Idag är det svårare att låta tankarna inte få fäste?men det är 45 minuter kvar tills Systemet stänger och då kan jag pusta ut.....

Hur mår klockan på forumet undrar jag? Ditt inlägg är skrivet 22.03. Min klocka är 21.13.

Kram ?

Vintertiden har försvunnit när de uppdaterat forumet. Det rättar nog till sig med tiden, haha ?

Kram och sov gott, nykter! ?

Tack Andrahalvlek❣️

Kram och sov gott du också?behöver ju inte nämna nykter för det vet jag att du är❤️

Ser att du guppar upp och ned men att du faktiskt tar stora steg framåt i alla fall. Fredag nykter. Igen! Grattis! Hoppas du får en fin dag i dag!

Kram!

Tack för ditt inlägg Charlie70!

Ja det är guppigt men mycket mer framåt än på länge!!! Tacksam över att jag var nykter igår eftersom jag har huvudvärk ändå och känner mig trött. Hur hade jag inte mått om jag även druckit alkohol?? Tänker att jag ska klara en nykter dag även idag??

Önskar er alla en fin dag❣️

Så fruktansvärt besviken på mig själv ...den känsla som jag hade förra helgen har inte alls infunnit sig den här helgen?

Har iaf hur som helst inte gett upp men jag behöver er. Det är underbart att få era hejarop när det blåser medvind men jag behöver dem än mer när det blåser motvind??

Kram❣️

Kan det vara ett alternativ att du, innan du tar det första glaset, går in och skriver här och ber om hjälp och hejarop? Jag tycker det är lite svårt att heja på nu när "skadan" är skedd och du är så besviken på dig själv för det. Tänker också att du, när du summerar den senaste tiden nog kommer att ha fler nyktra dagar än på länge. Eller hur är det med det? Bilden av ditt samtal med dottern förra lördagen, är den som bortflugen när du tar första glaset? Skulle du kunna titta henne ögonen och säga att du gör ditt bästa? Häng i Varafrisk!

Kram!

Jag har egentligen lite svårt för när andra personer lanserar sin lösning som en sanning. Men jag ska göra ett undantag här i din tråd.
Du beskriver så tydligt ett beteende och begär som visserligen kan ha med alkoholberoende, sömnstörningar, övervikt och ålder att göra, men om problemen ligger åt andra hållet då?
Har du kollat dina ferritinnivåer (järndepåer)? Ligger de i nedre kant, tycker jag att du kan ge det ett försök att åtminstone hamna i mitten av de så kallade normalvärdena (ett enormt spann). D-vitaminnivåerna tycker jag också att du borde kolla upp, och kanske B vitaminer. Finns säkert fler men men.... jag är egentligen inte så inläst, eller jo, på just ferritin är jag faktiskt inläst och har praktisk erfarenhet av att ha legat med riktigt låga nivåer vid ett par tillfällen. Och det anses inte så allvarligt alltid inom vården. Men innan jag fick ordning på det kunde jag inte...
Hejda mig från att dricka, trots att jag gick hos alkoholterapeut och ville vara en duktig flicka, trots att jag visste att jag inte mådde bra, trots att min familj for illa.
När fokus låg på alkohol eller (som jag gissar) på att höja dopamin elller seritoninhalterna då var det extremt svårt att stå emot.
Nu när jag har höjt ferritinnivåerna har jag fokus och ork på ett helt annat sätt till att göra små, små saker som jag inte har upplevt på många år. En jäkla skillnad. Och har för övrigt ingen önskan att dricka. Jag var ju så jäkla less på det men blev som besatt ibland.

Du beskriver helt enkelt både beteenden, mående och symptom som kanske kan bli hjälpta av att du börjar med mat och näring (och järn).

D-vitamin vet jag många som mår bättre av på vintern. Jag märker på sambon att ”nu är det dags”. Han tappar ork och blir arg.
Utbränd, elller vidbränd, läste jag också att du varit. Min personliga teori är att det finns ett rätt stort antal människor som kanske borde kolla järndepåerna och som är utbrända.
Jag tror faktiskt inte att du är sämre, eller inte kan, eller borde bli mer fokuserad. Tror i och för sig att allt hänger ihop så skulle du lyckas sluta så skulle du må bättre, men kolla gärna upp min teori också när sugsurf, kontroll, fokus och kunskap inte riktigt fungerar. Jag tror ju att vi alla här klarar att sluta.

