Grattis till två månader! ? Du har en stark vilja och ger inte vika i första taget, det ser lovande ut för dig tycker jag. Härligt att du jagar också förresten. Det är alltid bra att ha fritidsintressen tror jag.

Smygdrickarn

Blir glad över att se att det går bra för dig. Bra jobbat!

Kommer gå bra, planering för aktivering är nyckeln till att låsa upp det vanliga ältandet som kommer lagom till tacosen.
Vet vad jag ska göra och det är att fortsätta med min 67 dagar gamla nya vana. Mår så mycket bättre nu!

Kan tänka klart (på riktigt)

Godnatt

Du gör helt rätt som planerar in en massa aktiviteter. Kan du känna avslappning ibland också? I ett varmt bad. I tv-soffan med ett gott the och scones? Jag tänker att du kan behöva ta det lite lugnt ibland åtminstone ?

Chill helgkram ?

Andrahalvlek: Jag försöker att tänka på avslappning på ett annat sätt nu för tiden. Mer närvarande avslappning. Kör en del mindfullness och då kan det vara lite vilket som helst som jag hittar på youtube eller i någon app.

Ja, att slappna av och ta det lugnt på riktigt har aldrig varit min starka sida och det är något jag strävar och jobbar aktivt med att bli bättre på. En sak jag blivit bättre på är att prioritera aktiviteter som både avleder eventuellt sug och som fyller på med energi.

En fundering jag har är hur mycket tid jag lägger ner på att slösurfa i mobilen och fylla på med info av alla möjliga slag mm, Tror att det i vissa fall (mitt) kan bli för mycket av det men det är än så länge bättre än vinet. Har insett att jag har mycket mer tid nu när det är 100% nyktert.

The och scones lät faktiskt riktigt gott, många år sedan jag gjorde scones. Bra idé ?

Måste träna mer på att ”bara vara” också men det får ta sin tid, det blir bättre och bättre för var dag som går.

Just nu är jag väldigt glad att det gått ännu en Fredag utan att det blev något särskilt sug efter vin.

Om man kan vänja sig att dricka vin och öl och låta det styra livet som det gjort så ska det gå att vänja sig vid bättre vanor men det kommer inte vara någon ”kvickfix”. Kampen fortsätter ?‍♂️???

Tack andrahalvlek, du är en stor inspirationskälla, alltid positiv och med många kloka kommentarer som får en att tänka!

Ha en bra kväll

Nu har det hänt något i hjärnan. Har en skön lugn känsla som absolut inte vill ha en droppe alkohol. Jag har haft ”chanser och möjligheter” att dricka, ”bara smaka lite” men avstått för att jag tror att det ska vara äckligt och att jag vet (på riktigt) att det inte kommer sluta väl. Det är en känsla som kommer från djupet, otroligt skönt och en trygghet.

Har börjat att lita mer på mig själv och går inte lika mycket på ”automatik” om ni förstår hur jag menar?

Nu är det lucia och snart är det jul. Sen kommer nyår och trettondagen, vanliga ”riskhelger” men INTE i år. Får ju lyssna på Löfven som säger att ”det blir en annorlunda jul i år” - Ja det kommer det att bli, första julen utan Irish Cofee och julöl. Den här tomten kommer att vara nykter ?!

Räknade lite dagar idag och kom fram till att jag firar 100 dagar den 5/1. Det är ju perfekt i och med att trettonhelgen är dag 101. Finns inte en chans att min tävlingshjärna skulle dricka när det målet uppnås för jag satsar på fyrsiffrig nykterhet och det är några år bort.

Ha en bra Lucia

Det är så skönt när beslutet blir mer grundat i både magen och hjärnan. Jag vill inte dricka, det är inte värt det. Då känns det inte ens lockande längre. Det blir inte alls svårt att avstå. Bra jobbat!

Kram ?

God fortsättning Jakten.
Hoppas din julhelg varit rofylld och att du mår bra.
Imorgon är sista dagen på 2020?
Kram⚘

Hej igen, nu är jag åter här igen. Det gick riktigt dåligt för mig 2020-12-18 (tror jag det var). Det var glöggen som tog mig med storm då. Det var som att träffa en gammal saknad kompis, som att allt bara skulle bli bättre, som att jag behövde fira min tidigare nykterhet. Jag var så stolt över mig själv som klarade det så länge som jag gjorde och så föll jag på glöggen.. Allt kämpande kändes bortkastat och skammen för mig själv blev total, förnekandet likaså. Har inte varit inne här sedan mitt sista inlägg då jag var sååå säker på att jag skulle lyckas. eller rättare sagt jag TRODDE att jag lyckats men så var det inte.

Det jag nu kommit fram till är att det aldrig går att slappna av och tänka ”nu är jag färdig” nu kan jag ”smaka lite” -Nej så fungerar det inte i verkligheten. Varje dag är en kamp och nu börjar den nya verkligheten, detta är Dag 5 på den nya resan. Denna gång med mer ödmjukhet och respekt för kraften i giftet, rädd för att säga ”aldrig mer” -ska säga ”inte nu” istället. Det håller inte annars.

Hoppas att det gått bra för er andra som var aktuella på den tiden (Hösten 2020) och alla nya här på forumet

Nu kör vi, en dag i taget!

@Jakten Jag minns dig allt från när du var här och jag var själv relativt ny här i tråden. Såklart är det tråkigt med ditt bakslag, men jag måste verkligen berömma dig för hur öppet och ärligt du är här och berättar om det. Jag tror att det kan hjälpa många att förstå att det inte går att slappna av och kanske är just det inlägg du skrivit här nu avgörande för många.

