Ser att du startat tråd här och ber om styrka och kunskap. Om du skriver lite mer så kan du bli hörd här. Själv har jag ingen kunskap om hur man slutar dricka men jag har dock haft styrkan att just nu hålla upp i två månader.
Välkommen hit!

Jag är typ ny här och vet med andra ord inte hur det fungerar osv att skriva.
Var nu dock inte meningen att starta en ny tråd eller vad det är.

Jaja här är iaf första raderna som handlar om att jag vill med er kunskap och stöttning här förändra mitt drickande som är kaos typ.
Dricker ju tills däck varje gång.

Brukar kunna typ skriva saker till folk som man inte minns och sen blir det dumt efter osv när man försöker att förklara när man inte minns att man skrivit.

Har druckit sedan jag var i tonåren och vart genast romantiserad med alkoholen. En förälskelse till en ung snubbe som var i behov av mod och självförtroende och fann samtidigt en variant att fly vardagen osv. Har ju sedan missbrukat andra saker med men alkoholen var favoriten och är.

Har adhd samt tourettes och det har sedan skaparen kombinerat med ocd och ångest osv.
Intressant kombination.

Men åter nu till alkoholens vara idag och vad som är anledningen till att jag skriver här.
Jag brukar typ dricka 2-5 gg i veckan och varje gg är det tills man däckar. Jag startar sent och försöker att inte dricka inför fru och barn osv. De märker väl inte något mer än att man är trött och sliten varje dag och inte orkar vara aktiv osv.

Jag gillar att laga mat och är därför en typisk alkoholromantiker och tycker det är mys med alkohol medans man lagar mat tillsammans osv. Men sen är det som vanligt däck när familjen somnat.
Jag dricker dock inte dagen efter.

Jag tror att jag är för trasig för att kunna lära om och börja dricka normalt, för det har ju varit samma supande sen start ungefär.

Men hur ska man i 40-årsåldern kunna samt orka att förändra sig.

Jag drack senast igår och är hur bakis som helst idag och har basunerat ut till familjen att nu är det klart med alkoholen. Att jag som var så glad och pigg osv igår vaknade upp med ångest och det som bör efter en bläcka. Ringde och skrev med folk och var hur berusad som helst och bläähh. Sedan ångest att bara orka ligga på sängen och svettas typ.

Jag vet att jag brukar tänka dessa saker när jag är bakis, men jag har ledsnat på att vakna med ångest och att göra dumma saker när man är berusad osv.

Jag skrev att jag vill förändra drickandet för att kanske kunna dricka sunt. Men nu är planen att dag för dag vara nykter och sen försöka se det ur samma synvinkel den dagen som baksmällan gett sig och man är fräsch och förmodligen vill dricka igen för vad nu ursäkterna är.
Därav kunna läsa här och kanske känna hur fasen less man var idag.

Jag har med facit i handen bara typ kassa erfarenheter av alkohol. Men jag köper skiten vecka efter vecka och dricker den för att fly och slappna av.

Jaha vad gör man som nykter numera och har ni saker som lugnar suget, typ kompenserar med gym eller annat??
Ska man kontakta en terapeut online och försöka att se vad som är anledningen till just denna flykten man gör med alkoholen??

Ha en bra helg.

Anonym26613

Oh, en riktig nybörjare ??? Välkommen ????

För dom flesta, inklusive mig själv, är de första dagarna en utmaning. Men när jag slutade första gången, så var jag så färdig att jag hade verkligen bestämt mig. Läs gärna mer om min resa på min tråd, så tar jag inte över ditt ?

I början behöver du stå ut. En timme åt gången. Har du hört om Annie Grace och alcohol experiment? Om du googlar det så hittar du ett gratisprogram på 30 dagar som guidar dig genom första tiden. Jag gillar den, mest för att jag tycker om fakta och forskning.