Sisyfos...tror att du har skrivit om detta någon gång tidigare eller annars är det någon annan. Jag håller med dig om det här när andra lanserar sin lösning som sanning...jag har så svårt för det. Jag tänker att man kan berätta hur man själv gick tillväga för att bli nykter men att tänka att det är den enda sanningen och lösningen tar jag inte så lätt till mig. Men, din tanke om järnbrist kanske vore något att testa även om jag inte tror att det är lösningen för jag tänker att det sitter så i mina tankar. Äter sedan länge B-vitamin och tar D-vitamin under det mörka halvåret vet inte om det gör skillnad fast å andra sidan har jag ju inte testat att vara utan. Äter även Omega-3. Fast även om mycket sitter i tankarna så tänker jag att är alla värden så bra de kan vara, man äter en bra kost och försöker att motionera då har man bättre förutsättningar för att klara att bli nykter.

Jag har vid många tillfällen tidigare skrivit att jag behöver hejarop i motvind men vet att det är många som tycker att det är svårt att heja då. Och...vi alla tänker och känner olika...och var och en gör som den vill...det är ju frivilligt om och när man vill skriva här. Men vad du skrev Charlie70 var ändå..."Häng kvar, Varafrisk" och det är ett slags hejarop för mig. Visst, jag skulle kunna testa att skriva före men jag tänker att när jag väl har bestämt mig för att dricka alkohol är det svårt för att få någon att få mig på rätt bana...utan det handlar mycket om mig själv där. Fast jag kanske tänker fel eftersom jag inte har testat att skriva före.

När jag skriver att jag behöver hejarop när det blåser motvind så tänker jag lite på hur det var när jag arbetade i skolan eller på mina barn. Det är kanske inte jämförbart men elever/barn som misslyckas med sina uppgifter behöver väldigt mycket uppmuntran för att fortsätta med det som är svårt för att inte ge upp ...kanske börja skolka osv. De behöver ju lika mycket uppmuntran om inte mer än de elever som redan lyckas. Fast de som lyckas behöver givetvis uppmuntran för att gå vidare på sin stig.

Hur som helst jag är glad för varje inlägg jag får och det betyder oerhört mycket. Jag har inte lyckats med att få mer än fyra nyktra dagar i rad men har iaf av Novembers dagar hittills lyckats vara nykter 10 dagar av 22 och mitt mål är att de ska bli fler. Det är svårare att vara nykter på ett vis för jag känner inte riktigt yippee-känslan som jag har gjort tidigare men jag tänker att det får väl vara som det är. Även om det inte blir yippee så är det bättre att vara lite låg/avtrubbad än att vara onykter. Tiden vi lever i just nu påverkar mig också väldigt mycket....om man visste om och när det blir ett slut på den här pandemin skulle det kanske vara lättare att stå ut men nu känns det väldigt gränslöst. Så är det...

Hur som helst...inte läggdags ännu......men kommer att somna nykter!

Känner mig obeskrivligt trött...men som skönt är inte pga att jag drack alkohol igår utan satt uppe sent för att se färdigt serier.

Skönt att åka t jobbet...träffa kollegor och föräldrar...

Har ju klarat två måndagar tidigare att vara nykter så inställningen är att här kommer den tredje.

Allt det bästa till er som kämpar för att vara nykter idag??

Kram?

Vet egentligen inte varför gårdagen var så tung? Kanske för att jag inte klarat nykterheten så bra som jag ville? Kanske stämningen på jobbet? Hemma? Ja..det finns många faktorer men det är jag endast jag som kan ändra på det...mina tankar....

Hur som helst en ny tisdag...visserligen ganska mörk och regnig men ändå....

Så ...ha en fin tisdag?

Å det tunga beror på att jag inte har fixat alkoholen som jag vill...på Corona...att vi närmar oss jul som brukar vara en tid som tynger lite grann...för det är så mycket förväntningar... och att vår dotter är så ensam och så beroende av min man och mig... men ändå vid gott mod..känner mig ensam...men nu har tårarna runnit?

Imorgon är en ledig dag och jag ska göra vad jag kan för att hämta kraft??

Tänker på dig och hoppas du får en fin dag!

Kram!