag. När man dricker är livet egentligen rätt tråkigt och meningslöst. Särskilt när man dricker fast man har bestämt sig för att låta bli. Och man får inget gjort.
Egentligen tycker jag inte att det är så konstigt att du tycker att du behöver nån kemikalie för att pigga upp dig med just nu. Det har varit en gräsligt mörk och trist period. Så vi som medicinerar med alkohol har det extra tufft just nu. Sen vet man ju heller inte vad drickandet har ställt till med för brister i övrigt.
Eftersom jag var en smygdrickare funderar jag lite på vad som skulle vara en bra strategi för att klara julen. Du hoppas att du inte ska smygdricka. Att hoppas har fått rakt motsatt effekt för mig. Tanken på att det går att smygdricka har varit som en lockande upplyst väg. Nu när jag är lite mer distanserad från det kanske jag förstår att min strategi var dömd att misslyckas. Även mitt smygdrivkande var ju dömt att misslyckas. Det var inte så mycket i smyg, när man börjar bli berusad. Tänker nu att jag borde ha haft en annan strategi. Jag kunde inte ha alkohol i huset. Det gick bra några dagar när jag bestämt mig, men sen när jag blev trött eller nåt kunde jag inte längre låta bli. Det var som en magnet. Så mitt heta tips är att du skapar en strategi innan. Ha en plan för julen med sunda val kanske. Allt kul du ska göra med dina döttrar. Så att inte ditt fokus hamnar på tanken att dricka. Fundera också kanske över vad du medicinerar med alkohol. Kanske finns det något annat du kan ta eller göra istället.