Så närmar mig min andra jul nykter, iår behöver man inte huka för glögg och julfester. Covid-19 gör att det är ovanligt lugnt på den fronten, men gör också att hela julen blir annorlunda.
Min plan är att gå runt i pyjamas och äta god mat, titta på tv och ta en och annan långpromenad ????❤️ Kanske nu det vänder och grinchen börjar gilla julen ?
Jobbar på boende med speciella människor, en konstaterade en kväll när vi pratade, att världen nu var anpassad för hen. Inga stora kalas, träffa så få människor som möjligt och det bästa är att handla allt på nätet. Så som vanligt finns det positiva sidor av det mesta.
Så även om det känns tungt, tänk ett varv till och försök hitta något bra med det.
Tänker inte så mkt på min nykterhet längre, lika lite som jag funderar över att jag inte rökar längre.
Men jobbet med mig själv fortsätter och försöker hålla min träning, genom promenader och något löppass. Känner direkt när jag fuskat, får en oro i kroppen. Botas snabbt med träning, skönt när man känner igen det och kan stoppa det.
Önskar er alla en fin advent// kram Strulan ?❤️?❤️

Min mamma brukar ofta säga att hennes liv inte har förändrats alls typ. Hon håller lite mer avstånd till folk i affären bara. Hon är ju inflyttad och har inga vänner här. Hon har bara mig. Själv är jag ingen globetrotter direkt, och det är inte så mycket jag ställt in. En resa till Barcelona och två teatrar bara. Pyttelite i sammanhanget.

Det finns folk som lever ”coronasäkert” jämnt. Knappt ingen umgänge eller familj osv. Nu när alla andra gnäller om hur deprimerande deras liv har blivit så måste det kännas ännu konstigare att man alltid lever så liksom. Man ska nog tänka på hur man klagar i dessa sammanhang.

Det är lite som när vår yngsta dotter var ett halvår drygt. Hon föddes ju svårt sjuk och vi bodde på sjukhus de första fyra månaderna. När vi väl kom hem blev jag inbjuden i en sådan där klassisk mamma-barn-grupp via BVC. Jag gick dit en gång. Sen stod jag inte ut mer med de andra mammornas gnäll över helt triviala saker. Och jag ville inte skrika ”håll käften och sluta gnälla” åt dem ?

Kram ?

”Men jobbet med mig själv fortsätter” där tror jag egentligen att du har nyckeln till att må bra och vara nykter, Strulan65. Borde ju vara enkelt att ta hand om sig själv och se till att man mår bra, men ack så svårt.
Intressant reflektion med att världen nu anpassats till ett liv för de med något mindre socialt behov. Och det är nog som du säger AndraHalvlek viktigt att reflektera över vad man klagar på. Tänker ibland på dem vars enda sociala kontakter är via jobbet och som kanske jobbar hemma nu. Tror att det är farligt. Här har cheferna ett stort ansvar.
Hur som helst skönt att du mår bra efter omständigheterna, Strulan. Du är en förebild.

Har sagt det förr, men vilken imponerande resa du har gjort, Strulan. Är så glad att jag fick vara med redan från start.

Tack för dina tankar, de inspirerar. ?

Kram

Kaffetanten88

Så var det för oss med. Sonen började krampa vid 1 vecka. Sen var det ligga på sjukhus av och till i 4-5 månader. Han har två svåra diagnoser. Var också på en mammagrupp. Tyckte bara det var jobbigt. Alla andra hade ju friska barn. Man har liksom inget gemensamt med dem alls.

Att ha ett barn med särskilda behov är verkligen tufft. Min dotter är nu 21 år och flyttar till en egen lägenhet i april, och det känns helt otroligt konstigt att släppa taget. Det kommer jag dock inte göra helt eftersom jag är fortsatt god man till henne, men i vardagen blir allt mycket enklare.

Hur gammal är din son? Samarbetar du bra med hans pappa? Det är verkligen önskvärt, men inte alltid det lättaste när man har separerat.

