Hej!
Är dplig på att skriva i trådar, m3n läser mycket. Ville bara säga att jag också har dippar, även om nykterheten är väldigt skön. Dag 15 idag. Tänker att det måste få vara så, ibland är det bara tråkig vardag o man tappar sugen. Lågt blodsocker och trötthet är stora triggers för mig....

Då var man mer än halvvägs på de 30 dagarna. Inget speciellt hände igår. Det serverades en god middag när jag kom hem. Sonen var hemma och vinflaskan öppnad. Jag blev tillfrågad meddetsamma om jag ville ha ett glas men tackade nej. Jag tycker att det är ganska lätt att säga nej just då, men kan ha lite förhandlingar med mig själv vid andra tillfällen då jag är ensam.
Idag ska vi iväg till en kompis stuga. Detta ställe förknippar jag med långa promenader, god mat men också med mycket alkohol. Här bjuds det på whisky vid ankomsten och sedan brukar det fortsätta på det spåret under hela vistelsen där. Jag tycker faktiskt att det ska bli spännande att se hur upplevelsen blir utan alkohol.
Ha en skön helg.

Sattva, grattis till dag 15! Det är bra att veta sina triggers. I en film, Enemy of the state, med Gene Hackman dök det plötsligt upp en diskussion om just detta (Hypoglycemia) vilket jag kände igen mig i mycket. Det var första gången som jag ifrågasatte varför jag fick sånt sug efter a. Sevärd film för övrigt också.

Så har jag tänkt också inför aktiviteter som tidigare varit alkoholstinna. Det ska bli spännande att se hur den här upplevelsen blir utan alkohol. Hittills är jag positivt överraskad! Minns väl min första nyktra midsommarafton i vuxen ålder med glädje tex.

Kram ?

Trevlig och väldigt lugn helg. Det gick väldigt lätt att tacka nej till diverse alkoholhaltiga drycker. Tog lite mer godis än jag brukar, men jag räknade ut att ett normalt alkoholintag för mig en sådan kväll skulle ligga på 1000 kalorier så då kunde jag unna mig lite godis istället.

Jag är fortfarande förvånad över lugnet som infunnit sig. Känns som om hjärnan är på semester.
Ta hand om er // N.

Inte mycket att skriva om. Dagarna rullar på och jag håller mig alkoholfri. Jag kände mig väldigt konstig till mods hela dagen igår, inte deppig men bara splittrad och nästan lite småförbannad. Jävligt konstigt, men inte så att jag ville dricka. Hoppas på en bättre dag idag.
Jag har tydligen börjat snarka igen. Köpte ny snarkskena och mätte skillnaden i en app. Otroligt stor skillnad. Hoppas att jag nu får en bättre sömn vilket betyder mycket för hälsan.
Ha det gott // N.

Anonym26613

19 dagar idag!

Jag är SÅ IMPONERAD!! Bortbjuden och nykter!! Så bra!!! Jag vill också lyckas med det!! Grattis ?????

Hoppas sömnen blir bra! ❤

Tackar, tackar. Detsamma till dig MMP!

Idag vaknar jag på gott humör och det har fortsatt hela dagen. Jag blir inte riktigt klok på humörsvängningarna. I och för sig så spelar det mindre roll eftersom svängningarna är betydligt större när man dricker....

Vi är bortbjudna ikväll igen och det känns skönt att frivilligt anmäla sig som chaufför. Små tillställningar nuförtiden enligt coronareglerna.

10 dagar kvar på utmaningen. På det hela taget så sköter jag mig bra. Tränar regelbundet, käkar nyttigt för det mesta, slutat snusa och dricker bara 3 koppar kaffe i veckan istället för 20. Allt detta har jag gjort för att minska stressen. Den stora skillnaden har ju inte kommit förrän jag slutade med alkoholen. Sömnen hoppas jag blir bra nu med den nya snarkskenan.
Mitt motto har varit "lugnet leder till lyckan".