Ta hand om dig, ät godis eller annat som tröstar. Promenader är bra. Det viktiga är att låta tiden gå. För många (läs jag ?) är tredje dagen värst. Men det är olika. De flesta börjar må bättre när sömnen stabiliseras (förhoppningsvis efter 4-10 dagar)

Lycka till! Vi hörs ???// Mary

Välkommen hit! Det låter som att du har förstått hur du själv fungerar och vad alkoholen gör med dig. Det är ju bra förutsättningar för att sluta. Jag tänker ofta på hur lycklig jag är över att slippa vara bakis numera. I början kändes inget roligt, men efter några veckor började jag få en frihetskänsla, att jag slapp vilja dricka... Det kan nog vara bra att ha en vårdkontakt plusstöd här på forumet och på nätet, du får testa vad som hjälper för dig. Apropå vad man gör istället, somjag skrev kändes allt lite deppigt för mig i början, men sen kom jag på att mat fortfarande var gott, jag gillade fortfarande att träffa familj och vänner, och upptäckte att det gick att njuta och vara glad utan alkohol. Ha lite tålamod i början så tror jag du kommer upptäcka samma sak. Jag håller på dig, nu är rätt läge att ge det en chans!

Välkommen hit! Det låter som att du har förstått hur du själv fungerar och vad alkoholen gör med dig. Det är ju bra förutsättningar för att sluta. Jag tänker ofta på hur lycklig jag är över att slippa vara bakis numera. I början kändes inget roligt, men efter några veckor började jag få en frihetskänsla, att jag slapp vilja dricka... Det kan nog vara bra att ha en vårdkontakt plus stöd här på forumet och/eller på nätet, du får testa vad som hjälper för dig. Apropå vad man gör istället, somjag skrev kändes allt lite deppigt för mig i början, men sen kom jag på att mat fortfarande var gott, jag gillade fortfarande att träffa familj och vänner, och upptäckte att det gick att njuta och vara glad utan alkohol. Ha lite tålamod i början så tror jag du kommer upptäcka samma sak. Jag håller på dig, nu är rätt läge att ge det en chans!

För oss med diagnoser så är Alkohol det absolut vanligaste vi medicinerar med. För att få stänga av, för att få lugn, för att fly. Tyvärr är medicinen lynnig, såsom så många mediciner. Men alkohol är den värsta. A beter sig precis som alla andra droger. En av de svåraste att ta sig ifrån, då vi oftast brukat den så länge utan att ha känt av de negativa effekterna.

Jag har förresten också ADHD (och även ASD/Asperger). Jag har haft ångest, varit deprimerad osv. Men jag mår så mycket bättre när jag inte dricker, som jag inte gör just nu. Det är som natt och dag. Livet får inte lika höga toppar, men inte heller lika djupa dalar. Vissa kanske tänker att det är tråkigt - men nej, det är så skönt. Att få vara "stabil".

När jag drack däremot så var jag som du, jag drack till jag somnade. Såsom det vore en sprint mot mig själv. Jag ville släcka, stänga av. Jag ville nästan skada mig själv (fast inte skada i traditionell mening). Det finns inget stopp - och det är ADHD, därför är det så farligt att dricka med just det. Vår impulskontroll sätts ur all kontroll och "vanligt" folk blir som oss när vi är nyktra liksom, vi blir ofta helt ohämmade. Noll konsekvenstänk.

Men vet du va, det går att ändra på det, en dag i taget. Ta precis en dag i taget. När du har samlat på dig dagarna så känns alkoholen helt plötsligt så onödig. Om man skriver här, använder forumet som en dagbok, och påminner sig varje dag varför man inte vill få effekterna av A så vill man till slut inte dricka mer. Från djupet.

Jag är så färdig med A. Och klarar jag det, som är Ensam och gör det ensam (och med hjälp av detta forum), så klarar du det. Viktigast är att du verkligen vill, är villig att jobba för det, uppoffra saker och att du gör det av rätt anledning!

Tack snälla för orden!!

Jag har som tur är en hund som behöver ut och gå och det ger ju promenader.
Ska kolla var det där AG och alcohol experience är för intressant och kanske testa, tack ??.
Fyfasen fasar redan för natten och hur man kommer att ligga och vända och vrida sig av ångest och svett, men det är som ni skriver saker som ger med sig. Dag 10 känns som första delmål på denna resan, och jag ser fram mot att lyckas.
Min stackars och fantastiska fru har ju varit med om flera gg där man har basunerat ut att man ska sluta dricka osv, men det har ju skitit sig typ varje gång sen.
Men nu är det för familjen, att barnen ska ha en stabil fader och min fru en god man.

Läste nattsaga för barnen nyss och det gav en stunds lycka. Tänker fortsätta läsa för dem och sen vara mer med familjen och lägga tiden där istället för att dricka alkohol.

