Har inte lyssnat på musik sedan jag slutade dricka. Är musikintresserad och allätare. Mycket musik har strömmat genom lurarna. Framförallt tillsammans med excesser av rödvin. I julstöket kände jag ändå för att damma av min gamla jullista på Spotify. När den gått några varv så blev det ordinarie "rödvinslista". Och vad händer tror ni? Jojomensan, jag blev sugen på rödvin. Flickan förknippade låtarna med huset vi bodde i innan skilsmässan. Man kan milt sagt säga att det blev en del känslor åt olika håll här hemma.

Nu sitter jag här bredvid en väldoftande julgran. Den kom in två veckor tidigare än normalt. Både barnen och jag kände för en extra lång julgransjul i år. Ska värma på Dufvenkroks mandaringlögg som får klart godkänt av mig! Smakar INTE som Blossa starkvinsglögg, och den typen av glögg dricker ju inte jag längre (HJÄÄÄLP), men den är fräsch och någonting-annat-och-ändå-glögg på något vis. Passar mig fint i år.

Bullarna står utomhus under tak på jäsning över natten. Fint att kunna bjuda barnen på en nykter mamma nygräddade bullar och tända ljus i morgon bitti. En tråkig måndag morgon i december kan förgyllas på olika sätt.

Kram!

Ska testa din mandaringlögg till Lucia. Finns den bara på Systemet? Vill ju helst inte gå in där i nuläget..?
Kram
???
PS. Är så glad att det går så bra för dig?

Mandaringlöggen köpte jag på Ica så du behöver inte gå till Gröna skylten för den inte :-). Noll procent dessutom.

@AH jo jag har följt musikpratet här på forumet med glädje trots att jag inte själv har funnit glädje i musiken på länge. Jag noterade att det finns en del hårdrockslåtar på min lista. Det var de jag lyssnade på när berusningen var befäst och ett faktum. Just dessa låtar kan jag tänka mig att ta bort. De andra vill jag ha kvar för att det är bra musik helt enkelt. Någon särskild nykterlista tror jag inte är för mig faktiskt.

Och bra och bra. Jag har stor respekt för den här processen måste jag säga. Inte går det pissenkelt precis. Dessa vintankar som dyker upp nu och då. I dag lutar jag mig mot Berras inlägg om trist, tråkig och stadig som en klippa. Jag tänker på min son som jag utsatte för snart ett år sedan. Han ska inte behöva uppleva det igen. Jag ska stå stadigt. Han ska kunna lita på mig. Alltid!

Kram!

All musik förknippad med drickande är nog sunt att ta bort eftersom musik har en direktlina till vårt undermedvetna. För mig är det oftast musik från 80-talet som är förknippat med festande och alkohol - och det avstår jag gärna från att lyssna på ? Jag sparar ner många låtar från ”Så mycket bättre” just nu och de blir för alltid förknippade med just den här hösten.

Kram ?

Känner mig lite tuffsig just nu. Mycket tankar på rödvin. Förra året vid den här tiden drack jag alldeles för mycket. Kanske jag har gjort andra år också. Med glöggen som maskering... Är det någon slags "vana" som gör sig påmind? Tankar om julledighet, att kunna slappa, dricka julöl och glögg som jag förknippar med alkohol? Handlar det om att vi i närtid kommer att få återgivning från flickans begåvningsutredning? Vet inte riktigt. Eller så är det allt detta som det är.

Funderar på att ta någon slags kontakt för att prata om detta men dagtid när det finns tillgänglighet jobbar jag och tänker inte så värst mycket på alkohol. Tankarna kommer på em/kväll. Och det är just tankar och inget annat. Den kunskapen har jag. Måste hålla i nu.

Tror att fler här har skrivit om just det, att själva årstiden påminner dem om tidigare år som var extra alkoholstinna. Det är okej att känna sig lite låg. Det är okej att vara lite sunt orolig som du är för utredningen. This too shall pass.