Kram ?

En något ovanlig jul med Corona som gjorde att många av oss fick tänka om när det gäller traditioner.
Vi fick fira genom Skype och det funkade det med ?
Det är på något sätt upp till bevis på vad man är för människa, under tiden viruset drar fram. Vissa har visat sig vara egoister som bara sett till sina behov, andra blivit hjältar.
Att vara nykter under denna tiden ser jag som välsignelse och fått ett lugn i mig som jag är så tacksam för.
Så önskar er en fin fortsättning på helgen, var rädda om er och andra// kram Strulan ??❤️?

Så äntligen ett nytt år, 2020 kan sammanfattas som ett skitår. Så mkt sorg, sjukdom och annat elände så man kan tro det är en mardröm.
Men visst finns det ljusglimtar som ger hopp som tur är.
Har nu mött min andra jul och nyår nykter, vilket visat sig vara väldigt skönt. Har varken flytt in i dimman eller till jobb, utan möter det nya året lagom utvilad och med ny energi.
Så önskar er ett gott nytt år, med kloka val// kram Strulan ❤️??

Strulan65, du gör det så bra! Grattis till det⚘?⚘ Att vara vit gör så otroligt stor skillnad på alla sätt.
Och ja! Vi satsar på att 2021 blir ett bättre år? Ha en bra söndag! Kram?

Visst har det varit tufft för många..Tror även att det blivit lite osämja här och var, på grund av Corona..Många håller stenhårt på restriktioner, vilket kan vara svårt för den som jobbar med barn och åker kollektivt. Småbarn förstår ju inte det där med att hålla avstånd..Mycket synd om många..Nu kavlar vi upp ärmarna för ett bra och friskare 2021???

I dag har jag fikat med en man som varit med hela min resa. Jag närmar mig två år och vi pratade om allt som hänt under denna tiden. Ifrån min känsla att hellre gå på glödande kol än att gå till terapeuten ? Idag så är jag så långt ifrån den kvinnan och lärt mig så mkt om mig själv.
Finns det något jag saknar, visst finns det men insatsen är för stor.
Är härligt och ärligt när man pratar med någon som gjort samma resa många år innan.
Livet rullar annars på, även om 2021 inte startat bättre än 2020 slutade.
Vi jobbar med visir, munskydd och väntar på att alla är vaccinerade. Så är bara att be om att detta tar slut nu och att livet blir lite lättare för oss alla.
Så kloka val och var rädda om er och andra så går vi framåt ❤️??

Inte ett dugg förvånad av dina framsteg draktämjaren!
Kommer ihåg det som nyss när vi låg sida vid sida och räknade dagar/veckor. Så glad för din skull.

Tittar in och ser att de flesta är kvar ?❤️
Vi möter våren med Corona igen, men nu finns hoppet med vaccinet. Hade tänkt att jag skulle ha firat min två årsdag riktigt med en resa, men tji fick jag det blev skogen och hundarna ?❤️
Är lite skumt med årsdagar för det är min viktigaste dag, men den inkluderar bara mig. Borde ju egentligen fira den mer än födelsedagen.
Detta året skall iallafall gå till att städa upp rent praktiskt, sätta bitarna på plats som stressar mig.
Jobbet är svårt att veta om det stressar, Corona gör att vi går på knäna både fysiskt och psykiskt. Så den biten skall jag inte ta förrän vi är i normalläge igen.
Skickar styrka, vilja och hopp, med det går det att ta sig framåt en dag i taget ❤️??Kram Strulan

Håller med om att årsdagen är lite speciell, eller mycket speciell. Absolut viktigare än födelsedagen. Eller lika viktig i alla fall. Men bara för mig liksom, vore ju konstigt att typ bjuda på kalas för att fira sin nykterhetsdag ? Det är tur att vi kan fira härinne och få lite grattis och hurra ?

Kram ?