Jag känner att jag nu gjort alla livsstilsförändringar som jag kan för tillfället och kör vidare 10 dagar till och utvärderar därefter.

Flera gånger om dagen kommer jag på mig själv med att vara så mycket lugnare än jag någonsin varit, så länge jag kan minnas. Jätteskönt!

En sak som har dykt upp nu är tvivlet på hur det ska bli efter dessa 30 dagar. Ska jag fortsätta? Hur länge dröjer det innan man är tillbaka i gamla vanor?

Ha det gott, så hörs vi / N.

Skönt att det går bra för dig! Det kan nog vara nyttigt att börja fundera lite smått redan nu på vad du vill. Du behöver ju inte bestämma dig idag men så blir det inte något förhastat beslut när du väl är där. Alla är ju olika och för en del fungerar det ju mycket bättre med fortsatt nykterhet, som för mig, men för andra kanske det går bra att gå tillbaka till en mer kontrollerad konsumtion. Det enda dilemmat är att man kanske inte hinner bromsa det riktigt om man skulle tappa kontrollen när man testar. Så är du osäker efter 30 dagar, så testa 30 dagar till och omutvärdera då, är mitt råd. Men det är såklart ditt val. :)

Tiden går snabbt. Jag som försökt med en vit vecka så många gånger de senaste 10 åren, men aldrig lyckats komma mer än till dag 5. Många gånger har det slutat vid dag 3....
Nu är det dag 23 och jag vet inte riktigt varför det fungerar just nu. Faktum är att jag inte behöver veta det heller utan bara nöjt konstatera att det går bra nu.

Många gånger har jag tänkt att jag behöver semester från alkoholen. Jag tycker att det är en mycket passande formulering eftersom alkohol kan uppta väldigt mycket kraft och tid i ens liv. Nu när jag varit nykter ett tag så känner jag att denna tanke stämmer till 100 %. Inget ältande med tankar på alkohol ( om, när, hur, hur mycket, för mycket, varför osv). Ingen utmattad kropp och själ de senaste veckorna heller. Så om man jämför detta med en semester från jobbet så tycker jag att detta överenstämmer väl.

Följdfrågan blir då ska jag förlänga semestern (från alkoholen), eller kanske rent av "gå i pension" och sluta helt?

Må väl därute// N.

Tack för feedback TappadIgen, som du ser fortsätter funderingarna.

Köpte några alkoholfria IPA. Det kändes skönt att ha ett alternativ till vatten. Kanske detta kan fungera som substitut när man kommer hem från jobbet? Det brukar ju bli ett glas vin annars när man kommer hem trött, hungrig och sliten. Ett glas vin innan maten, sedan ett till maten och kanske ytterligare ett... Kan man klara av att dricka en alkoholfri IPA istället vore det bra.

Ha det gott./ N.

Jag har druckit massor av alkoholfri öl under min nykterhet. Jag drack väldigt sällan öl tidigare, nästan bara rödvin. Testat olika sorter och gillar mest Ship full of ipa, Brooklyn, och Falcon smakfull (bruna burkar i sexpack) är min ”vardagsöl”. Smaksatt tonic är gott också! Jag dricker vanligt vatten i stora mängder också, och min egenblandade grapefruktdrink. Jag vill gärna dricka något gott framför tv:n. Jag är ingen tedrickare, och läsk gillar jag inte.

Nu på senaste har jag tröttnat på alla pantburkar och glasåtervinning så det blir nästan bara min grapefruktdrink som jag blandar på röd grapefruktjuice, smaksatt vatten och grapetonic i 1,5-litersflaskor, så det räcker ett tag. Tidigare kunde jag dricka iskall mjölk också, men nu när jag äter antiinflammatoriskt går det bort.

Kram ?

Härligt att läsa din tråd, det är som om det är helt rätt tajmat på något vis, ja att stjärnorna står rätt på himlen. Hoppas du hänger i lite till, själv bestämde jag mig för pension från vinet efter mina ursprungliga 3 månader. Ha en fin kväll ?