Jag ska göra mitt bästa för att dokumentera denna resan och ska följa er på eran med.

Ha en bra kväll ❤️❤️❤️❤️❤️

Vilken natt!! Har svettats och legat och vridit med stark ångest och drömmar de gånger man lyckats somna. Vilket gift!!!!! Varför dricka dessa giftiga saker??
Men nu är det andra dagen och den ska som planerat vara nykter. Hoppas jag ska orka duscha och kanske äta bättre idag för att piggna till osv.
Har ni andra sovit bra??

Tack Kennie.

Ja sämre lär den nu förhoppningsvis inte kunna bli iaf haha. Har iaf orkat ut med hunden och fått frisk kylig skön luft samt sol, och ätit till och med. En dusch samt joggingbyxor och en huvtröja innan soffan lär det nog kunna bli med.

Mycket reflektioner när man har bestämt sig för förändring osv. Alkoholromantiserandet, att tycka att man förtjänar den där ölen eller glaset med vin, och den där är till maten, den till bastun efter, till den till den. Man hittar dessa ursäkter och de har känts acceptabla. Men nu är det andra synvinklar.

Tur det finns sociala medier och streamingtjänster som man kan surfa runt på just för att inte tänka varje jädra jobbig minut på hur kasst man mår osv haha.
Och denna sidan är ju fantastik. Att läsa och ta de av hur ni andra jobbar med liknande situationer

Kaffetanten88

Som andra sagt så är det vanligt att man medicinerar med alkohol om man har diagnoser. Jag tycker du ska ta kontakt med vården eller online och så. Jag tror det kan hjälpa att komma till roten varför du dricker. ??

Precis så har jag gjort. Sökt vård privat för utredning och behandling. Jag har definitivt diagnoser. Än så länge generellt ångest sydrom, dystoni och hetsätning. Vi ska även kolla autism och adhd. ?

Så kolla vad för hjälp du kan få för ensam är inte stark. Och skriv mycket här. Det gör jag i min egen tråd och jag tycker det hjälper. ??

Jag vet dock inte vad det är men något finns det här som ger styrka.
Gemenskap mot samma fiende kanske??

De har redan diagnostiserat som jag skrev här tidigare och det skulle sedan medicineras med det ena och det andra bla bla. Men jag som gammal missbrukare av knark och tabletter sa nej direkt och bad om annat stöd som kbt eller annat, men de var bara intresserade av att skriva ut mediciner.

Jag har som en eld som rinner i kroppen samt hjärnan är ju på snurr och man gör 10000 saker samtidigt och sen kollapsar och blir liggandes med ångest och så tar man ett par öl som blir till kanske tjugo.

Jag har ganska mycket ångest och oro som nöter och den försvinner ju när värmen av alkoholen tar vid.
Jag känner dock ingen glädje av att dricka alkohol längre utan det är typ smutsigt och smakar inte osv.
Jag trodde att jag vart glad och belönad av ruset, men nu när man tänker efter så har det ju inte varit så dock.

Jag har i samma veva spottat ut den sista snusen för nikotin är ju något som ger ångest med.
Fan, jag som vill snusa och dricka??!! Eller?? Nej kanske är det en lögn med. Lögner.

Men nu är det nyktra och sunda bästa spåret vilket inleds dag för dag med att jag ger mig en nykter dag för dag.
Ska försöka att inte blicka bakåt på vad som varit utan nu är det fokus framåt som gäller och en chans att kunna ta revansch på livet.

Anonym26613

Första tiden är bara ?
Önskar jag kunde låta dig testa hur det är efter par veckor. Men eftersom jag inte kan, så får du bara lita på oss ??
Det blir snart bättre ❤?? Stå ut, det är värt det ??

Uh längtar som bara den efter att vakna upp och vara utvilad. Vaknade nu med ångest samt oro, frusen och darrar som ett asplöv samt kass i magen osv.
Jag vet att vissa delar av det är att jag inte snusat på flera dagar, men samtidigt är det ju ångest efter senaste fyllan med minneslucka bla bla.