Jag minns också att jag tänkte att det skulle gå bra för dig baserat på det mindset du hade, men det finns såklart inga garantier. Lite märkligt skrev jag just i din tråd om det där med hur mycket man ska tänka på nykterheten. Hur mycket är för mycket och hur mycket är för lite. Jag är själv inte så aktiv på forumet längre, men skriver lite då och då. Du har i alla fall påmint mig om att jag inte ska slappna av. Så tack så mycket för att du delar med dig! Jag förstår att det är tungt just nu, men nu är du ju på rätt spår och det känns som att du har alla förutsättningarna för att lyckas.

Tack det värmer, att förtränga och undvika jobbiga saker är min akilleshäl. Lyckades ju hålla mig borta härifrån i över ett år trots att jag egentligen innerst inne ville tillbaka (tiden gick fort) Jag ska ta det som det kommer nu, dag för dag. Nu när jag tänker tillbaks på hur tanken och mitt mindset var då så var det just så men det går ju inte att göra något ogjort heller. Man kan ju bara förändra framtiden med de aktiva och medvetna val som görs just idag, imorgon och hela tiden, ibland är det för lätt att tänka ”allt eller inget”. @TappadIgen

@Jakten Välkommen tillbaka! Jag minns dig också, och trodde verkligen att du skulle bli fri från skiten. Men nu är du en erfarenhet rikare och bra att du har tagit nya tag.💪 Det gäller att ha en enorm respekt för alkoholens beroendeframkallande egenskaper. Aldrig ta det första glaset.

@Jakten Jag är också på dag 6 idag, också tillbaka efter återfall, också haft en lååång period på över 100 dagar av nykterhet och flera månadslånga (har inte skrivit om allt här på forumet men läst här i flera år innan jag tog modet till mig att också skriva). Nu vill jag slippa skiten, mår ju så mycket bättre på det hela taget utan alkohol - det vet både du och jag. Så varför? Jo, hjärnan är kidnappad, det går aldrig att ropa hej, det fixar jag och jag har överlistat dig min falska bästa vän för att jag mår så bra nu! Men genom att skriva/läsa här, aldrig ta första glaset och att bygga på fakta om hjärnan och hur beroendet och alkoholen påverkar fixar vi detta! Mitt första stora delmål är nykter sommar 2022 och jag behöver all hjälp jag kan få för att nå dit men dit ska jag! Nu kämpar vi💪!

Jag trodde också att jag skulle klara det då, det var så nära så många gånger och jag kämpade verkligen men plötsligt infann sig en period av lugn och att jag slappnade av och då kom tanken ”En liten glögg kan väl inte vara så farlig ändå” tror att det handlar om någon inneboende destruktivitet som måste tas om hand nu, det är lite som ”allt eller inget”. Men en sak som jag ibland tvivlade på tidigare det är kraften i forumet. Det är ångestlindrande att se att det finns fler, man är inte ensam i detta.
Ja du har helt rätt, det är viktigt att se det positiva i det, ja det är en erfarenhet med återfall men jag råder ingen att prova. Ångestnivån så här dag 9 efter ett förlorat år är ganska hög.
Personlig lärdom: Aldrig mer sätta mål på antal dagar eller veckor.
Ny Insikt: Detta är en livslång kamp där det är allt eller inget, finns inga genvägar, -tror man att det går över så gör det inte det, det blir ju lättare efter någon månad, det lömska är när man bagatelliserar och jämför beroendet med en förkylning likheterna är att man blir immun ett tag men kan få samma virus igen @Torn

Hej, hoppas att det gått bra för dig och du ska veta att du inte är själv i detta. Vi slår följe och kämpar tillsammans dag för dag nu. Jag tror att du kommer att klara detta i och med att du faktiskt verkar ha insikten, har försökt sluta och att du har viljan till förändring. Det är ingen lätt resa men det ska gå @Ny dag

@Jakten Hej! Jag har varit nykter i drygt 5 månader och tar till mig av allt du säger. Jag har varit beslutsam från första början om att det är ”inget” som gäller för jag vet att det annars blir ”allt”. Under min tid här har jag stärkts ännu mer av detta, då det ofta sker att man släpper garden och återfallet är ett faktum. Jag har väldigt svårt att tro att man kan dricka lagom om har ett problematiskt drickande (det får var och en själv avgöra om man har) och det har helt enkelt att göra med att man har sabbat belöningssystemets funktion i hjärnan, tyvärr för gott. Man kan leva ett mycket bra liv med denna defekt genom att inte tillföra alkohol. Belöningssystemet kan återhämta sig och fungera som det ska om man inte dricker, men gör man det, är det kört och man startar igång det defekta systemet igen. Allt eller inget.

Jag lägger inte fokus på att aldrig dricka, ska iof aldrig göra det, utan på att i min nya livsstil ingår inte alkohol och om jag dricker så sätter jag igång mitt defekta belöningssystem igen. I min nya livsstil trivs jag verkligen superbra utan alkohol, det finns ingen plats för det längre och mina tankar om alkohol är inte speciellt vackra, åtråvärda eller något man vill ha.

Härligt att du är på banan igen och vunnit en insikt för livet, den kostade men snart ett minne blott💪🌷💕

Två veckor Imorgon.
Det känns tomt och ”ensamt” och lite deppigt utan min gamla kompis ”V. Dunken” men ändå bra på samma gång då vi egentligen inte var vänner på riktigt.
Tiden har gått snabbt.
Inte direkt något sug eller abstinens men en trötthet som är svår att förklara.
Känner igen alla känslor (tidsmässigt) från förra gången och ser att det upprepar sig.
Det är positivt och jag vet att det kommer att kännas extremt mycket bättre om några veckor.