Hej Tomen
Jag känner igen känslan....
Det fysiska välmående när man slutar märker man snabbt.
Men det psykiska tar tid......
Tror att de som kommer igång med träningen och får lite endorfiner från den mår bättre.
Sedan kan det vara så att det man gömt i alkoholdimman kommer fram och helt plötsligt måste man ta tag i varför man mår dåligt.
Som de vise säger:
Alkohol är lösningen man tagit till för att slippa ta itu med problem.

Bra att du är uppmärksam på dina symptom.
Tror alla skulle behöva lite terapi.
God fortsättning

Kaffetanten88

Jag känner ångest och tomhet jag med. Så känner så väl igen mig. Ska också ta hjälp när helgerna är över. Tror att om man ska ha en hållbar nykterhet så måste man jobba på måendet och sig själv. Alkoholen har ju ofta kommit i bilden för att trycka bort känslor man har. Så bra att du tar hjälp! Det kommer bli bättre och alkohol löser ingenting. Kram

Hej Tomen, du har det jobbigt! Skitjobbigt.
Var trevlig mot dig själv, du kommer ur detta och har fin nykterhet
innan. Du jobbar dig tillbaka!

Tomen, jag funderar hur det går för dig. Här har det friats jul och nyår utan rusdrycker. Jag tog mig dock en karate fylla en av mellan dagarna. Du kan läsa mer om mina äventyr. Min tråd. Finns lite psykisk ohälsa i bakgrunden som ligger till grund för mitt dåliga beslut att dricka okontrollerat. Nu kör jag helvitt ett tag framöver. En dag i taget ?

Hallå vännen, och alla som stöttar.letade efter din tråd om psykisk ohälsa. Hittade den inte men ska gräva djupare. Är samma för mig. Har haft diagnos lätt bipolär. Var väl som vanligt inte helt ärlig när det gäller diskussioner om mig själv på djupet. Så det där med ” lätt” ska nog tas med en nypa salt. Har ju tyvärr i kampen mot min dotters psykiska ohälsa hittat allt för mycket som stämmer in med mig själv. Hon är på bättringsvägen från sin kollaps och de flesta dagarna river jag fram som hulken för att hjälpa henne. Men kommer dagar när den gröna gamma strålningen avtar och krogjövlen jag går förbi varje dag tar över mig. Så Annandagen sprack det . Skulle bara bli en öl och sen hem till frun. Räddningen var att de stängde kl 20. Men kom hem plakat och somnade i soffan 21:30 . Dagen efter slet ångesten så hårt så när frun var ute med hunden mjölkade jag vinboxen.. Alla hör inne vet hur dumt det är . Men tror de flesta gjort det. Går i det läget inte stå emot utan man planar ut ångesten genom att dricka ” normalt” självklart fixade jag fin middag och övertygade henne om att vi skulle öppna rödvinet . Så totalt 6-7 glas vin . Jag höll från 8-26/12 och från den 28e var det återigen vitt. Ska försöka köra vidare så under Januari. Sedan när övriga i familjen mår så bra som de kan. Då ska jag ta tag i mitt egna och försöka vara ärlig i mitt leverne och måendet .
Vi kör på, har numera kylskåp med bubbelvatten. Så kan inte skylla på att man inte har hemma.. kämpa på kompis vi tar våra dagar i taget

Tomen, jag skriver fortfarande i min gamla tråd dvs "Fyller ångest ". Jag har dock flyttat den till det vidare livet. Skrev lite nått inlägg om psykisk ohälsa som refelekterade hur jag mådde för stunden. Jag har en gammal ångest problematik i bagaget. Har käkat lyckopiller de senaste 20 åren för detta. Självmedicenering med vin känns rätt bekant som jag ska vara ärlig. Jag vet precis lika bra som du att det är fel väg att gå men ibland orkar jag inte göra rätt. Vi gör så gott vi kan. Jag har kommit väldigt långt på min resa mot ett hälsosammare liv även om jag inte är hel vit. Vi kämpar vidare med ännu fler vita dagar..