Men men idag ska jag vara nykter och jag ska jag vara en ännu bättre far till mina barn och man till min fru. Jag har varit den trötta fadern/mannen som har köpt presenter för att kompensera samvetet. Mer bakis än fräsch vilket känns skit nu när man känner efter och man skäms hur apatisk man kanske varit.
Men det där var då och nu är nu så dags att sluta med ältandet och se framåt mot en nykter och sund vardag.

Försök att tänk snälla tankar om dig själv, du tar ju tag i detta nu och vill din familj så väl. Och även du är värd att må bra, så glöm inte bort dina behov nu när du går igenom en förändring. Du kan behöva vila lite extra i början. Förstår att du tycker att du har mycket att ta igen, men tänk att du nu lägger om långsiktigt och inte behöver göra allt på en gång. Ta hand om dig!

Jaja dag nummer fyra och ångesten den är ff lika hemsk om inte till och med värre efter en gårdag med tjafs och gräl med min fru. Och det var säkert skitgrejer som vi vart osams om, men det vart iaf mera ångest och en orolig natt med drömmar om skilsmässor där vi samtidigt skålade för skilsmässan med alkohol, öhhhh??!!

Jag har kvar alkohol, men törs dock fasen inte hälla skiten i vasken. Fasen, tänk vad bra att ha det där kvar ifall att det skiter sig med frugan eller dylikt och man vill fly verkligheten till dit man brukar fly för vad man tror hämta kraft ungefär.
Jag är dock inte frestad att smaka av varken ölen eller spriten, men det är ju konstigt att jag samtidigt inte kan slänga den.

Jag har med idag nu lyckats vara nykter i fyra dagar, och tänker att om jag lyckas med samma procedur fyra gånger till så är det tjugo dagar redan.

Jag önskar att ni andra får en bra start på dagen med kraft och styrka ❤️❤️❤️❤️❤️

Irritation drabbades jag också av de första dagarna. Inget konstigt egentligen. Kroppen är van vid giftet och så ska den ställa om. Dålig sömn på det, tja...
Mina drömmar var ganska lika dina och det är nog rätt normalt. Efter 5 nätter lugnade drömmarna sig.
Kämpa på, det är värt lite tjafs för att hålla sig vit. Har du pratat med frugan? Hon kommer säkert att förstå dig om hon får reda på att du kämpar. Prata med varandra!
Håll ut!
?

Nej vi har inte rört vid ämnet idag utan det har fått vara där dock utan glöd som tur är. Jag tror att det var ganska kassa saker som grälet uppstod av, men i ren frustration och abstinens så kändes skiten värdsligt på nåt vis haha.
Jag ser fram emot att sömnen ska funka bättre för att sedan orka med vardagarna bättre med just träning och promenader.
Har idag varit stark nog att koka den bästa kycklingsoppan jag vet, och tänker att den bör kunna hjälpa till med detoxen nu haha.
Hoppas verkligen att det nikotinfria snuset är med posten i morgon, för nu suger det i snustarmen.

Iaf så har dagen varit nykter, jag vet att kvällen kommer vara det med tack och lov.
Hoppas ni andra har en bra kväll med mod och styrka ❤️❤️❤️❤️❤️

Du verkar verkligen taggad på detta. Jättebra!
Och du är dubbel kämpe. Jag har inte på kartan att sluta snusa ?
Nykter dag och nykter kväll!
Kram ❤️?

Har just vaknat till den femte dagen och inatt har drömmarna varit rätt ok och sömnen har varit ganska bra den med tack och lov.
Märker samtidigt hur skadad man är för när jag nu vaknar upp och känner mig rätt så fräsch så är första tanken att idag ska det smaka med alkohol. Va fan??
Nej idag ska det inte smaka för jag tänker läsa hur det var i fredags då jag var bakis och hade ångest i flera dagar. Jag tänker läsa och läsa tills jag känner hur illamående och besviken jag var.
Jag tänker vinna idag för min och familjens skull och det kommer att gå bra.
Jag ska ta dag för dag och idag ska jag vara nykter.

Jag tror samtidigt att nikotinabstinensen har gett med sig ganska bra den med. Femte dagen där med utan snus.
Jag har varit snusare sen jag var kanske 14 bast. Men jag har inte gillat att snusa när jag varit förkyld eller varit bakis, vilket gav möjligheten nu att sluta med snuset samtidigt som alkoholen.

Styrka och nyktra dagar till er därute som kämpar mot suget ❤️❤️❤️❤️❤️