Tack för kommentarer, trevligt.

Idag ville jag bara säga upp mig från jobbet, sälja huset, skilja mig och bara sätta mig i bilen och köra precis vart som helst i världen. Jag har ett underbart liv men ibland blir jag bara så uttråkad och rastlös. Vid några tillfällen i mitt liv har jag bara tagit bilen knappt packat något och kört ner i Europa helt planlöst i ett par veckor. Under dessa resor har upplevelserna gjort att det varit sparsamt med alkohol.

Nåväl, lite av planen med att vara nykter en längre tid är faktiskt att lära känna mig själv. Vem är jag egentligen? Vad har jag för värderingar, drömmar och planer? Helt ärligt så vet jag inte det eftersom jag gömt mig bakom den där jävla flaskan alldeles för länge. Bara gått in i "strutsmode" stoppat huvudet i sanden och låtit livet passera utan att stanna upp och fundera lite.

Det känns i skrivande stund som om jag bara är i början av denna process.

Ta hand om er därute. N.

Dagarna rullar på i en väldig fart. Näst sista dagen på experimentet. Ville bara skriva något här, men känner mig lite för stressad eftersom jag ska iväg och jobba. Jag kände mig väldigt pigg och glad igår, skönt. När jag sedan kom hem somnade jag på soffan och sov i elva timmar. Helt sjukt.
Det som jag inte fått till riktigt under denna tid är väl humörsvängningarna som kan växla från glädje till depression från dag till dag. Men jämför man med när man drack så är ju dessa svängningar betydligt mindre.
Ha det gott. / N.

Ja du Charlie... Jag har funderat på detta i flera dagar nu. Är ju lite sugen på att se hur man utvecklas om man är nykter en längre tid. Den här månaden har det varit mycket fokus på själva nykterheten. Det känns som om det behövs längre tid för att fortsätta utveckla den mentala biten. En för hög alkoholkonsumtion under många år rättar man nog inte till på en månad, även om jag mår mycket bättre nu. En sak är dock säker, dagen kommer att firas med en alkoholfri IPA.
En längre summering kommer efter målgången imorgon.

Jaha det trodde man ju inte när man startade. Varje vecka i över 10 års tid har jag sagt till mig själv att det hade varit bra med en vit vecka. 99% av dessa försök har strandat dag 2 eller 3. Någon enstaka gång har jag klarat 5 dagar, någon helt vit vecka kan jag inte minnas.
30 dagar är ju därför en rejäl prestation från min sida.

Just nu känner jag inte för att börja på en ny 30 dagars period. Jag vill helt enkelt inte hålla på med att koncentrera mig på att räkna dagar utan mer ta det dag för dag och fokusera på annat. Helt enkelt att hitta ett nytt projekt som fokuserar på mental hälsa. Meditation, yoga eller något annat spännande. Att starta ett nytt projekt med fokus på den mentala biten kommer ju automatiskt att utesluta alkohol, tänker jag. Fördelen blir då att fokus hamnar på det nya och nykterheten blir mer av en del i detta.

Jag kommer alltid att minnas denna period,framförallt hur lugn jag blev efter ett tag. En helt enorm skillnad. Jag vill fortsätta på den inslagna vägen och se hur jag utvecklas över en längre tid. Om jag skulle gå tillbaka till mitt gamla beteende så kan jag alltid kolla vad jag skrivit under denna period och söka stöd där. Dessutom kan man ju alltid återvända till detta underbara forum.

Jag tar gärna emot era kloka kommentarer kring min strategi.

Ikväll skålar jag med mina vänner för mina 30 dagar, de skålar i vin och jag med en alkoholfri IPA.
Ha det gott, kram N.

Beroende på var man är och hur man känner så kan det nog vara bra att bara fokusera på andra saker. Jag har funderat på det lite själv att jag varit lite väl fokuserad på tid nykter. Jag tror att det kan vara bra också, men man får väl ha en balans. Man ska hinna njuta av livet mellan att räkna de nyktra dagarna också.