Kan tipsa om ”Närvaropodden - stoppa tankarnas terrorism”.

Kram ?

Är inne på 4 mån nykter men rödvinet lockar just nu...

Läste ditt inlägg om att man inte utsatt sig för så mycket i år iom Corona. Och känner mig själv lite orolig hur det ska bli när det blir mer socialt igen.
Har heller inte druckit A-fritt. Är rädd att det ska trigga igång det.

Gokväll!

Glögg... tänk att jag tycker verkligen inte om det. Men jag har liksom många andra druckit det i jul tider, ( och på sommaren oxå, om det hittats någon flaska). Starkvinsglögg naturligtvis, och hela flaskan. Tänker på när jag tog en rejäl klunk grogg av misstag vid min förra nykterhet, tog fel glas. Fick en chock och det smakade så illa. Kom ihåg att den klunken sedan satt i ett bra tag och jag fick passa mg xtra noga. Den enda iof. Stora klunken satte igång adjävulen minns jag, kan det vara så för dig med Charlie70? Tur är att vi inte behöver agera på suget, idag låter vi det bero, vi byter som du gjort, låtlista?och tar en dag i taget. Kram Jullan

Tror att det är helt normalt att känna sig Tuffsig nu egentligen. Mörkret som under långa tider tvingat människor till vila den här perioden är som värst. Nu ska vi i stället slutspurta med julen som hägrande mål. Längtan efter vila! Och vila är nog starkt förknippat med alkohol.

Jag älskar egentligen vilan utan alkohol. Det gäller bara att vara tydlig med sig själv med att det är dags att vila. Och när man springer på slutspurten då ser man bara målet.
Känner att det är liiite positivt med Covid att det blir ett lugn, man ska inte trängas på glöggmungel eller i affärer. Bättre att plocka in granen extra tidigt och njuta av samvaron med barnen.
Älskar din tråd förövrigt Charlie. Vet inte om jag nånsin har skrivit i den. När jag var så väldigt trött orkade jag bara läsa. Ville skriva nåt klokt, men det blev aldrig så. Håll i nu och låt dig vila utan a. Så mycket skönare och för den delen så mycket bättre umgänge med barnen när man är nykter.

Tror att det är helt normalt att känna sig Tuffsig nu egentligen. Mörkret som under långa tider tvingat människor till vila den här perioden är som värst. Nu ska vi i stället slutspurta med julen som hägrande mål. Längtan efter vila! Och vila är nog starkt förknippat med alkohol.

Jag älskar egentligen vilan utan alkohol. Det gäller bara att vara tydlig med sig själv med att det är dags att vila. Och när man springer på slutspurten då ser man bara målet.
Känner att det är liiite positivt med Covid att det blir ett lugn, man ska inte trängas på glöggmungel eller i affärer. Bättre att plocka in granen extra tidigt och njuta av samvaron med barnen.
Älskar din tråd förövrigt Charlie. Vet inte om jag nånsin har skrivit i den. När jag var så väldigt trött orkade jag bara läsa. Ville skriva nåt klokt, men det blev aldrig så. Håll i nu och låt dig vila utan a. Så mycket skönare och för den delen så mycket bättre umgänge med barnen när man är nykter.

Jag behövde skriva för att förstå vad tankarna handlar om. Och det är precis det. December med alla (forna) möjligheter till alkoholintag och återgivningen för flickan. Det senare är en TYPISK trigger för mig. Vet inte hur många gånger jag skrivit det här men så är det. Jag är orolig. Jag vill inte riktigt vara med. Vill bädda in hjärnan, mina tankar och känslor i bomull (=alkohol). Jag önskar att min flicka hade fått vara som "alla andra" och med samma framtidsutsikter och möjligheter att leva ett självständigt liv. Men så är det inte. Jag kommer att gå bredvid henne, hand i hand, resten av hennes liv. För att jag älskar henne. För att hon kommer att behöva det. Därför måste jag vara nykter.