Ja, vi har olika demoner att kämpa mot. Låter som att du har det ganska tufft. Bra att du har tagit tag i ditt liv och jag tror att det är viktigt att reflektera över orsaken till vissa beteenden.

Tack för pepp hos mig, det behöver jag.

Lycka till, Tomen!

Kram

2 fyllor under December månad . Ville ju det skulle stå noll. Men ödet ville annorlunda och i Lördags small det till. Hjärnan slog på tilt och stängde av ?? Så trampade inbjudan på favoritpuppen och slutade som så många gångers. Full och vakna upp med känslorna .. undrar om nån såg mig,, inte sa jag väl allt det... blääää ångest. Men kan jag hålla 2 fyllor i månaden så tänker jag vara glad. Fast målet är bara 1 under Januari. Så nu räknas det dagar igen .. kram

2 fyllor under December månad . Ville ju det skulle stå noll. Men ödet ville annorlunda och i Lördags small det till. Hjärnan slog på tilt och stängde av ?? Så trampade inbjudan på favoritpuppen och slutade som så många gångers. Full och vakna upp med känslorna .. undrar om nån såg mig,, inte sa jag väl allt det... blääää ångest. Men kan jag hålla 2 fyllor i månaden så tänker jag vara glad. Fast målet är bara 1 under Januari. Så nu räknas det dagar igen .. kram

Vet inte om mitt alkoholsug är otroligt starkt och snillrikt, eller bara helt blåst. Önskar i en ålder av 51 att jag kunnat lära mig det . Åtminstone få en liten ledtråd så jag i förtid kunde få ledtrådar . Haft 1 fylla i Januari och är precis som förr övertygat att jag kommer att klara resten av månaden för att jag vill. När jag får den viljan så backar suget, slaget förlorat . Känner mig stark , inga problem med att dricka vatten på helgerna , har idag haft ett tufft samtal med dotterns psyk läkare. Ett samtal ingen förälder är glad att göra och som lätt borde trigga i gång varenda varningssignal . Men inte för mig . Försökt isolera och analysera känslor och mående för att ngn trigger. Men inget .. Sedan jävlar . Då smäller det till. Pang! Och suget far över mig. Så tänker börja acceptera att 27-28 vita dagar / månad är trots bättre än 2-3 fyllor. Jag är som jag är. Kommer aldrig bli helt vit. Men tänker inte heller låta den fula, röda lilla djävulen sätta sina smällar hur han vill. Så kämpa på mot fortsatt vit januari . Kämpa ni alla ????

Tomen, Jag är inne på samma linje som dig med x-antal fyllor per månad. För mig är det viktigast att jag håller mig vit minst 27-28 dagar per månad. Har inga problem med att ersätta öl/vin med vatten under de vita dagarna. Jag har inga tankar på att bli helvit. Jag är nöjd med mig själv som det är just nu. Jag vill absolut inte bli högkonsument igen med stadiga 3 dryckes dagar per vecka. Det gäller att inte släppa kontrollen allt för mycket. Det måste finnas en balans i livet. Förstår att du har det tufft med din dotter nu. Vi kämpar vidare. Det som inte dödar blir man härdad av.. EN dag i taget.
/Mrx

Har lagt för mycket fokus på den helt vita linjen. Men ångest klubban slår så hårt när man trillat dit. Så säger samma kan man få till resultatet 28-3 alt 29-2. Då har man spöat skiten ur djävulen . Ligger i Covid nu så behöver inte ens fundera på ngt sug efter alkohol.
En dag i tag. Vi kämpar ??

