I natt hade jag en dröm med alkohol inblandat. Det var längesedan sist. I alla fall, jag drömde att jag svepte en jättestor öl, minst 1 liter.? I drömmen var jag medveten om jag inte dricker och var orolig efteråt att ” nu är det kört” Effekten av ölen blev dock att jag blev yr och illamående. Och så bestämde jag mig i drömmen att, Fy sjutton, jag ska aldrig mer dricka en öl.?

Det verkar som mitt undermedvetna ville testa att ta en öl på något sätt.
Det var en häftig dröm, och jag skrattade åt den när jag vaknade.
Så till er som har drömmar om alkohol, det kan dyka upp sådana även efter 10 månaders nykterhet.?

Ha det bra!

Den känslan måste känts ovan ? Tänk att man har druckit sig till snedsteg och sluddrande tal frivilligt. Noll koll på någonting, pinsam och äcklig. Det är faktiskt märkligt när man tänker på det. Såg en dokumentär med barn på 5-6 år som pratade om vuxna och alkohol. Det var helt förundrade, tyckte det var riktigt obehagligt och besvärande att ens prata om det. ”Mamma luktar så illa och blir så konstig”.

Det är tur att våra drömmar påminner oss ibland. Du har kanske pratat om din nykterhet med någon IRL? Sett alkoholreklam? Eller dragit dig till minnes någon händelse som var starkt förknippad med alkohol? Oftast vet man inte hur hjärnan tänker när den drömmer.

Min hjärna tänker mest på jobb ? Har haft en intensiv jobbperiod igen, fast på ett positivt sätt, och det känns som min hjärna bara köttar på, dag som natt. Den väcker mig en stund innan larmet går igång på morgonen. ”Jo du, jag tänkte att vi kan göra så här....” Tills hjärnan bara stänger ner. Det gjorde den idag kl 16. Det fanns bara spillror kvar typ. Slaggprodukter.

Så imorgon har jag lagt ribban 3 cm högt ungefär, och sen tar jag helg och unnar mig en det-här-har-jag-gjort-jävligt-bra-känsla hela helgen ? Den känslan man man också bli hög av!

Kram ?

Jag tror jag vet vad det kan ha varit som triggade drömmen Andrahalvlek. Kvällen innan startade jag
ett spel på datorn (Assassin's creed) som jag var helt fast i på slutet när jag drack. Jag slutade ju helt med dataspel samtidigt som jag slutade dricka. Jag såg datumet när jag spelade sist, 200104, och kom då
att tänka på hur jag kunde sitta i timmar och hinka öl samtidigt som jag spelade.?
Jag har inte ens testat att spela nu under nykterheten, har haft noll lust till det. Och lika bra är väl det,
spel kan också bli grymt beroendeframkallande. Nä, det lutar åt att jag raderar spelet, lite synd bara för
jag hade kommit väldigt långt i storyn.?

Höj inte ribban i dag vad du än gör Ah, och ha en skön fredagskväll!? Kram

När man haft drömmar som dina Torn..?..Oftast är det något undermedvetet som framkallar drömmarna..Jag drömde för många år sedan en dröm om min bror som slutat med alkohol, och hållt sig nykter under flera år..Jag drömde att han hade svårt att styra en jättehög, typ som grävmaskin eller något, och han gled ner i lera med hela maskinen..När jag vaknade, tänkte jag att förmodligen kommer han att ta ett återfall..Mycket riktigt, ett kort tag därefter har han brytit sin 4-års långa nykterhet, och går ner sig rejält med jobb och familj..Som tur är var han smart och stark, och efter några månaders fylle-karusell, var han på banan igen..Han har nu 8 års nykterhet igen..Jag brukar säga att man kan lära sig av andras misstag, jag behöver inte begå alla misstag själv..Kram..???