Forumet är ovärderligt. Jag får sätta mina tankar på pränt och ni, högt ärade Forumvänner, läser och skickar snälla tankar i skrift till mig. TACK!

Kram!

Det är ett sorgearbete att få ett barn med särskilda behov. En sorg som kommer och går i skov, men det blir allt glesare mellan skoven för varje år. Min dotter är ju 21 år så jag har för många år sedan accepterat fullt ut att mitt liv inte blev som jag hade tänkt mig, men jag kan fortfarande bli ledsen för hennes skull ibland. Jätteledsen.

Samtidigt ser jag på henne att hon har accepterat fullt ut att hon har sina begränsningar. Hon är lycklig precis som hon är, mer levnadsglad tjej går knappt att hitta. Om hon hade varit ledsen och deprimerad hade det varit otroligt mycket tyngre även för mig. Men precis som du säger, vi ska gå bredvid dem hand i hand i hela våra liv och vi gör det med glädje och kärlek ❤️

Kram ?

Som du kämpar, Charlie70! Du betyder väldigt mycket för mig...att läsa din tråd är så betydelsefull:)

Kan känna igen mig i det där du beskriver om din dotter. Min dotter har ju en psykisk sjukdom som är så svår. Just nu är läget ganska stabilt. Men som jag önskar att hon skulle sluppit den! Å ibland blir jag väldigt ledsen för hennes skull och ledsen för vart sjukdomen ska leda. Man önskar ju att ens barn ska få växa upp som självständiga individer men så blir inte livet för alla. Tur att din dotter som har en så klok och insiktsfull mamma!!

Kram

Nu har dagen kommit när jag ska försöka börja jobba igen. Har ju som jag nämt tidigare blivit tvingad till ett liv i sjukdom pga en arbetsskada.blivit tvungen att sluta träna pga ryggskada,även väldigt svårt promenera. Och vad har man gjort då???JO tagit till alkoholen..
Vilket jävla rävgift det är...förstör så mycket mer än tidigare skador har gjort.men livet är ju en evig kamp och min situation har faktiskt alkoholen hjälpt mig lite i ”kampen” med f-kassan,försäkringsbolag och dylikt.....TRODDE JAG. Nu sitter man ju fast på ett värre sätt.
Men ska fan ta mig igenom detta också,trots alla motgångar.
Alkohol HJÄLPER INTE!
Tack för att jag får chansen att skriva ”av” mig lite.
Psykolog och piller är min värsta fiende.

Förstår dina funderingar och din oro över flickans framtid.
Jag tror det är bra att ha ett nätverk av flera andra människor som kan stå henne nära och kan finnas för henne om du skulle bli sjuk.
Bara den vetskapen skulle göra mig lugnare åtminstone.
Sedan är det såklart jobbigt med tanken på framtidens eventuella kärlekspartners, hur ska det bli? Hur ska hon hantera det?
Men man får väl ta dessa saker när det blir dags, tänker jag.
Är du med i någon intresseförening typ inom NSPH?
Där måste ju gå att hitta mycket hjälp och stöd på olika plan.

Ha det så bra som det går Charlie!? och tack för att du hejar på mig även när jag svajar...??

Kram ???

I stället för att dricka har jag nu gjort upp en annan plan för hur jag ska hantera besked från flickans utredning.

1. Mitt sista samtal på habiliteringen bestämde vi att skjuta upp från nästa måndag till januari. Skönt att veta att jag kan prata där.
2. Jag har bokat en kompis nästa helg för prat om utredningsresultatet. Jag har helt enkelt bett om hjälp på förhand (har aldrig hänt tidigare). Dessutom, har jag bett en granne hänga med flickan några timmar så att jag kan prata av mig med kompisen i lugn och ro. Grannen går in som avlösare 4 timmar per månad nu och det blir premiär för de två.