Tomen, jag har precis haft covid-19. Det är en lömsk sjukdom. Frun va sjuk utan symtom. Jag fick däremot alla symptomer. Vi kämpar på med våra liv. Håller vi 28-3 alt 29-2 tycker jag att vi lyckats mota bort alkohol djävulen bra. Min senaste urspårning gav mig ångest i 3 dagar. Att man aldrig lär sig. Jag är 57 år och borde veta bättre. Nu blir resten av januari vitt för min del. Just nu känns det som jag även vill köra februari hel vitt. Sedan får vi se vad som händer under resans gång. En dag i taget ?
/Mrx

Ja fy fasen . Den är en prövning. Tagit greppet om oss alla i hushållet och är mer eller mindre utslagna. Fast jag har inte tappat lukt och smak. Vi gjorde dofttest i helgen och min gamla vän gammeldansken luktade som vanligt. Men suget på den var helt borta. Är ju givetvis för stunden . Men jag hakar på dig Mrx. Jan och Februari blir vita månader . Vi ska iaf kämpa för det ??

Tomen, hur mår ni i din familj med tanke på covid-19? Jag körde mitt första gym pass igår efter min covid-19. Fy fan va mycket kondis och ork jag tappat under en månads tränings uppehåll. Det är bara att kämpa sig tillbaka där jag en gång var. Alkohol djävulen är tyst hos mig. Känner mest avsky när jag tänker på honom. En dag i taget ?
/Mrx

Börjar ordna till sig för de två kvinnliga medlemmarna i familjen . Frun o dottern är på bättringsvägen . Är jag som är lite klenare:) Fortfarande halvdäckad av viruset. Men tack o lov inte så illa som för andra stackare. Inte behövt söka vård för det. Fortfarande så är enda positiva att det helt slagit ut längtan efter alkoholen .strongt att ta dig till gymmet . Förhoppningsvis kommer det gå snabbt att hitta tillbaka till formen innan du fick covid . Men inser hur jäkla jobbigt ett pass kommer bli efter detta.. kämpa . 1 dag i taget . ??

Då bockar jag av denna helgen . Vet inte vilken dag i ordningen. Men mer än två veckor iaf. Slutat räkna vita dagar och tänker verkligen ta 1 dag i taget o sluta upp att tävla mot mig själv. Jag drack inget idag och det är bara idag och i morgon som numera räknas . Trillar jag så trillar jag .. Styrka till er alla .

Tomen, hur går det för dig? Jag håller fortfarande 0:an vad det gäller A. Igår kände jag ett litet sug när jag passerade bolaget under en shopping tur. Gick stolt förbi och det är jag tacksam för idag.

Mrx har saker att bekänna. "Jag valde själv av egen vilja att njuta av öl, vin, ostkrokar, vit marlboro i kväll. Dåliga val jag gjorde men ändå var jag snäll mot mig själv. Det låter kanske konstigt men det är min resa på den här vägen mot ett hälsosammare liv. Jag slutade runtinmässigt röka år 1993. Jag fick röka cigg som verkligen smakade gott. Det blev mindre och mindre cigg för min del. Jag får dock röka om jag vill. Jag har alltid ett paket cigg hemma. Min farsa rökte 3 paket om dagen och morsan typ ett halvt paket. Så var det när man växte upp på 60 talet. Ikväll har jag tagit 3 st vita marlboro. Det är nästan två månader sedan jag rökte cigg. Ostkrokar är det mer än tre månader sedan jag käkade. Jag älskar dem. Tyvärr är det ej hälsosam föda som bör undvikas. Alkohol är en annan drog som man ska passa sig för. Jag har dragit ner rejält. Men i kväll var det väldigt gott med öl och vin tillsammans med mina andra laster. Jag föll men jag står upp imorgon igen. Det kommer att bli 28/3 för mig i Januari dvs 28 vita dagar och 3 med droger. En dag i taget ;)"
/Mrx

Svarade i din tråd.
Du snubblade till lite. Det kommer vi bägge göra och är ju vår plan att det ska hända. Viktigaste är att du vaknar idag och inte har ångest . Och köp inte hem ostkrokar idag. De är lömska rackare :-)
Kämpa på min vän ..