Det lät läskigt att din mardröm blev sann miss lyckad.? Som väl är händer det ju inte så ofta. Jag har konstigt nog inte så ont av mardrömmar numera. Så fort jag vaknar så inser jag att det var en dröm och släpper det. Efter den hemska upplevelsen jag hade i samband med när jag slutade dricka så är mardrömmar ingenting liksom. Då när mardrömmen fortsatte i vaket tillstånd, riktigt otäckt faktiskt, svårt att beskriva, men mycket värre än en ”vanlig” mardröm.?

I går var jag och hämtade ut en ny bil, så i dag håller jag på att läsa igenom alla funktioner och ställa in ” min profil” med stolsinställningar, ljud och en massa annat. Nytt för mig är funktionen att bilen kan följa vägen utan att man håller i ratten.? Annars tycker jag nästan som Andrahalvlek, bilen ska bara fungera och ta mig från plats A till B. Men det är alltid lite kul med en splitter ny bil.

Ha en bra lördag, och vill du inte dricka så gör inte det. Det är du som bestämmer, inte någon annan.

?

I morgon lovas det sol och svaga vindar här där jag bor. Då bara måste jag ut och fiska.? Så jag sa till chefen på jobbet som det var. Att jag tar ledigt i morgon och åker och fiskar. Jag har inte fiskat på över en månad och det är inte bra för min hälsa. Det var inga problem.? I morgon blir det solnjut och kanske någon fisk som höjer pulsen, Lugnt och skönt men samtidigt spännande. Kan inte bli bättre!

Ha det bra! ?

Har en jobbig dag idag. Läser om din resa och blir inspirerad. Fortsätt vara en inspiration. Det gör det enklare för oss andra att se hopp.

Läget är under kontroll VaknaVacker.? Jag fick två st gäddor och en underbar dag på sjön. Egentligen behövs det ingen fångst sådana dagar, det räcker med att bara vara, och njuta av naturen och tillvaron.

Tack Xxxzzz01! Jag kikar in här ganska ofta fortfarande, när jag känner för det helt enkelt. Skrev nyss en liten kommentar i din tråd. ?

Jobbar denna helgen och allt är lugnt. Förutom att jag fick en smärtsam sträckning i höften när jag hoppade ur båten i torsdags.? Så jag har inte kunnat löpträna något sedan dess, men det gör inget, för det är ändå snorhalt på marken nu pga minusgrader. Hmm, måste köpa dubbade löparskor tror jag, hade inte tänkt så långt att det blir halt på vintern.?

Ha en go Lördag!

Gick en lång promenad idag och kom på mig själv med att gå som en äldre... vill inte ramla. Jag har aldrig varit någon vinterlöpare men kanske ska börja i år. Kan vara bra med ett nytt nyårslöfte. Härligt att höra om din dag på sjön! Kram ?

Vad trevligt att du kikar in här ? Jag har lagt löpningen på is lite nu när det är halt. Kan riktigt se det framför mig hur det skulle gå om man halkade till. Aj-aj, man är ju inte 20 år numera. Men jag ska skaffa ett par bra skor med dubbar. Vill inte lägga av nu när min kondition har blivit så mycket bättre, och jag tycker det är riktigt kul och skönt med löprundor. Mörker är inget hinder, jag kör med en bra pannlampa.

Kram

Reflexkläder och pannlampa. Tänk att du skulle bli en sådan i-ur-och-skur-löpare Torn ? Önskar att jag kunde ta rygg på dig! Men man kan inte allt man vill i världen, så man får göra det man kan.

Åt ni upp firrarna? Insjöfisk har mycket ben har jag hört, har aldrig smakat. Känner inga sportfiskare på nära håll. Nyfiskad torsk är det enda jag ätit, det var supergott! Fiskad i havet dock ?

Kram ?

Ja, det hade jag aldrig trott, att jag skulle bli en sådan där galning som löper runt med pannlampa och grejer.? Att våga/orka prova nya saker är nog något som kommit med nykterheten. Känns riktigt gött!