Med denna plan (som det ligger en del tankearbete och annat pyssel kring) känns det helt plötsligt mycket lättare att leva. Vintankarna fejdar bort. TACK svenska samhället för att vi bestämt att skattemedel kan användas för avlösning i hemmet så att jag kan avvika ett par timmar för att prata med en kompis i stället för att dricka XX flaskor vin!

Tack för dina tankar Finalisa. Jag delar dem i högsta grad. Nej, jag är inte med i något sammanhang. Flickan svårigheter har inte varit uppenbara från födseln. Det har i stället varit 12 år av än den ena "upptäckten" än den andra. Tortyr. Kan ibland tänka att det hade varit enklare med ett barn som har ett synligt och uppenbart funktionshinder från början. Men så har inte vi det.

PS Har faktiskt köpt "Världens viktigaste bok - Om kroppen känslor och sex" till flickan som hon ska få i julklapp.

Kram!

Nu gjorde du ett inlägg i min tråd, vilket du jättegärna får göra förstås! Men jag tänker att det kan vara väldigt hjälpsamt att samla sina inlägg i sin egen tråd så man kan läsa tillbaka senare.

Jag förstår att du har det himla tufft på flera plan och du har helt rätt i att alkohol enbart stjälper. Hjälper INTE ett dugg. Jag hejar på dig Mange!

Skönt att du formulerat en plan, då kan du sänka axlarna lite ❤️

Den där boken ska jag kolla upp! Vore kanske på tiden när yngsta dottern är 21 år, även om hon på det området är som en femåring. Helt oblyg - kan gå naken inför alla, men det får hon förstås inte. Hon drömmer om kärlek, men för henne är kärlek att någon är väldigt snäll mot henne ❤️ Det tycker jag är en jättefin tolkning av kärlek. Hon struntar i både kön och ålder, hon uttrycker att hon älskar jättemånga. Jag och hennes pappa försöker rätta henne: ”Älskar gör vi i familjen, andra tycker du om.” Funkar inte alls att få henne att förstå det.

Pga olika anledningar får hon p-piller, det ingår i hennes dagliga mediciner. Gyn vill väldigt gärna kolla hennes äggstockar med en sådan där dildo-ultraljud. Det ingår tydligen när man får p-piller. (Hon får dock p-piller för att hon behöver könshormoner, inte för att slippa bli gravid.) När läkaren sa det började jag fullständigt asgarva i telefonen. ”Det kan ni glömma, då får ni söva henne först.” Hon skulle riva stället och slå halvt ihjäl den stackars gynläkaren ?

Vilken gåva att du har en granne som din dotter klickar med ❤️

Kram ?

På. Nu har jag beställt boken till yngsta dottern i julklapp. Åldern 9-12 år är perfekt nivå för hennes nivå av läsförståelse. Vi köper en massa Astrid Lindgren-böcker för just den åldern nu.

Vad ska jag säga... Det går sådär. Var på vc. Kunde inte få hjälp med medicin där. Sköterskan är på plats en gång i veckan och har fokus på kol och astmasjuka. Hon ringer i slutet av januari för att höra hur det går. Har dragit ned själv. Går inte så fort som jag vill (känner vi igen den? ;D). I dag blir det träff med läkaren om utmattning. Tänker ta upp medicinfrågan med henne. HOPPAS nu att hon utan problem kan skriva ut Champix eller Zyban till mig. VILL verkligen sluta snusa. Känner att tiden är inne för det!!! Är så himla trött på detta snuttefiltande...

Vikten? Funkar inte alls. Nu har jag dessutom helt havererat eftersom lussekatterna blev så goda. Vi slås om dem här hemma! Tack igen Kaye för receptet (finns i Finalisas tråd).

Jag kommer försöka vara med på zoom-mötet på måndag. Har jullovsfirande barn hemma så kan inte lova.

Kram!