Nä, gäddorna fick simma tillbaka. Många gillar att äta gädda och det är inget fel på dem, men jag föredrar andra arter. Gös tex gillar jag mycket. Det är spänningen och utmaningen att försöka få en stor gädda som lockar mig. Och avkopplingen och lugnet med att komma ut på sjön. Ett balsam för själen för mig.

Kram

Känner igen mig i det där med att inte vilja ramla...inte för att jag springer men jag går ju och förflyttar mig....är dessutom ganska otränad och väger för mycket...så det skulle inte vara en hit att trilla och bryta sig. Dessvärre är ju inte risken mindre att skada sig för att man går helt spänd och stelbent...fast där jag bor har det kanske varit risk för halka en dag. Längtar faktiskt efter lite snö...

På tal om fisk å gädda å gös...När jag var liten så kom fiskbilen hem till oss på vår gård fast jag minns det knapppt. Jag minns dock när mamma köpte fisk av en fiskare som bodde inte så långt ifrån oss. Det var gädda, gös, abborre...jag minns att hon la gäddan i en form hällde över ovispad grädde (fanns ingen matlagninsgrädde eller mellangrädde när jag var barn) samt ströbröd och klickar med smör därefter tillagades den i ugnen. Abborren stekte hon och även till den serverade tunn grädde och lingon. Hon la ofta persilja mellan filéerna. Kanske att hon tillagade gösen på liknande vis som gäddan eller att hon kokade den. Har aldrig sett att det finns gädda eller abborre till försäljning i vår matbutik men däremot gös. Kilopriset på gös är ju väldigt högt. Jag tänker att mamma skulle bara veta vilken "finfisk" vi åt hemma...till vardags. Det är kul att läsa om dina fiskäventyr, Torn!

Allt gott till dig..kram:)

när jag ser dig framför mig med pannlampan :-D

Men visst är det skönt och kul detta att prova på nya grejor? Jag har börjat springa! Ja, springa och springa, men kör på bandet som uppvärmning innan gym. Alltid hatat att springa tidigare, men har upptäckt att det är ganska skön terapi om inte annat. Klarar några km nu!

Ha en skön dag!

Kram

Nu blev jag sugen på att käka fisk Varafrisk! Är ledig en vecka nu så det kanske blir en sväng till en regnbågssjö. Regnbåge gillar jag att äta, det gillar resten av familjen också.

Ja det är kul med nya grejer Sommarbarnet. Utmaningar tycks jag gilla har jag märkt. Du hade gått ner18 kg såg jag!? jäklar vad mycket! Som om slippa att släpa på två kassar med 9 liter mjölk i vardera kasse.

Nu är det glöggtider och det ska drickas glögg vart man än är. Jag är dock benfast i mitt beslut, ingen alkohol i denna kropp! Eftersom jag har noll problem med att säga till folk att jag inte dricker alkohol har jag noll problem med att inte råka få i mig alkoholhaltig glögg. Det skulle kanske inte vara någon fara om jag tog en kopp, men det lockar mig inte, och jag tänker aldrig riskera att jag efter en kopp kanske skulle falla i fällan. ” det här gick ju bra” så jag kanske tar en kopp till någon annan gång och så är bollen i rullning. Dessutom är jag så anti alkohol i det stora hela, så jag vill inte gynna företag som tillverkar alkoholhaltig dryck.

Det här låter kanske overkill men så bra som jag mår utan alkohol så tänker jag för all framtid propagera för att få väck alkoholen som mänsklig dryck. Till att döda bakterier och Corona virus fungerar alkoholen utmärkt, men att dricka giftet, nej för sjutton. Den orsakar cancer och en massa andra skador i kroppen. För att inte tala om olyckor, brottslighet, alkoholism mm. Men det vet ju ni redan. ?

Ha en bra kväll! /Torn

Jag vill inte heller medverka till att göda en industri som gör så många människors liv eländigt, både för dem själva och anhöriga. Mitt starkaste argument mot tanken att ett glas inte är så farligt. Alkoholfri glögg är kanske lite saftaktig, men ska testa årets bäst i test, en ekologisk från Blossa, recensionen verkar lovande.